ee tam w Dooma, można zagrać w "kopnij się w czoło z półobrotu"...
Po to w grze jest wogole mozliwosc ustawienia detali na low, zeby ci gracze ze starszymi komputerami tez mogli zagrac. Jesli ktos ma sprzęt, który bez problemu moze wyswiatlac wszystko na wysokich detalach, a pomimo tego gra na detalach najnizszych, to:
- albo jest głupi i sobie nie zdaje sprawy z możliwości zwiększenia jakości grafiki
- albo jest przebrzydłym ^$#@)#^) który bezczelnie wokorzystuje wspaniałomyślność tworcow gry wobec tych biedniejszych graczy, do uzyskania przewagi nad innymi graczami.
Gralem kiedys duzo w ET i gralem oczywiscie na najwyzszych detalach na jakie pozwalal mi moj Matrox G400 Millenium. Odwiedzilem kiedys kumpla z ktorym zawsze gralem i pochwalil mi sie swoja znajomoscia komend gry. Najpierw wszystko wygladalo w miare normalnie (tylko okropnie niskie detale jak na jego komputer), ale zaraz pokazal mi jakie ma zbindowane klawisze.
klik - przestal padac deszcz
klik - zniknela mgla
klik - zniknela wszelka trawa (nawet ta o wysokosci metra, w ktorej zawsze sie chowalem

)
klik - drastycznie zwiekszyl kat widzenia
na deser wlaczyl jeszcze jakis piekny programik ktory pokazaywal mu w ktorym miejscu robic hiper strafejumpy zeby wskoczyc na normalnie niedostepne miejsca.
EDIT: wygladalo to jak Q2 z cheatami
szczeka mi opadla, nie wiedzialem co powiedziec. Chwile pozniej dowiedzialem sie, ze "przeciez to wszystko jest fair" CO?!

"No oczywiscie ze tak. Wszystko na co pozwala punkbuster i konsola gry jest legalne."
Oczywiscie gral tak na najwiekszych, najpopularniejszych serwerach.
Żałosny gość IMO. Mówie to, choc wiem, ze na naszej scenie sa tacy ktory tez uciekaja sie do takich "zabiegow" i sa wielce z siebie zadowoleni...