Teraz jest 3 gru 2024, 22:21

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 lut 2006, 15:01 

pisze tutaj ze wzgledu na to ze moj problem nie ma zwiazku z bf2 no ale jak ktos uzna ze trzeba przeniesc do problemow sprzetowych to spoko:)

kupilem wczoraj nagrywarke dvd lite-on shm160 no i sczesliwy podlaczylem ja w domu wsyztsko dziala pieknie slicznie ale jak chce nagrac plyte to jest gorzej:/ niewazne czy to plyta cd czy dvd i niewazne jaki program poprostu komp mi sie wiesza i tylko reset pomaga:/system jest swiezo po formacie wiec to raczje odpada:/ dzis sprawdze u kumpla czy nagrywarka jest wpozadku :)

drugi problem to taki ze strasnzie wolno odczytuje mi plyty cd:/ kopiowanie z plyty na dysk zajmuje ok. i nawte filmu pogladnac niemoge bo strasznie zacina:/ z plytami dvd wszytsko jest ok;/ i to juz na 100% niejest wina napedu bo na 3 probowalem :/ani tez nie systemu bo robilem ostatnio formata
blagam pomocy!!:)

Tytuł:
PostNapisane: 19 lut 2006, 15:03 

Masz najnowszy firmware?(sterowniki, cos jak bios do plyty glownej). Jezeli natomiast zacinaja sie wszystkie filmy to wlasnie sklanialbym sie ku winie napedu :P

Tytuł:
PostNapisane: 19 lut 2006, 15:06 

Hmm mozesz podac konfiguracje kompa dokładna

Tytuł:
PostNapisane: 19 lut 2006, 15:44 

no to tak firmware-ow szukalem i niestety domodelu lite-on shm 160p6s nieznalazlem:/ a wina napedu to niejest na 100% bo wczesnie mialem bardzo stara nagrywarke i dvdromlg i na obydwoch to samo i ostatnio kupilem wlansie ta nagrywarke lg i tez to samo niestety:/

moja dokladna konfiguracja to P4 2.0ghz @ 2.4ghz
plyta: msi 845e Max
2 dyski strare po 20 i 60gb
geforce 6600gt na agp oczywiscie
sb live 1024

doszedlem do tego ze nagrywa mi plyty choc idch potem nieodczytuje:/ mowie tu o pltach cd a plyty dvd mi niechce nagrac bo jak narazie mam tylko dvd+r a nagrywa chyba tylko dvd r niewiem co to za ruznica ani nic no ale psize mi zbye wlozyl dysk dvd r:/ z odczytywaniem dlaje kicha

Tytuł:
PostNapisane: 19 lut 2006, 16:54 

Skoro z roznymi napedami dzieje sie to samo to moze tasma jest uszkodzona? Strzelam no ale co pozostalo? :p

ps. na stronie http://www.cdrinfo.pl/hardware/LiteOn jest spis ich sprzetow. Jakos nie ma tam SHM o tej numeracji a jedynie SHW. Dziwne

Tytuł:
PostNapisane: 19 lut 2006, 17:24 

Wiesz mój kumpel mial podobnie dlatego pytałem sie o sprzet poniewaz jemu tez sie wieszał komp jak nagrywał. Wymienił zasilacz na mocniejszy i pomogło a jaki ty masz?

Tytuł:
PostNapisane: 19 lut 2006, 17:34 

tez mi sie to wydaje dziwne ze jest shw ale byc moze to to samo bo nieraz mi psize shm a gdzie indziej shw w kazdym razie na nagrywarce jest shm. scigabnalem firmware najnowszy i nieche sie uaktualnic:/niewiem co jest nietak:/ wkazdym razie plyty juz mi nagra ale zacholere jej nieodczyta:/ chodizmi o plyty cd bo dvd nieprobowalem jak naraziebo niemam:/

tez myslalem o tasmie ale skoro dvd czyta normalnie??

Tytuł:
PostNapisane: 19 lut 2006, 21:44 

no to tak z tsama jest wsyztsko wpozadku bo na innej probowalem i to samo:/ test odczytu cd tez jest wpozadku wiec problem musi lezec w jakis ustawieniach moze buforowania albo cos :/ glownie chodizmi tu o filmy bo wlacze film i cdrom zaczynakrecic sieszybko odtwarza dobrze ale jk np przesune pasek postepu i wlaczejakas 20minute filmu to film sie zacina a cdrom chodzi wolno (ciho) :/

Tytuł:
PostNapisane: 24 lut 2006, 22:51 

Witam ja miałem podobny problem tylko ze LG i okazało sie ze na nforce-sie bo taką mam płyte musiy byc na IDE 0 dysk 1 i dysk 2 a na IDE 1 naped 1i naped 2 w moim przypadku LG DVD ;) ja juz mam probem z głowy aha i zaznaczam ze puki mialem zwykła nagrywarke bylo o.k mialem na przmian na tasmach i wszystko chodziło Pozdrawiam...Ps. nieraz nawet dwa takie same kompy zachowują sie zupełnie inaczej ;)

Strefa czasowa: UTC + 2