Teraz jest 19 sty 2025, 21:44

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 kwi 2006, 16:22 

Witam oturz mam taki problem. Po odpaleniu BF2 mam z nim dziwne problemy. Odrazu w menu są dziwne pingi. Poczynając od 100 do 5000 ? Dziwne tym bardziej , że mam neo 256 kb/s (może to zalezy od pc bo mam za słabego ). Po odpaleniu gry w niekturych miejscach spostrzegłem błędy tekstur a występują one zawsze , dokładnie w tym samym miejscu. Ten problem spostrzegłem i w innych grach. Prubowałem wszystkiego przeinstalowywałem stery , sprawdzałem czy karta jest dobrze zamontowana , dawałem karte na gwarancje i nic jest niby wszystko ok to czemu te błędy ? Na koniec dodam , ze moja karta to Leadtek A6600 GT i tu para screenów abyście sami to ocenili i moze pomogli :

http://img75.imageshack.us/my.php?image=17pn.jpg
http://img227.imageshack.us/my.php?imag ... ddd8nm.jpg
http://img227.imageshack.us/my.php?image=27ji.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwi 2006, 16:52 

Dzieje się tak tylko na jednym serwie czy na wszystkich?

PS:
Sabakino napisał(a):
oturz

Sabakino napisał(a):
Prubowałem

:shock: :arrow: :lol:

Ostatnio edytowano 1 kwi 2006, 17:20 przez Yamsza, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwi 2006, 17:11 

Witam !!!

Co do wysokich pingów to przeskanuj system antywirusem i programem antyspyware, może załapałeś jakiegoś szkodnika.

Natomiast co do błędów to podaj konfiguracje swojego komputera, z tego co napisałeś można wnioskować, że nie jest to problem BF2 tylko któregoś podzespołu komputera.
Ja sprawdziłbym zasilacz jeśli jest to produkt no-name to możliwe, że nie wyrabia sie przy twoim zestawie, sprawdź też chłodzenie w obudowie kompa, ponieważ za wysoka temperatura również źle wpływa na wydajność komputera, sprawdź też chłodzenie samej karty graficznej bo może od kurzu ono szwankuje i sie karta grzeje.
Poza tym odinstaluj sterowniki i wyczyść system z pozostałości po sterownikach Drivers Cleanerem i po restarcie dopiero zainstaluj sterowniki ponownie. Napisz czy coś z tych porad pomogło
[/img]

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwi 2006, 17:47 

bi$zkopt napisał(a):
Witam !!!

Co do wysokich pingów to przeskanuj system antywirusem i programem antyspyware, może załapałeś jakiegoś szkodnika.

Natomiast co do błędów to podaj konfiguracje swojego komputera, z tego co napisałeś można wnioskować, że nie jest to problem BF2 tylko któregoś podzespołu komputera.
Ja sprawdziłbym zasilacz jeśli jest to produkt no-name to możliwe, że nie wyrabia sie przy twoim zestawie, sprawdź też chłodzenie w obudowie kompa, ponieważ za wysoka temperatura również źle wpływa na wydajność komputera, sprawdź też chłodzenie samej karty graficznej bo może od kurzu ono szwankuje i sie karta grzeje.
Poza tym odinstaluj sterowniki i wyczyść system z pozostałości po sterownikach Drivers Cleanerem i po restarcie dopiero zainstaluj sterowniki ponownie. Napisz czy coś z tych porad pomogło
[/img]

Wszystko to juz robiłem wczesniej i nic. Karta ma temperature w normie (około 50 stopni) tak samo reszta sprzętu (około 45 stopni). Mój sprzet to AMD Athlon 1700 + , 512 DDR , Leadtek A 6600GT , Płyta główna Asus NF7 Series , zasilacz no-name 350 Vat. Do tej pory myślałem , że to wina zasilacza , ale z drugiej storny wydało mi sie o troche dziwne. Juz raz wymieniałem zasiłke z 300 Vat na 350 Vat no - name i dalej to samo. Oprucz tego w GTA SA po 30 minutach grania wali mi resa (tylko w GTA) a np. w Toca Race Driver 3 sa artefakty typu wyświetlania sie co jakiś czas pasków na ekranie oraz do tego błędów tekstur takich jak wspominałem wczesniej. Nieodpowiadnia zasiłka raczej tego nie powoduje , ale sam juz nie wiem co robić ten problem jest bardzo dziwny :/

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwi 2006, 20:04 

Witam !!!

Na początek mam pytanie : Czy zainstalowałeś sterowniki do płyty głównej? Jeśli nie to zainstaluj i napisz czy pomogło.

