Teraz jest 21 lip 2025, 21:43

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17 lut 2006, 16:57 

MohammedZaherSzah napisał(a):
Calavero podłącz swoja nokie 3310 zamiast monitora, będziesz miał 500 fpsów i rozdziałke jak tralala

Cóż.. do tej pory nie miałem o MSZ wyrobionej opinii.. może pozatą iż to niezly gracz... teraz widze że do tego burak jakich mało.

A swoją drogą ciesz się z nowego sprzętu który już niebawem dostaniesz od EA za PC2006 buraku

Tytuł:
PostNapisane: 17 lut 2006, 18:26 
Redaktor Battlefield.pl

KiVash napisał(a):
Elo
Ja mam radka 9700Pro ATI (ktorego zreszta w zaden sposob nie idzie podkrecic :cry: ) Athlon64 3200+@3400+ 1,5Gb ramu i chodzi mi na 1280X1024 w miare ok,podkreslam w miare.Ale jak juz zmienie na gre BF2 SF to BOSZE!!!
Katastrofa jak bym uruchamiał DOOMA ultra detail.Takie madre chlopoki z EA.

Da sie, ale trzeba sposobem

Normalne stery mają zablokowaną mozliwość kręcenia :P
Więc wtedy albo v-mod (bios innej karty, np. 9800) albo sciągamy, np. sterowniki OMEGA i do tego Ati Tool i kręcimy :D

Oczywiscie robisz to na własna odpowiedzialnosc

Co do SF, to jest w nim troche pogrzebane w kodzie i ma lekko wieksze wymagania :P (wiec polecam formata)

A do tematu, nie wiedziałem ze ludzie grają na 640x480... mi takiej opcji BeeF nie pokazywał. Grałem zawsze na 800x600 i tez sie cieło

Tytuł:
PostNapisane: 17 lut 2006, 19:35 

death_name napisał(a):
KiVash napisał(a):
Elo
Ja mam radka 9700Pro ATI (ktorego zreszta w zaden sposob nie idzie podkrecic :cry: ) Athlon64 3200+@3400+ 1,5Gb ramu i chodzi mi na 1280X1024 w miare ok,podkreslam w miare.Ale jak juz zmienie na gre BF2 SF to BOSZE!!!
Katastrofa jak bym uruchamiał DOOMA ultra detail.Takie madre chlopoki z EA.

Da sie, ale trzeba sposobem

Normalne stery mają zablokowaną mozliwość kręcenia :P
Więc wtedy albo v-mod (bios innej karty, np. 9800) albo sciągamy, np. sterowniki OMEGA i do tego Ati Tool i kręcimy :D

Powiem Ci.że jest to po trosze wina chłodzenia.Zmieniłem na Zalmana silenta i dołożyłem wiatrak,jednak niby był on z myslą o 9700 to niestety nie moge dokładnie dopasowac go do rdzenia,a bawiłem sie z nim wieleeeee razy :( stosujac rozne pasty.
Bios nawet wcześniej zmieniałem ,ale to nie jego wina jak widac.
Arttefakty niestety wychodzą po niewielkim podkręceniu.
pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 17 lut 2006, 19:53 

calavero napisał(a):
Calavero podłącz swoja nokie 3310 zamiast monitora, będziesz miał 500 fpsów i rozdziałke jak tralala

Cóż.. do tej pory nie miałem o MSZ wyrobionej opinii.. może pozatą iż to niezly gracz... teraz widze że do tego burak jakich mało.

A swoją drogą ciesz się z nowego sprzętu który już niebawem dostaniesz od EA za PC2006 buraku

calavero, ja co prawda mam o Tobie wyrobiona opinię, ale nazywanie burakiem człowieka który chce Ci pomóc i służy dobrą radą, to już lekka przesada

Tytuł:
PostNapisane: 17 lut 2006, 22:20 

Zgadzam sie.
Gosc zazartował i go z błotem zmieszał.Moze przesadził,ale od razu Burak?
Luzu.

Tytuł:
PostNapisane: 18 lut 2006, 01:56 

calavero napisał(a):

Ty warzywa zostaw w spokoju, bo ci jeszcze na żołądku zostanie.

Tytuł:
PostNapisane: 18 lut 2006, 08:42 

Z forum ea.com wyczytalem ze problem na kartach typu 8500 wynika z braku PixelShader 2.0. Po wgraniu patha 1.2 to podobno minimalne wymaganie i dlatego gra nie chodzi na tych kartach(8500 posiada chyba pxs-1.4). Teraz mozemy jednynie czekac na krok ze strony EA moze dadza latke dla posiadaczy R8500.

Tytuł:
PostNapisane: 18 lut 2006, 14:22 

No fobra, ale jak ludzie kupili te gre, majac 8500 tp im chodzila gra, a oni nagle takie cos? Jak mozna zmieniac wynagania gry juz pp jej wydaniu :?

Tytuł:
PostNapisane: 18 lut 2006, 16:51 

Zuaw_Smierci napisał(a):
No fobra, ale jak ludzie kupili te gre, majac 8500 tp im chodzila gra, a oni nagle takie cos? Jak mozna zmieniac wynagania gry juz pp jej wydaniu :?

