Teraz jest 30 lis 2024, 04:46

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 132 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20 sty 2006, 23:22 

eeeh, chciałem pograć ale pojawia mi się komunikat, że nie mam mapki która jest na serwie. Mam jednak obie, dokładnie takie same katalogi jak pozostałych mapek. Może na serwie jest jakaś trzecia mapka? Jeśli nie to nie wiem co jest grane

Tytuł:
PostNapisane: 21 sty 2006, 00:19 

ObrazekNope. Na serwerze są tylko te 2 mapki. Musiałeś po prostu coś nie tak zainstalować. Może masz grę na innym dysku niż C. Karkand 2 domyślnie się instaluje na właśnie na dysk C. Sprawdź czy Karkand 2 jest w X:\...\katalog z grą\mods\bf2\Levels\.

Tytuł:
PostNapisane: 21 sty 2006, 10:47 

słowo wam daję, że mam katalogi z nowymi mapami dokładnie tam gdzie powinny być, dokładnie tam gdzie jest zainstalowana gra i gdzie są katalogi z pozostałymi mapkami Bf-a, ale co tam, u mnie zawsze jest coś nie tak

Tytuł:
PostNapisane: 21 sty 2006, 11:08 

Może jeszcze jden offtop:

Niniejszym ogłaszam konkurs na tłumaczenie "odpraw" do mapek Steel Thunder i Strike at Karkand 2

ale jestem uparty co nie? 8)

Konkurs polega na tłumaczeniu orginalnych odpraw, a nie wymyślanie nowych!
Steel Thunder
Tekst oryginalny:
Chinese forces are attempting to fortify an important Dam and Powerstation in order to maintain a signifigant Armor Division in the area and ensure control. US forces have established a camp at a nearby farm and have prepared for a full assualt on all Chinese Operations in the area. Prepare for one hell of an Armor Battle!

Moja propozycja: 8)
Chińskie siły próbują umocnić ważną tamę i elektrownię, aby utrzymywać Dywizję Pancerną w dżungli i zapewnić sobie kontrolę. USA zmuszone są założyć obóz przy pobliskim gospodarstwie i przygotować pełen atak na wszystkie chińskie operacje w dżungli. Przygotuj się do Wielkiej Zbrojnej Bitwy!

Strike at Karkand 2]
Tekst orginalny:
With the occupation of US forces in southern and northern Karkand the Middle Eastern Coalition has called upon tribes from the mountains to rally together and take back the city. The MEC army fueled by the US occupation of their city has created a complex within the Eastern mountain range of Karkand. The terrain around northern Karkand is desolate. It would be strategic suicide for US forces to make an advance on the MEC mountain fortress. Here US commanders will have to wage the cost and gain of controlling northern Karkand. US and MEC forces will have to devise a strategy to control the river and both sides of the city surrounding it.

Mojej propozycji tutaj nie zamiszczam. Jeżeli chcecie i możecie to do obu dajcie tłumaczenia. Po konkursie napisze mały poradnik zak zainstalować tłumaczenia: do plików lokalizacyjnych i do samej mapki.

POWODZENIA!

Tytuł:
PostNapisane: 21 sty 2006, 11:31 

W katalogu każdej mapki jest plik o wadze 1 kB archive.md5. Natomiast w tych nowych nie mam (dlaczego ja?). Skopiowałem więc z innych mapek i raz udało mi sie wejść na Strike, ale powtórka juz się nie udała. W singlu też nie mogę, więc ten plik ma inną wartość do każdej mapki. nie wiem czemu u mnie tego nie ma. Może ktoś mi wyśle oba na gg? Wkleje je do katalogów i tyle 6482748

Tytuł:
PostNapisane: 21 sty 2006, 11:40 

Tych plików nie ma i one się same nie tworzą.

KONKURS O TŁUMACZENIU

Tytuł:
PostNapisane: 21 sty 2006, 12:00 

ObrazekMisiuk: Świetny pomysł. Ciągnij to dalej, tylko skontaktuj się z Ogonem. To załatwicie za jednym zamachem te dziwne nazwy flag.

Taayo: :shock: Kurna jakie kombinacje! Nie wiem o co biega, ale spróbuj może na chama wywalić oba katalogi z mapami, tak żeby ich nie było w katalogu \Levels\ i zainstalować od nowa.

Tytuł:
PostNapisane: 21 sty 2006, 12:26 

Jeżeli to konkurs to co z nagrodami ?