Słabej jakości zasilacz nieraz potrafi narobić poważnych problemów, a fakt, że wymieniłeś 300W na 350W no-name nie musi prowadzić do wyeliminowania zasilacza z roli winowajcy. Na oko to twój sprzet potrzebuje około 325W. Markowy zasilacz 350W może być bardziej wydajny niż no-name 400W. Ja też miałem restarty na początku podczas grania, a po jakimś czasie to nawet jak wiecej stron na raz przegladałem w internecie. Więc jeśli masz możliwość to pożycz od znajomego zasilacz najlepiej markowy i sprawdź jak się wtedy zachowuje komputer i karta grafiki w grach.
Polecam otworzyć obudowe i odkurzyć kompa w środku bo kurz również potrafi czynić cuda.
Opisane artefakty i restarty podczas grania mogą spowodowane być także wysoką temperaturą i przegrzaniem sie k. grafiki, a wielkości temperatur które podałeś nie traktuj jako pewnik. Spróbuj jeśli możesz założyć radiatory na pamięci i oczyść wentylator k. grafiki i potestuj zachowanie kompa w grach.
Przed tymi zabiegami jesli masz restarty w GTA SA to po takim restarcie wejdz w menu Start windowsa/ Panel Sterowania/ Narzędzia administracyjne/ Podgląd zdarzeń i tam sprawdz logi w Aplikacje i System czy nie zapisało jakiegoś erroru.

Moim zdaniem przyczyn twoich kłopotów upatrywałbym w:
1. zasilaczu (niska jakość to awaryjna praca, przegrzania, wachania napięć itp.)
2. temperatura k. grafiki (resy moga byc spowodowane właśnie przegrzaniem, artefakty tez moga byc wynikiem wysokiej temp)

[/quote]

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwi 2006, 21:02 

bi$zkopt napisał(a):
Witam !!!

Na początek mam pytanie : Czy zainstalowałeś sterowniki do płyty głównej? Jeśli nie to zainstaluj i napisz czy pomogło.

Słabej jakości zasilacz nieraz potrafi narobić poważnych problemów, a fakt, że wymieniłeś 300W na 350W no-name nie musi prowadzić do wyeliminowania zasilacza z roli winowajcy. Na oko to twój sprzet potrzebuje około 325W. Markowy zasilacz 350W może być bardziej wydajny niż no-name 400W. Ja też miałem restarty na początku podczas grania, a po jakimś czasie to nawet jak wiecej stron na raz przegladałem w internecie. Więc jeśli masz możliwość to pożycz od znajomego zasilacz najlepiej markowy i sprawdź jak się wtedy zachowuje komputer i karta grafiki w grach.
Polecam otworzyć obudowe i odkurzyć kompa w środku bo kurz również potrafi czynić cuda.
Opisane artefakty i restarty podczas gran

ia mogą spowodowane być także wysoką temperaturą i przegrzaniem sie k. grafiki, a wielkości temperatur które podałeś nie traktuj jako pewnik. Spróbuj jeśli możesz założyć radiatory na pamięci i oczyść wentylator k. grafiki i potestuj zachowanie kompa w grach.
Przed tymi zabiegami jesli masz restarty w GTA SA to po takim restarcie wejdz w menu Start windowsa/ Panel Sterowania/ Narzędzia administracyjne/ Podgląd zdarzeń i tam sprawdz logi w Aplikacje i System czy nie zapisało jakiegoś erroru.

Moim zdaniem przyczyn twoich kłopotów upatrywałbym w:
1. zasilaczu (niska jakość to awaryjna praca, przegrzania, wachania napięć itp.)
2. temperatura k. grafiki (resy moga byc spowodowane właśnie przegrzaniem, artefakty tez moga byc wynikiem wysokiej temp)

[/quote]

Jeśli chodzi o czyszczenie to juz to robiłem.Problem jest od zakupu karty a jesli chodzi o artefakty sa one tylko w jednej z gier ! Toca 3 , w CoD 2 natomiast są dziwne cienie takie wygładzone prostokąty w BF2 jak widac na screenach dziwne tekstury kture sa porozsegrowane na ruznych miejscach mapy. Tepmeratura zawsze jest ta sama nigdy mi zegar nie doskoczył do 60 stopni. Jesli chodzi o płytę główna to raczej mam do niej sterowniki gdyz na płycie do niej dołączonej zainstalowałem wszystkie programiki. Prubowałem nawet zmniejszyc wydajnosc karty dołączonym Winfoxem i nic. Zaraz po zakupie karty wymieniłem wraz z zasilaczem płytę główna i ram na nową ( ale na starej płycie tez był ten problem ). Teraz raczej zajde do sklepu z tymi screenami i sie popytam ich moze dam kompa pod przeglad aby to dokładniej sprawdzili albo u kumpla sprawdze kartę jak u niego smiga. Tak czy siak załoze sie , ze nikt jeszcze nie miał tak dziwnego problemu z karta jak ja z kazda gra jest cos nie tak i to na swój sposób :?

