Teraz jest 4 mar 2025, 20:17

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2006, 13:39 

ty wiesz co,, juz na WGS było powiedziane ze nagrody będa nastepnym razem lepsze i co ,jak zwykle dali ciała,sa 2 razy gorsze liczac 2 i 3 miejsce,bez obrazy ale liczysz ze przy nastepnym turnieju cos sie zmieni bo ja szczerze w to wątpie, :D :D :D ,widać zeby cos sie zmieniło jest tylko jeden nato sposób ,wkrotce sie przekonamy!

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2006, 13:40 
Moderator forum

Wg mnie Grzegorzu jednak troche zapomniałeś o Bf.pl (nawet nie raczyłeś odpowiedzieć na moją wiadomość na gg). Ogólnie widać,że sympatyzujesz tylko z Bfcentral a BF.pl jest trochę osierocony (nie wiem czemu?).Skoro nie da się zmienić proporcji nagród, to będziemy musieli poczekac na ustosunkowanie sie liderów klanów. Dzis wszystko sie wyjasni co i jak z turniejem PC2006.

Temat zostanie zamkniety wtedy kiedy wyczerpia sie argumenty obu stron.

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2006, 13:47 

Dziekuje za odpowiedz i przekazuje uklony, mysle ze nie tylko od siebie ale od wszystkich, uklony w kierunku Pana i EA za organizacje turnieju z tak duza pula.

Jednakze:

Grzegorz [EA Polska] napisał(a):
Nagradzamy 3 najlepsze klany PC 2006.
I miejsce - ogólna kwota powyżej 25 000 PLN: 10 000 (EA), 10xzestaw karta muzyczna X-Fi + słuchawki (CREATIVE) + 5 000 (INTEL) + 5 000 (INTEL - na koniec całej akcji)
II miejsce - 10 kart muzycznych Creative X-Fi
III miejsce - 10 słuchawek Creative

kazdy normalny czlowiek widzac to, znajac realia tej sceny na chwile obecna widzi w tym Duzy problem.
Czy mozemy oczekiwac ze taki stan rzeczy zostanie oficjalnie potwierdzony i ogloszony przez kogos z kregow wladzy EA Polska na przyklad na waszej glownej stronie?

Mi osobiscie nie chce sie wierzyc, ze firma ktora od lat stawia na rownosc, stara sie dbac o klienta i o to zeby produkt ktory otrzymuje byl najwyzszej jakosci, ze ta firma teraz postanawia faworyzowac pewna grupe ludzi w tak powazny sposob.
Tak przy okazji, czy ktos widzial jakis klan sponsorowany bezposrednio przez EA? Ja sobie czegos takiego nie przypominam i wydaje mi sie, ze to wlasnie dowod na to jak podchodzi EA do nas wszystkich. Rownosc, rownosc, przede wszystkim rownosc i sprawiedliwosc.

Ostatnio edytowano 21 lut 2006, 13:53 przez Joee, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2006, 13:49 

Proszę nie wiązać portalu BFcentral.pl z graczami Team Wilda. Owszem wiekszość redaktorów jest z naszego klanu ale szefem ich jestem ja, a w moim interesie jest obiektywizm i dalsze rozwijanie całej sceny. To stanowi wartość nadrzędną nad tym, że również jestem członkiem Team Wilda (co prawda średnio aktywnym). Dowodem tego jest powstająca współpraca między bf.pl a BFC. I to ja podejmuję wszelkie decyzje portalowe. I mogę Was zapewnić, że my jako organizatorzy, którzy codziennie poświęcamy ponad 5 godzin z naszego życia rzetelnie wykonujemy naszą pracę! Nikt nie wpada w żadne układy ani nikt nie robi tzw przekrętów. I to mówię z całą odpowiedzialnością. Pomyślcie co my czujemy, gdy ktoś nawołuje innych do bojkotu... po prostu sprawiacie swoim zachowaniem przykrość.
Po prostu denerwuje mnie to już, że ktoś panoszy się z zamiarem bojkotu tego, w co włożyłem 200% procent swojej własnej pracy. Kilka tygodni przygotowań po prostu pójdzie się...
Przysięgam, że jako organizatorzy mieliśmy 100% czyste intencje, sami do końca nie wiedzieliśmy jakie będą nagrody i jaki będzie podział.
I przestańcie cały czas wjeżdzac na Grzegorza z EA bo jeden Grzegorz nie stanowi EA Polska! To jest cały sztab ludzi, ludzi po marketingu, którzy na pewno analizowali wszystkie opcje. Uznali widocznie, że ta będzie najlepsza.

