Teraz jest 26 lis 2024, 21:50

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 253 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20 mar 2006, 12:47 

jesli ktoś się dopiero uczy latać to taka jedna dobra rada,
NIE TYKAĆ MYSZKI jesli nie masz JoYa, lataj tylko na klawie!!!!!!!

PS
Panowie latacze czy ktos moze lata na joyu TR-JF JetForce V2 firmy tracer tu ich stronka (tanim odpowiedniku EVO) cudaczku bo jak to się mówi sprzęt to podstawa
ups cos strona TRACER'a nie fika tu link z allegro

Tytuł:
PostNapisane: 20 mar 2006, 18:19 

Jakoś mam złe przeczucia do tanich produktów.Myślałem nad tym produktem, ale wybrałem markowy Joy Logitech Attack 3, i powiem że trafny wybór.Fakt że nie ma wibracji i skrętnej ośi, ale po co to komu.
Logitecha z tymi bajerami dostałbyś za 250zł a Tracer kosztuje 50zł.
Nie uważasz że jest w tym coś?
Aha poprzednio miałem jakąś Mante za 40 złociszy i było słabo!
W Vobisie jest promocja na Logitecha Attack 3 - 79zł http://www.vobis.pl
Daj znać co wybrałeś.
Pozdro
Dziedzic

Tytuł:
PostNapisane: 20 mar 2006, 20:59 
Moderator forum

Po co komu wibracje nie wiem, komfortu i skilla ci to nie doda. Skręcana rączka (3 oś) się przydaje, bo nie trzeba mieć klawiszy na wsad :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 20 mar 2006, 21:11 

no tak tylko ze joy bez skretnej osi to psu na bude sie nawet nie nadaje :) a cena tracera jest faktycznie wskazujaca na kiepska jakosc dlatego własnie szukam szczesliwego posiadacza takowego joya :)

Tytuł:
PostNapisane: 21 mar 2006, 03:49 

W bf1942 latalem na tej Mancie, tylko kosztowala 30zl w Tesco.

Tytuł:
PostNapisane: 21 mar 2006, 07:14 

Tani bo "nie markowy" Brat ma myche i klawe Tracera i chodza ok wiec moze i joy bedzie :P Zdecydowanie jednak jesli ktos sie dopiero uczy latac powinien kupic takie tanie cos bo w innym przypadku moze go to zabolec ;] Nie wiem tylko po co te wibracje. IMO to utrudnia gre a nie uprzyjemnia. Oby mozna bylo wylaczyc ;]

Tytuł:
PostNapisane: 21 mar 2006, 11:26 
Moderator forum

BF nie ma opcji na taką rączkę, więc nic nie trzeba wylaczac :] :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 21 mar 2006, 12:02 

Mcmt nie wiem na czym latasz obecnie, ale przyznaj że jest słaby, chyba że trafiłem na taki model :(
Ps. Fakt kosztował ok 40zł
Ale teraz mam Logitecha Attack 3 jest Cool :)
A na czym mcmt latasz?

Tytuł:
PostNapisane: 21 mar 2006, 12:08 

Wibracje w BF2 nie przydaja sie, skretna os jak najbardziej. Tracer to tanie go*no dla kogos kto gra na joyu 1 w miesiacu albo chce sprobowac tylko jak to jest. Jesli do BFa i codziennego uzytku to szkoda kasy.

U mnie Tracer Starfire 3D razem z jakims Geniusem leza w kawalkach w reklamowce do wykorzystania na czesci :P Wytrzymaly moze po 2-3 miesiace grania.
Od poczatku 2004 r. uzywam Sidewinder Precision 2 (cyfrowo-optyczny joy) - widac hardware Microsoft robi lepsze niz software :) Kosztowal mnie 229 zl. ale zakup byl wart kazdej zlotowki. Dwuletnia gwarancja juz sie skonczyla ale nie musialem z niej korzystac.

Glowna zaleta oprocz samokalibracji sa optyczne potencjometry,dzieki ktorym nie ma drgawek na zuzytych z czasem analogowych potencjometrach kierunkow, co mi zawsze przeszkadzalo w poprzednich joyach. Po starcie smiglowca/samolotu od razu trzeba bylo joyem korygowac kierunki bo sam gdzies skrecal, a w tym nawet nie musze trzymac raczki i startuja prosto. Heli mozna np. ustawic w zawisie tak jak na klawiaturze i wisi sobie sam nawet bez trzymania joya.

