JUHA napisał(a):
Tak 90s, ale to Tobie nie przeszkadzaja i jest pewnie wiele osob takich jak Ty zarowno w Europie jak i pewnie Muzulmanow..., ale zaloze sie, ze gdyby zrobili podobne karykatury papieza to znalazloby sie wielu Europejczykow, ktorzy zachowaliby sie rownie skrajnie... Jednych te karykatury smiesza innych nie i tak jest zawsze i juz tak zostanie...
Osobiscie karykatura (czy to Mahometa czy Papieza), gdzie poprostu obaj maja dluzszy nos i troche znieksztalcona twarz, mi nie przeszkadzaja, ale robienie karykatury Mahometa (bo to chyba on byl) z bomba na glowie lub jarajacego ziolo mysle, ze jest nie na miejscu... Papiez z dluzszym nosem mi nie przeszkadza, ale z ziolem i z siekiera w reku raczej bylby "niesmacznym" zartem...
Nie wiem o jaka karykature dokladnie chodzi, wiec nie ocenie czy maja racje czy nie...
Zgodze sie z toba,to zdjecie z bomba jest mocno przesadzone.ale nie wiem czy o to zdjecie wlasnie poszlo.
dlatego chcialbym zobaczyc ta karykature,bo wojna sie toczy a ja nie wiem o co.
poza tym jedna z gazet mulzumankich oglosila konkrus na najbardziej drwiacy obrazek przedstawiajacy holokaust .
mysle ze to nie bedzie zabawny obrazek,w koncu nic co sie tworzy w gniewie i nienawisci nie moze cieszyc