Teraz jest 25 lis 2024, 17:14

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 323 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 22  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2006, 11:48 

90s napisał(a):
Jak dla mnie wszelkie zmiany prowadzą do osłabienia dobrych graczy lub do wyrównania przepaści miedzy początkującymi a grającymi od początku.

To może jeszcze "nowym" ( wiem kogo masz na myśli ale pewnie bałeś sie inaczej napisać nvm ) damy rakietnicę z qwaka i możliwość strzelania w podskoku? W końcu oni są "nowi" i muszą mieć jakieś szanse w grze ze starymi wyjadaczami! Wejdz sobie lepiej na jakiś serwer CS, Q3 lub UT. Tam nie ma przekombinowanych unlocków i "wyrównywania przepaści" - zobacz jak "nowi" dostają po dupie. Tyle z mojej strony.

PS. Uważasz sie za "nowego" czy grającego od początku? Bo z twojej wypowiedzi nie potrafiłem tego wywnioskować.

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2006, 12:19 

musze się zgodzić z Meewosh, w żadnej grze nie ma czegoś takiego jak wyrównywanie szans, jak ktoś chce to się nauczy. Sam jak zaczynałem grać w et dwa lata temu dostawałem ostre baty od wszytkich i wszędzie, po roku gry było już odwrotnie, chciałem to się nauczyłem grać i nie potrzebowałem do tego jakiś ułatwiem, do et wyszły 2 patche, choć do dziś nie wiem co one dały, sposób gry się od początku nie zmienił. Szkoda że twórcy bf2 nie idą tą samą ścieżką co SplashDamage(twórcy et) i zmieniają gry co patch :)

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2006, 12:43 

nice 1 Garet
pomimo że w tym co piszesz jest sporo sensu to problem w tym że generalizujesz ;)

BF2 to bardzo specyficzna gra i ciężko ją odnosić do innych tytułów (uświadomił mi to kolego Lailonn pisząc od klanach utrzumujących servery)

w BF2 (i podejrzewam że w całej serii BF jeszcze bardziej) jest naprawde wysoka średnia wiekowa w porónaniu do innych gier sieciowych
teraz mamy lekki napływ nowych (ala grzesio11 or smt) jednak zarówno po stronie klanowiczy jak i freeplay'a jest masa "dziadków"

a dziadek to taka osoba co sobie w kaszę dmuchać nieda ;)
przeważnie pracuje, a w pracy dla zabicia czasu będzie coś smarować na forum, jednym albo drugim
dlatego też sądzę że jeżeli będzie im coś mocno doskwierać to taki np. 30-letni sieciowy "senior" może nieomieszkać jednak zajrzeć na to forum EA i napisać ten wielostronicowy elaborat :mrgreen:

całą sytuację dodatkowo poteguje wymóg płacenia frycowego EA na utrzymanie rankingowości servera (co mimo że niepotrzebne do grania jest niestety podstawowym i głównym sposobem na zapewnienie mu popularności)
a "dzieci i ryby" jak wiadomo niemają nie tylko "głosu" ale i "pieniędzy"

ten fakt umacnia pozycję dziadków na scenie BF2 a jednocześnie napewno silnie wpływa w oczach EA na znaczenie klanów

jak narazie EA niesprawia wrażenia jakoby miało zaufanych "klanowych doradców" którzy im podpowiadają co w patchach zmieniać
podejrzewam że "góra" EA ma głęboko w dupie graczy BF bez wprowadzania tu jakichkolwiek podziałów, a gdzieś na szczebelku wykonawczym patchy jest poczciwa osoba co bierze sobie do serca wszystko co piszą im na oficjalnym forum - ponownie bez podziału na pozycję scenową piszacego zażalenie
zażaleń jest tam pewnie ładna mozaika ;)
a my testujemy zdolność "twardej dupy" :|

BTW - Pan Grzegoż jednak wpadł do nas na forum aby się zapytać czy dla boosterów wolimy MM czy empik - tu chyba też głosy niebyły "ważone" z podziałem na FP i klany :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2006, 14:22 

Meewosh47 napisał(a):
Wejdz sobie lepiej na jakiś serwer CS, Q3 lub UT. Tam nie ma przekombinowanych unlocków i "wyrównywania przepaści" - zobacz jak "nowi" dostają po dupie. Tyle z mojej strony.

