Teraz jest 27 lis 2024, 14:37

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 sty 2006, 16:57 

Witam. To moje pierwsze wystąpienie na tym forum i może ostatnie :cry:
Kupiłem gre oryginalą przez Allegro [ale bez instrukcji] gość przesłał mi CD-KEY napisany na karteczce. Po drobnych problemach zainstalowałem wszystko, stworzyłem konto sieciowe, dograłem patcha 1,12 oraz najnowszą wersje Punkbustera. Dostaje sie do panelu gry, widze serwery, jakikolwiek bym niewybrał to odrazu mam komunikat: Zostałeś rozłączony przez punkbustera i na dole po angielsku mniej więcej coś takiego, że trwale zostałem "usuniety" z game serwera [GAME SPY] "GUID BAN" i jakieś numerki. Z tego co czytam myśle, że ten gość coś narozrabiał i dostał bana na wszystko i na zawsze. Idealnie takiego topiku nie znalazłem, a właściwie znalazłem ale bez odpowiedzi. Prosze o wyjaśnienie i ewentualnie o pomoc. Mam nadzieje, że się myle.
Szkoda 82 pln ale bardziej szkoda dobrej zabawy. Pozdrawiam all.

PostNapisane: 25 sty 2006, 17:02 

Cysiu18 napisał(a):
Witam. To moje pierwsze wystąpienie na tym forum i może ostatnie :cry:
Kupiłem gre oryginalą przez Allegro [ale bez instrukcji] gość przesłał mi CD-KEY napisany na karteczce. Po drobnych problemach zainstalowałem wszystko, stworzyłem konto sieciowe, dograłem patcha 1,12 oraz najnowszą wersje Punkbustera. Dostaje sie do panelu gry, widze serwery, jakikolwiek bym niewybrał to odrazu mam komunikat: Zostałeś rozłączony przez punkbustera i na dole po angielsku mniej więcej coś takiego, że trwale zostałem "usuniety" z game serwera [GAME SPY] "GUID BAN" i jakieś numerki. Z tego co czytam myśle, że ten gość coś narozrabiał i dostał bana na wszystko i na zawsze. Idealnie takiego topiku nie znalazłem, a właściwie znalazłem ale bez odpowiedzi. Prosze o wyjaśnienie i ewentualnie o pomoc. Mam nadzieje, że się myle.
Szkoda 82 pln ale bardziej szkoda dobrej zabawy. Pozdrawiam all.
nie masz oryginalnego Bf2 tak sadze

Tytuł:
PostNapisane: 25 sty 2006, 17:12 

Wydaje mi sie ze koles od ktorego kupiles bf'a dostal global bana za np czitowanie...

Jednym slowem udupiles 82 pln :cry:

Tytuł:
PostNapisane: 25 sty 2006, 17:12 

Sorki Ubi, może to co powiem bedzie naiwne bo nie znam "mrocznego świata chiterów BF" i ich możliwości, ale jak mogłem zainstalować gre i co więcej założyc konto sieciowe jeżeli jest nieoryginalna? A drugie pytanie czy płyta nosi jakieś znamiona że jest oryginalna? tzn. czy mam jakiś określony numer, kod, hologram? Bo jeżeli tak to chociaż zrobie gościowi koło pióra na Alegro, że handluje piratami.

Nawiązując do wypowiedzi Piotr3k: nie mozna tego zmienić w EA przecież mój komp ma zupenie inne IP? [chyba to było bardzo naiwne :( ] ale tonący brzytwy się chwyta.

Tytuł:
PostNapisane: 25 sty 2006, 17:25 

[quote-"Cysiu18"]Nawiązując do wypowiedzi Piotr3k: nie mozna tego zmienić w EA przecież mój komp ma zupenie inne IP? [chyba to było bardzo naiwne ] ale tonący brzytwy się chwyta.[/quote]

Nie chodzi o nr IP tylko o to, że zbanowali ci CD-KEY(może)

Tytuł:
PostNapisane: 25 sty 2006, 17:35 

Cysiu18 napisał(a):
Nawiązując do wypowiedzi Piotr3k: nie mozna tego zmienić w EA przecież mój komp ma zupenie inne IP? [chyba to było bardzo naiwne :( ] ale tonący brzytwy się chwyta.

Tutaj nie chodzi o ban IP tylko ban keyhash'a

Tytuł:
PostNapisane: 25 sty 2006, 20:54 

Taka mała rada. Na alegro jest takie cóś (chyba) co się nazywa reklamacja. Ja tam nie wiem, nie znam się, nie korzystam ale jeśli jest coś w tym stylu to powinieneś to odrazu zgłosić. Znajdą się na to odpowiednie paragrafy i nie tylko za piractwo. I tu mamy przykład skąpstwa tragicznego. Wolimy zatrzymać przy dupie 40 zł, a nie mieć pewności co do orginalności i takich tam pierdół. Teraz się pewnie gryziesz: "Ech, cholera, i po co Mi to było?! 40 zł chciałem oszczędzić, a straciłem dwa razy tyle... :cry: ". TERAZ APEL DO WSZYSTKICH NOWYCH I TYCH KTÓRZY SIĘ WACHAJĄ CO DO KUPNA BTTLEFIELDA: wiem, że ludziom przychodzi to naprawde strasznie trudno ale uczcie się na cudzych błędach. Nie kiście kasy i wydajcie te pare zł więcej i miejcie pewność że to dobra, orginalna i w dobrym stanie gra. Ale nie łam się chłopie! Pewnie odzyskasz soją kase a bezczelny bydlak dostanie za piractwo grzywne :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 25 sty 2006, 21:55 

Piotr3k napisał(a):
Cysiu18 napisał(a):

Tutaj nie chodzi o ban IP tylko ban keyhash'a

EA nic nie pomoże ,bo ban jest nie na keyhasha tylko na pb_guid!!!
Facet czitowal i tyle. Gra jak widzc dziala w singlu i koniec.
Jedynie napisanie do punkbastera może cos da.

http://rep.punksbusted.com:9000/cgi-bin ... 6&remove=0

Jak znasz pb_guda zanajdziesz go tu.

Tytuł:
PostNapisane: 26 sty 2006, 16:31 
Oldboy Battlefield.pl

zadzwon do EA Polska i powiedz o co chodzi - ci pomoga.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2