Teraz jest 29 lis 2024, 05:52

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 323 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 22  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 4 kwi 2006, 14:00 

Kolec - wiekszosc ludzi, ktorzy whinuja na przypadek x z bfa, robia to dlatego, ze ktos, wykorzystujac to, ma nad nimi przewage. Zamiast nauczyc sie i podnosic swoj poziom, whinujemy, ze to jest fe i trzeba to zmienic. Normalne?
To wyeleminujmy z q wszelaki stuff na mapach, bo ktos zdobywa kontrole nad mapą. I raila, bo nie mam aima i nie potrafie ownowac nim tak jak inni. I rocketjumpy, bo znow dzieki nim zdobywaja nademna przewage. etc.
Rozumiem, zmieniac bugi. Ale zmieniac gre, bo nabki sobie nie radza? Fe.

Tytuł:
PostNapisane: 4 kwi 2006, 14:02 

Kolec napisał(a):
dokładnie!
jeżeli pływasz w basenie pełnym gówna i jesteś najlepszy wśród wszystkich pływających z tobą to osoba proponująca wymianę zawartości basenu z gówna na wodę napewno musi być płaczkiem, n00bem i przedewszystkim lamerem

hmm.. widzę, że nie zrozumiales mnie :roll: , dla Ciebie "ulepszeniem" może być np. zainstalowanie w trabancie spoilera, a ja na ten przykład uważam to za delikatnie mówiac nieporozumienie ...

albo jak juz wjechales na temat basenu :mrgreen:
plywasz w basenie, w którym jest chlorowana woda, (no cóż stan wód w Polsce nie jest najlepszy :( ) ... i Ty mówisz zmiencie wode na niechlorowaną bo mam delikatną skórę :!: , ale reszta "uzytkowników" sie juz przyzwyczaiła i im to nie przeszkadza w dobrej zabawie...

Tytuł:
PostNapisane: 4 kwi 2006, 14:19 

Cytuj:
plywasz w basenie, w którym jest chlorowana woda, (no cóż stan wód w Polsce nie jest najlepszy Sad ) ... i Ty mówisz zmiencie wode na niechlorowaną bo mam delikatną skórę Exclamation , ale reszta "uzytkowników" sie juz zaopatrzyla sie w okularki etc aby normalnie sie bawic.

Lepszy przyklad bo sie nie przyczepi "a co traca na tym ,ze woda nie bedzie chlorowana?" :P

Tytuł:
PostNapisane: 4 kwi 2006, 15:28 

na klanówkach napewno jest inny poziom
pozatym skoro niema na nich takie problemu z kasowaniem takich suadów to skąd te jęki o spadek dynamizmu ?
no i zmiana byłaby obustronna - łatwiej wybić obrońców jak i atakujących

ja mam pokaźną historię spotkań na karkandzie gdzie jakieś smieszne zachodnie klaniki przebijały sę na tył a ja samotnie (lub prawie samotnie) byłem zmuszany do obrony flag ... i zawsze jakiś koleś spieprzył tak że przetrwał te 15s

jak narazie wiekszośc osób leci na pałę (zemną włącznie)
bo tak czesto się udaje a nawet jak nie to 15s długo nie trwa

Lailonn napisał(a):
Dynamiczne dla kogo? Dla wygranej strony. Dla przegranej odwrotnie. Jesli wiem, ze mozna sie spawnwoac. to atakuje, atakuje i atakuje jak najszybciej a nie kampie i wybijam ludkow bo przeciez sie nowi nie pojawia, nie?

na pałę... na pałę... naaaa paaałę leeeecęę lalalalala ...... :twisted:

Lailonn napisał(a):
ze tak jak troche mnie nudzilo skakanie z granatnikiem tak teraz mnie meczy pojedynek na lezaco/z lezacym supportem...

to może czas już przestać grać ? :twisted:
ja sobie chwalę wszelkie zmiany bo choćby na chwilę to jednak urozmaicają zabawę
potem jest już tylko monotonią prowadząca do zniechęcenia

w demo nie grałem wszystkie zmiany gameplay'owe wprowadzone w patchach jak narazie dlamnie są na plus (czyli gra jest lepsza)
trochę mi żal granatnika ale wolę jego brak niz upierdliwy nadmiar

marteen napisał(a):
albo jak juz wjechales na temat basenu
plywasz w basenie, w którym jest chlorowana woda, (no cóż stan wód w Polsce nie jest najlepszy) ... i Ty mówisz zmiencie wode na niechlorowaną bo mam delikatną skórę, ale reszta "uzytkowników" sie juz przyzwyczaiła i im to nie przeszkadza w dobrej zabawie...

oczywiste jest to że niechlorowana lepsza od chlorowanej, tak ciężko powalczyć samemu ze sobą aby przyzwyczaić się do czegoś co jest lepsze ?

