Teraz jest 4 mar 2025, 18:51

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 12 mar 2006, 16:53 

Nie zmienia to faktu ze dla adminów liczy sie sam fakt ze serwer byl serwerem GROMu. Nawet jezeli restart nie byl specjalny nie zmienia to faktu ze serwer byl serwerem GROMu i oni sa za niego odpowiedzialni. Ja mimo wszystko polecilbym rozegranie rundy od poczatku i danie GROMowi ostrzezenia.......... (1 z 2)

Gralem niejeden mecz w ktorym byly nietypowe akcje, ale zawsze szlo sie dogadac........ A tutaj...... komedia...

PS Najpierw zwalajcie na serwer czy tez patcha (byc moze jest to bug) a pozniej obwiniajcie adminow

Tytuł:
PostNapisane: 12 mar 2006, 17:21 

DarthPrivate napisał(a):
Nie zmienia to faktu ze dla adminów liczy sie sam fakt ze serwer byl serwerem GROMu. Nawet jezeli restart nie byl specjalny nie zmienia to faktu ze serwer byl serwerem GROMu i oni sa za niego odpowiedzialni. Ja mimo wszystko polecilbym rozegranie rundy od poczatku i danie GROMowi ostrzezenia.......... (1 z 2)

Gralem niejeden mecz w ktorym byly nietypowe akcje, ale zawsze szlo sie dogadac........ A tutaj...... komedia...

PS Najpierw zwalajcie na serwer czy tez patcha (byc moze jest to bug) a pozniej obwiniajcie adminow

Naprawde nie chce sie juz powtarzac, myslalem ze wszystko szczegolowo wyjasnilem w moich pierwszych dwoch postach. Podsumowujac calosc:
To ze serwer sie zrestartowal jest jak najbardziej faktem dzialajacym na nasza niekorzysc i rozumiem rozgoryczenie zawodnikow Spam, sam tez bym sie zdenerwowal, jednak decyzja adminow (zmieniana kilkakrotnie) co do rozegrania 2 rund na mashtuurze jest bezsensowana, krzywdzaca i regulaminowo nie uzasadniona (pisalem przeciez ze granie tylko 2 rund uniemozliwialo nam wyjscie z grupy ze wzgledu na zbyt mala liczbe ticketow). Wyrazilismy chec grania Gulf na dowolnie wybranym serwerze aby uniknac kolejnych podejrzen ale nie, Spam mial okazje strate 255 ticketow zniwelowac i postawili sie okoniem, Mashtuur o w pol do pierwszej w nocy albo walkower, admini im w tym wtorowali nie zwracajac uwagi na nasze argumenty (o ktorych wspomnialem).

Jesli Spam jest klanem, jak deklaruja, stawiajacym na pierwszym miejscu reputacje, grajacym fair a wynik jest dla nich drugorzedny to po co byla cala akcja z guidami? czemu nie moglismy zagrac Gulf a moglismy grac Mashtuur? Kazdy zawodnik sam sobie moze odpowiedziec na te pytania, wnioski chyba wszystkim nasuwaja sie takie same.
My chcielismy rozstrzygnac spor na polu bitwy, oni podczas dyskusji na mircu cytujac niedookreslone przepisy i chwytajac sie kazdego mozliwego sposobu aby wynik z OCS byl niezaliczony.

Tytuł:
PostNapisane: 12 mar 2006, 17:46 

Komaro napisał(a):
DarthPrivate napisał(a):

Naprawde nie chce sie juz powtarzac, myslalem ze wszystko szczegolowo wyjasnilem w moich pierwszych dwoch postach. Podsumowujac calosc:
To ze serwer sie zrestartowal jest jak najbardziej faktem dzialajacym na nasza niekorzysc i rozumiem rozgoryczenie zawodnikow Spam, sam tez bym sie zdenerwowal, jednak decyzja adminow (zmieniana kilkakrotnie) co do rozegrania 2 rund na mashtuurze jest bezsensowana, krzywdzaca i regulaminowo nie uzasadniona (pisalem przeciez ze granie tylko 2 rund uniemozliwialo nam wyjscie z grupy ze wzgledu na zbyt mala liczbe ticketow). Wyrazilismy chec grania Gulf na dowolnie wybranym serwerze aby uniknac kolejnych podejrzen ale nie, Spam mial okazje strate 255 ticketow zniwelowac i postawili sie okoniem, Mashtuur o w pol do pierwszej w nocy albo walkower, admini im w tym wtorowali nie zwracajac uwagi na nasze argumenty (o ktorych wspomnialem).

