hmmm
w piątek nabyłem EF za 49,90zł w EMPIKu w arkadii w Warszawie
przeżyłem małe zdziwko zakładając sobie EA Account bowiem stwierdzili że nazwy "Kolec" i "Khav" są już zarejestrowane (a jednoczenie przypominajka haseł twierdziła że niemają takich kont)
reszta bez kłopotu
anyway
pograłem z 2 godziny na nowych mapkach i tak
Operation Smoke Screen - bardzo ładna mapka i całkiem grywalna, czołgi się kłębią całymi stadami, a do samolotu lub heli stoją jeszcze większe kolejki niż były za czasów 1.12 czy 1.03
w wyniku silnego nagromadzenia broni ppanc czołg wcale nie gwarantuje długiego życia (zdazało mi się dostać 2 kulki od wrogich pancerów i dodatkowo srawa w tyłek w przeciągu około 2s)
pomimo iż na servie 64-slotowym zarzucona była mapa 32-jka to piechota i tak robiła ylko i wyłącznie za mięso armatnie i miała znikomy wpływ
Tabara Quarry - płaska mapa w klimatach pustkowia irackiego, na której też jest trochę sprzętu - tutaj czołgom o wiele łatwiej się kosi piechotę a samolotom o wiele łatwiej kosi czołgi
dość ładna ale krótko w nią grałem więc niebędę się rozpisywał
The Great Wall - zupełnie inaczej ją sobie wyobrażałem, pomimo że jest to teoretycznie mapka piechociarska to niepodeszła mi specjalnie
APC czasami może służyć za prawdziwą maszynę do zabijania bowiem większość osób usilnie biega jako snajperzy i myśli że strasznie nakoszą siedząc w wierzyczkach na murze
niestety miałm dzisiaj nieprzyjemność grać w takim debilnym teamie
mapka przypomina średniowieczny zamek bowiem jej centrum to taki prostokąt zrobiony z tytułowego muru a w środku jest chińska świątynia
co do nowych pojazdów
Eurofighter jest bardziej mułowaty od F15 (miałem okazję sobie porównać w trakciej jedenj rundy)
jak dla mnie totalne gówno i materiał na poprawkę w kolejnym patchu
gdyby zrobili mapkę gdzie ta maszyna zostałaby przeciwstawiona F35B czy J-10 to zapewne wzyscy by ją omijali szerokim łukiem
Eurocopter - jedyna metoda aby tym polatać to cierpliwe czekanie przez całą rundę jako snajper z M95 razem z innymi znajperami z M95, na miejscu spawnu cały czas trzymając wciśnięty klawisz "E" =]
ja spasuję
Leopard - niemiałem okazji w nim pojeździć
Challenger - ten czołg to kpina w żywe oczy, mogę się założyć żę EA specjalnie go wybrało
coprawda w użyciu sprawuje się lepiej od Abramsa bo "niezużywa" się sam podczas jazdy ale wygląda tragicznie ujowo, jest strasznie wysoki (T90 to przy nim jak maluch przy polonezie) a oprócz lufy po lewej stronie niewidać przodu czołgu nawet przy maksymalnym opuszczeniu lufy (co powoduje że jedynie ikonka czołgu na dole umozliwia rozeznanie jak jest obrucona wierza w stosunku do kadłuba)
nowa broń:
FAMAS - wygląda ujowo, w działaniu przypomina L85A2, mało konkretny celownik optyczny
SA80 - też wygląda ujowo(bardzo ujowo) i w działaniu też przypomina L85A2 (ciut mniej celny ale ciut silniejszy)
Benelli M4 - potencjalnie najmocniejszy shotgun w grze, obrażenia "pompki" amerykańskiej/chińskiej + tryb ognia saigi MECowskiej
HK 53A3 - wypisz wymaluj MP5-tka z ciut większym magazynkiem, zadające większe obrażenia (jest tyle ciekawych pukawek a oni wetkneli jeszcze raz ten sam model 3d

)
HK21 - bardzo ładnie wygląda i ma przyjemny odgłos strzału, w działaniu sprawuje się jak ledwo zauważalnie słabsze i ledwo zauważalnie celniejsze RPK-74 (tak samo daje się snajpować "pojedyńczymi" strzałami co z PKMa)
takie są wstępne wrażenia