Splinter napisał(a):
wiekszosc ludzi, ktorzy whinuja na przypadek x z bfa, robia to dlatego, ze ktos, wykorzystujac to, ma nad nimi przewage. Zamiast nauczyc sie i podnosic swoj poziom, whinujemy, ze to jest fe i trzeba to zmienic. Normalne?

wskaż mi palcem dokładnie jaka grupa społeczności graczy obecnie "whinuje" na PKMa :twisted:

Ps. najchętniej to bym wydłużył poprostu czas respawnu do 20s albo i nawet 25s ale tego nawet nieśmiem sugerować bo byscie mnie zywcem zjedli :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 4 kwi 2006, 15:59 

Można gdybać jak bedzie naprawde czas pokarze.

Tytuł:
PostNapisane: 4 kwi 2006, 16:26 

Cytuj:
pozatym skoro niema na nich takie problemu z kasowaniem takich suadów to skąd te jęki o spadek dynamizmu ?
no i zmiana byłaby obustronna - łatwiej wybić obrońców jak i atakujących

nie rozumiem. ta zmiana wlasnie najbardziej uderzyla by w klanowki a nie FFA

Cytuj:
na pałę... na pałę... naaaa paaałę leeeecęę lalalalala ......

Ja inaczej to interpretuje. lece na pale gdy sam atakuje 4-5. natomioast gdy gonieostatniego by nikt sie na nim nie pojawil to element dynamiki gry, ktory nie pozwala spoczac na laurach "ha zabilem 5, szosty uciekl i dobrze"

Cytuj:
to może czas już przestać grać ? Twisted Evil
ja sobie chwalę wszelkie zmiany bo choćby na chwilę to jednak urozmaicają zabawę
potem jest już tylko monotonią prowadząca do zniechęcenia

Ciekawe, ze zdanie "to moze pora skonczyc z gra?" w roznych dyskusjach pojawia sie tylko w ustach ludzi placzacych, ktore podniecaja sie ewentualna zmiana. Dlaczego to JA mam przestac grac? To CIEBIE gra nudzi juz jak sam powiedziales wiec to TY skoncz grac a nie urozmaicaj MI gry... Chore podejscie placzek mnie irytuje niestety(to pisalem ogolnie a nie, ze do ciebie)

A zycie cie nie nudzi? Ciagle to samo, monotonia. To zacznij chodzic na rekach albo sprawdz jakto by bylo byc gejem... :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 4 kwi 2006, 16:42 

Kolec napisał(a):
oczywiste jest to że niechlorowana lepsza od chlorowanej, tak ciężko powalczyć samemu ze sobą aby przyzwyczaić się do czegoś co jest lepsze ?

czyli widzisz te "dobre" strony wody nie chlorowanej :mrgreen: tak jak nie zauważasz minusów zablokowania SJ .... normalne :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 4 kwi 2006, 17:50 

Kolec proponuje ci zagraj jakąś klanówke. Jak dla mnie jeśli mają osłabić lub zlikwidować SJ(na wszytko jest jakieś określenie :D) to niech wywalą też komendanta bo inaczej granie meczy straci sens, przecież naapewno nie uda się nikom przebieć niezauważonym do jakiejś flagi, a jak będzie biego to i po co, żeby samemy flage przejmować. Mecze będeą rozygywane w myśl zasady flag by flag :). skończą się ataki od tyłu z zaskoczenia. A lamki z ffa, inaczej ich nazwac nie moge jeśli przeszkadza im sj to niech pograją sobie w sapera, ta nie trzeba nic zmieniać :)

Tytuł:
PostNapisane: 4 kwi 2006, 18:20 

Exil napisał(a):
Kolec proponuje ci zagraj jakąś klanówke. Jak dla mnie jeśli mają osłabić lub zlikwidować SJ(na wszytko jest jakieś określenie :D) to niech wywalą też komendanta bo inaczej granie meczy straci sens, przecież naapewno nie uda się nikom przebieć niezauważonym do jakiejś flagi, a jak będzie biego to i po co, żeby samemy flage przejmować. Mecze będeą rozygywane w myśl zasady flag by flag :). skończą się ataki od tyłu z zaskoczenia. A lamki z ffa, inaczej ich nazwac nie moge jeśli przeszkadza im sj to niech pograją sobie w sapera, ta nie trzeba nic zmieniać :)

