Teraz jest 28 lis 2024, 23:34

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 sie 2003, 00:31 

Wiem, że to już było :) Umiem też używać przycisku szukaj i znalazłem kilka postów na ten temat, niestety żadnen konkretnie nie odpowiedzial na moje pytanie.
Zaznaczam, że mam pirata (poki co). W sieci LAN jest już kilka osób z orginałem i grają ostro, ja kiedyś też mogłem z nimi grać. Obecnie mamy POLPAKA 1 mbit/s i przygotowujemy się do tworzenia klanu, a ja do zakupu orginala (CD key). Niestety z postów na forum widzę że ludzi z orginalami też mają problemy przez kapryśność BF. Jaką mam gwarancję że jak zostawię 129 zł gra będzie pracować bez zarzutu? Narazie testuję pirata i nie zadobrze te testy wychodzą (stad ten post).
Jak macie jakieś konkretne rady na moją prypadlość to piszcie!
Moj sprzet:
2000+, 256 DDR, GF4 MX400 64 MB 8x, MSI KT3F (płyta głowna)
XP HE z SP1 (orginal jak wszystko inne oprucz BF :)), nie mam żednych latek, DX 9.0a, najnowsze stery do grafiki, WMP9 itd[/b]

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2003, 00:39 

ja dzis walczylem z tym caly dzien, poinstalowalem DX 9 dodalem oridzinal stery do SB Live 5.1, zapodalem mega pliku wymiany i nic...

rozebralem kompa, poskladalem do kupy, zdefragmentowalem dyski i... nagle wsio zaczelo dzialac :)

z tej radosci zainstalowalem mapke Bitwa o Anglie i.... komp przestal widziec plyte z BF...

siedze wlasnie i zastanawiam sie na jaka cholere wydalem kase na gre ktora wykancza mnie nerwowo i w ktora de fakto jeszcze nie zagralem :)

ale nie trace ducha... musi sie wreszcie udac :)
jesli ktos ma pomysl co zrobic w chwili gdy po zainstalowaniu mapy gra nie widzi plyty to prosze o znak powieka.

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2003, 00:47 

polecam te hre ja w nic innego od wrzesnie nie gralem :D
przynajmniej na powaznie 8) a co do sprzetu to pierw lepsza karta no i jakos malo ramku :)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2003, 00:53 

mysle ze nie trzeba przekonywac :) gralEm w nia w singlu, bede gral w multi. od tygodnia mam stalke w domu wiec nie odpuszcze. tym bardziej ze MOH, okazuje sie mocno derwniany i zaczyna nie nudzic.

gdyby tylko nie te extrasy w BF w postaci dwudniowego konfigurowania kompa i wielki wał po zainstalowaniu oryginalnej jak by nie bylo mapy...

boje sie ze zanim odpale BF i pogram, zdazy wyjsc pelna wersja Sekretnych Machin Wojennych, Vietnam i Stan Wojenny 81, a ja bede wtedy starszym panem na rencie :)

PostNapisane: 10 sie 2003, 02:24 

Paszczak napisał(a):
Wiem, że to już było :) Umiem też używać przycisku szukaj i znalazłem kilka postów na ten temat, niestety żadnen konkretnie nie odpowiedzial na moje pytanie.
Zaznaczam, że mam pirata (poki co). W sieci LAN jest już kilka osób z orginałem i grają ostro, ja kiedyś też mogłem z nimi grać. Obecnie mamy POLPAKA 1 mbit/s i przygotowujemy się do tworzenia klanu, a ja do zakupu orginala (CD key). Niestety z postów na forum widzę że ludzi z orginalami też mają problemy przez kapryśność BF. Jaką mam gwarancję że jak zostawię 129 zł gra będzie pracować bez zarzutu? Narazie testuję pirata i nie zadobrze te testy wychodzą (stad ten post).
Jak macie jakieś konkretne rady na moją prypadlość to piszcie!
Moj sprzet:
2000+, 256 DDR, GF4 MX400 64 MB 8x, MSI KT3F (płyta głowna)
XP HE z SP1 (orginal jak wszystko inne oprucz BF :)), nie mam żednych latek, DX 9.0a, najnowsze stery do grafiki, WMP9 itd[/b]

hmmm jakos nie opisales W OGOLE swojej przypadlosci :), zakladam wiec ze chodzi o szybkosc gry... a wiec:

pamieci za malo - wypadaloby miec 512mb, karta graficzna slaba - swoja droga zrobiles literowke - nie ma takiej karty...
no ale na 640:480 ruszy i da sie grac :)