Jedyna wada jest to, ze juz ich nie produkuja i jak ten mi siadzie to bede musial szukac czegos nowego :(

Tytuł:
PostNapisane: 21 mar 2006, 13:11 

Po co wydawać 55 zł na Tracera jak można kupić Logitecha za 79 zł.

Z innej strony chciałbym coś napisać o bombardowaniu, co wprawiło mnie w najwieksze zakłopotanie na mapach [czyt.] zero killsów :(
Polatałem na pustych serwach i się nauczyłem wykorzystywać celownik do ataku bombami :twisted: Ale to zaraz.

Latania pisząc i czytając to was nikt nie nauczy, można podawać jedynie triki które później będziecie ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć :wink:

a) Im bardziej pionowe natarcie, tym dokładniej bomby spadają na cel.

b) Czasami latajcie za wrogiem na celowniku od bombardowania.Wróg jeżeli nie zagląda za siebie nie pozna tak szybko że zbliżasz się do niego.
Możesz poćwiczyć manewry za nim i strzelanie precyzyjne do celu.Ja stosuje to na dobrych pilotów .Jeżeli nie namierzamy go rakietą to on robi mniejsze zwroty i rzadziej, albo wogóle niepatrzy za siebie i łatwiej trafić.

c) Jak uciekacie przed myśliwcem to zwroty róbcie na dopalaczu-skręt jest bardziej ostry i agresywny.Ja robie zazwyczaj beczke z paroma nie kontrolowanymi trikami :D :wink:

To jest oczywiście dla niewtajemniczonych, więc chłopaki wtajemniczeni dodajcie coś od siebie, ale nie obrażajcie mnie :twisted:

Oto Screeny z bombardowania, może to komuś pomoże czytając ten temat:

1-sze zdjęcie przedstawia moment zrzutu [odpalenia] bomb:
Obrazek

2-gie wiadomo o co chodzi :twisted:
Obrazek

i jeszcze jeden :D
Obrazek

i po: :twisted:
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 21 mar 2006, 14:40 

I właśnie dostałeś rakiete w zad :) Wychodzenie pionowo w góre po bombardowaniu to nie najlepszy pomysł :)

Tytuł: brawo i dzieki
PostNapisane: 21 mar 2006, 17:56 

wreszcie jakas dobra dusza podała garsc konkretnów, a wlasciwie konkretnych screenow

Tytuł:
PostNapisane: 21 mar 2006, 18:33 
Moderator forum

Dziedzic-PL1 napisał(a):
Czasami latajcie za wrogiem na celowniku od bombardowania.Wróg jeżeli nie zagląda za siebie nie pozna tak szybko że zbliżasz się do niego.

Chyba że natrafisz na debila :roll:
Dziedzic-PL1 napisał(a):
Jak uciekacie przed myśliwcem to zwroty róbcie na dopalaczu-skręt jest bardziej ostry i agresywny.Ja robie zazwyczaj beczke z paroma nie kontrolowanymi trikami

Rób tak rób, łatwiej będzie mi cię strącić :wink:
Btw: Po patchu tak masz że widzisz samolot i heli jakby wsiąkały w ziemię im dalej odlatujesz? Ja dopiero od hotfixa :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 21 mar 2006, 19:47 

No to z twojej uwagi a mojego kontaktu z pilotami na serwerach to wszystkich musze uważać za debili. :?

Ps.NIE PISZECIE CO WY W TAKICH SYTUACJACH ROBICIE BO BOICIE SIĘ ŻE KTOŚ WAS TAK SKRYTYKUJE CZY DELIKATNIE WYŚMIEJE JAK WY???? :evil:

Wniosłem coś do tego tematu co nikt jeszcze nie opisał oddnośnie latania.
Mi się jakoś udaje i zbombardować i zestrzelić czy nawet uciec od rakiet albo przeciwnika.Jeżeli masz jakąś super technike to proszę się z nami podzielić.Z chęcią bym wprowadził coś dobrego do swojej techniki pilotarzu.

Z poważaniem [może nie taki super pilot jak wy] DZIEDZIC :wink:

Ps. Możesz mnie skrytykować, ale dodaj coś od siebie w sprawie techniki,
może wtedy będe miał do Ciebie szacunek.

Tytuł:
PostNapisane: 21 mar 2006, 21:12 

Dziedzic-PL1 Nie zebym cie krytykowal, bo wiem ze to co napisales na niektorych dziala (skret i dopalacz) ale na Dumcha nie :P Wiem bo sam tak niedawno robilem i ani razu nie udalo mi sie mu uciec tym sposobem...

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 253 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2