Teraz jest 23 lut 2025, 04:23

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 1 lut 2006, 11:46 

Jestem użytkownikiem X-Fi i osobiscie nie zauwazylem wzrostu klatek, drastycznej poprawy szybkosci dzialania czy innych tego typu historii.

Pewnie tez z tego powodu iż wczesnije kożystając ze standardowej dzwiękówki na płycie efekty dzwiękowe mialem ustawione na minimum - a obecnie na maximum.

Jesli ropatrujecie zakup karty X-Fi pod wzgledem zwiekszenia wydajnosci wyświetlanych klatek to możecie zakup pominąć. Jesli natomiast zależy Wam na dobrej jakości dzwięku, wspaniałych efektach lub tez kożystając ze słuchawek - efekcie 3D to róznica jest ogromna. Jedna jeszcze mała uwaga jesli posiadacie kiepskiej jakosci słuchawki - głosniki to efekt i radosc z karty bedzie marna.[/url]

Tytuł:
PostNapisane: 6 lut 2006, 21:59 

Czy BF2 w połączeniu z X-Fi (i w miarę dobrymi głośnikami) da w trakcie gry dźwięk przestrzenny?
Bo teraz z SB-Live 24-bit i głośnikami 4.1 mam jedynie stereo

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2006, 11:44 

Menelik napisał(a):
Jestem użytkownikiem X-Fi i osobiscie nie zauwazylem wzrostu klatek, drastycznej poprawy szybkosci dzialania czy innych tego typu historii.

Pewnie tez z tego powodu iż wczesnije kożystając ze standardowej dzwiękówki na płycie efekty dzwiękowe mialem ustawione na minimum - a obecnie na maximum.

Jesli ropatrujecie zakup karty X-Fi pod wzgledem zwiekszenia wydajnosci wyświetlanych klatek to możecie zakup pominąć. Jesli natomiast zależy Wam na dobrej jakości dzwięku, wspaniałych efektach lub tez kożystając ze słuchawek - efekcie 3D to róznica jest ogromna. Jedna jeszcze mała uwaga jesli posiadacie kiepskiej jakosci słuchawki - głosniki to efekt i radosc z karty bedzie marna.[/url]

hmmm to co u mnei sie stało ze po zamontowaniu x-fi z 50 fpsów mam 70fpsów ??

zależy od tego jaką masz wersie x-fi wiem że ta najtańsza (za 400zł he he ale mi tania xD) poprawia minimalnie wydajnosć, natomiast te z x-ramem na pokłądzie (czyli ta co ja mam od fatal1tiego) poprawia już bardo wydajność.

AndyN - Powinieneś mieć owiele lepszy dźwięk, lecz i tak proponuje grać na słuchawkach, jest o niebo lepiej. (ja teraz z wieży przezóciłem się na słuchaweczki tylko)

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2006, 11:54 

Vesp3r napisał(a):
zależy od tego jaką masz wersie x-fi wiem że ta najtańsza (za 400zł he he ale mi tania xD) poprawia minimalnie wydajnosć, natomiast te z x-ramem na pokłądzie (czyli ta co ja mam od fatal1tiego) poprawia już bardo wydajność.

Widziałeś gdzieś testy tej wersji Fatality? Naprawdę daje taki przyrost wydajności? Spotkałem się z opiniami, że te 64 MB nic nie daje :/
Vesp3r napisał(a):
AndyN - Powinieneś mieć owiele lepszy dźwięk, lecz i tak proponuje grać na słuchawkach, jest o niebo lepiej. (ja teraz z wieży przezóciłem się na słuchaweczki tylko)

Ale daje na głośnikach coś więcej niż stereo? Dźwięk przestrzenny?

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2006, 13:07 

AndyN napisał(a):
Vesp3r napisał(a):

Widziałeś gdzieś testy tej wersji Fatality? Naprawdę daje taki przyrost wydajności? Spotkałem się z opiniami, że te 64 MB nic nie daje :/
Vesp3r napisał(a):

Ale daje na głośnikach coś więcej niż stereo? Dźwięk przestrzenny?

tutaj są http://pclab.pl/art16315-6.html "formalne testy"

co do głośników 4.1 to ci niestety nie poweim, chodź kolega mówi ze jego zestaw 5.1 przeżywa ponownie swoją młodosć.

