Teraz jest 25 lis 2024, 09:41

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 sty 2006, 00:47 

Zapraszam do Forgotten Honor Tournament, wspaniałego turnieju osadzonego w modzie FH.

Pewnie część z was nie słyszala o tym i dla nich poniżej krótki opis.

W turnieju biorą udział ludzie z calego świata, aktualnie toczymy kampanię włoską a nastepny w kolejce jest front wschodni. Niestety nie znalazłem wsród graczy nikogo z polski, czas to zmienic.
Klimat jest wspaniały, zabawa świetna, znacznie ciekawsze to niz liga clanów, team 'map makerów' do każdej bitwy tworzy mapy, które następują po sobie wraz z postępem kampanii. Bitwy w kampanii rozgrywane są wg. historycznej kolejności postępów historycznego odpowiednika. Duzo by tu pisać, po prostu sami sprawdzcie, nic to nie kosztuje, jedyne co jest wymagane to biegłośc w Battlefield i język angielski
See you on the battlefield!
http://www.forgottenhonor.com/index.php

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 25 sty 2006, 00:48 

Organizatorzy z [F|H] :lol:
Skąd ja ich znam :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 25 sty 2006, 00:56 

Powiało optymizmem ze az miło. Dziękuje Arjen7 za komentarz.
:?

Tytuł:
PostNapisane: 25 sty 2006, 01:12 

Wystarczy "Arjen"
Skomentuje dopiero jutro ponieważ dzisiaj już nie chce mi się czytać regulaminów itd.
W każdym razie panów z [F|H] nie darze nadmiernym szacunkiem.

Mam pytanie, jeżeli grasz w tę kampanie (a zakładam, że tak jest) to opowiedz coś więcej od strony "zwykłego gracza"

Tytuł:
PostNapisane: 25 sty 2006, 01:26 
Redaktor Battlefield.pl

Spokojnie ganz. Tak się składa że ostatnio rozmawiałem z moim CLem na temat tego turnieju. Chętnie spróbował bym czegoś dla odmiany. Kiedy rozpoczyna się nowa kampania i jaki poziom znajomości angielskiego jest wymagany? Rozumiem że chodzi tu o komunikacje na TSie.

Tytuł:
PostNapisane: 25 sty 2006, 01:38 

No cóż, mnie skala tego projektu i sposób w jaki to wszystko się toczy powaliło, oczywiście zawsze będą sceptycy i to ich swięte prawo krytykować.
Arjen --> nie wiem dlaczego nie dażysz szacunkiem "panów z [F|H]", moze trafileś niezbyt szczęśliwie, różnych ludzi można spotkać w F|H jak i gdziekolwiek indziej. Ja miałe dużo szczęścia bo trafiłem na wspaniałych ludzi którzy pomogli mi 'wdrożyć się' w caly ten projekt bez żadnych problemów i zbędnych nieprzyjemności.
Początkowo może wydawać sie dosyć skomplikowanę ale zapewniam ze wystarczy wziąć udział w jedej bitwie zeby wszystko sobie przyswoić.

Nie wiem na ile dokladnie mam opipsać turniej, więc spróbuje tak.
Podstawa to oczywiście TeamSpeak i TS Overlay (komunikacja głosowa obowiązkowa i niezbędna do wykonywania powierzonych zadań).
W skrócie: admini określają ogólne założenia kampani i dyskutują z Dowódcami dywizji którzy wydają rozkazy dowódcom kompanii a ci z kolei swoim żołnierzom.
Oczywisćie w kazdej dywizji jest kompania piechoty lub dwie, kompania opancerzona oraz lotnictwo. Każda z nich ma inne wyspecjalizowana zgodnie z przeznaczeniem zadania.

Cały "fun" polega na stopniu zorganizowania i jakiejś tam odpowiedzialności za powierzane zadania, czyli wczuwamy sie w wojsko i:
- zawsze wykonujemy rozkazy(nawet jesli uwazamy je za bezcelowe),
- nie dyskutujemy z dowódcą,
- komunikacja czyli meldujemy o wszystkim istotnym
- współpraca pomiędzy kompaniami

Myśle ze jako klanowcy doskonale znacie te zasady, róznica miedzy klanówkami a turniejem jest taka, że w turnieju organizacja jest(a przynajmniej powinna byc) na bardzo wysokim poziomie.
Trudno mi tu wszystko opisac bo cała noc bym siedział, wejdźcie na stronke i poczytajcie sami. Zasad moze i sporo ale to po to aby zabawa byla jeszcze przedniejsza.