Jesli Spam jest klanem, jak deklaruja, stawiajacym na pierwszym miejscu reputacje, grajacym fair a wynik jest dla nich drugorzedny to po co byla cala akcja z guidami? czemu nie moglismy zagrac Gulf a moglismy grac Mashtuur? Kazdy zawodnik sam sobie moze odpowiedziec na te pytania, wnioski chyba wszystkim nasuwaja sie takie same.
My chcielismy rozstrzygnac spor na polu bitwy, oni podczas dyskusji na mircu cytujac niedookreslone przepisy i chwytajac sie kazdego mozliwego sposobu aby wynik z OCS byl niezaliczony.

No coz tonacy brzytwy sie chwyta.......... Choc np. my czyli Wilda #1 sprawdzamy GUID'y przeciwnej druzyny przed meczem - jak sie nie zgadzaja to czekamy na wyjasnienia a potem gramy, ale podkreslam PRZED meczem. Pozniej no to coz........

Tytuł:
PostNapisane: 12 mar 2006, 18:01 

DarthPrivate napisał(a):
No coz tonacy brzytwy sie chwyta.......... Choc np. my czyli Wilda #1 sprawdzamy GUID'y przeciwnej druzyny przed meczem - jak sie nie zgadzaja to czekamy na wyjasnienia a potem gramy, ale podkreslam PRZED meczem. Pozniej no to coz........

Nie ma nic zlego w sprawdzaniu guidow przeciwnika, nawet w takim turniej, to zasada ograniczonego zaufania. Problem nie polegal na tym ze wyciagneli sprawe z guidami gdyz mieli takie prawo, problem polegal na tym ze jak sytuacja sie juz wyjasnila i guidy byly prawidlowe (8 cyfr od lewej a generalnie wpisuje sie od prawej) oni dalej upierali sie przy walkowerze. Sawik pisal ze ich klan cechuje bezkompromisowe trzymanie sie regulaminu i zasad, nie ma w tym nic zlego pod warunkiem ze pamieta sie jeszcze o grze fair play, rozsadku i zwyklej ludzkiej przyzwoitosci (jak napisal Adasi). Admini musieli Spamowi zagrozic walkowerem zeby zachecic ich do rozegrania Gulfa gdyz do samego konca dyskusji wynik 800:0 dla nich byl, w ich ocenie moralnej, jak najbardziej wlasciwy.

Tytuł:
PostNapisane: 12 mar 2006, 18:39 

Komaro, zbliża się czas naszej rozmowy na Team speaku.
Poznaliśmy już Twoją opinię ( którą łącze ze stanowiskiem klanu) na temat wczorajszego zdarzenia. Ja także przedstawiłem relację, przedstawiająca zajście z naszej perspektywy. Wszelka demagogia jest już teraz zbędna. Przykro mi, że nie uznaliście za stosowne zakończyć swych wypowiedzi na pierwszym poście, jak zrobiliśmy to my (oprocz Liptona na poczatku, za co przepraszam). Scena ma już wyrobiony pogląd, to co teraz robicie nazwałbym kopaniem leżącego - gdyż w Waszej opinii wycofując się padliśmy na kolana. Ten leżący jednak zaciska zęby i milczy. Odi profanum vulgus at arceo. Nie rozwiązemy tego konfliktu rozdrapując jątrząca się ranę na forum publicznym. A ja chce ten problem rozwiązać. Poczekaj więc jeszcze troche i wtedy mam nadzieje, że uda nam się przedstawić scenie nasze wspólne stanowisko.