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2003, 07:07 
Moderator forum

Wysoce prawdopodobne, że dzieje się to z winy pirata - było jusz kilka postów (więc nie do końca skutecznie szukałeś) - kłopoty powodował źle spreparowany NOCD Crack (po zainstalowaniu ORYGINAŁA kłopoty znikneły). Drugi mój typ to Win XP - jest z BF-em na nim sporo kłopotów.

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2003, 09:44 

No i jeszcze statystyka :!:
na prawie 1000 osób zarejstrowanych na forum problemy z BF mialo powiedzmy 30 osób, część z nich pisała, że ma pirata - 6, inna część miała źle skonfigurowaną karte- drivery do niej, były osoby które chciały mieć max detali na kiepskich kartach ( GF2/4 MX) i zostaje nam raptem KILKA osób, które rzeczywiście miały jakieś problemy hardwarowo - softwarowe z BF, które chyba wszyscy wyeliminowali.
Czyli raptem 1.5% osób ma problemy z BF - statystycznie jest to błąd :!::!: czyli nie ma się tym co przejmować wg producenta. Właściciel martwi się sam - razem z kolegami na forum ;);););)

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2003, 11:23 

Dr Granat napisał(a):
ja dzis walczylem z tym caly dzien, poinstalowalem DX 9 dodalem oridzinal stery do SB Live 5.1, zapodalem mega pliku wymiany i nic...

rozebralem kompa, poskladalem do kupy, zdefragmentowalem dyski i... nagle wsio zaczelo dzialac :)

z tej radosci zainstalowalem mapke Bitwa o Anglie i.... komp przestal widziec plyte z BF...

siedze wlasnie i zastanawiam sie na jaka cholere wydalem kase na gre ktora wykancza mnie nerwowo i w ktora de fakto jeszcze nie zagralem :)

ale nie trace ducha... musi sie wreszcie udac :)
jesli ktos ma pomysl co zrobic w chwili gdy po zainstalowaniu mapy gra nie widzi plyty to prosze o znak powieka.

ja tez nie wiem po jaki hu*ligan wydalem tyle kasy na tom glupiom gre w ktotrom ni moge bez nerwow zagrac chociaz sprzet mam odpowiedni i oprogramowanie tez.I na 100 % nie jest to wina mojego sprzetu , bo po wpisaniu w konsoli "console.showfps 1" pisze ze mam 40-100 fps(zaleznie od ustawien grafiki w grze).

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2003, 11:33 
Moderator forum

tia nie bardzo wiem o co wam chodzi mam 1 roczny rozpadający się win XP (który to podobno jest taki shitowaty) w pizdu startujących się programów w pasku i jakoś wszystko mi działa i płynnie i nie zwisa. Komputer mam co najmniej przeciętny P4-1,6, 512 MB, Radeon 8500. I to że czasem się pojawia post ze cos mu nie działa to juz inna sprawa. Chyba bez sensu byłoby pisanie " mój BF działą bez problemu wszystko jest oki" dlatego na forum są tylko wątki o problemach.

A tobie Maciejek powiem że jak Ci się BF nie podoba to kup sobie inną grę BF sprzedaj na allegro i przestań mędzić bo zaczynasz mnie wkur....ć.

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2003, 13:32 

Dla rozwiania wątpliwości w UT 2003 gram na 1024x768x32 bit i mam ponad 70 fps. Karta to MSI a ja podałem model układu graficznego więc o literówkach nie mogło być mowy.
_XENA_ napisał(a):
Wysoce prawdopodobne, że dzieje się to z winy pirata - było jusz kilka postów (więc nie do końca skutecznie szukałeś) - kłopoty powodował źle spreparowany NOCD Crack (po zainstalowaniu ORYGINAŁA kłopoty znikneły). Drugi mój typ to Win XP - jest z BF-em na nim sporo kłopotów.