Najbardziej boli mnie to, że chcecie udowodnić osobom z Team Wilda, że nie macie dla nich szacunku itd. I to chcecie udowodnić w najbardziej nieetyczny sposób - na forum -"jezdzac" po nas, lub bojkotując wszystkie pomysły. Może wkońcu ktoś nam udowodni, że jest lepszy - ale nie tu na forach - tylko na serwerze? Dziwne ze za czasów BF42 udowadniał nam to team enclave (arcy, prgk) oraz ejw , a teraz to wolicie mniej czyste metody.

Zastanówcie, się dobrze zanim coś napiszecie. Nie widzicie, tego ze wszyscy sie staramy, by bylo lepiej? Grzegorz negocjuje wyjazdy kolejnych dwóch zespołów, zapewne wiele go to kosztuje. Tak samo admini turnieju. Pokażcie mi inną scenę gdzie producent,dystrybutor i gracze tak sie angazowali, by przynajmniej jakaś część na tym skorzystała... (pytanie retoryczne).

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2006, 13:51 

Siedlu[PL] napisał(a):
Draga bez obrazy ale idąc dalej tym tokiem to może kazdy kto sie tylko zapisze a nie zagra ma dostac myszkę i podkładkę?? nie popadajmy w paranoję!! nagrody dostają 3 klany i to już jest wg mnie coś

swoją droga miło że Grzegorz przedstawił stanowisko EA

Siedlu niezgodze sie !
To wcale niezły pomysł aby każdy coś dostał, teraz scena wrze, gra dużo ludzi, klanów i powstają nowe. Trudno o lepszą scene. Jeśli organizator imprezy chce ja "upowszechnić" niech zastanowi sie nad głupim upominkiem dla klanu który tam przyjedzie z różnych zakątków kraju.
Bo gdy scena zacznie sie wypalać na PC 2011 przyjadą 3 klany.

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2006, 13:56 

Ja mam mieszane uczucia po tej wypowiedzi.

Wildzie nagroda nalezy za sukcesy na arenie miedzynarodwej bez potrzeby podpiania tego pod ten turniej.

tak samo co do wyplaty tej nagrody.
ona ma byc za wygrana w turnieju a nie za osiagniecia lud dalsza kariere klanu.

Mysle ze polityka sponsorwania klanu nie zalenie jaki by to nie byl nie moze sie odbywac kosztem innych graczy.lub pod przykrywka jakies imprezy.

walczac na olimpiadzie trzy miejsca sa honorowane i nagordy sa dzielone starym i wszedzie stosowanym sposobem
1. 50%
2.35%
3.15%

do tego kazdy kraj w zaleznosci od swojej incjatywy przyznaje dodatkowe nagrody.w tym rente sportowa.
wiec to 25.000 rozumiem nie jest kwota realna jaka mozna wygrac w turnieju
a raczej inwestycja dlugotreminowa w dany klan.
wiec jesli EA daje 10.000 to ta suma powinna byc podzielona.
pomiedzy trzy najlepsze klany.

Pan Grzegorz ma racje scena nie powinna sie dzielic.
I mysle ze w tej sprawie jest solidarnosc,rowno myslimy o tych pierwszych jak i ostatnich co beda brali udzial w turnieju.
i nikt tu nie mowi by ostatni mieli dostac nagrody
ale o tym ze to nie mecz boxerski miedzy dwoma gdzie przegrany dostaje tylko za wyjscie na arene.ale turniej pomiedzy najlepszymi
gdzie rywalizacja jest na rownym poziomie wiec i dlaczego by nagrody mialby byc takie nie byc??

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2006, 13:57 

@Draga - z tego co pamietam [EA]Grzegorz mowiac o lepszych nagrodach nastepnym razem mial namysli nastepne LAN PARTY, nie turniej online.

@Darek - mam pytanie czy ty na PC06 - jedziesz gdzie kolwiek? bo wydaje mi sie ze jest to turniej ONLINE, i grasz w bf2 z domu lub z c@fe (moze sie myle?)

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2006, 13:58 

No bo jak zaczely padac propozycje bojkotu czyli de facto cala impreza by padla to musial sie zjawic...

Cytuj:
Oczywiście mocniejszym punktem będzie tutaj scena krajowa a nie międzynarodowa, oraz sukcesy, które odniesie klan na "naszym podwórku". Jeżeli spadnie forma zwycięskiego klanu z PC 2006 - będziemy rozważali odcięcie sponsoringu (stąd płatności w ratach/kwartalnie).

