Teraz jest 5 mar 2025, 20:21

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 661 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 45  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2006, 09:33 

Patch wymiata pod każdym względem :D Z heli jest trochę diężej ale idzie przeżyć. A nowa celność snajperki jest po prostu boska :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2006, 09:48 

Hynol napisał(a):
drapichrust7 napisał(a):
No dobra, ale które pliki nalkeży skasować w tym katalogu?
Wszystkie, czy tylko wybrane?

Wszystkie podkatalogi z katalogu cache.

U mnie w katalogu ...\mods są trzy podktalogi : bf2, prmm2, xpack.
Każdy z nich ma swój katalog cache a w nich podkatalogi z shader'ami. Powstaje pytanie, który z tych trzech katalogów mam wyczyścić.

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2006, 09:48 

W koncu trzeba smiglem robic szybkie akcje na niskich wysokosciach,bo przedtem smiglo stalo sie tak monotonne ze az grac sie nim nie chcialo.

Duzo kombinowania sie pojawilo w grze i to DUZY plus.
tak samo samolotem.teraz nie dosc ze trzeba z innymi pilotami walczyc bo nie da sie juz olewac goscia siedzacego na ogonie,to jeszcze sprytnie kiwac gosci w AA.

spec.dla mnie bez zmian.nie gralem typem rzucam przed siebie i detonuje.

co do zajaczkow to teraz beda turlajace sie jeżyki.trzba potrenowac :D

jednym slowem tyle nazmieniali ze mozna powiedziec ze gra sie w inna czensc BFa.
szkoda tylko ze znow pozmieniami fizyke itp a nie bugi i inne bledy

ciekawe kiedy wpadna na to ze jak martwy SL opuszcza sklad to jego miejsce zajmuje zywy gracz.bo kto to widzial by martwy obejmowal dowodzenie.

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2006, 10:04 

wczoraj EA sprawilo mi na wale-tynki nowa gre - bez kangurow, nisko latajacych c4, delfinkow i innego kurestwa (sry za wyraz), ktore skutecznie zniechecaly mnie do grania.

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2006, 11:06 

capri napisał(a):
wczoraj EA sprawilo mi na wale-tynki nowa gre - bez kangurow, nisko latajacych c4, delfinkow i innego kurestwa (sry za wyraz), ktore skutecznie zniechecaly mnie do grania.

taaa pamietam te okrzyki radości jak zagrałęś;p

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2006, 11:21 

Cytuj:
To, co zrobili ze Spec Opem, który musi teraz dosłownie wejść na czołg, żeby przykleić C4, jest dla mnie największą wadą patcha.

Ognacy w przyrodzie tak to jest, ze zapyla sie z bliska :lol:

Co do pancerza heli...Zmienili tylko 2 rzeczy!! Wytrzymalosc na czolgi i na rakiety. Takto bez zmian wiec nie przesadzajcie.

Granatnik mi sie bardzo nie podoba. Skoro wprowadizli opoznienie strzalu(jak w FH) to mogli darowac sobie to odbijanie. Teraz czasami(zalezy od podloza) granat wybucha pod nogami. A czasami nie. Z przegeitej broni zrobili "zbugowana"

Mysle, ze za pare dni kazdy sie przyzwyczai do zmian i bedzie mowil, ze patch jest dobry ;] Mialem co do niego mieszane uczucia i spore obawy ale wyszlo ok :P

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2006, 11:25 

Jak dla mnie patch ok. Wreszcie piloci samolotow nie beda rape'owac baz wroga, tylko sie obawiac, aby jakies AA ich nie zestrzeliło :)

2 tygodnie grania i wszyscy sie przystosują.

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2006, 11:31 

Oceniam Patha bardzo pozytywnie. Powróciła wydajność graficzki z przed patha z listopada 112. Znowu moge grać na full detalach i zero przycinki.... super!

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2006, 11:38 

POdzielę się swoimi obserwacjami piechura:
1. zmniejszono znacznie zasięg AA (lokalizowania celów)
2. zmniejszono znacznie zasięg rozpoznania celu swój - obcy, dla wszystkich broni naziemnych i rakiet AT
3. sprawa granatnika będzie długo dyskutowana ale mnie wkurza losowość tego czy się odbije czy nie. Nie rozumiem dlaczego od ścian się odbija ale już przez czołg przelatuje a w podłoże się wbija i eksploduje po sekundzie co oznacza że można sobie pod nogi normalnie strzelić
4. poprawienie skutecznośc broni oznacza że ten który zobaczy przeciwnika pierwszy wygrywa (z wyjatkiem nowej broni AA i broni chinoli dla tej klasy). Większość broni jest taka że jak się ma obstrzał z boku to do widzenia nie uciekniesz
5. bronie suporta sa fajniejsze niż asfalta na dzień dzisiejszy
6. sprzęt ciężki koniec dominacji łatwo zniszczyć, trudno ukryć przed samolotem
Końcowe wnioski są takie, znacznie wzrośnie znaczenie lotnictwa szczególnie myśliwcow, bez dominacji z powietrza można zapomnieć o spokojnym uzywaniu heli z sporej wysokości, bo obecnie heli nisko lecące będzie można spotkać tylko i wyłacznie w TV. Ciekawsze będą walki piechoty, a najciekawiej (miałem okazje się o tym przekonać) będą wyglądały locki, koniec spokojnego wiszenia heli i atakowania czołgami żeby dobrze zalokować trzeba będzie sporej ilości supportów i umiejętniości.
Pozdro

Ostatnio edytowano 15 lut 2006, 11:50 przez strus, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2006, 11:41 

Z tym granatnikiem to masz racje.
Strzeliłem sobie pod nogi na Karkandzie, żeby zobaczyć czy pocisk odbije się od utwardzanej ulicy, ale zamiast tego wybuchł mi pod nogami.

