Teraz jest 30 lis 2024, 01:38

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 495 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 33  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2006, 01:49 

A ja właśnie wracam z Astera - wk.....wiony na maksa :D Tak wkurzony ostatni raz byłem jak niejaki wilda^Bulldog ściągał mnie raz za razem na Omaha Beach :P

Ktoś pisał że w życiu nie widział więcej niż 3 ludzi z wildy - a ja widziałem 4 :P

Nie powiem, łupali aż miło, chciałoby się mieć takiego skilla, ale jak porównam sobie moje nędzne 27h w grze w 6 mies. vs 609 kolegi Jabbah no to nie mam pytań (swoją drogą gratuluję rankingu, kiedyś byłem wyczynowym sportowcem ale nawet wtedy nie poświęcałem mojej dyscyplinie 3h dzień w dzień :)). Niektórzy powinni sobie po prostu poszukać innych serwerów, bo granie z takimi ZAWODOWCAMI to jest po prostu ZERO funu . Ale generalnie nie jest źle, bo w innych gierkach, żeby coś sobą reprezentować, trzeba się nauczyć, jak na planszy X skacząc odbić się od ściany, przebiec po gzymsie i walnąć headshota - inaczej nie ma litości :) W porównaniu go CS czy RtCW:ET w BF2 naprawdę przyjemnie się gra :)

No i muszę z przykrością stwierdzić po paru dniach grania w BF2 w przerwie od dorosłego życia, że od czasu Vanilli sporo się zmieniło - żeby gracz z tagiem b. znanego klanu (nie podam przez litość, powiem tylko że nie wilda) czatował na spawnie heli w nieprzejmowanej bazie żeby ściągać gości jednego za drugim - żenua jak dla mnie.

Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2006, 05:13 

albz74 napisał(a):
609 h kolegi Jabbah no to nie mam pytań (swoją drogą gratuluję rankingu, kiedyś byłem wyczynowym sportowcem ale nawet wtedy nie poświęcałem mojej dyscyplinie 3h dzień w dzień :))

i to tylko na rankingowych :) treningów, sparingów i klanówek nie licząc :D maniak jakiś :D

i nie marudźcie, że klanowcy nie chcą grać z wami w składach - to nie jest szkółka, tu się nie uczy nikogo grać, a jak się widzi, że koleś nie tylko nie resuje się na SQL to jeszcze nie wychodzi ze składu żeby umożliwić res, to po prostu się mu dziękuje. Na pewno nie są to jakieś osobiste animozje czy coś takiego

Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2006, 06:05 

Cytuj:
Taka nie stety prawda, można przejąć w między czasie 3 flagi zanim kto kolwiek dołączy do teamu i pomoże coś przejąć... ludzie wolą stać na spawnie heli i czekać w 5, bo może sie uda wsiąść

A to jakas cecha polakow na FFA? Gram od dema i zawsze tak na ffa wszedzie bylo. Nawet wolanie "Spawn on xxx" nie dzialaja :lol:

Cytuj:
a mianowicie - zakłada taki gracz klanowy squad i biega w nim sam
człowiek używając rozumu i szukając tego mistycznego "teampleya" wchodzi do takiego squadu... i co ? za chwilkę tenże gracz "mastah" wychodzi ze squadu i zakłada nowy (i tak nawet kilka razy pod rząd)
i mówię tu o zagraniach widzanych własnymi oczami

Sam tak czasem robie. Z paru powodow :
1)gram z kumplem na tsie i chemy grac we 2 jednak nie zamykamy squadu by moc sie na sobie nawzajem spawnowac. Jesli wiec dojdzie ktos 3 to albo dostanie kopa albo my wyjdziemy...

2)dolacza sie do squadu pan "gadula" i nie daje grac.

3)ktos utrudnia gre nie wychodzac ze squadu po smierci etc

4)zauwazylem, ze wiekszosc freeplayowcow ma w dupie squady. Jednak jesli juz ktos ma squad to zdarza sie, ze dolaczaja. Jesli wiec zalozylem squad i po chwili jest pelny ale jest to JEDYNY squad to wychodze-zakladam drugi a tamci wciaz graja jako squad.

Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2006, 07:37 

Nie spotkałem się jeszcze z sytuacją żeby nie dało się wyrwać z nieprzejmowalnej bazy. Szybki przejazd jeepem, czy lot krową za 1-3 próbą pozwalał zawsze mi przejąć jakąś flagę. I co z tego. Freeplayowcy nawet nie raczą zauważyć że jakaś drużyna jest gdzieś daleko w polu i przejmuje flagę albo że jakaś flaga jest przejęta. Na tej jednej fladze spawnuje się CZASEM 1 - 2 typków, a wiadaomo że jak wróg zobaczy że jest biała to wali tam zaraz cała zgraja.
Cytuj:
a mianowicie - zakłada taki gracz klanowy squad i biega w nim sam
człowiek używając rozumu i szukając tego mistycznego "teampleya" wchodzi do takiego squadu... i co ? za chwilkę tenże gracz "mastah" wychodzi ze squadu i zakłada nowy (i tak nawet kilka razy pod rząd)
i mówię tu o zagraniach widzanych własnymi oczami

Zawsze jak gram to mam założoną drużynę. Z regóły jestem w niej sam bo mało kto dołącza do drużyn. Jeśli ktoś jest kumaty, umie robić podmianki na squad leaderze to mogę z nim chwilę pograć. Ale jeśli cała drużyna zginie to nie licz że będę zasuwał z jakiejś nieprzejmowalnej czy odległej bazy. Staram się znaleźć drużynę która jest w jakimś ciekawym miejscu i do niej dołączam. Często zaraz z niej wychodzę i robię własną. Nie dlatego że jestm taki samolub ale z tej prostej przyczyny że zaraz pojadę przejmować następną flagę, jeepem, APCem czy z buta. W tym czasie jak ja będę przejmował flagi to ten team leader do którego dołączyłem i cały jego squad będzie się jeszcze długo zastanawiał co ma zrobić z tą bazą którą właśnie udało mu się przejąc. Może poczekać, nóż, widelec jakiś lepszy sprzęt od marnego jeepa się tam pojawi? Nie wiem. A zawsze jednak mam cichą nadzieję że ktoś dołączy, zespawnuje się i da wsparcie. Gra drużynowa nie koniecznie polega na trzymaniu się uparcie tej samej drużyny. Tylko na wspieraniu się przy przejmowaniu flag. Klanowcy to rozumieją i nie trzymają się uparcie tych samych drużyn. I często nie mają najwięcej pkt na serwie dlatego że są tacy pr0 tylko dlatego że nie tracą czasu na latanie po mapie tylko zawsze starają się spawnować w "ogniu walki".
I przestańcie sobie w końcu wycierać gęby Wildą. To fajne chłopaki są.

Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2006, 09:32 

pasqdnick napisał(a):
I przestańcie sobie w końcu wycierać gęby Wildą. To fajne chłopaki są.

:oops: :oops: :oops:
---
co do skladow - generalnie jest tak, ze gracze klanowi sa przyzwyczajeni do maksymalnego wykorzystania dobrodziejstw jakie daje system spawnu na sl, kontakt z commanderem (to juz w mniejszym stopniu) itd. z kolei czesc graczy bezklanowych widzi sklad jak odpowiednik druzyny z gier typu role-playing :D ... dlatego wchodzenie/wychodzenie/suicide moga traktowac jako "zdrade" skladu :lol:
---
a co do wyrwania z locka-powtorze to co pisza ludzie w postach powyzej. krew zalewa jezeli komus uda sie z takowego wyrwac, dociagnie do flagi, i wciska x5 "Potrzebne wsparcie". niestety brakuje mu energii zeby raz wcisnac "INS"/"Stworz druzyne" :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2006, 12:32 
Oldboy Battlefield.pl

wszystko zalezy od graczy
sa i tacy co na prosbe oposc team i dolacz sie jeszcze raz robia to..
ostatnio gralem z 3 bezklanowuczami bite 4 mapy i tak sie dobrze gralo... nawet jabbah byl... wyszystko na voipie bylo do ustalenia...
no moze poza kto zakosil Su :P :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2006, 14:12 

