Teraz jest 4 mar 2025, 20:19

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 243 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 3 mar 2006, 10:20 

90s napisał(a):
kto z was nie patrzy na swoje wyniki??

Ja w zyciu ich nie widzialem :P

Tytuł:
PostNapisane: 3 mar 2006, 14:47 

Z takim czasem gry nic dziwnego :D Kiedy niby mialbys je ogladnac :P

Ognacy masz 69h gry wiecej odemnie ;P

A teraz co do topica.

Czlowieczek z forum EA napisal, ze opcja zablokowani squad jumpingu prawdopodobnie znajdzie sie w grze... jednak w zwiazku z podzialem opiniii na ten temat moze byc to opcja serwerowa(Jak teraz miny. Ale 95% serwerow chodzi z ustawieniami standardowymi...)

Tytuł:
PostNapisane: 3 mar 2006, 15:36 

Lailonn napisał(a):
Ognacy masz 69h gry wiecej odemnie ;P

...na rankingowych ;-) Ale może nie ciągnij tego tematu, skoro odrzuciłeś moje wyzwanie - lub też je podejmij i się nie chowaj za zapracowaniem, bo przecież ciągle grasz.

Cytuj:
Czlowieczek z forum EA napisal, ze opcja zablokowani squad jumpingu prawdopodobnie znajdzie sie w grze... jednak w zwiazku z podzialem opiniii na ten temat moze byc to opcja serwerowa(Jak teraz miny. Ale 95% serwerow chodzi z ustawieniami standardowymi...)

Ciekawe jak by to niby mieli zrobić. Jak się raz wejdzie do składu to nie można już potem zmienić do końca rundy? Bo innego, czystego rozwiązania nie widzę. Tak czy owak wygląda na to, że każdy kolejny patch będzie tę grę ściągał coraz bardziej w kierunku wyrównania wszystkim szans. Czekam kiedy czołg będzie można rozwalić serią z PKMa. Bo strasznie mnie złości, że strzelam do niego celnie z pistoletu a on nie wybucha :-D

pozdr,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 3 mar 2006, 16:19 
Moderator forum

Lailonn napisał(a):
ablokowani squad jumpingu

To głupie. Bo jeśli to jest to o czym myśle, znaczy to co wykłócaliśmy to samotny SL kupe zrobi na ostatniej fladze, jak ktoś z innego składu bedzie chciał do niego sie przenieść. Podobnie na meczach. Na tych nie ma lone'ów :)

Tytuł:
PostNapisane: 3 mar 2006, 16:34 

Dumch napisał(a):
Lailonn napisał(a):
ablokowani squad jumpingu

To głupie. Bo jeśli to jest to o czym myśle, znaczy to co wykłócaliśmy to samotny SL kupe zrobi na ostatniej fladze, jak ktoś z innego składu bedzie chciał do niego sie przenieść. Podobnie na meczach. Na tych nie ma lone'ów :)

ztcw "squad jumping", to sytuacja, gdy bedac dowodca giniesz, wychodzisz ze skladu, a potem zaraz sie do nieglo dolaczasz. w ten sposob dowodca zostaje nastepny zywy czlonek skladu i byly dowodca moze sie odrodzic tam gdzie zginal. jestem jak najbardziej za zablokowaniem tego :P

Tytuł:
PostNapisane: 3 mar 2006, 16:38 

niech sie EA za bf'a lepiej nie chwyta, bo tylko wszytko jeb... nie dosc ze gra jest juz mniej dynamiczna to zablokowanie zmiany squadow totalnie rozjebie caly dynamizm, lepiej niech sie zajma powaznymi problemami a nie tym co jeszcze dziala...

Tytuł:
PostNapisane: 3 mar 2006, 16:42 
Moderator forum

Hmmm: Aha :) To też głupie. Tak też często robimy na serwach, jak jeden zginie a jeden został :?

Tytuł:
PostNapisane: 3 mar 2006, 16:46 

Tworcy gry robiac ja mieli jakies wyobrazenie jak ta gra ma wygladac. I pod tym katem oczywisie ja robili. Kiedy zdecydowali ze jest gotowa to ja wyposcili. Okazalo sie, ze nie przewidzieli paru dziwnych rzeczy ktore moze zrobic gracz. Jak np. korzystanie z dowodcy skladu tylko i wylacznie jako custom-spawnpointu. Teraz chca to poprawic, zeby gra jeszcze bardzie jsie zblizyla do idealu, ktory gdzies tam w powietrzu ciagle im wisi... proste... i bardzo dobrze, ze robia kolejne patche.

