Teraz jest 3 gru 2024, 22:29

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 20:31 

zeby ci pomoc to powinnismy sei dowiedziec czy jestes prawo- czy leworeczny bo myszki jak g7, g5, mx 1000 sa przeznaczone chyba dla praworecznych, skolei Razor Copperhead jest symetryczny i nie ma to wielkiej roznicy...

ja osobiscie uzywam g5 i podkladki przeznaczonej dla myszy laserowych, wczesniej gralem na mx1000 i innych logitechach, i musze powiedziec ze g5 jest najlepsza myszka jaka mialem do tej pory (ma mozliwosc dobrania indywidualnie wagi myszki , czego chyba nie ma g7 bo ma wtym miejscu akumulatorki, a kabel wygladem przypomina sznurek , wiec nie przeszkadza tzn nie placze sie).

imho nie warto teraz kupowac mx'ow, skoro sa myszki jak te wymienione wyzej, bo te maja wiecej dpi i sa .. lepsze, takze jak stac cie na g5, 7 czy razor'a to sie nie zastanawial tylko kup ktoras z nich + do tego jakas gamer'ska podkladke.

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 20:32 

Mam Logitech G7. Kupiłem ją bo lepszej po prostu nie znalazłem. Uprzedzam, że nie warta jest swojej ceny, jednak grywanie nią to po prostu bajka. Polecam.

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 20:34 

Hum...sam zawsze uwazalem, ze tak drogi sprzet to dla bogaczy, dziwakow, debili :P Az jakis czas temu przerzucilem sie z podkladki reklamowej kb24 :lol: na SteelPad QcK za "tylko" 50zl. Dla kogos kto nigdy nie dal za podkaldke ponad 2zl a mam myszke za 60zl to taka podkalda to "wow" :D i nie zaluje ani grosza. Ogromna precyzja i wygoda. Mysz przestala mi sie gubic(poprzednia podkladka byla czerwona) i realnie zastanawiam sie nad kupnem Razor'a. Copperhead z testow na pclabie wypada gorzej niz poprzednik wiec zadowolilbym sie "starszym bratem" ;] 150zl bodajze...

Btw skoro juz gadamy o takim sprzecie. Czy wie ktos najlepiej z doswiadczenia jak sprawnie i skutecznie wyczyscic podkladke typu QcK ? :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 20:34 

http://allegro.pl/item89051978_znakomit ... i_1ms.html

Moja ;]

Moge ja kazdemu polecic jak ktos nie ma super duzo kasy na mysz

Hax0r

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 20:42 

Exil napisał(a):
ETCS Uncle Blues napisał(a):
wybierz inny dzial... :wink:

te myszkę ci polecam:
Obrazek
optyczna, 3 przyciski i scrool. milosie trzyma i prowadzi. miodzio.

IMO wszyscy ktorzy kupuja myszki w cenie powyzej 100 zł to idioci... moj samsung kosztowal mnie 49zł.

"moja mysz nie pozwala mi sie juz rozwijać" :shock: :shock: o ja pier$@&_)#$@elę!!! dobre... :lol: :lol: :lol:

lol, ja za swoją myszke dałem 205zł (mx518) do tego podkładka za 45 zł (steelpad QcK) i ani przez chwile nie żałuje, wole kupić myszke i wydać to niż na np. alkochol czy inne takie używki :)

A pomysl, ze niektorzy moga wydac tyle co najwyzej na karte graficzna... Nie kazdy jest taki kasiasty jak ty. Osobiscie nie wiem po co bylaby mi lepsza myszka niz tania optyczna za 35zl, podkladka za 40. Pfff lepsze dla szpanerow.

