Grupa H
Arcy - GBZ
Gazala serwer [3C]
Allied: 141-41
Axis: 160-110
Stalingrad serwer GBZ
Axis: 45-0
Allied: 124-0
Wygrana Arcy 470-151
Skład: CloneTrooper, countess, dragon, Geronimo, Krakus, Lesny, Pepsee, RaKLeZ, WarszaFka
1 runda Gazala Arcy Allied:
Niestety Gazala jest duża mapa, dlatego nie mam pojęcia co działo się we wszystkich rejonach walk. Oczywiście lepiej pamiętam to co działo się w moim pobliżu, dlatego Gazala ogólnikowo. GBZ ma podobnie jak my 9 graczy, więc gramy 9vs9.
Planowy start oddajemy Capuzzo, zeby postrzelac do samolotow. Naszego jeepa z Capuzzo (z załogą) zabija nasz lotnik
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
, w zwiazku z tym GBZ szybko przejmuje flagi, mamy draina i tylko na chwilę Gabrsaleh. Po chwili wyjście tylko w bazie, ale powoli lecz skutecznie odbijamy flage, poźniej dwie by zatrzymać draina po utracie około 40 ticetów. Walki na wszystkich flagach, poźniej przez dłuzszy czas wszystkie flagi nasze lub szare. Od mniej więcej 10 minuty do końca lecą im ticety
Po słabym starcie wygrywamy ture 100 ticetami.
2 runda Gazala Arcy Axis:
Zmieniamy taktę, tym razem sie nie chowamy, atak na bunkier. Niestety jeden z czołgistów nadal gra taką z 1 rundy i myli kierunki
. Wesoła załoga jeepa gubi ścieżkę w górach, na miejsce docelowe docierają 2 minuty po czasie. Walka w rejonie bunkra, wynik mozna powiedzieć remisowy, nasze lotnictwo wygrywa, jednostki naziemne raczej nie. Mamy tylko Gabrsaleh, tracimy nasza pierwsza tuz przed respownem
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
.
I znowu flaga po fladze tłumaczymy GBZ, że liczy sie fun i skill
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
, odbijamy to co powinno byc nasze, niestety oprócz ich pierwszej , gdzie
jeden z nich szarzy flagę przez 10 minut lub więcej. Prawdopodobnie był na którymś z dachów. Nie podddaja się, po jakimś czasie zaczynają się odgryzać zajmując to i owo. Wygrywamy ją nieznacznie tylko 50 ticetami.
1 runda Stalingrad Axis
Jeden z najgorszych startów jakie widziałem w życiu
. Po 2 minutach nie mamy nic, żadnego sprzętu, żadnego gracza na flagach, oczywiście wszystkie flagi ich. Za to MAMY: kampę T34 w bazie głownej , spaming granatów w bazie głownej. Chłopcy z GBZ chyba chcieli naprawdę wygrać, a pierwsze minuty zapowiadały wtopę tej rundy za mni. 150 ticetów. Może by i była na każdej mapie, ale nie na Stalingradzie
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
. Czołg w bazie skasowany, spamerzy skasowani, zajmujemy nasze HQ. Zajmujemy ich HQ na chwile , co pozwala zając środek, poźniej walka trwa właściwie o utrzymanie tych 2 flag i runda kończy się +45.
2 runda Stalingrad Allied
Gra na tzw, luziku, na dzień dobry pomyłka czołgistów, związana ze stronami prawa/lewa (ja pomyliłem
). Co o dziwo powoduje zamieszanie, ale u przeciwnika. Zjęcie naszego i ich HQ, zajęcie środka to formalność i po kilku minutach wychodzą tylko w bazie głownej. Ogólnie lock, próbuja sie przebijac głownie prawa strona przez zasieki i wzdłuż muru. Runda kończy się po 12 minutach gry wynikiem +124.
W sumie GBZ pokazało się jako zgrany klan, grający teamowo, zaskoczyli nas kilka razy. W sumie to nie wiem dlaczego wygraliśmy ponad 300 ticetami, bo z przebiegu gry odnosiłem wrazenie, że cały czas dostajemy w dupke
. Przecież my ani nie trenujemy, ani nie sparujemy, po prostu jak sobie żartujemy "jedziemy ich skillem"
. Zobaczymy jak długo
.
z 2 lini frontu komentator CloneTrooper.