Teraz jest 2 gru 2024, 23:41

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 91 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 30 mar 2006, 19:49 

Ja mam 53.24% :D To, że celujesz tylko w głowę jest błędem IMHO. Biegnącego typa trudno trafić w czachę, szkoda się męczyć. Celuj w korpus i dobijaj pistoletem - sprawdzone i skuteczne.

Tytuł:
PostNapisane: 30 mar 2006, 21:46 

rzadko używam Type-88 i SVD - tu zawsze mnie korci by ciągnać za spust i idą pudła

z L96A1 i M24 raczej przeważnie idą strzały na "spokojnie"
w łepek zapodaje tylko jak cel jest nieruchomy

snajperem mam wygrane coś ponad 48,5h
na początku Acc było 45% ale cały czas powoli rośnie

z tymże ja mam albo bardzo dobrą koordynację oko ręka albo bardzo powściągliwy jestem bo moje ogólne Acc wynosi 25.68% (a u większości osób których statystyki oglądałem jest w okolicy 17-19%)

celność z samej snajperki jest łatwo nabić - wystarczy chwycić SVD lub Type-88 i pakować w dowolny pojazd przeciwnika w zasięgu wzroku (wszystkie kulki trafiają, żadna nic nierobi, Acc szybko rośnie)
naszczęście statsiarze skupiają się na pkt a nie % :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 30 mar 2006, 22:19 
Moderator forum

Kolec napisał(a):
z tymże ja mam albo bardzo dobrą koordynację oko ręka albo bardzo powściągliwy jestem bo moje ogólne Acc wynosi 25.68% (a u większości osób których statystyki oglądałem jest w okolicy 17-19%)

Pewnie robią tak jak ja, czyli wala do tego co widzą, nie wazne jak daleko :wink:
No i acc spada jak robią tak jak ja, czyli strzelają sobie ff do sciany i innych :wink: Takie odprężenie :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 30 mar 2006, 23:46 

lkasprzak napisał(a):
Ja mam 53.24% :D To, że celujesz tylko w głowę jest błędem IMHO. Biegnącego typa trudno trafić w czachę, szkoda się męczyć. Celuj w korpus i dobijaj pistoletem - sprawdzone i skuteczne.

Ale to zupelnie inny styl... ja strzelam z odleglosci, gdzie dobiegniecie z pistoletem zajmie mi minute conajmniej :D. Na bliskie odleglosci mam ostatnio kolo 50:50 szansy ze ja trafie mu w glowe. zanim on wpakuje we mnie wystarczajaca ilosc pociskow. Z innymi snajperami to tak na 90% w bliskim starciu raczej ja wygrywam - nawyki ze starego UT sie klaniaja, chyba ze kolo jest kumaty i strafuje z pistoletem (ten slang to jeszcze aktualny? Bo ja nigdy nie na czasie :P ). Trafienie w glowe w biegnacego kolesia jest sztuka, ale jesli nie skacze, to tylko troszke mniej szansy niz przy celowaniu w korpus. Na pewno moja celnosc tez troche zaniza rozpaczliwie strzelanie w kabiny przelatujacych samolotow i heli, taki mam nawyk, czekajac na ten jeden zloty megahiper traf. Kiedys sie musi udac :P (mam juz zaliczone sciagniecie F-35 z czolgu :D, lecacego normalnie).

Poza tym przy snajpowaniu wzialem do serca sobie porady samego Karola Maya - zanim gdzies przymierzyc, juz wizualizujesz sobie linie strzalu i przycelowujesz juz prawie idealnie. Sprobujcie, majac juz 10-tki godzin wygranych, nie celowac tylko zupelnie oddajac sie instynktowi nakierowac i strzelic od razu po zoomowaniu, bez korekty. Wychodzi nadspodziewanie czesto.

Tytuł:
PostNapisane: 31 mar 2006, 11:54 

trafienie w korpus ze snajperki + dobitka z pistoletu jest zdecydowanie bardziej skuteczną taktyką od usilnego celowania w głowe ruchomego celu (zwłaszcza jezeli mowa o bliskim dystancie i "cel" też do nas posyłka "pestki" )

pistolet wbrew pozorom jest całkiem silną bronią - celny i szybkostrzelny, a do dobitki wystarczy jedno trafienie byle gdzie (ważne jest też to że "draw time" dla pistoletu jest bardzo mały)

inaczej sprawa wygląda jak cel się zatrzyma (i najlepiej położy) aby do nas strzelić - tutaj faktycznie sztuka dynamicznego zapodawania headów się sprawdza wyśmienicie