U mnie te 64mb dały coś jednak w bf2

Powiem ci szczerze, na początku jak kupiłem to się troche zawiodłem po 2 dniach bo nie odczułem takiej super zmiany dźwięku, ale po 2 tygodnaich poejchałem do kuzyn i tam jak założyłem słuchawki to preżyłem koszmar ...
Najlepiej jak byś sam sprawdził, spróbuj się dogadać z gosćmi z komputronika czy mógłbyś wypożyczyć (zostawiając gotówke) i sprawdzić czy da ci to czego oczekujesz.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lut 2006, 10:28 

Właśnie zakupiłem X-Fi Fatal1ty i chciałem Was prosic o podanie jak najlepszych ustawieć w samej karcie aby otrzymać jak najlepszą jakość dźwięku w BF2. W BF2 ustawiłem wszystko na maxa dla dźwięku X-Fi ale cos pewnie jeszcze można w Windowsie zrobić. Mam Głośniki Creative 5.1

Tytuł:
PostNapisane: 10 lut 2006, 11:21 

Vesp3r napisał(a):

Stwierdziles to organoleptycznie podczas przeprowadzania testów na obu kartach ?? Bo ja nie zauwazylem róznicy w BF2 między oboma skrajnymi cenowo modelami X-Fi.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lut 2006, 12:15 

kolega ma tą najtąńszą i w bf2 nie zaobserwował róznicy, natomiast ja zauważyłem, wiec na tej podstawie pisze to to co pisze :P

Tytuł:
PostNapisane: 10 lut 2006, 13:19 

Vesp3r napisał(a):
kolega ma tą najtąńszą i w bf2 nie zaobserwował róznicy, natomiast ja zauważyłem, wiec na tej podstawie pisze to to co pisze :P

Pewnie ja mam słuch przytępiały :( i żeczywiście różnicy miedzy obiema X-Fi nie widze.

:lol:

Tytuł:
PostNapisane: 10 lut 2006, 16:49 

po peirwsze rzeczywiście, a po drugie, w dźwięku różnicy niema, lecz w wydajnosći czyt. gry szybciej diałają na sprzęcie z x-fi (oczywiście jeżeli mają takowe wspomaganie)

Tytuł:
PostNapisane: 10 lut 2006, 17:11 

Vesp3r napisał(a):
po peirwsze rzeczywiście, a po drugie, w dźwięku różnicy niema, lecz w wydajnosći czyt. gry szybciej diałają na sprzęcie z x-fi (oczywiście jeżeli mają takowe wspomaganie)

Nie wiem czy sie dobrze rozumiemy - ja pisze ze między
X-Fi XtremeMusic ,a
X-Fi Fatal1ty
nie słysze zadnych róznic
ponadto podczas testowania na BF2 nie zauważylem roznic w liczbie klatek wyswietlanych przy uzyciu obu kart dziwękowych.

Oczywiscie róznice między karta dzwiękową zintegorwana na płycie a najprostrzą X-fi jest duza.

I tym oto pozytywnym akcentem możemy zakończyć dyskusje na temat wyższosci kart dzi[/url]kowych nad organkami w zastosowaniu domowym. :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 10 lut 2006, 17:35 

Czy X-Fi (na marginesie wersja Platinum gdyz potrzebny jest mi panel) w połączeniu z głośnikami 5.1 (może Logitech Z-5500 kiedyś ...) da mi w BF2 podczas rozgrywki dźwięk przestrzenny?

Czy nadal jest to "tylko" stereo"?

Nie pytam o słuchawki i jakieś 3D ale o głośniki....

--------------------------

Na jakiejś stronce znalazłem porównanie Fatality i Music. I kolesie w BF2 zauważyli przyrost fps rzędu 2 klatek ..... :shock:

Daruję więc sobie tę fanaberię. Za drogi ten dwuklatkowy przyrost ....

Tytuł:
PostNapisane: 11 lut 2006, 10:37 

Myślę AndyN że będziesz bardzo zadowolony. Ja mam ją od 2 dni i uważam że przestrzeń w BF2 jest ciekawsza na X-Fi niz na AC-97. Większe możliwości samego spektrum dźwięków i ferii tonów. Moglibyśmy kiedyś razem zagrać to ci powiem co lepiej słyszę i jak abys miał jais ogląd. Ja za to mam do Was pytanie: Czy możecie mi powiedzieć dlaczego nie działa mi nic podłączonego do przedniego panela? Nawet pilot nie działa.... Mikrofon też nie działa jak go podłącze zprzodu do panela, a z tyłu wszystko. Co robię źle ?[/url]

Tytuł:
PostNapisane: 11 lut 2006, 12:12 

tu masz moją dopowiedź :http://forum.battlefield.pl/viewtopic.php?p=257414#257414

nie pisz tego samego w kilku tematach.

co do głośnikó to grałem na 2.0 i było fajnie ale naprawde neima to jak słuchawki.
Powinieneś odczuc super dźwięk 3D na tych swoich ale to i tak nie będzie to samo.

na 90% 2 tygodnie po zakupu karty będziesz siedzieć na słuchawkach.

Same głośniki 5.1 tworzą już dźwięk 3d bo wkońcu są poto stworzone, a ta karta tylko wyciąga z nich max i daje jeszcze coś od siebie :)

Tytuł:
PostNapisane: 26 lut 2006, 14:27 

witam,mam takie pytanie czy jak kupie x-fi wersje extreme music to otrzymam tak sama jakosc dzwieku jak przy fatality??(chodzi glownie o dzwiek w grze)pomijam brak pamieci w tej wersji karty,ktora ma napewno wplyw na wydajnosc,chodzi tylko o jakosc dzwieku i efektow eax i jeszcze jedno czy oplaca sie przesiadac z audigy2 ?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2