Kiedy natomiast odpaliłem granatnik w stronę pobliskiej ściany budynku, to mimo, że stał on w pewnej odległości ode mnie, pocisk odbił się od muru i wybuchł dopiero po upadku na ulicę.

Widzę w tym pewną niekonsekwencję.

Druga sprawa, że trzeba na nowo nauczyć się rzucać granatami.
Zwiększenie ich zasięgu powoduje, że często lecą one za daleko.
Ale to akurat kwestia czasu i praktyki.

Innaczej sprawa ma się z granatnikiem...

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2006, 12:04 

Jeszcze mi sie przypomnialo... czy Wy tez odnieslicie wrazenie, ze siła Eryxów/Srawów się poprawiła? APCty mi wczoraj coś podejrzanie łatwo "wchodziły". Ogólnie jednak wydaje mi się, że klasa AT ma się gorzej. Normalnie grałem tak, że obskawiłaem przeciwnika i wykorzystywałem to, że ja z DAO mogę walić prawie na ślepo, a on musi sobie wycelować. Zdarzało mi się zdjąć 3 gości z DAO kicając między nimi i odwalając skaczącego naleśnika. Tymczasem teraz se już nie da, i niecelność DAO wychodzi mi bokiem - przerzuciłem się na pistolet i chyba przyjdzie mi trochę w ogóle zmienić taktykę gry tą klasą (skądiną, moją ulubioną). P90 nawet nie odblokowywałem - w statystykach wygląda gorzej niż MP5.

Tak czy inaczej patch jest super - jakby nowa gra. Jeszcze niedawno myślałem, żeby w ogóle wywalić bf2 z dysku bo miejsce zajmuje, a tu dzisiaj znowu zarwałem noc do 2giej, po raz pierwszy od dwóch miesięcy.

pozdr,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2006, 12:12 

Z nowym paczem wszystko chodzi pieknie, ale są podobno nowe stopnie, a u mnie pod tym stopniem wypełniona jest cala kreska i od wczoraj nic się nie dzieje - nie awansuje :( Ktoś ma jakiś pomysł? :)

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2006, 12:14 

Co do P90 to warto go tylko odblokować bo jest lepszy od chińskiego, ale tak to jego skuteczność jest śmieszna a o celności nie mówiąc (wczoraj przegralem pojedynek z sniperem, na średnim dystansie, on miał m95 ja te P90 pół magazynku wokól niego na pojedynczym ogniu.) Z bliska pół magazynku w przeciwnika z kamizelką daje nam możliwość zabicia go. Ta bróń to nieporozumienie totalne.

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2006, 12:22 

Juz 2 raz wychodze z gry wkurzony na maksa. Heli oslabiono etc tec ok Ale dalej stado lam biega i pcha sie do heli/samolotu. Roznica w tym, ze teraz szybciej spadaja. Kazdy gunenr jakiego mialem strzelal z dzialka do czolgow!!! :shock: O ile wczesniej takiego glupiego gunnera moglem nadrobic wlasna gra o tyle z aktualnym pancerzem i iloscia rakiet nie moge !!

Tak samo piechota. Wczesniej szedlem na walke nawet gdy wrogow bylo 3. Skakanie + refleks i jakos to bylo. teraz nie da rady. A ze wiekszosc freeplayowcow to glupki, ktore nie widza, ze 2m za nimi wrog przejmuje flage to gine co rusz probujac sam ja uratowac. ARGH ale sie wkurzylem :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2006, 12:53 

Lailonn napisał(a):
Juz 2 raz wychodze z gry wkurzony na maksa. Heli oslabiono etc tec ok Ale dalej stado lam biega i pcha sie do heli/samolotu. Roznica w tym, ze teraz szybciej spadaja. Kazdy gunenr jakiego mialem strzelal z dzialka do czolgow!!! :shock: O ile wczesniej takiego glupiego gunnera moglem nadrobic wlasna gra o tyle z aktualnym pancerzem i iloscia rakiet nie moge !!

Tak samo piechota. Wczesniej szedlem na walke nawet gdy wrogow bylo 3. Skakanie + refleks i jakos to bylo. teraz nie da rady. A ze wiekszosc freeplayowcow to glupki, ktore nie widza, ze 2m za nimi wrog przejmuje flage to gine co rusz probujac sam ja uratowac. ARGH ale sie wkurzylem :evil:

lailonn spokojnie.
prawda,wyrownali poziom miedzy wyjadaczami a poczatkujacymi
nie ma nalesnikow i sie chlopcy ciesza.

potrenuj turlanie sie,to jak narazie jedyna alternatyw jaka znalazlem by nie miec pojedynkow raz ty raz ja gine.
a i juz sie zaczyna plakanie ze to lamerka.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 661 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 45  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2