Teraz jest 31 sty 2025, 19:42

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 6 lut 2006, 19:27 

ja sie tam nie znam na technicznych sprawach, ale odkad mam AMD64 to komputer zapier*ala jak glupi :wink:

Ostatnio wyskoczylo mi okienko: "Critical error: you're too slow for the CPU"

Tytuł:
PostNapisane: 6 lut 2006, 19:35 
Moderator forum

Thanatos napisał(a):
"Critical error: you're too slow for the CPU"

LOL :lol: Coś ty robił? :P :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 6 lut 2006, 19:44 

zarcik :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 6 lut 2006, 19:48 
Moderator forum

Zamulator :P :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 10 lut 2006, 08:59 

Przeszedlem w koncu na 64bity i mam dylemat.
gra chodzi fatalnie.
zmienilem plyte,procka z 2,8S. na 3ghz Atlona 64bity
nawet grafike na PCI Espress GForce 6600
i zamiast odczuc poprawe to gra chodzi gorzej niz przedtem.
jedynym bledem jaki widocznie zrobilem to zmniejszenie ilosci pamieci do 512.
kasy mi braklo i teraz w brode sobie pluje.
Nie ma co ukrywac ze ram wazniejszy sie okazal od graficznej

mam jednak pytanie o sterowniki do graficznej.
mam szukac pisanych typowo pod 64bity?
czy te co proponuje Win XP64 powinny wystraczyc?

Tytuł:
PostNapisane: 10 lut 2006, 09:57 

Zdecydowanie należy posadzić sterowniki producenta i to w wersji 64-bitowej, np. te.

Warto też popracować nad eliminacją/zamianą procesów 32-bitowych. Procesy (Ctrl+Alt+Del -> Task Manager -> Processes), które w nazwie mają *32 w miarę możliwości należy zastąpić odpowiednikami sześdziesięcioczterobitowymi. Np. przez podmianę sterowników urządzeń, wersji aplikacji itp. Ogólnie o podwyższeniu wydajności XP można by długo pisać, chociażby warto wypieprzyć swap file na drugi dysk i do tego najlepiej na facie. Pytaj, testuj, a rozwiązanie samo przyjdzie.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lut 2006, 10:08 

witam
Sterowniki odgrywaja bardzo wazna role(chyba kazdy o tym wie) wiec sie nie zastanawiaj tylko zainstaluj ostanie ForceWare Release 80
Version: 81.98 dedykowane win x64 ktore napewno sa wydajniejsze niz te zaaplikowane w winde, to po pierwsze, po drugie 512 ramu to zdecydowanie za malo(temat ilosci pamieci byl tyle razy walkowany) nawet na low przy mapach 64
z moich spostrzezen dopiero 1,5 giga ramu daje jakis komfort i jest nieistotne jakiego uzywasz systemu x32 czy x64....
na moim konfigu czyli a64 3000,1024ram,gf6800@6800GT,sb live,neo 6, przy ustawieniach na medium aa off,anizo 16x,w 1024x768 mam od 40 do 20 klatek(czasami na mapach 64 nie da sie grac...)

Tytuł:
PostNapisane: 10 lut 2006, 10:30 

Dziekuje Gradient i tm78 za porady.widze ze nie takie latwe jest przejsce na 64bity
teraz musze pomyslec o jeszcze jednej kosci 512 do tego duzo mieszania z samym winem i sterownikami

dzieki tez za podanie nazwy sterow do grafiki,duzo mi czasu zaoszczendziles.
a jak sprawa wyglada z DirectX standardowy czy tez jest jakas wersja na 64?

w ostatecznosci podkrecanie procka i grafiki mi zostaje by przyspieszyc prace kompa.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lut 2006, 11:11 

z dx w x64(jest 64 bitowy) jest jest wszytsko ok, jest to wersja 9c wiec z tym nie ma problemow..

Tytuł:
PostNapisane: 10 lut 2006, 14:07 

90s
przy 512mb ramu niema takiej opcji aby BF2 chodził ci płynnie
nawet na ustawieniach tekstur "LOW" jest tego zdecydowanie więcej niż jest wstanie pomieścić twoja pamięć RAM i bedzie się gra ciagle krztusiła swapujac w najmniej oczekiwanych momentach

że już niewspomnę o długim wczytywaniu map i koszmarze pierwszych 3 minut gry

ziomek który mnie zachęcił do BF2 ma własnie 512 mb ramu i jak obecnie patrzę na jego męczarnie to poprostu żal dupę ściska

notabene robliśmy testy z dołożeniem do jego zestawu dodatkowych 256mb i powiem że poprawa była znacząca!

