AndyN napisał(a):
Vesp3r napisał(a):
zależy od tego jaką masz wersie x-fi wiem że ta najtańsza (za 400zł he he ale mi tania xD) poprawia minimalnie wydajnosć, natomiast te z x-ramem na pokłądzie (czyli ta co ja mam od fatal1tiego) poprawia już bardo wydajność.
Widziałeś gdzieś testy tej wersji Fatality? Naprawdę daje taki przyrost wydajności? Spotkałem się z opiniami, że te 64 MB nic nie daje :/
Vesp3r napisał(a):
AndyN - Powinieneś mieć owiele lepszy dźwięk, lecz i tak proponuje grać na słuchawkach, jest o niebo lepiej. (ja teraz z wieży przezóciłem się na słuchaweczki tylko)
Ale daje na głośnikach coś więcej niż stereo? Dźwięk przestrzenny?
tutaj są
http://pclab.pl/art16315-6.html "formalne testy"
co do głośników 4.1 to ci niestety nie poweim, chodź kolega mówi ze jego zestaw 5.1 przeżywa ponownie swoją młodosć.
U mnie te 64mb dały coś jednak w bf2
Powiem ci szczerze, na początku jak kupiłem to się troche zawiodłem po 2 dniach bo nie odczułem takiej super zmiany dźwięku, ale po 2 tygodnaich poejchałem do kuzyn i tam jak założyłem słuchawki to preżyłem koszmar ...
Najlepiej jak byś sam sprawdził, spróbuj się dogadać z gosćmi z komputronika czy mógłbyś wypożyczyć (zostawiając gotówke) i sprawdzić czy da ci to czego oczekujesz.