Jak widać można. W pręta sobie lecą.
I q.r.w.a jego mać żadna firma nie wypuszcza tak sprzęto-żernych wybryków jakim jest BF2.
NAjnowsze Splinter Celle, Dómy, kłejki z 1GB RAM i kartą za 600 szaleją. A tu coś przytnie, tam zatnie....

Tytuł:
PostNapisane: 18 lut 2006, 19:26 

I co im przeszkadzało, że gierka chodzila na starszych kartach?
Wystarczyło by tylko, żeby pousówali bugi z poprzedniego patha i finito.
Cos mi sie wydaje, ze zanim nie dostane nowszej grafy trzeba bedzie odkopac starego dobrego 1942.

Na okladce BF2 jest podane: VIDEO CARD 128MB z Pixel Shader 1.4.
Ja mam (właściwie miałem -sprzedany) Radka All-In Wonder 9000Pro 64MB i w specyfikacji karty też jest podane, że ma PS 1.3 i 1.4.
Owszem mam mniej pamięci, ale pomimo to śmigała super na serwerkach.
Ciekawe, czy jak teraz poszedł bym do sklepu i chciał kupić nowego BF2 to zobaczyłbym na okładce jako wymaganie Pik.Shad. 2.0 ?
Dupa! napewno nie, bo musiało sie im to narodzić dopiero teraz.
To jest nabijanie klienta w butelke.
Na samym początku jest podane, że wymagany system to "XP 32-bit".
To w nastepnym pathu moge sie spodziewać, że sobie debile zaśpiewają minimalny Windows 64-bit.
Pojebani :evil:

Czekam teraz na AiW9800SE(okazja sie trafila 8) ) i jestem ciekaw na ile pathów mi starczy?
Na 2 czy na 3 ?

Tytuł:
PostNapisane: 19 lut 2006, 13:18 

bennybranco napisał(a):
calavero napisał(a):

calavero, ja co prawda mam o Tobie wyrobiona opinię, ale nazywanie burakiem człowieka który chce Ci pomóc i służy dobrą radą, to już lekka przesada

Jeżeli podłączenie NOKI3310 (której zresztą nie posiadam) zamiast monitorka.. jest dla teamu Wilda dobrą radą i chęcią pomocy.... to nie mam pojęcia jak osiągacie takie wyniki jakie osiągacie. Więc z całym szacunkiem dla kolejnego członka klanu wilda - shut up.

@KiVash -
Cytuj:
Gosc zazartował i go z błotem zmieszał.Moze przesadził,ale od razu Burak?
Luzu.

Trzeba dorosnąć .. aby zrozumieć kiedy należy żartować, a kiedy nie. Kwestią dobrego wychowania jest to, iż nie należy wyśmiewać się z kogoś kto posiada słabszy sprzęt.. tym bardziej jeżeli musi na niego ciężko pracować. A "burak" to najłagodniejsze określenie na takiego "małolata" (bo chociazby MZS mial 100 latek na koncie.. to i tak w rozwoju jest dla mnie "małolatem").

@MSZ - zastanów się na przyszłość najpierw zanim coś napiszesz.. oki? Nigdy nie wiadomo jak Ci sie ułozy w zyciu.. i byc moze przy Battlefieldzie 2142 będziesz miał takie problemy jak część ludzi z tego tematu. Ciekawe czy wtedy spodobałoby Ci sie, gdyby ktoś tak zażartował sobie z ciebie....

@ sprawa 640x480. Odpaliłem allegro.. i następnego dnia pojechałem po GF6600 TD. Takie rozwiązanie sprawy kosztowało mnie 370zł.. ale przynajmniej moge sobie bardzo spokojnie pograc w rozdzielczosci 800x600@32. Cóż.. EA za to nie dostanie kasy za boosterpacki.

Przykro mi, z powodu wszystkich graczy posiadający nadal swoje Radeony 8500 itp. Mam nadzieje że EA zatroszczy się o Was.. chociaz szczerze mówiąc - wątpie.

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2006, 14:58 

No i niepotrzebnie wydawales 370 PLN sprawa jest juz rozwiazana. Mozna grac na kartach typu R8500. Ktos sknocil optymylizator(chyba tak to sie pisze) shaderow i tak optymalizuje ze nic nie widac kartach graficznych pokroju Radeon 8500. Nowy path do patha 1.21 ma to rozwiazac. Na dzien dzisiejszy istnieje sposob na obejscie optymilizacji shaderow przez path 1.2 ktory umozliwia normalna gre na tym pathu i na tej karcie graficznej.

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2006, 15:17 

A dalej jest malo FPS, bo ten kto zaloyl temat napisal, ze klatki ostro spadly... poza tym, bedzie mial wiekszy komfort na tej karcie i wiecej fps...

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2006, 08:18 

Wszystko smiga po staremu. Normalna ilosc fps i widac budynki. A co do karty jaka kupil kolega wyzej to do najlepszych nie nalezy i kupil ja pod presja. A tak to moglby jeszcze troche dozbierac i kupic sobie naprawde pozadny sprzet.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2006, 14:40 

Wiesz, 8 potokow i pozadne taktowanie robi swoje...

"Troche"? Jezeli dla ciebie 100 zl to troche to respekt :roll: ale nie dla kazdego. Sam moglbym lepsza kupic ale jak kasy wiecej nie ma? ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2