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 20:43 
Redaktor Battlefield.pl

BTW:
najgorszą myszą jaką kiedykolwiek miałem w ręce jest okrągła mysz będąca w standardzie w eMac'ach

Była w pierwszej serii iMaców – pamiętam ja dobrze jeszcze z ogólniaka. Nie była taka zła, tylko strasznie nie wygodna – projektant zapomniał ze oprócz tego że ma ładnie wyglądać ktoś ją jeszcze będzie używał. Nie mniej w Quake na LANie dało się pograć.
Najgorsza myszą jaką miałem zdecydowanie był pożyczony optyczny Mediatech – przy szybkim przesuwaniu w prawo przesuwała kursor na skos lewo-góra, zresztą gdy nie ruszało się myszką kursor delikatnie „skakał”, chropowata powierzchnia biurka, czy też lakierowany stół był dla niej nie lada wyzwaniem – był taki szał (a może nadal jest?) że myszka optyczna zawsze lepsza od kulkowej – cóż nie każda.
Co do tanich myszek, kiedyś był za jakieś 50 zł MS Wheel Mouse Optical, miałem ja do laptopa gdy odbywałem staż . Choć MS się tym nie chwali myszka ma układ IntelliMouse z droższych modeli. A więc precyzja niesamowita, a jej dodatkową zaletą była bardzo duża niewrażliwość na podłoże.

Bestikus napisał(a):
Dobra skonczmy ten temat, widać że wolicie robic OT niz mi pomoc.

Grałem u moich kumpli, na MX'ach i na tych myszkach lepiej sie gra (sa wygodne i maja wieksza precyzje). Dlatego mam zamiar zmienic mysz.

Nie zrozum nas źle, ale większość osób które trochę jednak swojego życia spędziło grając bawią takie pojawiające się co jakiś czas tematy. Widzisz wybór myszki to bardzo indywidualna sprawa i jeśli dobrze Ci się gra na MXach to po prostu go kup, a nasze zdanie nie ma tu nic do rzeczy. To cos takiego jak w strzelectwie – z broni która nam wpadła w oko (lepiej nam leżała) osiąga się lepsze wyniki, choć w strzelaniu benchrestowym (bardzo stabilna pozycja z podpórki, lub „imadło”) wypadła gorzej od innych. To się tyczy głównie ergonomii, bo układy optyczne czy to MX, IntelliMouse, czy Carma, działają obecnie bezbłędnie (bez przeskakiwania i akceleracji wstecznej). Są co prawda między nimi drobne różnice w specyfikacji np. IntteliMouse z większą częstotliwością zdjęcia podłoża niż MX, co owocuje szybszym czasem reakcji, jednak to jest do wychwycenia dopiero po dłuższym graniu. Ważna kwestią pozostaje DPI – więcej wcale nie zawsze znaczy lepiej. Więcej DPI to szybsze przenoszenie celownika z celu na cel, ale precyzyjne strzelanie w punkt jest utrudnione. Jeśli ponad 800 DPI to dla mnie koniecznie możliwość jego redukcji w czasie grania.

pasqdnick napisał(a):
Jestem tylko ciekaw czy próbowałeś grać na jednej z takich "cholernie drogich podkładek". Jeśli tak to nie mam nic więcej do powiedzienia skoro taka jest twoja opinia jako uzytkownika. Jeśli nie to przeczytaj mojego posta powyżej i nie wypowiadaj się w tematach o których nie masz pojęcia.

Jeśli nie opanowałeś czytania ze zrozumieniem, także racz się nie wypowiadać. Skoro pisze:
Ja zamiast cholernie drogich podkłądek mam zadbane blat, szmatkę i pronto. Jak popchnę myszkę palcem to leci przez całe biurko. :mrgreen:

To chyba nie potrzeba mu podkładki + naklejki na ślizgacze które są po to by poprawić łatwość z jaką przesuwamy myszkę, co ma bezpośrednie przełożenie na precyzje ruchu. Tak przynajmniej myślałem do tej pory.

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 20:47 

matek12 napisał(a):
Exil napisał(a):

te myszkę ci polecam:
Obrazek

IMO wszyscy ktorzy kupuja myszki w cenie powyzej 100 zł to idioci... moj samsung kosztowal mnie 49zł.

