Teraz jest 10 cze 2025, 14:33

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
 Tytuł: TAKTYKI
PostNapisane: 20 sie 2003, 09:48 

Chciałbym cos zaproponowac. Jezeli jest to mozliwe chciałbym aby w tym temacie wypowiedzieli sie członkowie klanów. Na jaki temat? Na temat taktyk. Ale taktyk zaobserwowanych u przeciwników z którymi grali w CB. Weźmy taka mape Kharków. Z tego co mi wiadomo to zaden klan w Polsce raczej nie gra tej mapy ( chyba ze musi ). Podzielmy sie wiadomościami na temat tej mapy. Czesto sie zdarza , że zachodnie klany wybieraja wlasnie ta mape. Jest to specyficzna mapa i perfekcyjne opanowanie jej nie pozwala na rozwiniecie skrzydel u przeciwnika.
Oczywiscie jezeli graliscie inne mapy i zaobserwowaliscie ciekawe posuniecia to rowniez napiszcie. Od razu chce uprzedzic, zeby nie pisac w stylu : przeciez my mamy swoja taktyke i nie powiemy jej innym. Powtarzam nie chodzi mi o zdradzanie swoich taktyk na mapach typu EL ALAMAIN, BAXE, STALIN ( i tak wszyscy znaja :) ) tylko na mapach na ktorych Polskie klany nie graja ze swojego wyboru.
Na marginesie, apeluje o wiecej kultury na serwach i przyjacielska atmosfere miedzy czlonkami poszczegolnych klanow przed zblizajacym sie , jakze emocjonujacym, nowym sezonem CB.
Tyle...

Tytuł:
PostNapisane: 20 sie 2003, 10:20 

Coral Sea - wiem, ze ta mapa cieszy sie uznaniem tylko wsrod pilotow, ale to właśnie jest fundamentalny błąd wiekszości graczy. Mapa ta daje bardzo duże możliwości wyładowania frustracji na tych cholernych lotnikach :lol: przez zgrany team ziemniaków. Co trzeba zrobić? Skompletować ekipe w składzie :
-assault 1(dobry artylerzysta)
-inzynier (dobry w obsludze AA)
-snajper
-assault 2 (dobry z maszinganem w łapie)
-ewentualnie na doczepke : medyk

całą bande trzeba teraz przetransportować na wyspę koło lotniskowca przeciwnika - sugeruje transport na skrzydlach bombowca - i obsadzić szybko działko AA i defguna i rozpocząć atak na lotniskowiec. szczegolnie zawodnik na AA musi byc niezly - jedyne co moze ocalic startujacy samolot to skręt w prawo przed nadbudówką na pokladzie lotniskowca.
oczywiscie przeciwnik powinien jak najszybciej zatrudnic snajpera, ktory zdejmie tego na AA, ale bedzie on w pracy narażony na obstrzał defguna i snajpera z wyspy, ktory powinien siac spustoszenie wsrod czekajacych na odlot. medyk leczy ewentualne uszczerbki na zdrowiu, inzynier reperuje defguna i AA na wyspie, assault #2 osłania kolegow przed ewentualnym atakiem spadachroniarzy.
w ten prosty sposob mozna wygrac mape w pare minut, zupelnie olewając samoloty (pod warunkiem ze na naszym statku jest obrona p-lot i ktos kto go reperuje).
na koniec warto dodac ze przy takiej taktyce łatwiej maja amerykanie, bo defgun i AA na wyspie kolo japońców sa obok siebie.

Tytuł:
PostNapisane: 20 sie 2003, 11:04 
Oldboy Battlefield.pl

massca!! dobre!! a nawet bardzo dobre.... a wogole co wam zalezy na ujawnienu taktyk innych?? - przeciez jak wszyscy bedziemy znac taktyki to pozostaje tylko skill ale moze nie tu... jakies zamkniete forum dostepne dla CL i Taktykow klanu...
bo narazie to sie zachowywujemy jak pies ogrodnika... wszyscy... :!:

Tytuł:
PostNapisane: 20 sie 2003, 11:35 

massca napisał(a):
Skompletować ekipe w składzie :
-assault 1(dobry artylerzysta)
-inzynier (dobry w obsludze AA)
-snajper
-assault 2 (dobry z maszinganem w łapie)
-ewentualnie na doczepke : medyk

Ja bym dorzucil jeszcze desant bombowcem na pokład wiecie dlaczego :roll: (to moja ulubiona zabawa na Coral Sea)

Tytuł:
PostNapisane: 20 sie 2003, 11:46 

Cytuj:
Ja bym dorzucil jeszcze desant bombowcem na pokład wiecie dlaczego :roll: (to moja ulubiona zabawa na Coral Sea)

no to juz kwestia umowy czy wszystkie chwyty dozwolone, czy nie.
jesli tak to oczywiscie mozna sie desantowac na pokladzie, zaminowac pas startowy, podlozyc expacki pod puste samoloty, polozyc sie przy skrzynce z ammo i rzucac granaty w respawn, mozna tez wskoczyc w bombowca, dojechac do polowy pokladu i przesiąść sie na tylni karabin i kosic nowonarodzonych (wiem, ze to wkurwia bardziej niz miny...) - ale dla wytrawnego gracza to oczywiscie lameriada. no ale wszystko kwestia umowy albo zasad.
tam gdzie ja lubie grac na przyklad na coralu kickowany jest tylko "planecamping", chociaz nachalne kampienie na przyklad z granatami na tyle pokladu jest potępiane przez wiekszosc i bluzgane, ale mimo to dozwolone.

osobiscie uwazam ze dopuszczalne moralnie jest zaminowanie pokladu JEŚLI juz nas nad nim zestrzelono, po czym próba ucieczki skradzionym samolotem. inne akcje to juz raczej dla mnie lamerka.[/quote]

Strefa czasowa: UTC + 2