Teraz jest 19 lut 2025, 01:42

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 12 lut 2006, 12:34 

witam. mam problemy z grafika w bt2. jednak, aby je szerzej opisac musialbym wkleic jakiegos screena. tylko nie wiem jak! mozecie mi podpowiedziec?

Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2006, 13:21 

eeee.... jak odpowiadasz to na górze masz takie fajne skróty, tzw. Tagi(chyba :wink: ) no w każdym razie masz tam taki skrót jak 'Img' najedź na niego kurdorem i poniżej wyświetli Ci się co masz zrobić aby wstawić screena.

Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2006, 13:29 

Wcisnij "Print Screen" (ten przycisk nad strzlkami na klawiaturze), wejdz w moje dokumenty, bf2, screenshots i masz screeny ktore robisz tym przyciskiem.

potem wejdz na http://www.imageshack.us i zaladuj tego screena.

Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2006, 13:29 

http://img157.imageshack.us/my.php?imag ... 0037uw.png

ok. lece. powyzej macie linka do tego obrazka z bledem w grafice. jak zauwazycie ziemia wyglada conajmniej dziwnie. czasami zdarza sie, ze jak zjezdzam po jakims upadzie to ziemia "nie opada" tylko jest nadal na tym samym poziomie, a moj hummer (lub jakis inny pojazd) znika w tej "ziemi".
problem z tym mam od niedawna. oczywiscie mam oryginalna gre z oryginalnym dodatkiem, najnowsze sterowniki do radeona (6.1), patcha 1.12. w sumie to fajnie mi sie cisnie w ta gre, ale czasami mnie ten problem wkurza. na dodatek pojawia sie tylko czasami. zdarza sie, ze cala runde pogram bez bledow, a czasami juz po dolaczeniu mam to cos... POMOŻCIE!

moj sprzet: athlon 64 3000+, 1GB w dualu RAM, radeon X800GT 128 MB, 256 Mbit, plyta gigabajta.

Ostatnio edytowano 12 lut 2006, 13:42 przez NorbertPP, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2006, 13:31 

Zuaw Ci powiedział wszzystko czego Ja Ci nie powiedziałem. No to wstawiaj ten Image i zobaczymy co tam się dzieje.

Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2006, 13:47 

dzieki za pomoc we wstawieniu screena. teraz patrzcie i ocencie. licze na jakos pomoc. jak na razie nie przinstalowywalem gry, bo przeciez sie uruchamia i moge w nia grac. jedynym mankamentem jest ta grafika...

Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2006, 13:51 

A moze tak zapodaj tego screena bo ja nic nie widze ;p

Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2006, 13:58 

http://img157.imageshack.us/my.php?imag ... 0037uw.png byl 3 posty wyzej :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2006, 20:42 

No sam nie wiem. Wiem tylko, że na Strike at Karkand zdażają się jakieś 'wkopy' z grafiką. Tak po prostu jest i tyle. Jeśli dzieje sie tak tylko na Karkandzie to proponuje grania na innych planszach, a jeśli nie to ja nie wiem, bo na grafice to się specjalnie nie znam :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2006, 21:00 

Załaduj nowe oprogramowanie do karty graficznej,najlepiej spróbuj te z płytki BF 2,później powiedz skutki.Jeżeli nie,to znaczy że coś ci się zkopało albo w grze,albo w karcie grafiki.Jeżeli nowe oprogramowanie nie zadziała Re-Install gry :)

Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2006, 21:06 

Format bedzie dobry. Zawsze skutkuje. Choć jest uciążliwy :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2006, 21:21 

Eh,co wam odbiło z tym formatem dla mnie too jest ostateczność a dla was opcja nr.1 :lol: :roll: :|

Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2006, 21:30 
Moderator forum

Obawiam się, że format niewiele pommoże. Nowe sterowniki tesz nie. To wygląda jakby karta graficzna się przegrzewała (dokładniej pamieć na niej - dlatego źle wyświetla częśc tekstur). Dłużej grasz - bardziej się grzeje i więcej zbebień jest. Co zrobić?

#1. Przy WYŁĄCZONYM kompie odkurzyć jego wnętrze. Sprawdź potem czy w ogóle wentylator na grafie ci pracuje.
#2. Zapewnić w budzie wymianę powietrza. Zdjęty bok obudowy to najprostrza metoda. Bardziej eleganckie jest jednak zamontowanie wentylatorów wyciagających powietrze z kompa (zwykle w obudowie jest na to miejsce).
#3. Ściągnij i zainstaluj EVEREST (http://www.lavalys.com/) - Komputer->Czujnik i wiesz jaką masz temperaturę na poszczególnych komponentach.

Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2006, 23:49 

No mi ostatnio przestał pracować silnik na karcie(nie kręcił się) z powodu kurzu nie chciał nawet drgnąć musiałem wyciągać karte rozkręcić płytke chroniącą silnik i przeczyścić co do cala,ale wynikało że nie pracował kilka tygodni a nie miałem problemów z grafą więc to chyba też nie to :)

Faktycznie od dawna wiedziałem że format nie pomoże :x Ale można jeszcze liczyć na stery. :twisted: No a jak się przegrzewa to jak Xena powiedział zamontować dodatkowy wentylator(ja tak mam) :)

Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2006, 16:49 

_XENA_ napisał(a):
Obawiam się, że format niewiele pommoże. Nowe sterowniki tesz nie. To wygląda jakby karta graficzna się przegrzewała (dokładniej pamieć na niej - dlatego źle wyświetla częśc tekstur). Dłużej grasz - bardziej się grzeje i więcej zbebień jest. Co zrobić?

#1. Przy WYŁĄCZONYM kompie odkurzyć jego wnętrze. Sprawdź potem czy w ogóle wentylator na grafie ci pracuje.
#2. Zapewnić w budzie wymianę powietrza. Zdjęty bok obudowy to najprostrza metoda. Bardziej eleganckie jest jednak zamontowanie wentylatorów wyciagających powietrze z kompa (zwykle w obudowie jest na to miejsce).
#3. Ściągnij i zainstaluj EVEREST (http://www.lavalys.com/) - Komputer->Czujnik i wiesz jaką masz temperaturę na poszczególnych komponentach.

ad.1. kompa mam czystego. kupilem go jakies 2 miesiace temu. a poza tym go sprawdzalem.
ad.2. mam dodatkowy wentylator z tylu oraz taka tube, ktora wyciaga cieple powietrze z procka.
ad.3. w everescie mam przy normalnej pracy 41 stopni na procesorze graficznym i o 3-4 wokol niego.

poza tym sciagnalem sobie jednal blache i zagralem. temperatura wzrosla do 47-48 stopni, ale gralem normalnie (bez bledow grafiki). czy wy tez macie podobna temperature? mam radeona saphire X800 GT. karta (jak i caly komp) jest nowa. napiszcie jakie macie temperatury na procesorze GRAFICZNYM. dzieki wogole za pomoc.
a'propos... jakie DOBRE I WYDAJNE wentylatory pollecacie na grafike?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2