"moja mysz nie pozwala mi sie juz rozwijać" :shock: :shock: o ja pier$@&_)#$@elę!!! dobre... :lol: :lol: :lol:

lol, ja za swoją myszke dałem 205zł (mx518) do tego podkładka za 45 zł (steelpad QcK) i ani przez chwile nie żałuje, wole kupić myszke i wydać to niż na np. alkochol czy inne takie używki :)

A pomysl, ze niektorzy moga wydac tyle co najwyzej na karte graficzna... Nie kazdy jest taki kasiasty jak ty. Osobiscie nie wiem po co bylaby mi lepsza myszka niz tania optyczna za 35zl, podkladka za 40. Pfff lepsze dla szpanerow.

no nie mow ze to dla szpanerow, jest lepiej grac na dobrym sprzecie niz na myszy kulkowej - sprobuj kiedys, to sam sie przekonasz

do tego na 99% wiekszosc graczy klanowych (niekoniecznie polskich) uzywa sprzetu z najwyzszej polki - wiec to chyba nie szpan, a wydajnosc

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 21:07 

Zuaw_Smierci zastanawialem sie nad kupnem modelu 718(rozni sie DPI i opcja regulacji) jednak to co mnie odepchnelo to recka na pclabie. Mysz ma sie szybko scierac(no ale to juz detal) ponoc jest tez bardzo sliska i jesli dlonie sie spoca to nie ma szans na dorbze trzymanie jej oraz kabel 2mm, ktorym sie reklamuja dla mnie oznacza "po 10 minutach gry zrobisz sobie bezprzewodowa" :lol: SKoro masz taka to mozesz opisac? :}

Exil masz tego samego pada co ja. Jak go czyscisz? :D

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 22:08 

Bestikus napisał(a):
werewolf - wlasnie zastanawialem sie nad g7, ale ciagle sie wacham

Ja z G7 jestem badzo zadowolony. Kosztuje bardzo dużo, ale nie żałuję ani złotówki. Różnica w stosunku do G5 to, brak kabla i w miejscu w którym G5 ma ciężarki pozwalające na zmianę rozłożenia masy, G7 ma akumulatorek. Także tworzywo z którego są wykonane jest trochę inne. Zresztą na http://www.pclab.pl testowali obie te myszki + kilka innych i możesz sobie tam o nich szczegółowo poczytać.

Co do mankamentów:
1. Podczas intensywnego użytkowania (kilka godzin dziennie), trzeba codziennie wymieniać akumulatorek. Na szczęścię operacja ta jest banalnie prosta i zajmuje dosłownie kilka sekund.
2. Materiał z którego jest wykonana jest trochę zby śliski, wydaje mi się, że zastosowany w G5 (chropowaty), jest bardziej praktyczny.
Cała reszta natomiast, to już są same zalety. :D
pozdro.

ps. Jeśli chcesz maksymalnie wykorzystać możliwości takiej myszki, nie zapomnij o zarezerwowaniu kasy na dobrego pada.

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 22:26 

Microsoft Laser Mouse 6000

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=25604 bierz ta,albo jesli jestes super pro i w trakcie bitwy zmieniasz sobie czulosc myszy i zabijasz jak automat to bierz to: ysz Razer Diamondback Plasma - Limited Edition http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18827

Tytuł:
PostNapisane: 8 mar 2006, 00:13 

werewolf napisał(a):
Bestikus napisał(a):
werewolf - wlasnie zastanawialem sie nad g7, ale ciagle sie wacham

Ja z G7 jestem badzo zadowolony. Kosztuje bardzo dużo, ale nie żałuję ani złotówki. Różnica w stosunku do G5 to, brak kabla i w miejscu w którym G5 ma ciężarki pozwalające na zmianę rozłożenia masy, G7 ma akumulatorek. Także tworzywo z którego są wykonane jest trochę inne. Zresztą na http://www.pclab.pl testowali obie te myszki + kilka innych i możesz sobie tam o nich szczegółowo poczytać.

