bibol
prowokacja = zdradzanie własnych ideałów ?
hmmm niewiem skąd taki pomysł ale mniejsza z tym
to była ... hmm... "pozytywna prowokacja" - taka która ma za zadanie pobudzić stronę przeciwną do okreslenia własnej pozycji (i być może jej przeanalizowania)
widzę że chyba po części mi się udało
czyli jesteś kolejną osoba uważająca określenie n00b za najgorszą z mozliwych obelgę (mam znajomego jeszcze ze sceny JK2, niesamowicie przesiąknietej nastolatkami którzy we własnym mniemaniu są kosmicznie "pr0", mającego podobne podejście do twojego - wszystko przełknie ale nie n00b'a

)
n00b to okreslenie które się wzieło od "newbie" czyli poprostu nowy, nowicjusz
i samo w sobie niepowinno być traktowane jako obelga a jedynie okreslenie .. hmm... poziomu skilla
to jest gra i "jedni grają lepiej, drudzy trochę gorzej" - podział był, jest i będzie (i osobiście niewidzę w tym nic nienormalnego)
jezeli masz z tym kłopot to być może powinieneś popracowąc nad sobą a nie nademną
nieda się wprowadzić "skillowego komunizmu" gdzie na serverze wszyscy starali by się grać tak samo dobrze i nawzajem poklepywali po plecach że są zawsze równi
to jest taka sama rywalizacja jak wszedzie indziej (np. w sporcie) i to właśnie ona powoduje wzrost umiejętności i ogólny rozwój w dziedzinie
ważne jest jedynie by niebyły naruszane zasady fair play'a
generalizowanie ? a wolałbyś bym mówił po imieniu ?
to chyba normalne jak się opisuje "zjawisko" społeczne (występujące na serverze wśród graczy)
jeżeli w jakikolwiek sposób moje posty cię uraziły to zastanów się dlaczego - bo niebyło to moja intencją
sam fakt przeglądania sieci w celu wymiany spostrzeżeń z gry z innymi oraz nabywania doświadczenia poprzez czytanie porad napisanych przez innych świadczy o checi rozwijania się i aktywnego przeniesienia z kategori "n00b" do "pr0"
i owszem są osoby które swoim skillem w grze karmią swoje ego, czego upust dają w wywyzszaniu się nad "bezmózgą masą" (reczywiście wystapującą w rzeczywistości - to tak swoją drogą)
ale obawiam się że żaden ci nie odpowie ani nie zniży się do poziomu udzielania rad wiec wszelkie zażalenia pod tym adresem bedą albo nietrafione (np. te tutaj) albo pozostaną bez odpowiedzi
... co niezmienia faktu że pomimo żałosnego wizerunku samego siebie taki osobnik gra bardzo sprawnie i nie trzeba go podziwiać by się czegoś nauczyć obserwując jego styl gry - a tu następują powrót do uzywania M16 i ekonomicznego zarządania amunicją (co jest tematem który zapoczatkował tą dyskusję i tego się trzymajmy ---> "rozterki duszy" na priva oszczędźmy

)