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwi 2006, 23:13 

Zdaje mi się, że to cooler na k.graficznej sie zchrzanil.

Ps. @Sabakino nie zgodze się z tym, ze nikt nie mial jeszcze takich problemow z karta jak ty. Jakbys wiedzial co sie dzialo z moim Radeonem9200 :roll:

Reszta:
<cenzura>

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwi 2006, 23:48 

Witam !!!

Sabakino jeśli zadbałeś o czystość, odpowiednie chłodzenie, zasilanie i wyeliminowałeś wszystkie prawdopodobne przyczyny występowania błędów w działaniu karty i jeśli chcesz sam wstępnie sprawdzić czy twoja karta jest wadliwa to:
1. Ściągnij sobie program DriverCleaner i zainstaluj go.
2. Odinstaluj aplikacje i sterowniki nVidia korzystająć z Dodaj/Usuń Programy (znajdziesz to w Panelu Sterowania).
3. Zrestartuj kompa i uruchom go w Trybie Awaryjnym ( przytrzymaj F8 podczas odpalania kompa i pojawi się menu wyboru trybu uruchamiania, wybierz Tryb Awaryjny).
4. W czasie gdy pulpit bedzie juz widoczny w trybie awaryjnym Windows znajdzie nowy sprzęt i bedzie chciał zainstalować sterowniki to anuluj tą instalacje.
5. Wyłącz Antywirusowe oprogramowanie jeśli masz takie.
6. Uruchom program DriverCleaner zaznacz w menu wyboru aby wyczyścił pozostałości po sterownikach do karty nVidii.
7. Jeśli chcesz, to możesz w ten sposób odinstalować sterowniki swojej karty i ponownie już na czysto je zainstalować lub zaistalować sterowniki, które są na płycie z grą Battlefield 2 i sprawdzić czy takie czyszczenie pomogło.
8. Jeśli to nic nie dało, to powtórz operacje z punktu 2 do 6 i wyłącz kompa i wymontuj swoją kartę graficzną i zastosuj punkt 9.
9. Od któregoś ze swoich znajomych pożycz kartę o podobnych parametrach i zamontuj ją i zainstaluj sterowniki i sprawdź.

Jeśli problemy będą nadal to wina będzie po stronie twojego komputera a jesli na karcie grafiki znajomego bedzie działać prawidłowo to twoja karta jest popsuta. Daj znać jak poszły testy, jeżeli wykażą one, że twoja karta jest popsuta to wtedy postaram się udzielić ci kilku podpowiedzi jak postępować z serwisem i sklepem aby nikt nie próbował Cię zbyć albo oskubać.

Pozdrawiam !!!

Tytuł:
PostNapisane: 2 kwi 2006, 00:00 

hehe nie mam na to wszystko czasu a gwarancja konczy sie pod koniec miesiaca :(. Pier zajde z tymi screenami do serwisu i zobacze co mi odpowiedza. Potem zajde do kumpla ze swoja kartą zobaczyc czy problem jest nadal a jak nie to wina zasiłki.

PostNapisane: 6 kwi 2006, 18:12 

[quote="Sabakino"]Witam oturz mam taki problem. Po odpaleniu BF2 mam z nim dziwne problemy. Odrazu w menu są dziwne pingi. Poczynając od 100 do 5000 ? Dziwne tym bardziej , że mam neo 256 kb/s (może to zalezy od pc bo mam za słabego ). Po odpaleniu gry w niekturych miejscach spostrzegłem błędy tekstur a występują one zawsze , dokładnie w tym samym miejscu. Ten problem spostrzegłem i w innych grach. Prubowałem wszystkiego przeinstalowywałem stery , sprawdzałem czy karta jest dobrze zamontowana , dawałem karte na gwarancje i nic jest niby wszystko ok to czemu te błędy ? Na koniec dodam , ze moja karta to Leadtek A6600 GT
witam. ja mialem dokladnie to samo. najpierw wymienilem wentylator na grafice (na pentagram), potem zamontowalem wentylator wyciagajacy w srodku kompa. wszystko po to, aby zmniejszyc temp. chociaz nigdzie nie byla przekroczona... w koncu wymienilem sie z kumplem grafikami, aby przestestowac czy na jego nie ma tego samego bledu... okazalo sie, ze moja karta jest niby sprawna niby nie... suma summarum wymienilem swoja karte na nowa... dodam, ze mialem ati radeona saphire x800 gt 256 BM 128 mBit. teraz mam powercolor x850 xt 256 MB, 256 mBit. klopoty sie skonczyly :)

Strefa czasowa: UTC + 2