Tytuł:
PostNapisane: 12 mar 2006, 18:40 
Moderator forum

Niech admini obejrzą mecz z rekordera - jeżeli faktycznie spam miał locka, ludzi na ostatniej fladze i generalnie wygrana była kwestią czasu - walkower w tej rundzie, drugą trzeba powtórzyć. Jeżeli było inaczej - obie rundy na GoO jeszcze raz niech rozegrają. Decyzja adminów co najmniej dziwna.

Tytuł:
PostNapisane: 12 mar 2006, 18:48 

na calym swiecie obowiazuje tzw. domniemanie niewinnosci - to podstawa kazdego systemu prawnego (trzeba tobie udowodnic zes winny, a nie ty masz udowadniac zes niewinny) - wiec nie ma co odwracac kota ogonem ze GROM ma teraz szukac dowodow ze to nie ich wina, tym bardziej, ze ich sytuacja po OCS byla komfortowa - restart/zmiana mapy po trzech minutach przy stracie kilku ticketow byloby kompletnym nieporozumieniem - nie wierze ze cos takiego by zrobili.
nic nowego tez nie napisze, ze decyzja o rezegraniu mashtuur byla conajmniej dziwna i mozna zwalic ja tylko na pozna pore i nerwowa atmosfere.

i tak naprawde cala ta sprawa nie powinna wyjsc dalej niz admin-cl spam - cl grom

i mam nadzieje ze to przesilenie zimowo-wiosenne tylko ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 12 mar 2006, 18:49 

Panowie wszyscy Admini jak i cała scena dostałą te same materiały demka , logi itp... Po zapoznaniu się z nimi stwierdzili jednoznacznie o żadnym locku nie było mowy a po dochodzeniu przez logi serwera uznali , że nie było to nasze celowe działanie a jakiś błąd serwera tyle w tej sprawie.

Ze SPAMEM nie mamy zamiaru wchodzić w żadne przepychanki nic nie ukrywamy wszystko jest do ogólnego wglądu , ale oskarżenia pod naszym adresem są bezpodstawne co potwierdza gro innych klanów które mają okazje grać z nami przy różnych okazjach.

NIGDY nie posuneliśmy się do żadnego oszustwa i nie mamy zamiaru tak nisko upadać żeby tylko wygrac mecz. Nigdy też nie rozgrzebywaliśmy guidów w trakcie meczu i nie wychodziliśmy z serwera bez jakichkolwiek wyjasnień tyle z mojej strony każdy klan z którym graliśmy to potwierdzi.

Tytuł:
PostNapisane: 12 mar 2006, 18:52 

Mimo wszystko mam nadzieje, ze konflikt zostanie zazegnany ;] Jak pisalem na poczatku do zadnego z klanow nic nie mam i zycze jak najlepiej. Liczy sie gra i rywalizacja. Rozegrajcie wiec omana na nowo i pokazcie co potraficie(obydwa teamy) :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 12 mar 2006, 18:59 

sawik napisał(a):
Komaro, zbliża się czas naszej rozmowy na Team speaku.
Poznaliśmy już Twoją opinię ( którą łącze ze stanowiskiem klanu) na temat wczorajszego zdarzenia. Ja także przedstawiłem relację, przedstawiająca zajście z naszej perspektywy. Wszelka demagogia jest już teraz zbędna. Przykro mi, że nie uznaliście za stosowne zakończyć swych wypowiedzi na pierwszym poście, jak zrobiliśmy to my (oprocz Liptona na poczatku, za co przepraszam). Scena ma już wyrobiony pogląd, to co teraz robicie nazwałbym kopaniem leżącego - gdyż w Waszej opinii wycofując się padliśmy na kolana. Ten leżący jednak zaciska zęby i milczy. Odi profanum vulgus at arceo. Nie rozwiązemy tego konfliktu rozdrapując jątrząca się ranę na forum publicznym. A ja chce ten problem rozwiązać. Poczekaj więc jeszcze troche i wtedy mam nadzieje, że uda nam się przedstawić scenie nasze wspólne stanowisko.

