Teraz jest 3 gru 2024, 01:30

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 107 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 30 sty 2006, 02:00 

Noobwars ssie:P rollback zabił ten serwer...ktoś próbował rezować, ale bajer z ratami na dropa ( cave howlery w AL i enchnt armor B co chwile) spowodowały, że niektórzy mają za dużo kasy....
klany i ludzie na noobwars osiągneli już absolutne maksimum equipowe na c3 priv, gra zrobiła się nudna...

polecam serwer enraged (nie pamiętam linka) raty x7 (daje to dużo radości do gry po serwie z low rate) częste eventy, i +1,1k ludzi....fajny serwer na poważniejszą gre w L2(siege, war, clan, ally), minusem jest to, że można kupować sprzęt za dolary:P i powstało pare klanów donatorów(mam tu Hawkeye na 60 lvlu)

drugi serwer 4fun - rate x50 http://www.es-l2.com ... najelpszy serwer na jakim dotychczas grałem, praktycznie stworzyli nową gre(stworki z c3 oficial w customowych miejscach), minusem jest to, że jest to serwer pvp... (mam BD na 66 lvl)

po roku z L2 stwierdzam, że trzeba iść na officiala :P......albo na WoWa:P

Tytuł:
PostNapisane: 30 sty 2006, 09:05 

Szybko ci oficjal zbrzydnie - uwierz mi, porządny prywatny serwery są 10x lepsze niż jakikolwiek oficjalny. Gościu od nas z klanu grał 2 miesiące na oficjalu i jedno co mógł o tym powiedzieć to - "kupa gówna", zero jakichkolwiek patchy, gra zabugowana na maxa, admini mają wszystko w dupie - grunt że pieniążki są za abonament. Admini mają gdzieś cheaterów, a po serwach latają stada botów i automatów - totalna bzdura. Serwery z reguły są non stop full, lagi kosmiczne, a jak cię wywali z gry co się tam często zdarza - zapomnij o zalogowaniu się na jakieś 2 godzinki. Na dodatek rozmieszczenie mobów jest beznadziejne i absolutnie nielogiczne. Sorry, ale jakbym miał płacić za tą grę to wymagałbym czegoś więcej niż skopany serwer, który mogę postawić sobie sam w domu.

Jeżeli ktoś ma słabe nerwy :) niech omija też serwery na których za dotacje dostaje się broń i zbroję (inne rzeczy owszem) - niema gorszej i bardziej wqrwiającej rzeczy jak klany donatorów wchodzących adminom w dupę. Na przykład kiedyś na serwerze Tempest cały siege był powtarzany tylko dlatego że nie poszło donatorom(sic!).

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2006, 23:10 

Jako że to mój pierwszy post to sie przywitam 8)

Dziś kupiłem Battla i czytam przyklejone topic'i itp. Nie ukrywam że ta gra nie jest dla mnie, nazwijmy to "główną" grą. Jest nią jak się po temacie można domyśleć Lineage 2. No i z ciekawości pytanie: Gra ktoś na Allseronie?

Tytuł:
PostNapisane: 11 lip 2006, 00:19 

Ja gram z Wiarą na Dragonie x15 :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 11 lip 2006, 16:37 

Allseron rulezz, po przeczytaniu regulaminu rozpłakałem się ze śmiechu np. "Musisz mieć imię fantasy, imiona potoczne(np. Bartek), z filmów (np. Gandalf) będą bannowane. Gra jest utrzymywana w klimacie fantasy (mój kumpel w szkole cały czas mówił "Jestem w 20 kręgu (zrozumiałem jako 20 lvl), używam kul mocy(SSy?) i mam miecz magicznie ulepszony pierwszego stopnia (po debatach z kumplami doszedłem do wniosku że to miecz enchantowany +1 :lol:) ).

Ja gram na l2 paradise ( http://www.l2-paradise.com ) na serwerze Genesis (30x) dostępne są również Aurora (15x) i Eureka (5x), na genesis jest dostępny GM Shop (za cholernie dużą kase można dostać itemki b grade). Cały czsa są eventy pvp, od niedawna siege i 7 sights. Mam tam Shillen Knighta i Bounty Huntera.

Tytuł:
PostNapisane: 11 lip 2006, 17:55 

Na tym gram:
Obrazek
Blade dancer prawie 60 lvl ;]
Za niedługo ma być wipe :)

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2006, 15:15 

geez ludzie nie krzywdzie sie i wydajcie te 40 zlotych miesiecznie :/ grac na pirackim serwie l2 to jak dostac ferrari ktore ladnie wyglada ale nie moc sie nim przejechac bo sie prawka nie ma.