Okota napisał(a):
wszystko zalezy od graczy
sa i tacy co na prosbe oposc team i dolacz sie jeszcze raz robia to..
ostatnio gralem z 3 bezklanowuczami bite 4 mapy i tak sie dobrze gralo... nawet jabbah byl... wyszystko na voipie bylo do ustalenia...
no moze poza kto zakosil Su :P :lol:

Popieram chociaż uważam że klanowicze powinni być odrobinę bardziej wyrozumiali - w końcu grają na free serwach, dostają od nas tyle łatwych punktów, a umówmy się- nie wystarczy o zasadach gry w squadach poczytać w instrukcji :)

Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2006, 15:13 

tyle latwych punktow dostajemy? :P Czasem za "tyle latwych puktow" trzeba przyplacic masa smierci z rak teamu lub ilus tam TK bo ci pod kola/ogien wlezli etc etc. Wiec nie wiem czy mozna tak mowic ;]

Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2006, 16:11 

Ej gamesnet nie wchodzi mi przez ip.Zna ktoś adres astera.Bo chce wam pokazać ,że mam rację.Już znalazłem.

Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2006, 16:24 

pitermaster napisał(a):
Ej gamesnet nie wchodzi mi przez ip.Zna ktoś adres astera.Bo chce wam pokazać ,że mam rację.Już znalazłem.

oto-idealny uzytkownik forum-zadaje pytanie, i w tym samym poscie sam sobie na nie odpowiada :lol:
---
btw-dzisiaj spotkalm starego, dobrego Qbka_PL, teraz jest postacia pozytywna, godna nasladowania itp itd (przynajmniej w moim wypadku, zachowal sie bardzo grzecznie&fairplay)... :shock: :D

Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2006, 16:52 

Gdzie są screeny które się robi,bo grałem na astrerze i miałem rację ,że noobki są.Wcisnąłem to obok scroll locka ,ale nigdy nie robiłem scrennów i nie wiem czy to na pewno tym.LLLLLLLLol.
Gra na 100 ticketów była.Dołączyłem gdy nasi mieli 25 ticketów i byłem 4.
Mewoosh z wildy był i widział.
Znalazłem te screeny,ale nie chcą się wkleić.lol
Coś tu widzę ,że można podać stronę obrazka ale jak można wysłać z kompa?

Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2006, 17:08 

Ekhm wyjaśnijmy sobie co nieco.

Ja i owszem grałem na serwerze ale nie uważam, żeby grały tam "nooby". Więc nie powołuj mnie na świadka w tej sprawie nie pytając sie mnie wcześniej. Na serwerze grało się przyjemnie - choć walka była nieco jednostronna :D A co do twojego 4 miejsca to nie zwykłem patrzeć kto jest w tabeli za mną, więc nie wiem jak to było.

A jak wpisujesz mój nick to chociaż bez błędów bo potem dziwne sprawy wychodzą :D

Obrazki z kompa mozesz wrzucać ze strony imageshack.us - ale daruj sobie wklejanie ich na forum bo to tylko ludzi rozśmieszy.

PS. No Qbek_PL jest bardzo wporządku - przyjemnie sie latało :D

Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2006, 17:18 

ok już spox.A qbek był wporzo.Wcale nie była taka jednostronna.Byłem przeciw tobie no i już przejmowaliśmy wam ostatni punkt.
W sumie jak przyszło parę wild to już nawet fajnie się robi.

Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2006, 18:48 

Po dłuższej grze na Asterze stwierdzam ,że polacy grają najbardziej zespołowo ze wszystkich narodów.Jeszcze trochę skilla no i będziemy potęgą :D

Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2006, 19:03 

Lailonn napisał(a):
W sumie widzialem chyba max 3 z nich

Obrazek

that's a horse shit pardner. rotflol

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 495 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 33  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2