Co do mankamentów:
1. Podczas intensywnego użytkowania (kilka godzin dziennie), trzeba codziennie wymieniać akumulatorek. Na szczęścię operacja ta jest banalnie prosta i zajmuje dosłownie kilka sekund.
2. Materiał z którego jest wykonana jest trochę zby śliski, wydaje mi się, że zastosowany w G5 (chropowaty), jest bardziej praktyczny.
Cała reszta natomiast, to już są same zalety. :D
pozdro.

ps. Jeśli chcesz maksymalnie wykorzystać możliwości takiej myszki, nie zapomnij o zarezerwowaniu kasy na dobrego pada.

A zauważyłeś występowanie akceleracji wstecznej, ponoc G7 nie ma a G5 ma, dziwne a maja taki sam laser. I jaką podkładkę posiadasz.

P.S. Czemu ludzie polecają G5 czy Coperhead'a z akceleracją wsteczną :|

Tytuł:
PostNapisane: 8 mar 2006, 00:52 

Exil napisał(a):

te myszkę ci polecam:
Obrazek

lol, ja za swoją myszke dałem 55zł do tego podkładka za 5 zł ( i jest oK) i ani przez chwile nie żałuje, wole kupić tansza myszke i wydać to na np. alkochol czy inne takie używki (chmurki czy cukierki) 8) :lol: :lol: .

Tytuł:
PostNapisane: 8 mar 2006, 00:58 

CS_JUBY napisał(a):
Exil napisał(a):

te myszkę ci polecam:
Obrazek

lol, ja za swoją myszke dałem 55zł do tego podkładka za 5 zł ( i jest oK) i ani przez chwile nie żałuje, wole kupić tansza myszke i wydać to na np. alkochol czy inne takie używki (chmurki czy cukierki) 8) :lol: :lol: .

Moze to Ci sie wydac dziwne ale ja uwazam ze jezeli nie wypije tych paru piw (nie zjem cukierow itp. ) to nic takiego sie nie stanie, a sam zauwazylem zmiane w "prowadzeniu" myszy z jakiegos a4tech na MX310.
Drygim etapem bylo przekonanie sie do podkladki. Podobnie jak Ty wychodzilem z zalozenia po co jaks tam pr0 podkladka? Przeciez to samo mam na szmatce/plastiku za 10 zl. No i kolejne mile zaskoczenie, po tym jak "skosztowalem" steelpada zakochalem sie w nim bez konca i sila rzeczy musialem swobie sprawic wlasnego. Poszukaj u znajomych jakiegos icemata/steelpada itp i przekonaj sie ;)
Pozdro.

Tytuł:
PostNapisane: 8 mar 2006, 01:43 
Redaktor Battlefield.pl

Bestikus napisał(a):
A zauważyłeś występowanie akceleracji wstecznej, ponoc G7 nie ma a G5 ma, dziwne a maja taki sam laser. I jaką podkładkę posiadasz.

P.S. Czemu ludzie polecają G5 czy Coperhead'a z akceleracją wsteczną :|

Zwróć uwagę w jakich warunkach testu ta akceleracja wsteczna została odnotowana, przy normalnej eksploatacji nie powinieneś jej uświadczyć. A jak jeszcze marudzisz to kup MX518 czy wcześniejszą, lub jakiegoś IntelliMousa z klasycznym podświetlaniem diodą, a nie laserem. Nie przypominam sobie jakis kłopotów z nimi. Ewentualnie kulkowego Geniusa - sprawdzony :P :wink:

Ostatnio edytowano 8 mar 2006, 02:20 przez WuWu84, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 8 mar 2006, 01:57 

A ci znowu o myszkach :)

Kto kupuje myszke za ponad 100 zl nie jest idiota !!! jest debilem :)

pozdrawiam nie wiem jak moja myszka ma na imie, gram na kocu :)

myszka nie pozwala mi sie rozwijac :) to mnie rozbawilo :)

najwazniejsze zeby ci do reki pasowala, to wszystko

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2