Po przeczytaniu tego tekstu nie pozostaje nic innego tylko usiąść sobie w ciszy i w spokoju podumać nad tym, jak ludzie grali (i przejmowali flagi na tyłach wroga) w bf1942 albo w bf:v. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 4 kwi 2006, 18:36 

Jak? Tak, ze nie bylo spotowania wroga na mapce ani nie bylo commandera, ktory widzial wszystko i wszedzie :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 4 kwi 2006, 19:06 

Kolec nie chce mi się pisać, jakie tu brednie wypisujesz, ale Lailonn ma poprostu lepsze kontrargumenty i go w pełni popieram. Sorry, ale jak kupujesz grę w ciemno, bez grania w demo, to gratuluje... Widzisz, bez ludzi grających w klanach scena BF2 upadała by szybciej niż myslisz? Co Ci da, że nabijesz sobie konto na super mega WOW generała? Widzisz (powtórzenie słowne :P) klanówki sa po to, żeby zmierzyć się z grupą znajomych z przeciwnikiem, sprawdzić swojego skilla, pograć w turniejach, czy spotkać się na LAN PARTY. NIestety jeśli EA pójdzie w stronę ludzi grających tylko i wyłącznie na FFA, to BF2 pójdzie do kosza, a klanowcy przed monitory np. UT2006, ET: QW... Jakby nie było SJ, to gra by momentalnie siadła, cała dynamika, bo commander by sobie takiego delikwenta spotował i cała drużyna by za przeproszeniem gówno zrobiła! Ale co tu gadać, ja tam się ustawiam murem za Lailonnem i co on napisze to w 90% popieram :P BO mi szkoda już klawiszy...

Tytuł:
PostNapisane: 4 kwi 2006, 19:26 

Blood napisał(a):
Exil napisał(a):

Po przeczytaniu tego tekstu nie pozostaje nic innego tylko usiąść sobie w ciszy i w spokoju podumać nad tym, jak ludzie grali (i przejmowali flagi na tyłach wroga) w bf1942 albo w bf:v. ;)

I dalej przejmują :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 4 kwi 2006, 20:09 

Lailonn
jeszcze raz to samo :

Lailonn napisał(a):
ze tak jak troche mnie nudzilo skakanie z granatnikiem tak teraz mnie meczy pojedynek na lezaco/z lezacym supportem...

kto pisze o znudzeniu i zmęczeniu ? :twisted:
nie odwracaj kota ogonem

Lailonn napisał(a):
To CIEBIE gra nudzi juz jak sam powiedziales wiec to TY skoncz grac a nie urozmaicaj MI gry.

i nie wkładaj mi w usta słów których nie powiedziałem :roll:

(a jeżeli będzie mi dana taka mozliwość to wezmę i Ci nazłość BeFa urozmaicę :twisted: )

Lailonn napisał(a):
A zycie cie nie nudzi? Ciagle to samo, monotonia. To zacznij chodzic na rekach albo sprawdz jakto by bylo byc gejem...

"aby życie miało smaczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek" ? puki co aż tak mnie nie ściska :lol:

napisałem ci prostą zasadę mającą silne podłoże w ludzkiej psychologi
niezgadzasz się z tym - twoja sprawa
ale wiedz jedno - to że ty ignorujesz np. prawa fizyki nie znaczy że one też będą ignorować ciebie :twisted:

Kolec napisał(a):
spawn na squad liderze jest niezbędny ale w obecnej formie jest to przegięte (co naszczęście rzadko czuć na FFA)

marteen napisał(a):
czyli widzisz te "dobre" strony wody nie chlorowanej tak jak nie zauważasz minusów zablokowania SJ .... normalne

jak chcesz zemną podyskutować to naucz się czytać ze zrozumieniem

ScorpiuS
otuż gówno prawda - niemam nic przeciwko klanom ani klanowiczom ale to nie dla nich EA zrobiła tą (ani jakakolwiek inna firma jakąkolwiek inną grę) - zrobiła ją poprostu dla "graczy" i poto aby sprzedać w masowej ilości - czyli inaczej mówiąc bardziej dla tych co grają na FFA niż tych co tylko klanówki
jak przejdziesz na inny tytuł i zabierzesz ze sobą znajomch to z rzeszy freeplaowców wyłoni się ekipa która was zastąpi (i gra dla nich będzie OK)

