Cytuj:
Ethan - jeśli info nie dociera do łącznika to jaki masz problem w wysłaniu info do redakcji bf.pl namiary do wszystkich są (w szczególności do mnie). Nie uważasz, że to też jest zlewanie bf.pl i promowanie bfcentral.pl
ad1. Na domowym kompie mam namiary do Ciebie Tomas, natomiast z miejsca gdzie wysylalem info takowych nie mialem. Moje nastawienie do bf.pl jest wynikiem wielu zdarzen jakie mialy tu miejsce i dotyczyly klanu w ktorym gram oraz mojej osoby. Przez to ciezko jest mi szukac namiarow na redaktorow tego serwisu i podsylac im informacje... ale to juz moj prywatny uraz do bf.pl i jak juz napisalem mam ku temu powody...Tomas na pewno nie zlewam na bf.pl, ale inicjatywa nie bedzie nigdy po mojej stronie. Jesli ktos sie ze mna skontaktuje poprosi o wywiad czy komentarz do meczu udziela go bez problemu, ale na pewno nie bede "surfowal" za Toba.
Inna sprawa ze nigdy jeszcze zaden newsmen czy tez redaktor bf.pl nie napisal do mnie w sprawie informacji o Team Poland. Inaczej sprawa ma sie z portalem e-sports.pl gdzie regularnie udzielam informacji i wywiadow bo jest zainteresowanie z ich strony. Podobnie sprawa wyglada z gotfrag.com gdzie ukaza sie takze wywiady z kapitanami druzyn narodowych oraz planowane jest przedstawienie druyn narodowych.
Cytuj:
Poza tym mówisz o zjednoczeniu i promowaniu sceny BF w Europie... Czy zjednoczenie uważasz poprzez wybranie większości składu Wilda do TP Czy promowanie sceny uważasz poprzez wybranie większości składu Wilda do TP
ad2. Tak Tomas uwazam ze promowanie sceny odbywa sie poprzez druzyne narodowa, tyle ze ta druzyna musi cos osiagnac, musi miec wyniki. Czy Adam Malysz wypromowalby skoki narciarskie gdyby nie jego wielko forma i wiele sukcesow? Tak samo jest w przypadku Battlefielda, jesli nie bedzie wynikow i awansu do czolowki europejskiej to nikt na nas nie spojrzy. Scena europejska pamieta Team Poland BF 1942, poniewaz ta druzyna osiegnala najwiecej ze wszystkich polskich druzyn narodowych. Dlatego uwazam ze w druzynie narodowej musza byc najlepsi gracze ze sceny, a to ze na scenie Battlefielda 2 Team Wilda posiada wielu bardzo dobrych graczy to zasluga osob prowadzacych ten zespol i ich klanowiczow. Nasza scena ma wciaz zbyt maly potencjal i dlatego uznalem ze glownym celem jest ja promowac poprzez zajecie dobrego miejsca w obecnej edycji NC. Jednoczyc scene mozna w okol NC, wspierajac druzyne narodowa, ktora swoimi osiagnieciami ma szanse wspomoc dalszy rozwoj sceny. Aktualnie nie da sie tej sceny i promowac i jednoczyc, nie wypromujesz sceny biorac graczy z wielu klanow i nie zjednoczysz jej bazujac na graczach z kilku najlepszych zespolow.
Cytuj:
Promowanie to to jest, ale nie sceny, tylko własnego klanu, bo w Europie nie będą mówić Team Poland wygrał Nations Cup, tylko Team Wilda wygrał Nations Cup (bo większość osób pochodzi z tego klanu). Zresztą jak sam napisałeś, gdyby nie zmiana przepisów to nie zmieniłbyś składu. Dalej mówisz mi o promowaniu sceny
Zgodze sie z Toba, ze poprzez NC promuja sie takze gracze ktorzy graja w druzynie narodowej. Natomiast nie zgodze sie ze w Europie ludzie mowiliby ze Team Wilda wygralaby NC. Z cala pewnoscia NC i ewentualny sukces bylby utozsamiany z tym zespolem. Poraz kolejny zgodze sie z Toba Tomas ze gdyby nie zmiany przepisow sklad Team Poland pozostalby bez zmian z przewaga graczy z Team Wilda, ale tak samo bez zmian w regulaminie sklad Niemiec skladalby sie z graczy Uto (xuffix), a sklad Szwecji z graczy Team Dignitas/Team9.
Na koniec Tomas powiem tyle, uwazam ze obecny Team Poland ma szanse wypromowac nasza scene, natomiast jesli chodzi o zespoly grajace na niej to uwazam ze czesc gra glownie dla dobrej zabawy, a wiele z nich wciaz jest za slabe zeby grac na poziomie reprezentacji narodowych. Pozatym trzeba zastanowic sie czy gra sie dla zabawy czy dla wyniku i dalszych korzysci z e-sportu. Ja gram dla wyniku i do tego potrzebuje najlepszych graczy jakich moge miec w druzynie bazujac na obecnym regulaminie tych rozgrywek. Dlatego jako kapitan TP bede staral sie zajac dobre miejsce na koniec rozgrywek, tak aby klanu ktorym zalezy na dobrych wynikach mogly skorzystac z tego co osiagnie TP.