NoCD crack jest dobry bo grałem w to kiedyś i działalo. Teraz już nie dziala co mnie niebywale wk.. denerwuje. Jeśli to wina pirata to wezmę od qmpla orginala i wtedy zobaczymy. XP to zawsze był problem ale chwalę sobie ten system, jak dotąd jest to najlepsza winada i wszystko inne na niej działa.
Jeszcze pokombinuję a jak się nie uda z orginalem to go pośle na allegro a ludzi z sieci przekonam do UT.

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2003, 14:03 
Moderator forum

Ja mam BF-a na 2 kompach i na obu działa praktycznie bezproblemowo (zdarzają się małe zgrzyty, ale nie tylko z BF-em wiec je pomijam).
Co do GeForce4 MX400 - nie słyszałem aby taka karta istniała (a dobrze słycham newsów). Jest to albo GeForce2 Mx 400, alebo któraś z rodziny GeForce4 MX420, MX 440, MX 460 (GeForce Mx 480 tesz chyba jest, ale rzadko spotykany). Cokolwiek byś nie miał z tej listy sa to słabe karty i na nich BF nie będzie szybko chodził na "mocnych" ustawieniach. Co do pirata - często się wiesza bez powodu - looknij archiwum - były min 2 posty których autorzy na to narzekali i przestali po zainstalowaniu oryginałki. Dodatkowo jezeli twoi qmple grają na oryginałach a ty masz pirata - nie podłączysz się do nich nawet po lanie (ja kiedyś miałem problem z połaczeniem się po lanie 2 gier pirackich - nie potrafiłem go przezwycięzyć) - ta gra na prawde jest bardzo dobrze zabezpieczona, a (moim zdaniem w kazdym nowym patchu te zabezpieczenia są jeszcze wzmacniane). Jedyne co możesz zrobić aby sprawdzić czy ci pójdzie zanim kupisz oryginał to poprosić by jakiś posiadacz oryginału cię odwiedził (i przyniósł grę), zainstalować go, zaplikować odpowiedni patch i sprawdzić, czy dalej masz problemy złaczeniem sie z LAN-em/Internetem.

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2003, 15:59 

Co ciekawe udało mi się grać w sieci na patchu 1.4, z siecią niegdy nie było problemów, jak już z uruchomieniem BF. Jak chcesz to ci wyślę go pocztą, ktoś był bardzo zdolny żeby złamać zabezpieczenia. Podaj e-maila XENA to ci wyślę cracka 1.4

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2003, 16:30 
Moderator forum

Paszczak napisał(a):
Co ciekawe udało mi się grać w sieci na patchu 1.4, z siecią niegdy nie było problemów, jak już z uruchomieniem BF. Jak chcesz to ci wyślę go pocztą, ktoś był bardzo zdolny żeby złamać zabezpieczenia. Podaj e-maila XENA to ci wyślę cracka 1.4

UPS...
Cracka nie potrzebuję - mam oryginałkę, a co do moich postów - pisze o tym, co widziałem na forum - nie fantazjuje jeżeli o to ci chodzi (fakt, że od dawna nie mam żadnych doświadczeń z crackami i piratami - mam oryginalnego BF-a i to mi styka)...

PostNapisane: 11 sie 2003, 06:46 
Moderator forum

Paszczak napisał(a):
256 DDR, GF2 MX400 64 MB

1. Mało ramu - będziesz nadrabiał swapem = długie ładowanie map.
2. Z w/w grafiką nie poszalejesz.
3. Wszelkie problemy wynikające z posiadania oryginalnego BF-a wynikają albo z niewiedzy posiadaczy typu Invalid User, albo z racji stosowania upiększaczy w postaci craców na no-cd itp co ma związek z tym pierwszym.

Tytuł:
PostNapisane: 11 sie 2003, 08:42 

Mam podobnego kompa:
:arrow: Athlon 900MHz
:arrow: 386MB RAM
:arrow: GeForce2 MX 400 64MB

Jade na minimalnych detalach i 640x480x16 i da rade grac ^^ minimalnie klaci i jak jest ponad 24 osoby na servie to juz klaci i to strasznie ^^

A co do twojego ow "problemu" proponuje porzyczyc od qmpla orginal i jak bedzie chodzic to kup orginal a jak nie to format i instal jeszcze raz i tak w kolo az zacznie chodzic, sam pare dni temu mialem z tym problem... mialem ME i nie chcialo chodzic, a po zainstalowaniu XP (instalowalem odrazu na ME) BF chodzil odrazu...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2