Teraz jest 9 sty 2025, 19:21

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: gunner
PostNapisane: 6 kwi 2006, 10:00 

jak się steruje bombami czy tam rakietami będoc gunnerem w samolocie?

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2006, 10:01 

myszka

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2006, 10:07 

O kurde sorry pomyslilem sie bo chodizlo mi o gunnera w heli, sorry po prostu jak ktos mowi gunner to od raz w glowie mi sie zapal lampka i mowi" to chodiz na pewno o heli". A co do smaolotow to nie wiem jakos latanie smaolotem mnie nie podnieca moze za szybkie dla mnie albo co. no nic to czekaj na odpowiedz kogos bardziej kompetentego a ja znikam

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2006, 10:15 

eee, gunner w heli siedzi z przodu i steruje tv guided missile myszka, w samolocie gunner / bombardier siedzi z tylu lub z przwej strony i tez tak samo steruje rakieta lub auto namierzanie samo wybiera cel a on tylko naciska fire

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2006, 10:20 

Jak ci pilot nie wystawi celu i nie będzie leciał tak byś cały czas go miał namierzonego to nie trafisz

Musisz poczekać aż namierzysz cel,na początku zaznacza ci pojazdy jak nakierujesz celownik na konkretny to po czasie się aktywuje(jak to pojazd przeciwnika )odpalasz rakietę i jeśli pilot nie skręci lub nie stracisz pojazdu z kamerki to zawsze rakieta trafia celu.
Samolot tak jak śmigłowiec wymaga zgrania pilota z gunerem
od początku do końca pilot musi lecieć wprost na ten cel.
Jeśli skręci stracisz cel z namierzania i rakieta skręci.

Da się tez strzelać bez namierzania
Pilot leci za samolotem a ty go z rakiety ściągasz

Pilot leci nad lotniskiem przeciwnika strzelasz do hangaru albo na helipad
Zawsze jakiś ptk. Może wpaść

Tak samo strzały pod flagę przeciwnika gdy UAV pokazuje że jest tam dużo przeciwnika i nie ma nikogo z twoich

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2006, 12:39 

Ale ogolnie nabicie punktow to niezla sztuka jako bombardier, 2-miejscowki to straszne krowy i ciezko przez dluzszy czas utrzymac wolny prostolinijny lot - a to tylko gwarantuje trafienia...inaczej to strzelasz na wiwat, i czasami cos trafi.
Ale chlopaki? Na pewno da sie korygowac rakiete juz w czasie lotu? Bo mi zawsze leci po raczej przypadkowym torze jesli nie namierzona.
Z tego co mi sie wydaje to sa to Mavericki, zapewne wersja sterowanazyli sterowane optycznie (roznica miedzy czernia i biela wybierana przez gunnera i tego rakieta sie trzyma), choc jak ostatni raz w tym siedzialem (czyli 6 lat temu) to bomber mial podobno mozliwosc korygowania lotu malym joystickiem.

Tytuł: Re: gunner
PostNapisane: 6 kwi 2006, 12:43 

Norbi_specOps napisał(a):
jak się steruje bombami czy tam rakietami będoc gunnerem w samolocie?

"będoc" idiotą nie możesz jednocześnie być i idiotą i gunnerem w samolocie. Musisz wybrać, którą postacią chcesz grać i jak cię mają wszyscy pamiętać. / chyba, że chcesz żeby idiota latał a gunner odpalał pociski albo odwrotnie. Jeśli z idioty chcesz zmiecić się w gunnera wciśnij alt+F4. Po tym jak opuściłeś samolot i gre jednocześnie powinieneś wpaść na pomysł, że jeszcze może będą z ciebie ludzie. Potem zastanów się troche zaloguj się jako nowy zresocjalizowany członek społeczeństwa i zapytaj ponownie ale tym razem postaraj się aby pytania były nieco bardziej wyrafinowane i koniecznie niech temat składa się minimalnie z trzech wyrazów.
P.S. Kup sobie słownik.

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2006, 12:48 

norbi ty chyba powinienes mieć bana :?: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2006, 12:59 

sniper222 napisał(a):

Prędzej to Ty dostaniesz bana za swój "klan".

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2006, 12:59 

Khildesum
można rakieta sterować w czasie lotu
po jej odpaleniu ona zakręca w stronę miejsca na którym trzymasz krzyżyk celowniczy (czyli zakreca nie tak jak ty machasz myszą tylko tam gdzie teoretycznei jest wskaźnik lasera)
niestaty rakiety są mało zwortne a czasu też jest bardzo niewiele

tymniemniej nawet jak pilot robi co mu się żywnie podoba to mozna używać tych rakiet mniej więcej jak rakiet niekierowanych w heli - celuje się cały czas równolegle do lotu samolotu i widzac cel który pilot chce zbombardować zgarniamy mu odpalając rakietę :lol:

Ps. to golonka niedostał banana ? WTF ?

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2006, 13:06 

lkasprzak napisał(a):
sniper222 napisał(a):

Prędzej to Ty dostaniesz bana za swój "klan".

raczej nie :P :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2006, 13:33 

groszeka napisał(a):
"będoc" idiotą nie możesz jednocześnie być i idiotą i gunnerem w samolocie. Musisz wybrać, którą postacią chcesz grać i jak cię mają wszyscy pamiętać. / chyba, że chcesz żeby idiota latał a gunner odpalał pociski albo odwrotnie. Jeśli z idioty chcesz zmiecić się w gunnera wciśnij alt+F4. Po tym jak opuściłeś samolot i gre jednocześnie powinieneś wpaść na pomysł, że jeszcze może będą z ciebie ludzie. Potem zastanów się troche zaloguj się jako nowy zresocjalizowany członek społeczeństwa i zapytaj ponownie ale tym razem postaraj się aby pytania były nieco bardziej wyrafinowane i koniecznie niech temat składa się minimalnie z trzech wyrazów.
P.S. Kup sobie słownik.

Po co znów zaczynasz mu jechać, Norbi stara sie teraz odbudowac swoj image, niezadaje głupich pytań, a wy jeszcze mu jedziecie za poprzednie tematy i jak niemacie do czego sie dopier***** to szukacie kazdego błędu ortograficznego zeby zdołować kolesia tekstem
Cytuj:
P.S. Kup sobie słownik.
, dajcie chłopakowi szanse zaistnieć a nie wyżywacie sie na nim.

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2006, 13:43 

AntiterroristPL ja nie wiem co ww gamoń narozrabiał. Poradzenie zakupu słownika to standardowa procedura w walce z specOpsem trollem forumowym. Jeśli uraziłem Twoje religijne uczucia to bardzo Cię przepraszam.

"Norbi stara sie teraz odbudowac swoj image"

Wnioskujesz to z czegoś? Może wymieniliście się gg? A może to tylko Twoje marzenie i chciałbyś aby on się zmienił?
Na większość banalnych pytań odpowiedzi są w instrukcji. Jeśli się nie posiada instrukcji albo się nie umie czytać to gwarantuję że wcześniej czy później zacznie się dym i nie wiem jak Ty ale ja lubie wcześniej :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2006, 13:45 

Kolec napisał(a):
Ps. to golonka niedostał banana ? WTF ?

Norbi to Golonka? No tak... 2 dni na forum i ponad 20 postów... uczy się chłopak mniej spamować :lol: Zmieni chłopak jeszcze kilka razy nickname'a.. i jakoś to będzie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2006, 13:46 
Moderator forum

Zablokuje nastepny spamerski temat...autora informuje zeby czytał instrukcje i tematy na forum a nie zakładał co chwile nowy temat.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 15 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2