Tytuł:
PostNapisane: 25 sty 2006, 01:46 

WuWu84 --> we włoskiej kampanii zostalo jeszcze chyba 5 bitew a więc 5 tygodni, ponieważ w środy jest tzw. divisional training(obowiązkowy, na ktorym wszyscy zapoznajemy sie z mapą i trenujemy współpracę), natomiast w piątek jest BITWA.
Znajomośc angielskiego umożliwiająca komunikację(najlepiej płynną) ale różnie z tym bywa, wystarczy ze bedziesz w stanie szybko zameldować dowódcy ze w strone bronionej przez nasza kompanie flago posuwa się czołg(jaki,ile,z jakiego kierunku)/piechota(w jakiej sile, z jakiego kierunku) itd... Oczywiście trzeba zrozumieć odprawę i bieżące rozkazy, wydawane przez kapitana(CO)

Tytuł:
PostNapisane: 25 sty 2006, 08:21 

Źle się wyraziłem. [F|H]dutch to facet który jest troszkę nadgorliwy, do reszty nic nie mam. Spytasz dlaczego?

CLICK

polecam post Benny'ego
------------------------------------------------------------------------------------------------
EDIT

Poczytałem troche i musze przyznać, że jestem pod wrażeniem!

WuWu jesteś zainteresowany? Bo tak samemu to bym nie chciał.
Najchętniej zapisałbym się do [7FJ] ale pomyślimy :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 25 sty 2006, 09:17 

Tak przyznac trzeba ze Dutch potrafi byc twardy i czasem niezbyt przyjemny a to dlatego ze jako założyciel F|H cała tę sprawę bierze troche zbyt poważnie ale poza tym jest ok. Sa naprawde mili ludzie ktorzy dbają zeby kazdy dobrze sie bawił, co jest przeciez założeniem turnieju.

Tytuł:
PostNapisane: 25 sty 2006, 09:38 

Przeczytałem posta i az mnie pogieło... nie spodziewalem sie czegos takiego. No cóż z tego wynika że Dutch to faktycznie kompletny debil, na szczescie zadko bierze udział w bitwach wiec nie ma z tym wiekszego problemu(przynajmniej jak dotąd). Mnie osobiście nic takiego nie spotkało i mam nadzieje ze to byl jednorazowy przypadek, chociaż daje do myślenia. :?

Tytuł:
PostNapisane: 25 sty 2006, 09:41 

I jeszcze jedno, jeżeli dobrze zrozumiałem to mecze rozgrywane są w GMT -3

Z "Event Calendar" wynika też, że są to piątki a treningi rozgrywane są środa/czwartek

Mnie to odpowiada :D , jest ktoś jeszcze chętny :?:

--------------------------------------------------------------------------------------
Co do [F|H]
Nie zawsze tacy są, kiedy byłem jeszcze w EF-FH i graliśmy z nimi mecz zachowywali sie całkiem kulturalnie. Bez słowa przyjęli porażke.

Tytuł:
PostNapisane: 25 sty 2006, 10:56 
Redaktor Battlefield.pl

Arjen7 napisał(a):
WuWu jesteś zainteresowany? Bo tak samemu to bym nie chciał.
Najchętniej zapisałbym się do [7FJ] ale pomyślimy :roll:

Jasne Arien. Najbardziej interesuje mnie nowa kampania na froncie wschodnim, akurat powinienem być już po sesji. Co do obecnej kampanii zastanowię się jeszcze. Ale jeśli tak to, co do jednostki jest mi to obojętne, a 7FJ to też w sumie spadochroniarze xD. Zgadamy się na gg. :D

Tytuł:
PostNapisane: 25 sty 2006, 12:50 

Chętnie się przyłącze :) może akurat potrzeba pilota albo dobrego strzelca tylko niech mi to ktoś bardziej naświetli bo na tej stronie to ciężko znaleść jakieś konkretne info.

Tytuł:
PostNapisane: 25 sty 2006, 19:30 

No na Feriach by coś można przygrac ;-) A była już kampania Wrześniowa ??. Chętnie bym zobaczyl nowe mapki z Polskim Wojskiem :wink:
A i bym zapomniał mają tam jakieś Dywizjony ? czy coś ? :wink:
EDIT:

Przeczytałem post Benny'ego i zniechęciło mnie to tym bardziej jeżeli Dowódcą ma być ten człowiek :? :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 25 sty 2006, 19:52 

jedno jest pewne: alianci dostaną porządnego łupnia (sponsored by Arjen) :lol:

Potulny czego dokładniej nie wiesz?

PS:7FJ to już niestety przeszłość :( forum jest "locked" :(

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2