Teraz jest 29 lis 2024, 07:36

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 1 lut 2006, 14:40 

Ta płyta ma jedną wade że nie można do niej włożyc procków atchlonów 64 X2 tylko zwykłe 64 bitowe tylko. Bo za pare lat na pewno stanieją X2.

Tytuł:
PostNapisane: 1 lut 2006, 15:33 
Moderator forum

@Murdoc: Ta płyta nie ma agp, albo nie zauważyłem, a nie planuje zakupu grafy nowej :)
Pomyśle jeszcze. Ta płyta co masz w opisie CB dobra? Już kilka osób z forum się pytałem na jakich grają z a64 i czy dobrze chodzi :)
Jakbyś mógł napisz na priv bo to w sumie nie temat o tym :)
BTW: Asrock należy do Asusa chyba, prawda?

Tytuł:
PostNapisane: 1 lut 2006, 15:45 

z tego co mi wiadomo to Asrock jest niezależna firmą a co do jej płyt głównych sa całkiem dobre ja posiadam takowa i nienarzekam :wink: ponoc bardzo dobrze sie kręca i sa bardzo stabilne osobiście nie próbowałem nic kręcic bo nie mam takiej potrzeby.

Ps. płyta o której mówisz Asrocka ma wejście na złącze AGP i PCI-E ale te złącze PCI-E to jakaś wersja Asrocka i obsługuje tylko niektóre modele kart graficznych.

Pozdrawiam JAKUBASS :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 1 lut 2006, 16:13 

MariuszM6 napisał(a):
Ta płyta ma jedną wade że nie można do niej włożyc procków atchlonów 64 X2 tylko zwykłe 64 bitowe tylko. Bo za pare lat na pewno stanieją X2.

Czemu twierdzisz że nie obsługuje X2?

h**p://www.asrock.com.pl/?p=productMore&iProduct=17&PHPSESSID=6764d4617b23f5d9bbb3fab2b229e61b tutaj tweirdza że tak - ma ktoś taką płytę i x2?

Tytuł:
PostNapisane: 1 lut 2006, 19:08 

Muszę to powiedzieć: NIE KUPUJCIE ASROCKA !!!
Płyty tanie ale szajs. Problemy z USB (w dwoch roznych modelach) niebieskie ekrany i zrzuty pamięci. Oczywiście może się zdarzyć, że będzie wszystko spoko ale lepiej dumuchać na zimne inaczej znowu cala Polska będzie dachy odśnieżać :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 1 lut 2006, 19:49 

Ludzie tez macie takie spadki, ze np. macie 60 fps plynnie wszystko i nagle jest taki krach normlanie, spada na 15 fps. I mam 15 fps w miejscu gdzie ten spadek sie zaczal, zawsze jak sie w tamte strone spojrzy to z 60 mam 15 klatek... a tak to plynnie wtf?

Tytuł:
PostNapisane: 1 lut 2006, 19:52 
Oldboy Battlefield.pl

JAKUBASS napisał(a):
z tego co mi wiadomo to Asrock jest niezależna firmą a co do jej płyt głównych sa całkiem dobre ja posiadam takowa i nienarzekam

Masz złe wiadomości...
AsRock jest to tańsza marka firmy Asus... coś jak Dacia Logan... zbudowane przez Renault, ale to jednak Dacia...

Sam po zmianie procka z AthlonaXP 1700+ na A64 3000+ dostałem kopa o ~30fps... sama zmiana procka... zważając na to, że starego złoma miałem podkręconego do 2GHz, a nowy chodzi na 1.8GHz :D

Z tanich płyt pod A64 i AGP polecam to co ja mam Gigabyte K8NSC... ew. wszelkie odmiany tego... zdecydowanie nie do o/c, ale jak nie masz kasy i chcesz tanio kupić coś dobrego.

Zresztą skończmy ten OT, bo nie o tym ten temat...

Tytuł:
PostNapisane: 1 lut 2006, 19:54 
Moderator forum

groszeka napisał(a):
dumuchać

Bo Cię zjem jak każdy inny groszek :wink: :P
Też nie chciałem asrocka, bo sie naczytałem ile to ludzi się na nim przejechało :) Najbardziej ASUS'a chiałem bo miałem dwa i ok :)
http://www.proline.pl/shop.php?prodid=GIGABYTE+K8NF-9 a ta? Albo jakaś inna z proline'u pod s.939 z agp 8x?

