Teraz jest 4 mar 2025, 17:14

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2006, 11:55 

Tarcza totalnie rozpieprzyła by balans gry. Wyobraź sobie że atakujesz flage, a obok ciebie respi sie kolo z 3-5 s przewagą. W ET moze sie to sprawdzało bo trzeba było zajmować pointy po kolei. A jak to jest w bf2 każdy widzi. Przyzwyczaj sie, bo i tak nikt tego dla ciebie nie zmieni.

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2006, 12:23 

Jeżeli spawny są obstawione to raczej ja już się nie spawnuje - bo po co? W zasadzie tylko masthur - baza USMC jest pod tym względem przerąbany. Do pewnego stopnia też karkand. Na innych mapach to nie da się tak do końca obstawić spawnów. Gra jest tak dynamiczna (pomimo patcha :mrgreen: ) że 2 sek tarczy w zupełności by wystarczyły. Pod jednym warunkiem - nie można strzelać podczas gdy jest tarcza. Nie mówcie że rozpieprzyło by to klanówki bo po poprostu byśmy się przyzwyczaili. Ale tak na prawdę, niezbędna mi osobiście, do szczęścia, nie jest.

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2006, 12:25 

Nie możność strzelania gdy ma sie tarczę? Poroniony pomyśł - jak i cały topic.

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2006, 12:27 

fakt, zmieniłoby to znaczaco rozgrywkę na klanówkach ale napewno byście chłopaki wtedy coś innego wykombinowali aby to zrekompensowac
IMHO troszkę Lailonn przesadzasz - obecnie bez shielda czasem mimowszystko udaje się nawiać albo odpalić eryxa
mając tą 1s osłony przy kazdym spawnie byłaby szansa zareagować (wiedząc że pojawiasz się na czyimś celowniku)

czy losowy spawn byłby lepszy ? być może... (napewno trudniejszy w realizacji)
biorąc pod uwagę szanse na to że spawnujący może się pojawić np. za plecami niedoszłego kampera to hardcore mogłby być jeszcze większy niż przy tych 5s spawn shield'a

Ps. z tego co widzę to sam przekrecasz ksywę Dumch'a ;)

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2006, 12:39 
Moderator forum

Bardzo często zdarza się kampienie na spawnach, a przecież aby uniknąć ubicia na tym spawnie wystarczy zespawnować się na team leaderze. Nawet w sytuacji, gdy jest jedna flaga, rzadko się zdarza, by nie było na kim się zespawnować. To po pierwsze. Po drugie, ci którzy ostrzeliwują spawny, spełniają jakże użyteczną funkcję osłony gości, którzy poszli szarzyć flagę. Trudno, żeby cała drużyna atakująca pobiegła pod flagę i została wykoszona jednym granatem. To mój punkt widzenia.

PS: Spawn jest losowy - ograniczony do kilku punktów, ale losowy. Może gdyby punktów było więcej...

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2006, 12:43 

Mnie tam spawnkillerzy dość brutalnie nauczyli odradzania się na drużynach. 5 - cio sekundowa lub do pierwszego strzału czy rzucenia apteczki " nieśmiertelność" była w BHD . Gracz się rodził miał pełne 5 sekund , czyli mnóstwo ja na gre fpp, czasu na dokładne wycelowanie w przeciwnika np. z at4 i w tym momencie on miał przyznaną przewagę. Po drugie znajomość i umiejętność obstawienia respawnów jest częścią taktyki w tej grze.

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2006, 14:18 

Cytuj:
IMHO troszkę Lailonn przesadzasz - obecnie bez shielda czasem mimowszystko udaje się nawiać albo odpalić eryxa
mając tą 1s osłony przy kazdym spawnie byłaby szansa zareagować (wiedząc że pojawiasz się na czyimś celowniku)

jak widzisz nie ja jeden tak uwazam. Zreszta dla mnie to logiczne, ze jesli obrywam w dupe to trudno, za slabo gralem a spawnowanie sie w srodku walki to ryzyko, ktore sam podejmujesz. Tylko na 2-3 mapach mozliwy jest totalny lock. Np Oman i lotniskowiec USMC. Bo bazy MEC juz tak nie zlockujesz(przynajmniej na FFA)

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2006, 14:54 

Proponuje wprowadzic tryb gry z CS :lol: .

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2006, 18:58 

Pomysł z nieśmiertelnością jest co najmniej chybiony. Wyobraźcie sobie sytuacje gdy samotny(chwilowo) Squad Lider atakuje flage bronioną przez dajmy na to 3 obrońców. Nie ma szans na zdobycie flagi? NIE! Czemu? Bo nagle respawnuje sie kolo niego super-gracz z 5 sec. nieśmietrelnością i wyzyna obrońców bo ci niemogą mu nic zrobić. EA właśnie przez wprowadzenie braku tarczy chciało uniknąć takich sytuacji.
Jak dla mnie brak tarczy to plus(chociaż te deathy zaraz po respawnie... ehh...)

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2006, 22:19 

Meewosh47 napisał(a):
Nie możność strzelania gdy ma sie tarczę? Poroniony pomyśł - jak i cały topic.

Tarcza to by sie przydala dla ludzi co stoja ci przed samolotem, ktorym chcesz wystartowac ;), albo zeby samoloty nie zabijaly "przechodniow".

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2006, 23:06 
Moderator forum

No takie trole są denerwujące :roll: Nawet jak się nie chce lecieć na chama tylko poleciec do góry i wtedy polecieć to Ci taki na skrzydło wskoczy, albo z m95 pociągnie :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 3 mar 2006, 13:05 

nawet gdyby ten spawn shield miał trwać 10s to i tak skończyłby się przed startem samolotu i nadal byłby zwykły TK

Tytuł:
PostNapisane: 3 mar 2006, 14:00 

Boze ale macie pomysly... jest dobrze. To ze czasem na spawnie nas wyzynaja to coz... jakos trzeba przebolec, az tak czesto to sie wam zdaza? :/

Tytuł:
PostNapisane: 3 mar 2006, 14:41 

Yamsza napisał(a):
Pomysł z nieśmiertelnością jest co najmniej chybiony. Wyobraźcie sobie sytuacje gdy samotny(chwilowo) Squad Lider atakuje flage bronioną przez dajmy na to 3 obrońców. Nie ma szans na zdobycie flagi? NIE! Czemu? Bo nagle respawnuje sie kolo niego super-gracz z 5 sec. nieśmietrelnością i wyzyna obrońców bo ci niemogą mu nic zrobić. EA właśnie przez wprowadzenie braku tarczy chciało uniknąć takich sytuacji.
Jak dla mnie brak tarczy to plus(chociaż te deathy zaraz po respawnie... ehh...)

A kto powiedział że tarcza musi być kiedy spawnujesz sie na SL'u :?:
Przecierz nikt nie kampi spawna przy SL'u tylko przy fladze.Jeśli spawnujesz sie przy SL'u to ryzykujesz tym że SL może być akurat pod ostrzałem.

Tytuł:
PostNapisane: 4 mar 2006, 00:52 

Sam nie wiem,co myśleć.Te 5 sec nieśmiertelności dałoby nowe możliwości,co by i tak pogmatwało sytuację.Ale w ogólnym rozrachunku wychodzi bardziej na +.Ale nie ma co się martwić bo:
1.EA i tak ma to w d***,nie mają sensu żadne postulaty i prośby.
2.Groszek_PL już zaczął kampanie (prefiksy BETA) :P :wink:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2