Juz dawalem kiedys na to przyklad. Prosta mikrofalowka - stworzono ja, zeby moc podgrzac sobie zarcie, ale lodzie zaczeli suszyc w niej zwierzeta :lol:, wiec dali "patcha" do instrukcji "UWAGA! POD ZADNYM POZOREM NIE SUSZYC W MIKROFALI ZWIERZAT"... :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 3 mar 2006, 16:57 

Squad jumping to nie tylko wychodzenie dowódcy po śmierci. W idealnych warunkach na 8 graczy jest 8 składów, i każdy jest spawnem. Żeby odeprzeć atak trzeba wówczas zabić wszystkich atakujących w ciągu 15 sekund. Na Freeplayu squad jumping sprowadza się do tego, że po każdej śmierci wskakuje się do tego składu, który aktualnie jest w jakimś ciekawym miejscu. Szczególnie istotne w przypadku map gdzie trzeba kawałek dać z buta - bez możliwości Squad Jumpingu bieda. Duże zmiany byłyby na dalianie, wake'u, karkandzie... właściwie to chyba wszędzie. Zastrzegam że mówię to z perspektywy freeplayowca, może kol. klanowicze mają lepsze wyobrażenie jak używać składów ;-)

Wujek - ideały mają to do siebie, że nie istnieją. Skoro ludzie są zadowoleni z gry, a nie widziałem żeby komuś s-j przeszkadzało, to po co "poprawiać"? Mnie zresztą to będzie na rękę, bo ja tam gram zawsze z kolegami, jesteśmy na TSie i w 1-2 zespoły realizujemy jakąś 'taktykę'. Ludzi grających samotnie na FFA szlag będzie trafiał na maksa. Jak tu skłonić pare nieznanych osób żeby się wybrało, w sposób zorganizowany, na jakąś flagę, osłaniało się, leczyło, zaopatrywało? To se ne da.

Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 3 mar 2006, 16:59 

Maniac napisał(a):
niech sie EA za bf'a lepiej nie chwyta, bo tylko wszytko jeb... nie dosc ze gra jest juz mniej dynamiczna to zablokowanie zmiany squadow totalnie rozjebie caly dynamizm, lepiej niech sie zajma powaznymi problemami a nie tym co jeszcze dziala...

Dokladnie :!: .jest dobrze wrecz cudownie :) .
juz nie wymyslajcie tylko nauczcie sie grac na tym co gra oferuje
a jak zaczna dalej mieszac to znow staci na tym BF
bo nic dobrego z tych patchow nie wychodzi
NIC

Tytuł:
PostNapisane: 3 mar 2006, 17:10 

Cytuj:
Wujek - ideały mają to do siebie, że nie istnieją.
Ale zawsze można do nich dążyć. Wiem coś o tym. Pisałem na ten temat maturę... :wink: :lol:
ognacy napisał(a):
, a nie widziałem żeby komuś s-j przeszkadzało
Patrz 5 postów do góry... :roll: Mnie s-j wkur@#a okropnie. Czaisz się z kumplami z jakiejs dziurze, az przejedzie czolg, zeby z niej wylezc, wyciaz piechote, zdobyc flage i sprzet, a tu nagle wchodzi ci jakis idiota do skladu, spawnuje sie, wychodzi ze skladu i wyskakuje z dziury. Sekunde pozniej ginie 5 swietnie przyczajonych chlopa od jednego granatu. Bo jakiemus idiocie nie chcialo sie przebiec kawalek.