to troszkę taka kuriozalna sytuacja gdzie komputer bezproblemowo radzi sobie z wyświetlaniem grafiki z ustawień "medium" a wszystko szlak trafia poprzez ciągłe szuranie HDD z teksturami

na twoim miejscu wysupłałbym dodatkowe 200zł na drugą kostkę pamięci
a podkręcanie sobie odpuść bo w takim układzie jest to bezcelowe

jedynym darmowym ratunkiem w takiem sytuacji może być wyłączanie na czas gry w BF2 wszystkich innych programów, usług systemowych i ogólna kastracja systemu z wszystkiego co się pcha do pamięci wirtualnej a do działania gry potrzebne niejest (można sobie np. stworzyć konto urzytkownika które domyslnie jest już "rozebrane" i jedynym programem który jest mozliwy do uruchomienia to właśnie BF2 :mrgreen: )
ale to i tak będzie rzeźbienie w gównie...

Tytuł:
PostNapisane: 10 lut 2006, 14:10 

90s napisał(a):
ostatecznosci podkrecanie procka i grafiki mi zostaje by przyspieszyc prace kompa.

wez przestan! Po to masz 64 bity zeby dzialalo szybko bez podkrecania przeciez...

jutro do mnie przychodzi kumpel i mi wszystko nastawi. Poobserwuje i dam znac, co zrobil. Narazie mam jeszcze zwyklego XP bez wiekszych zmian (prosze nie komentowac - nie bylo narazie czasu), AMD Athlon64 3200+, GeForce 6600GT (tylko 128MB), 2GB RAM i BF mi tez zacina makabrycznie. Jak dam na srednie ustawienia, rozdzielczos 1024x768 i niskie cienie i oswietlenie to jako tako chodzi. Jutro sie to zmieni.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lut 2006, 14:17 

Thanatos napisał(a):
90s napisał(a):
ostatecznosci podkrecanie procka i grafiki mi zostaje by przyspieszyc prace kompa.

wez przestan! Po to masz 64 bity zeby dzialalo szybko bez podkrecania przeciez...

jutro do mnie przychodzi kumpel i mi wszystko nastawi. Poobserwuje i dam znac, co zrobil. Narazie mam jeszcze zwyklego XP bez wiekszych zmian (prosze nie komentowac - nie bylo narazie czasu), AMD Athlon64 3200+, GeForce 6600GT (tylko 128MB), 2GB RAM i BF mi tez zacina makabrycznie. Jak dam na srednie ustawienia, rozdzielczos 1024x768 i niskie cienie i oswietlenie to jako tako chodzi. Jutro sie to zmieni.

Masz athlona 3200 i grafe GF 6600GT powinno ci smigac na full przy rozdzielczosci 1024x768 to tego 2gb ramu?? :shock:
przedtem mialekm 768 i bylo gites nawet na mapach 64 a procek i grafa byly slabsze.wiec tak jak pisales Kolec dokupuje 512 ramu,nie ma sensu sie meczyc jak wiadomo o co chodzi.
juz pytalem i kosci bede mial za 170zl

co do ustawien ktore tu kolega podal.bede musial sie z tym pobawic
chce jak najwiecej wycisnac z tych 64bitow.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lut 2006, 14:34 

90s napisał(a):
Masz athlona 3200 i grafe GF 6600GT powinno ci smigac na full przy rozdzielczosci 1024x768 to tego 2gb ramu??

tez mnie to zdziwilo ale podobno wynika to z tego ze ta GF ma tylko 128MB, a BF pod tym wzgledem jest wyjatkowo wymagajacy (olbrzymie tekstury). Zobaczymy, kumpel chce tak poustawiac, zeby mimo to wymiatal, a jak nie to kupie GFa z 256MB, a ta oddam.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lut 2006, 14:49 

Thanatos napisał(a):
90s napisał(a):

samo przejscie na system x64 przy sprzecie na jakim obecnie pracujesz/ grywasz nie gwaratuje(na 100%) znaczacej porawy wydajnosci programow oraz gier napisanych w 32 bitach, gdyby byl dostepny bf2 x64 lub patch (ala far cry) to wtedy mogbys powiedziec ze ci bf2 wydajniej chodzi...

Tytuł:
PostNapisane: 10 lut 2006, 14:53 

Trzeba zacząć od tego, że uruchomienie 32-bitowej gry w 64-bitowym środowisku raczej nie przyniesie żadnej poprawy wydajności. Co z tego, że reszta będzie ok?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2