Teraz jest 24 lis 2024, 05:23

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 8 kwi 2006, 19:35 

ale mam powalony nick, ja nie moge :lol: (to mój poprzedni)

Po pierwsze, witam. Nowy na scenie BF1942, nie umiem grac ^^ W niedziele zaqpiłem sobie oryginała, gdyż stęskniłem się za tą grą... chciałem zagrać w dwójkę, ale nie działa na moim sprzęcie, a '42 to też bardzo dobra edycja... Ostatni raz grałem 2 lata temu, na piracie, a między piratem a originalem są tysiące różnic (ORIG RULEZ).
Po drugie, przejdźmy do konkretów:
Pod Windows XP mam taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa[...]aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakie lagi (jak stąd do Szczecina (a to daleko ;] )), więc przerzuciłem się na Server 2k3, co nie obyło się bez pewnych kłopotów.
1. W ustawieniach video nie moge ustawić opcji 800x600 60 Hz (renderer.allowallrefreshrates 1), a wyższych wartości odświeżania mój monitor nie obsługuje.
2. Kiedy łącze się z jakimkolwiek serwerem, wyskakuje mi komunikat Invalid CD Key. (EDIT: naprawione, wystarczyło wstukać kod w programiq do sprawdzania kodu przy instalacji.)
Jak udostępnić żądaną wartość odświeżania i rozdzielczości i jak połączyć się z serwerem?
UWAGA: mam oryginała i pod Win XP nie ma tego typu problemów (oprócz tych mega lagów :) )

[EDIT: w 2k3 też sie tnie :D
Mój konfig:
AMD Duron 1.2 gHz
194 mb ramu
nVidia Geforce 4 MX 440
karta dźwiękowa zintegrowana
Czy można coś zrobić, żeby gra stała się bardziej płynna?]

EDIT: Pozwole sobie dodać jedno pytanie jako newbie. Przeczytałem w poradniku na forum, że, tu cytuję:
Poradnik napisał(a):
Battlefield różni się od innych gier tym, że pocisk jest obiektem. Mówiąc po polsku - musisz przewidywać drogę pocisku + drogę wroga i strzelać z odpowiednim wyprzedzeniem.

Trudno mi tu właśnie przewidywać (zawsze byłem w tym słaby :) ), więc może się spytam: jakaś wasza odległość, styl strzelania, coś oryginalnego, co może mi pomóc? Czy tylko musi mi to z czasem i treningiem przyjść?

P.S. Kiedyś (Dokładnie rok temu :) ) waliłem tu posty o błędach w uruchamianiu gry... to było absolutnie n00bskie zachowanie (jeszcze sie darłem na niektórych z was), wtedy to był pirat, a nie chciałem sie do tego wszystkiego przyznać. Za swoje głupie i bezmyślne zachowanie serdecznie przepraszam. Kiedy to dziś czytałem, to mnie przerażenie wzieło, jakim ja byłem smarkiem... Jeszcze raz przepraszam wszystkich.

PozDro
TN.Team | Yakcyll

Tytuł:
PostNapisane: 9 kwi 2006, 11:02 

Co do ciecia sie gry, to sie ciac bedzie pod kazdymn OSem, bo troszunie ramu masz za malo.

Do laczenia z serwerami najlepiej sciagnac sobie programik The All Seeing Eye - swietna przegladarka, ktorej uzywa 90% sceny. Po instalacji ustawiasz filtry, wybierasz serw i klikasz na nim dwa razy.

Co do celowania i wyprzedzen, niestety, Ty sam musisz sobie swoj sposob strzelania wypracowac. To tak jak z plywaniem: inni moga dawac Ci rady, ale Ty sam musisz sie tego nauczyc.

I witam wszystkich, bo to bodajze moj pierwszy post na forum :)

Tytuł:
PostNapisane: 9 kwi 2006, 17:45 

Dokup sobie jeszcze z 256 mb ramu i bedzie fruwac ;-) nawet pod XP ;]

Strefa czasowa: UTC + 2