Tytuł:
PostNapisane: 21 sty 2006, 13:12 

Taayo napisał(a):
W katalogu każdej mapki jest plik o wadze 1 kB archive.md5. Natomiast w tych nowych nie mam (dlaczego ja?). Skopiowałem więc z innych mapek i raz udało mi sie wejść na Strike, ale powtórka juz się nie udała. W singlu też nie mogę, więc ten plik ma inną wartość do każdej mapki. nie wiem czemu u mnie tego nie ma. Może ktoś mi wyśle oba na gg? Wkleje je do katalogów i tyle 6482748

Dla wszystkich którzy mają z tym problem

katalog Levels powinien zawierac katalogi:
Kod:
Dalian_plant
Daqing_oilfields
Dragon_Valley
FuShe_Pass
Gulf_of_Oman
kubra_dam
Mashtuur_City
Operation_Clean_Sweep
Sharqi_Peninsula
Songhua_Stalemate
steel_thunder
Strike_at_Karkand
strike_at_karkand_2
test
Wake_Island_2007
Zatar_Wetlands

katalogi strike_at_karkand_2 i steel_thunder powinne zawierac:
Kod:
plik client.zip
plik server.zip
katalog info

katalog info powinien zawierac:
Kod:
favoriteMap.png
gpm_cq_16_menuMap.png
gpm_cq_32_menuMap.png
gpm_cq_64_menuMap.png
loadmap.png
strike_at_karkand_2.desc (w przypadku mapy strike_at_karkand_2)

Tytuł:
PostNapisane: 21 sty 2006, 13:57 

Dzięki Blues!

A co do nagród to moje dożywotnie błogosławieństwo 8)

No właśnie z tymi nazwami flag to jest problem.

Tytuł:
PostNapisane: 21 sty 2006, 22:22 

Problem z nazwami flag rozwiazany - przy ogromnej pomocy Misiuka (tak naprawde to on odwalil całą robotę) powstaly pliki lokalizacyjne dla nowych map.

Instalacja:
1. Pobrać plik Local_v1.zip
2. Rozpakować
3. Katalogi english i Polish należy skopiować do katalogu Localization - tam juz takie katalogi istnieją ale tym prosze się nie przejmować
Katalog Localization domyslnie znajduje się w
c:\Program Files\EA GAMES\Battlefield 2\mods\bf2\

Pliki:
strikeatkarkand2PL.utxt - Polskie nazwy flag dla Strike at Karkand 2
steelthunderPL.utxt - Polskie nazwy flag dla Steel Thunder
strikeatkarkand2EN.utxt - Angielskie nazwy flag dla Strike at Karkand 2
steelthunderEN.utxt - Angielskie nazwy flag dla Steel Thunder

Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2006, 13:36 

dobra robota :wink: żeby jeszcze serwerek fajnie działał bo pingi są nieziemskie a jak są normalne to cały serwer się zwiesza :lol:

PostNapisane: 22 sty 2006, 15:33 

cebulus napisał(a):
To na początku może utworzyć liste z linkami do mapek jakie bedą ustawione .....narazie ściągamy te dwie jak rozumiem :)

EDIT :
Tu jest jeszcze jakaś taka ciekawa
http://battlefield2.filefront.com/file/ ... adan;53589

Mapka, którą zapodał Cebulus też jest świetna. Zrobiona z klocków Dalian Plant ma swój klimacik. Dlatego mam grzeczne pytanie czy dałoby się obok Strike at K 2 i SteelThunder również i tą mapkę wystawić na serwie?

Nie chcę robić z 81.190.159.250:17567 śmietnika. Proponuję kontrolnie dodać Abadan i jak ludzie będą rzygać to ją wypierniczyć. Dałoby się?

PostNapisane: 22 sty 2006, 16:02 

Gradient napisał(a):
cebulus napisał(a):
To na początku może utworzyć liste z linkami do mapek jakie bedą ustawione .....narazie ściągamy te dwie jak rozumiem :)

EDIT :
Tu jest jeszcze jakaś taka ciekawa
http://battlefield2.filefront.com/file/ ... adan;53589

Mapka, którą zapodał Cebulus też jest świetna. Zrobiona z klocków Dalian Plant ma swój klimacik. Dlatego mam grzeczne pytanie czy dałoby się obok Strike at K 2 i SteelThunder również i tą mapkę wystawić na serwie?

Nie chcę robić z 81.190.159.250:17567 śmietnika. Proponuję kontrolnie dodać Abadan i jak ludzie będą rzygać to ją wypierniczyć. Dałoby się?

Mapka jest na serwerze, ale nie jest ujeta w "mapcyklu" - problem polega na tym, ze jest to kolejna mapka którą trzeba sciagnac i nie wszyscy są chetni, zeby to robić.
Jak sie serwer przyjmie to obiecuje ja dodac.
Na razie mamy pewne kłopoty z serwerem i jezeli nie zostana one rozwiazane trzeba bedzie poszukac innego :(

Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2006, 16:21 

Dzięki za info.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 132 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2