Albo kretynska taktyka "sztafety" wykorzystywana na meczach. Spawnuje sie ktos kto szybko biega i zaklada sklad. biegnie, jak sie zmeczy, to ktos sie na nim spawnuje i zostaje SQLem, jak z kolei on sie zneczy to... i tak w kolko... czy to nie jest idiotyczne? to prawie jak skakanie na srodku pustyni.... bo skaczac szybciej dotrę do oazy! :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 3 mar 2006, 17:27 

ETCS Uncle Blues napisał(a):
Patrz 5 postów do góry... :roll: Mnie s-j wkur@#a okropnie. Czaisz się z kumplami z jakiejs dziurze, az przejedzie czolg, zeby z niej wylezc, wyciaz piechote, zdobyc flage i sprzet, a tu nagle wchodzi ci jakis idiota do skladu, spawnuje sie, wychodzi ze skladu i wyskakuje z dziury. Sekunde pozniej ginie 5 swietnie przyczajonych chlopa od jednego granatu. Bo jakiemus idiocie nie chcialo sie przebiec kawalek.

To jest dosc malo prawdopodobny przypadek - na ffa malo kto ci sie dolaczy do zespolu :-) Ale... zawsze mozecie zamknac swoj przyczajony skład. I po problemie, prawda?

Cytuj:
Albo kretynska taktyka "sztafety" wykorzystywana na meczach. Spawnuje sie ktos kto szybko biega i zaklada sklad. biegnie, jak sie zmeczy, to ktos sie na nim spawnuje i zostaje SQLem, jak z kolei on sie zneczy to... i tak w kolko... czy to nie jest idiotyczne? to prawie jak skakanie na srodku pustyni.... bo skaczac szybciej dotrę do oazy! :lol: :lol: :lol:

LOL :-) Sztafety nie widziałem, ale brzmi rzeczywiście śmiesznie. Faktycznie, gra będzie o wiele lepsza bez sztafet. O wiele. ;-)

Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 3 mar 2006, 18:07 

Cytuj:
...na rankingowych Wink Ale może nie ciągnij tego tematu, skoro odrzuciłeś moje wyzwanie - lub też je podejmij i się nie chowaj za zapracowaniem, bo przecież ciągle grasz.

Na nie rankingowych nie grywam nigdy :} A ilekroc ty aluzje rzucasz to ja bede ciagnal temat :} Odpisalem ci, ze chocbys byl kaleka nie umiejacym klikac bym sie z toba nie zalozyl. Mam mozliwosc gry 3-4 dni w tygodniu max i to na krotko wiec ma mw dupie za przeproszeniem smieszne zaklady ;]

To, ze "juz ci uroslo" to dowod tylko an to, ze po zmianie stylu gry na kamperska mozna wiecej k/d nabic. No i co z tego? Porownuje sie cos co jest naturalne. I tak pwostawaly nasze glowne konta. Naturalnie bez zmiany stylu gry z troski o staty. Skoro tu cie pokonalem to tym bardziej nie zaslugujesz na to bym dla twojego zakladu poswiecal swoj wolny czas. Tym bardziej, ze i tak bym sie nie zgodzil :}

I to ostatnie moje wypwoiedzi na ten temat. Chyba, ze bardzo chcesz kontynuowac ten watek...

Squad Jumping denerwuje tylko mala grupe graczy. Zaslaniaja sie realizmem etc. Jednak gdyby zrobic te gre realistyczna to by nikt prawie nie gral. Przykaldem jest mod PR,w ktory gra tak smiesnza ilosc ludzi na swiecie, ze szok. Malo kogo bawi taka gra. Dlatego tez bardzo malo jest "realistycznych" produkcji na rynku. Producenci wiedza, ze takie gry sie nie ciesza duzym powodzeniem.

Rozwiazac to maja w ten spsob, ze po smierci nie bedzie mozna wlaczyc panelu squadow. Wiec sie nie wyjdzie ani nie wejdzie do zadnego squadu.

Tytuł:
PostNapisane: 3 mar 2006, 18:23 

maraton pokoju :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 3 mar 2006, 18:32 

Lailonn napisał(a):
Na nie rankingowych nie grywam nigdy :} A ilekroc ty aluzje rzucasz to ja bede ciagnal temat :} Odpisalem ci, ze chocbys byl kaleka nie umiejacym klikac bym sie z toba nie zalozyl. Mam mozliwosc gry 3-4 dni w tygodniu max i to na krotko wiec ma mw dupie za przeproszeniem smieszne zaklady ;]

Mistrzu - tchórzysz, i tyle.

pozdr,
Ognacy

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 243 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2