Czyli maja to w kieszeni. Od wielu miesiecy nikt nie wygral z nimi i dobrze wiesz o tym. Zreszta sam mowiels, ze to twoi faworyci ;]

prosze cie nie pisz jak to kasa zawrocila czesci z nam w glowach bo doskonale wiesz i my rowniez(co wielu powtarza) ze nie ma szans by kto inny zajal 1 miejsce wiec cos co jest nie osiagalne nie moze zawrocic w glowie...

Na oficjalnym forum EA widnieje post o turnieju. Nagroda 5 kawalkow. Podzial?

1 miejsce - 3k
2 miejsce - 1.5k
3 miejsce - 0.5k

Czyli 2 miejsce ma 50% tego co 1 a 3 16%
U nas 2 miejsce ma 2%(chyba sie nie pomylilem) a o 3 to szkoda gadac

Dlaczego na zachodzie mozna normalnie ustawiac nagrody a w Polsce nie?

Cytuj:
WILD_A - a właściwie redaktorzy serwisu BFCENTRAL.pl konstruktywnie mi pomogli aby zrealizować cel sponsorowania najlepszego klanu poprzez organizację PC 2006

Czyli ich samych. No to faktycznie niezwykle poswiecenie. Czysta charytatywnosc :lol:

To co zrobili z TP wszystkim pokazalo jak obchodzi ich gra o honor i prestiz kraju. Dla okolo 3k(po podziale) olali kraj i to w takim stylu...I dla wiekszosci juz to jest wystarczajacym powodem by storpedowac turniej oraz zburzyc wizje wildy o nagrodach.

Zapominsz tez, ze klan z wsparciem ma duzo wieksze mozliwosci niz klan bez takowego. Wiec nie mow mi jak to ktos inny moze bo w Polsce nie jest to zbyt realne(jeszcze nie)

Sa lepsi niz wilda no i kazdy mzoe wygrac...ales teraz napisal :}

Liczy sie dobra zabawa i podejscie. Popieram. Gwarantuje ci, ze pierwszy zglosze sie do turnieju gdzie sponsorzy wydadza kase na cle charytatywne. Ale w sytuacji gdzie to oczywiste przekazanie funduszy i zalatwienie sponsoringu(czyzby EA nie zgadzalo sie na sponsoring i to ma byc pretekst?) a pozostale klany robia za "konieczne tlo" czuje sie zniesmaczony...

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2006, 13:58 

I Panie Grzegorzu... Niech Pan juz nic nie negocjuje, bo nikt nigdy nie bedzie chcial dotykac do tych turnieji. Niech Pan wykorzysta to co jest i odpowiednio to rozdzieli...

Rozmawia Pan ze sponsorami w imieniu calej sceny, stawiajac nas w bardzo zlym swietle jako niezwykle wymagajacych ludzi, co jest calkowita nieprawda

Dobry post Lailonn, trzeba dotrzec do wiekszej ilosci takich turnieji, bo wiele ludzi stad nie ma o nich pojecia i o tym ze to co sie u nas dzieje nie jest normalne i jest problemem w skali globalnej. Tak globalnej, bo taka firma jest EA.

Ostatnio edytowano 21 lut 2006, 14:01 przez Joee, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2006, 13:59 

dlaczego tak wam ciezko,zrobic ten podział ktory zaproponował joe.,własnie widac jak wam niezalezy na pieniądzach(wilda) bo wy macie pierwsze miejsce w kieszeni,,i niebedziecie sie znikim dzielić,, ,paranoja jak 150, 8)

Ostatnio edytowano 21 lut 2006, 14:03 przez Draga, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2006, 14:03 

Co do podziału to powiem tak: (prosze tego nie traktowac jako wypowiedz gracza TW lub redaktora BFC)

Pula powinna być rozdzielony na trzy miejsca.. i tylko 3 miejsca. Gdzieś słyszałem o 5, gdzieś o 7,8 a nawet o 12! To jest jakaś paranoja! Czy Małysz co zajął 7 czy tam 8 miejsce w skokach dostał coś? Zielony medal? A może różowy? NIE! Nic nie dostał bo nie był w trójce. Czy drużyny grające na mistrzostwach światach, zajmujące 3 miejsce dostają puchar? NIE! Nie dostają bo dostaje go 1 pierwszy zespół. Dlatego też uważam, że podział powinien być taki (proporcjonalny) - tak jak mamy na olimpiadach - lub tak jak na mistrzostwach (co sie niby teraz nikomu nie podoba) ze tylko jeden