Dumch
do ścian owszem niestrzelam, tymniemniej nikomu nie przepuszczę - niezależnie jak daleko jest ;)
( a na poczatku tego konta BFowego wybiegałem 15h jako support z PKMem [patch 1.03] i celność ogólna była i tak powyzej 22%)

Tytuł:
PostNapisane: 31 mar 2006, 14:47 
Moderator forum

W ściany i inne fajnie sie strzela :wink:
Ja np. po tym jak kupiłem nowego proca i ram co mi odblokowało grafe mialem celność 11 bo tylko latałem samolotem, inaczej sie nie dało. Teraz mam 19% i rośnie :wink:
Btw: Jakie typy broni zaliczają się do Assault Rifles i Carabines? :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 31 mar 2006, 15:46 

"assault rifles" to broń medyka i assaulta a "carabines" to broń speca

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwi 2006, 16:27 

Dumch napisał(a):
Kolec napisał(a):

Pewnie robią tak jak ja, czyli wala do tego co widzą, nie wazne jak daleko :wink:
No i acc spada jak robią tak jak ja, czyli strzelają sobie ff do sciany i innych :wink: Takie odprężenie :wink:

Czyli dokladnie tak jak ja.. Czesto od tak nawet strzelam sobie do beczek i scian.. Ze snajpy strzelam do wszystkiego co sie rusza i nie wazne jak daleko, oprozniam magazynek wystrzeliwujac pozostale kule.. moze stad Acc w snajpie 44% w innych 19-24%.. Ale jakos mnie to nie martwi, liczy sie ilu zabijam :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwi 2006, 16:35 
Moderator forum

Dokładnie. A jaka radość jak biegnącemu typowi zapodasz heada :).

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwi 2006, 17:13 
Moderator forum

Do beczek to normalne :) Lepiej samemu rozwalić niż żeby ktoś rozwalił beczki i przy okazji ciebie :wink:
Kolec napisał(a):
"assault rifles" to broń medyka i assaulta a "carabines" to broń speca

Unlocki też? A "Submachine Guns"? Shotgun'y to to się są bo inaczej się liczą.

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwi 2006, 18:00 

Ta.. a potem cie kickuja z serwa za 'czity' ;)

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwi 2006, 22:05 

moze mi ktos powiedzieć za co dostaje punkty komandor?? :lol: bo jakos robie co trzeba tym komandorem i malo pkt mi przybywa :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 2 kwi 2006, 14:11 

Dumch: Submachine guns to na pewno P90 czyli 2 unlock grenadiera, pewnie też MP7...

Dardamel: Średnia punktów Twojej ekipy, jeśli wygrasz to x2

Racja, strzał ze snajperki w korpus, a potem dobitka z pistoletu, pistolet snajpera jest świetny, przez ten tłumik uciekający koleś nie wie, z której strony padają strzały :D

Khildesum: Ja na razie nie gram na polskich, zdecydowanie dużo tam TK i kładzenia się przed czołgiem lub APC. Ale spoko, zapodajcie swoje ksywki możemy się ustawić na wieczór, sprawdzę gdzie gracie na bf2trackerze... :D

Ja zwykle siedzę na TV2, datorbutiken, lub T3, czasem Navy Seals

Tytuł:
PostNapisane: 2 kwi 2006, 17:00 

Punkty za comanderowanie:
-gdy team skorzysta z paczki-1pkt
-gdy ktos zabije zaznaczonego przez ciebie lub UAV wroga-1pkt
-gdy team przejmie flage-1pkt
-zabicie kogos z arty-1pkt
To tyle ode mnie.Nie jestem do konca pewny wiec jak ktos ma lepsze info to mnie poprawcie.

Tytuł:
PostNapisane: 2 kwi 2006, 17:05 

RaDe0n napisał(a):
Punkty za comanderowanie:
-gdy team skorzysta z paczki-1pkt
-gdy ktos zabije zaznaczonego przez ciebie lub UAV wroga-1pkt
-gdy team przejmie flage-1pkt
-zabicie kogos z arty-1pkt
To tyle ode mnie.Nie jestem do konca pewny wiec jak ktos ma lepsze info to mnie poprawcie.
taa to na karkandzie powinno sie miec okolo 100-120 pkt i jeszcze x2 to bedzie z 200-240 pkt wiec tak na pewno sie nie zalicza pkt komandera

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 91 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2