Lailonn napisał(a):
Ale to jest i tak dziwne. Na cholere np asfaltowi unlock - flashbang skoro go nigdy nie odblokuje/uzyje nie majac SF ?
Ok, zainstalowałem Special Forces i już wiem, jak to z tymi unlockami jest. Otóż:
- unlocki z SF można wybrać tylko i wyłącznie mając zainstalowane SF. Po zainstalowalniu mogłem wybrać nowe, przed - nie.
- nie ma czegoś takiego, jak flash bang unlock. Po unlockowaniu F2000 automatycznie dostaje się granaty fb dla asfalta. Mimo, iż w BFHQ nadal wyświetlają się jako zalockowane, można ich używać,
- po zaliczeniu pierwszej rundy w SF otrzymuje się unlocki zależne od rangi zdobytej w BF. Mając bodajże gunnery sergeanta otrzymałem 3 unlocki. Można wybierać również bronie z podstawki, ja sobie np. unlockowałem Jackhammera.
- unlocki z SF są normalnie dostępne w rozgrywkach SF (jako bronie podstawowe). Unlock daje możliwość gry z tymi broniami w planszach z podstawki.
- połączenie podstawki z SF jest zrobione do kwadratu dziadowsko. Po wybraniu serwera z mapami z podstawki przeładowuje się cała gra (od desktopu, co zajmuje chwilkę), gdy najdzie ochota wybrać serwer SF, to ta sama historia. Nie ma serwerów z mapami mieszanymi, z podstawki i SF. Widać dużo niedoróbek. Np. kolejną rangą po 2nd Lt. pozostaje "rankname2".
Co do wrażeń z nowych broni, to, em... może te F2000 jest fajne, ale dla mnie nie jest lepsze od kałachów. Lunetka daje fałszywe wrażenie celności, która nie jest wcale lepsza od pozostałych broni asfalta. Mnie wręcz przeszkadza, o ogranicza widok. Unlock medyka jest znośny, ale - znowu - nie jest wcale lepszy od kałacha. Ogólnie więc jest, na szczęście, bez niespodzianek. Żaden z nowych unlocków nie daje istotnej przewagi - dla mnie ciągle jedynym naprawdę fajnym pozostaje G36C.
pozdr,
Ognacy
Ops nie przeczytałem tego.Widzę ,że już ktoś wyjaśnił to.
Sorry ,że tak dużo tych postów,ALE NIE UMIEM ZMIENIAĆ Z CYTOWANIEM.