Masz racje Sawik, rozgrzebywanie tej sytuacji na forum moze nie jest najlepszym pomyslem ale emocje biora gore, pamietaj ze to my dostalsmy walkowera i jestesmy strona pokrzywdzona ktora musiala zwrocic sie do calej sceny aby z ich pomoca dochodzic swoich praw ktorych nas pozbawiono wczorajszego wieczoru.

Tytuł:
PostNapisane: 12 mar 2006, 19:00 

DarthPrivate napisał(a):
Pawel SS napisał(a):
A ja mam takie pytanie czy to normalne ze administratorami sa ludzie ktorzy organizuja (ten caly burdel)i biora udzal w turnieju ?Czy nie powinno byc tak ze administratorami sa ludzie ktorzy ponad wszelka watpliwosc beda poza podejzeniami o kumoterstwo itp ?

Przyklad - STX, Dvo - brali udzial w niejednym Open Cupie ktory organizowali.... Nie oznacza to ze adminowali swoje mecze!!!

A co do kumoterstwa to ponownie przypominam STX i jego akcje z wietnama.........
i dlatego uwarzasz ze wam sie teraz nalezy ? o ile wiem to wtedy nie pochawlales takiej sytuacji

Tytuł:
PostNapisane: 12 mar 2006, 20:29 
Moderator forum

sztandar napisał(a):
Panowie wszyscy Admini jak i cała scena dostałą te same materiały demka , logi itp... Po zapoznaniu się z nimi stwierdzili jednoznacznie o żadnym locku nie było mowy a po dochodzeniu przez logi serwera uznali , że nie było to nasze celowe działanie a jakiś błąd serwera tyle w tej sprawie.

Więc sprawa wydaje się oczywista. Szczególnie że mamy jeszcze posty SPAMu w których opsiują locka i swoje nieuniknione zwycięstwo na niedogranej mapce :lol:. Troche dystansu panowie. Mam nadzieje że admini mając czas na zastanowienie wyciągną odpowiednie wnioski. Dla mnie powtórka GoO i pozostawienie wyniku OCS to oczywista sprawa.

P.S.
Capri - nie chodziło mi o to że wierzyłem aby GROM coś majstrował przy serwerze - tylko o to aby nikt nie był pokrzywdzony, a wynik meczu odzwierciedlał faktyczne umiejętności i przygotowanie do meczu - nie sądze aby ktokolwiek ze starych bywalców forum był innego zdania.

Tytuł:
PostNapisane: 12 mar 2006, 20:43 

No zobaczymy jaki wynik bedzie tych rozmow co niby dzis sa prowadzone.
Skoro gulf of oman wygladal lepiej dla gromu, to na ich miejscu w tej chwili domagal bym sie tylko i wylacznie przyznania walkovera na ta mape, lub ew. uznanie rundy i dogranie drugiej. Rozegrania calej mapy od poczatku bym w ogole nie bral pod uwage, bo nie jest im na reke, a poszkodowani w calej sprawie sa oni.

Tytuł:
PostNapisane: 12 mar 2006, 20:45 

fws napisał(a):
No zobaczymy jaki wynik bedzie tych rozmow co niby dzis sa prowadzone.
Skoro gulf of oman wygladal lepiej dla gromu, to na ich miejscu w tej chwili domagal bym sie tylko i wylacznie przyznania walkovera na ta mape, lub ew. uznanie rundy i dogranie drugiej. Rozegrania calej mapy od poczatku bym w ogole nie bral pod uwage, bo nie jest im na reke, a poszkodowani w calej sprawie sa oni.

widziales demka? GoO napewno nie wygladal lepiej dla gromu :)
nie no smiac mi sie chce wrecz jak czytam takie posty :lol: :lol:

ale jak to :(

Tytuł:
PostNapisane: 12 mar 2006, 20:58 

Lipton widzisz sprawa jest dyskusyjna. Dlatego pisalem, ze mozna uznac za sytuacje patowa i tyle ;] Bo ilosc opcji i mozliwosci "jak moglo byc" jest zbyt duza aby jednoznacznie to tak oceniac.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2