Jesli nagradzamy proporcjonalnie (a wszyscy tego chcą):
1. Nagrody o wartości X
2. Nagrody o wartości 1/2X
3. Nagrody o wartości 1/2(1/2X)

Ktoś napisał, że jak dalej tak będzie to w 2011 będą 3 klany. Tak? A to nowość! To na olimpiadę w chwili obecnej powinni jeździć tylko Niemcy, Rosjanie i USA.
Patrzy Wam z oczu zawiść, a to jest najbardziej przykre. Bo nawet jesli zrobi sie taki podzial, to dalej beda glosy takie same jak sa teraz.

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2006, 14:07 

co ty gadasz zawsze sa nagrody do 5 czy 7 miejsca,,sa nagody pienięzne,i tak powinno byc tutaj jakies upominki chociazby i bardziej sprawiedliwy podział miejsc 1-3,,a tak naprawe ten turniej jest poto zrobiony bo Ea chciało sponosorwac Wilde,,niechcieli im tak perwersyjnie dac pieniadze za nic,,to stworzyli taki turniej wiedzac ze niema innego klanu ktory by ich pokonał,,i wyznaczyli za pierwsze miejsce 25 tys zł,

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2006, 14:08 

Luki twoje wypowiedzi zawsze beda traktowane stronniczo i chocbys 100 razy zapewnial ze nie jestes z Wildy i nie masz nic wspolnego z bfcentral to wiadomo jak jest.

Natomiast podzial na 5 miejsc (nigdy wiecej nie proponowalem) wynikal z wczesniejszych plotek o tym ze 5 pierwszych klanow bedzie nagrodzonych wyjazdem, plotki plotkami.

Na koniec powiem, ze wedlug mnie podzial zaproponowany przez Luki powyzej jest bardzo dobry i napewno zgodny z wszystkimi standardami. Bede taki pomysl wspieral.

Ostatnio edytowano 21 lut 2006, 14:10 przez Joee, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2006, 14:09 

A co ma to tego miejsce w którym uczestniczy sie w danej imprezie. Nie raz odbywam rózne kursy i szkolenie on line ( w internecie siedząc na dupie w domu lub pracy) i prawie zawsze dostaje jakis gadżecik łącznie z dyplomem czy certyfikatem albo troszkę poźniej.

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2006, 14:13 

Cytuj:
Może wkońcu ktoś nam udowodni, że jest lepszy - ale nie tu na forach - tylko na serwerze?

Noo ladne zdanie ;]

osobiscie nigdy nie popieralem najazdow na Wilde "bo to Wilda" a i TP bronilem i tego by moglo powstac takie jak Ethan chcial. Wynik?

Boli cie, ze sa ludzie chcacy okazac widlzie brak szacunku? A za co szacunek? Co turniej to jest jakas dziwna afera. A to dziwne rozstawienie a to dziwne nagrody a to cos tam...Jak juz obdarzono was zaufaniem i prowadziliscie Tp to wypieliscie sie dupa na kraj. Pomijam sposob w jaki odeszliscie z Tp i wypowiedzi MZS na temat pozostalych graczy w reprze...
To co prezentuje czesc z was na serwerach tez nie zasluguje za szacunek. Wysmiewanie, ponizanie czy bluzganie. Ba nawet ja sie dowiedzialem, ze jestem "zjeb" "swietoszek" i rozne takie w zwiazku z pelnieniem obowiazkow admina. Normalnie szacunek w moim sercu rosnie jak na drozdzach :lol:

Wiec juz nie rob z Wildy ofiary.

Zacytuje sam siebie:

Cytuj:
Na oficjalnym forum EA widnieje post o turnieju. Nagroda 5 kawalkow. Podzial?

1 miejsce - 3k
2 miejsce - 1.5k
3 miejsce - 0.5k

Czyli 2 miejsce ma 50% tego co 1 a 3 16%
U nas 2 miejsce ma 2%(chyba sie nie pomylilem) a o 3 to szkoda gadac

Dlaczego na zachodzie mozna normalnie ustawiac nagrody a w Polsce nie?

To oczywiste, ze nagrody ostaja 1-3 miejsce a nie iles tam.

Ale gratuluje poczucia humoru:

Cytuj:
Proszę nie wiązać portalu BFcentral.pl z graczami Team Wilda. Owszem wiekszość redaktorów jest z naszego klanu ale szefem ich jestem ja

Podpisano Luki z Wildy :lol:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2