Jakby co to Teon, kilkuset polakow aktywnych, 5 polskich klanow i kilka osob ktore mozna bylo jeszcze na baxie spotkac 2 lata temu :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2006, 15:20 

kesey napisał(a):
Szybko ci oficjal zbrzydnie - uwierz mi, porządny prywatny serwery są 10x lepsze niż jakikolwiek oficjalny. Gościu od nas z klanu grał 2 miesiące na oficjalu i jedno co mógł o tym powiedzieć to - "kupa gówna", zero jakichkolwiek patchy, gra zabugowana na maxa, admini mają wszystko w dupie - grunt że pieniążki są za abonament. Admini mają gdzieś cheaterów, a po serwach latają stada botów i automatów - totalna bzdura. Serwery z reguły są non stop full, lagi kosmiczne, a jak cię wywali z gry co się tam często zdarza - zapomnij o zalogowaniu się na jakieś 2 godzinki. Na dodatek rozmieszczenie mobów jest beznadziejne i absolutnie nielogiczne. Sorry, ale jakbym miał płacić za tą grę to wymagałbym czegoś więcej niż skopany serwer, który mogę postawić sobie sam w domu.

fajne ci kolega bajki na opowiadal, ale imo jak wolisz krasc to twoja sprawa.

Tytuł:
PostNapisane: 15 lip 2006, 03:46 

Zbawca napisał(a):
kesey napisał(a):

fajne ci kolega bajki na opowiadal, ale imo jak wolisz krasc to twoja sprawa.

hehe bajki rzeczywiście, serwery oficialne są o wiele lepsze od prywatnych......ale Zbawca, powtórze to któryś raz, w przypadku L2, serwery prywatne, to nie to samo co pirackie serwery np. WoWa.
NCsoft udostępnia na swojej stronce oprogramowanie pozwalające na postawienie własnego serwa( http://www.lineage2.com ). Oczywiście wersja, która jest udostępniona wymaga bardzo dużo pracy (poprawianie geodaty, statystyk itd) i jest praktycznie niemożliwe żeby jakiś serwer zbliżył się jakościowo do serwerów oficialnych (teoretycznie grupa sprawnych programistów mogłaby to dokonać) . Serwery prywatne to tak zwane Test-Servery, przed rejestracją na takim serwie musisz zgodzić się z regulaminem, mówiącym, że ten serwer służy jedynie do sprawdzenia gry i jeśli Ci się ona spodoba masz przejść na serwer oficialny. Oczywiście ludzie grający na serwerach prywatnych "testują" gre już po kilka lat. Cały proceder pewnie nie jest na ręke NCsoft, ale nie jest przez nich zabroniony.

Tytuł:
PostNapisane: 15 lip 2006, 16:12 

spoko wiem jak wygladaja serwy prywatne bo sam na takich gralem przez 7-8 miesiecy, poprostu chce powiedziec ze zaluje kazdej chwili spedzonej na privach i jak bym teraz mial wybrac to juz po miesiacu poszedlbym na retaila. Dodam ze nie znam osoby ktora myslala by na odwrot i poszla z retaila na priva, to tak jakby sie samemu okaleczac niby mozna ale trzeba byc niezle pierdzielnietym.

ps. najbardziej mnie rozbrajaja opisy prywatnych serwerow "full C4" kiedy nawet C1 nie maja pelnego a polowa skilli albo nie dziala albo jesli juz cos robi to tak jak do C2, czyli totalny unbalanse. Musisie poprostu zrozumiec ze na privie otrzymuje sie moze z 10% tego co oferuje retail.

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2006, 02:11 

kesey napisał(a):

omg o.O wiekszej bzdury nie slyszalem - moze kumpel poprostu nie dawal rady na prawdziwej lineagowej racie x1 heh...

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2006, 02:43 

ktora dzieki duzej roznorodnosci jaka oferuje retail odczuwa sie jak x3 albo nawet x4.

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2006, 18:17 

Zbawca: czy możesz napisać w ile tygodni/miesięcy doprowadziłeś swoją postać do np. 40 lvlu?

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2006, 19:39 

ja gram na nw, wróciłem:P serwer coraz lepszy
na oficiala chciałbym iść, na Teona ^^, ale zwyczajnie brakuje mi czasu na doprowadzenie postaci na taki lvl, który pozwala się cieszyć z pełni gry (siege, clan war, ride itp)

a co do doprowadzania postaci do 40 lvl, znam pewną osobe (pozdrowienia dla Roxxa, jeżeli będzie to kiedykolwiek czytał), która owszem z equipem top ng/top d doporowadziła swoją postać do 40 lvla (lucznik, light elf) w 24 godziny(od 8 rano do 8 rano) na serwerze nw(rate x2, bez bossów, wtedy bez bonusów do expa, czysty farming:p), questy zrobił na drugi dzień:).

Tytuł:
PostNapisane: 18 lip 2006, 09:55 

zrobienie 40 lvl bijac samemu z topowym sprzetem grajac po 7-8 godzin dziennie to jakis tydzien, oczywiscie mowimy o klasie solujacej nuker/archer ewentualnie dager albo jakis destro. Ja gram od poczatku lutego mam SR na 61 lvl (za 2-3 dni 62) sps na 40, necro 40. SR z Soul bow plus 30% fundudzy na majestic set (helmy a grade to wydatek od 100 do 220 kk :P ) Na tym levelu juz w pelni mozna cieszyc sie gra, obecnie nasz clan/ally prowadzi wojne z dwoma innymi aliancami i codziennie lapie sie kilka punktow pvp.

ps. jak ktos ci pomoze to zrobienie 40 to kwestia 2 dni z questami, ale odradzam jesli jest to pierwsza postac na serwie, poprostu przez to nie nauczycie sie grac.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 107 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2