EA może czasem sypnać kasą na jakiś klan - bo to działa jak reklama
ale wierz mi że oni mają w dupie kto wygra turniej i czy wogóle turniej będzie - im zależy aby rosła ilość stałych "trutniów" zapylających regularnie rankingowe servery

Ps. miałem nadzieje na odrobinę konstruktywnej polemiki i gdybania ale większość odpowiedzi jest w flame'owym tonie "gówno wiesz" (i ogólnie donikąd to prowadzi)
więc proponuję EOT

Tytuł:
PostNapisane: 4 kwi 2006, 20:17 

Ale o co CI chodzi? Czy ja powiedziałem, że Twoje zdanie to gówno? Kolec zacytuj proszę... A że w jednym zdaniu użyłem słowa gówno, to też dodałem za przeproszeniem i to słowo nie dotyczyło Twojej opini, a tyczyło się mojej. Nie rozumiem Cię... Widzisz ja mam swoje zdanie, Ty masz swoje, Lailonn ma swoje, Ktoś ma swoje, i tak 1000 osób ma swoje. Masz rację lepiej zamknąć ten temat, bo to jak zywkle nie ma sensu. A jak Cię czymś uraziłem to szczerze przepraszam i wyciągam rękę na zgodę 8)

Tytuł:
PostNapisane: 4 kwi 2006, 20:43 

Cytuj:
kto pisze o znudzeniu i zmęczeniu ? Twisted Evil nie odwracaj kota ogonem

Hmm zalecasz komus czytanie ze zrozumieniem a sam sie nie stosujesz do tych rad...jakos to takie powszednie ostatnio ale nvm. W cytowanym przez Ciebie fragmencie napisalem, ze nudzilo mnie troche bieganie z granatnikiem. Dlaczego? Bo uzywano tylko 1 typu broni niemalze i tym w 1 sposob. Sama gra natomiast mnie nie nudzila. Ty natomiast napisales:

Cytuj:
ja sobie chwalę wszelkie zmiany bo choćby na chwilę to jednak urozmaicają zabawę potem jest już tylko monotonią prowadząca do zniechęcenia

Moja skromna interpretacja nakazuje mi uwazac, ze Ciebie nudzi caloksztalt. Dlatego tez odpisalem co napisalem. Wedlug tego to Ty pisales o znudzeniu nie ja wiec moje wypowiedzi byly jak najbardziej poprawne 8)

Cytuj:
ale to nie dla nich EA zrobiła tą (ani jakakolwiek inna firma jakąkolwiek inną grę) - zrobiła ją poprostu dla "graczy" i poto aby sprzedać w masowej ilości - czyli inaczej mówiąc bardziej dla tych co grają na FFA niż tych co tylko klanówki jak przejdziesz na inny tytuł i zabierzesz ze sobą znajomch to z rzeszy freeplaowców wyłoni się ekipa która was zastąpi (i gra dla nich będzie OK)

"Otuż gówno prawda" Kolec ;]

Znakomita wiekszosc serwerow rankingowych a jak wiadomo z tego glownie utrzymuje sie bf2 nalezy do...KLANOW! Bingo! Nie rankingowe zreszta jeszcze w wiekszym %...

Jesli jakas gra nie ma sztabu klanow oznacza to, ze jest slaba. Znasz jakas popularna gre bez klanow? Zgadnij dlaczego odpowiedz brzmi NIE.

Dobijajac cie pytanko. Skoro EA i ogolnie firmy maja w dupie klany to dlaczego sponsoruja rozne turnieje etc? Reklama powiesz? Ale przeciez zwykli freeplayowcy jacy to glownie placza na co popadnie maja w dupie turnieje, ligi, cupy...

Dlaczego rowniez to klanowcy testuja nowe patche oraz sa konsultantami a nie freeplayowcy? Myslales nad tym? Widac nie.

Co sprawia, ze np CS 1.6 wciaz jest popularny pomimo wyjscia CS:S ? Bo spora czesc klanow uznala cs:s za nie warty zachodu i zostala przy 1.6 wraz z nimi spora grupa freeplayowcow, ktora jako, ze ma z kim grac to gra. Tak samo jest w kazdej grze. Freeplayowiec przyjdzie i pojdzie. Klanowiec TWORZY community. Taka jest brutalna prawda o wyzszosci klanow nad szarakami :P

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 323 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 22  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2