Zgadza się każdy nowy musi swoje oddać

Grałem klanowo w UT 99 i 2k4 dlatego nie rozumiem tych patchy
każdy jeden wprowadza chaos który nie mogę inaczej intepretować jak ingerowanie w podstawy gry dla jej ulatwienia.
gracze dostają po dupie i się dla nich wszystko zmienia
by im życie ulatwić
tak ja to odbieram
bo nie ma innego wyjaśnienia dla wylączenia FF dla min i cleymorów
ani dla wylaczenia mozliwości strzelania w podskoku i tym podobnych technik.

Przedtem robiłem zajaczka walcząc 1v1 teraz moja technika ograniczna się do polożenia się plackiem albo turlania co wymaga owiele mniej umiejetności.

Mówcie co chcecie ale te patche powstaja dla lamek.takie jest moje zdanie na ten temat.
a BF jest Hybryda shoterów gdzie pojecie dobry gracz nie ogranicza sie jedynie do umiejetności ale bardziej przypomina gre kamień papier i nożyczce.
a Unlocki to jak 18 broni w grze zaniast 6 i gdyby wszystkie bylo ogolnie dostepne to nie bylo by o czym dyskutować.

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2006, 14:32 

Ale nie są powszechnie dostępne i mają dmg i acc z dupy.

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2006, 14:42 

Meewosh47 napisał(a):
Ale nie są powszechnie dostępne i mają dmg i acc z dupy.

powiem tak,dobrze że klanowcy nie grają na unlockach bo widząc jak sobie radzą z podstawkami to naprawdę byłoby już całkiem przeje.... :)

SZACZUNEK ZA WASZĄ POSTAWE

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2006, 14:45 

90s napisał(a):
a BF jest Hybryda shoterów gdzie pojecie dobry gracz nie ogranicza sie jedynie do umiejetności ale bardziej przypomina gre kamień papier i nożyczce.

chodzi wlasnie o to ze bf2 ma przypominac ta gre, a tak wcale nie jest i stad nowe patche :P

90s napisał(a):
powiem tak,dobrze że klanowcy nie grają na unlockach bo widząc jak sobie radzą z podstawkami to naprawdę byłoby już całkiem przeje....

lol, imho intencje jak stoja za tym, ze nie graja na unlocakch nie sa warte zadnego szacunku, to po prostu czysty pragmatyzm...

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2006, 15:58 

90s napisał(a):
powiem tak,dobrze że klanowcy nie grają na unlockach bo widząc jak sobie radzą z podstawkami to naprawdę byłoby już całkiem przeje.... :)

ja tam wiem, mi się miło kosi z pkm :D.

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2006, 16:21 

Czy ja wiem,to taka umowa niepisana.
to jak gra bez Double damage,jest ale nikt go nie używa.

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2006, 16:51 

Klanowcy nie grają unlockami, bo unlocków nie używa się na klanówkach, a nie dlatego, że przestrzegają jakichś niepisanych umów :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2006, 17:19 

ja czasem gram :P jak mnie jakis pkmowiec wkurzy :)

a co do patchy to najlepsze co zrobili to zablokowanie strzelania w wyskoku wez w reke kalacha i se postrzelaj skaczac, a wczesniej po karetke zadzwon :) w strone realizmu poszli jak mogli albo koles traci pol zycia strzelajac w wyskoku albo blokada strzalu... a inne to.. eh maja + i -

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2006, 18:35 

Grałem teraz na DDD Infantry only i na tym serwerku jest od jakiegos czasu chyba ograniczenie do jednego składu na drużyne, i imho gra się o wiele trudniej.Przykład:gramy Mashtuur USMC maja 3 flagi i lockuja nas na hotelu.Mój kolega z klanu przedarł sie na głowna flage USMC i samotnie przejmował flage bo nikt nie sluchal prosb aby oddac mu dowodstwo.Efekt był taki ze juz prawie przejal flage,wyskoczylo mu 3 nalesnikarzy i po zabawie,runda w plecy.Jesli tak zrobi EA to bedzie to baaardzo glupie posuniecie.

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2006, 20:33 

ten motyw z tylko 1 squadem to bug i to stary...

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2006, 20:52 

exacly , 1,2,3 mozliwe squady do utworzenia - bug , najlepiej w cronie ustawic restat serwera codziennie o 4 rano , i nie bedzie takich akcji

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwi 2006, 08:12 

Czy ktoś Ci broni używać unlocków?
Macie treningi,sparingi to choć na publiku możecie się pobawić inna bronią niż podstawowa.
ale gardzicie rzecz jasna:) :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 323 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 22  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2