Tytuł:
PostNapisane: 1 lut 2006, 20:04 

Własnie ta kupuje i w tym sklepie Dumcz

:(

Tytuł:
PostNapisane: 1 lut 2006, 20:10 
Moderator forum

robal napisał(a):
Własnie ta kupuje i w tym sklepie Dumcz

Kiedy dojdzie? :) Bede wiedział czy zamowić czy szukać innej :)
Tamat co podałem linka zła, nie ma agp, nie zauwazylem tego :?

Tytuł:
PostNapisane: 1 lut 2006, 20:33 

groszeka napisał(a):
Muszę to powiedzieć: NIE KUPUJCIE ASROCKA !!!
Płyty tanie ale szajs. Problemy z USB (w dwoch roznych modelach) niebieskie ekrany i zrzuty pamięci. Oczywiście może się zdarzyć, że będzie wszystko spoko ale lepiej dumuchać na zimne inaczej znowu cala Polska będzie dachy odśnieżać :lol:

Asrock parę lat temu to owszem było **** i ****, ale dziś jest tańszą marką, która produkuje niezłe płyty główne. Owszem wolałbym Asusa czy Abita lub Gigabyta, lecz w tańszym segmencie Asrock jest niezły.

<Wszystkie informacje o proponowanych dotacjach finansowych prosze kierować na P.M. :D >
<Joke oczywiście.>

Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2006, 00:22 

Zuaw_Smierci napisał(a):
Ludzie tez macie takie spadki, ze np. macie 60 fps plynnie wszystko i nagle jest taki krach normlanie, spada na 15 fps. I mam 15 fps w miejscu gdzie ten spadek sie zaczal, zawsze jak sie w tamte strone spojrzy to z 60 mam 15 klatek... a tak to plynnie wtf?

Ja również tak mam, że w niektórych miejscach na mapach mam wyraźne spadki FPS. Wprawdzie nie tak drastycznie (maksymalny spadek mam do ok. 30FPS) ale jednak. Np. na Sharqi Peninsula na placu budowy, w budynku mam spadki rzędu 40 %, w porównaniu do "otwartego terenu.

Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2006, 01:09 

No wlasnie masz podobnie, ale to jest bardzo dziwne bo przeciez w ogole nie powinno ci tak spadac jak przelatuje samolot nad glowa i akurat jestes w srodku walki ;/ a najlpesze jest to ze mi spada z 60 do 15 (mierzone) tak nagle w roznych miejscach i to nie jest uzasadnione bo spada mi nawet jak stoje i sie nie ruszam.

Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2006, 10:19 

Ta płyta AsRocka z AGP i PCI-E (ASRock K8 939Dual-SATA2 ULI M1695) jest rzeźnicka, bo:
1. JEst to w pełni funkcjonalny port AGP, nie żadna AGE czy AGR, więc nie ma problemów z kompatybilnością kart graf.
2. Dwa sloty PCX, jeden dla karty graficznej, drugi przeznaczony dla procków z podstawką M2. Gdy wyjdą AMD na M2, kupujemy kartę rozszeżeń z mostkiem północnym i wciskamy ją do tego jednego specjalnego PCX'a.
3. Ta płyta jest naprawdę dobra, same pozytywy w serwisach interenetowych.
Koniec OT

http://www.pcstats.com/artvnl.cfm?articleID=1860
http://www.tomshardware.com/2005/09/16/asrock_939dual/

Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2006, 14:23 
Moderator forum

werewolf napisał(a):
Ja również tak mam, że w niektórych miejscach na mapach mam wyraźne spadki FPS. Wprawdzie nie tak drastycznie (maksymalny spadek mam do ok. 30FPS) ale jednak. Np. na Sharqi Peninsula na placu budowy, w budynku mam spadki rzędu 40 %, w porównaniu do "otwartego terenu.

To akurat nic dziwnego, skoro masz wiecej szczegółów na raz. :) Proc, czy karta bardziej mieli wtedy, bo pojawiają się nowe rzeczy i więcej trzeba wyświetlić i takie tam :)
Tak prosto napisane :)
BTW: Chyba zaryzykuje z tą płytą. Najwyżej z Robal'em przejdziemy się do Asrocka coś wysadzić :wink:
Edit: http://www.skapiec.pl/site/cat/13/comp/59712
Duala ona obsługuje? :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2