ale mam powalony nick, ja nie moge
(to mój poprzedni)
Po pierwsze, witam. Nowy na scenie BF1942, nie umiem grac ^^ W niedziele zaqpiłem sobie oryginała, gdyż stęskniłem się za tą grą... chciałem zagrać w dwójkę, ale nie działa na moim sprzęcie, a '42 to też bardzo dobra edycja... Ostatni raz grałem 2 lata temu, na piracie, a między piratem a originalem są tysiące różnic (ORIG RULEZ).
Po drugie, przejdźmy do konkretów:
Pod Windows XP mam taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa[...]aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakie lagi (jak stąd do Szczecina (a to daleko ;] )), więc przerzuciłem się na Server 2k3, co nie obyło się bez pewnych kłopotów.
1. W ustawieniach video nie moge ustawić opcji 800x600 60 Hz (renderer.allowallrefreshrates 1), a wyższych wartości odświeżania mój monitor nie obsługuje.
2. Kiedy łącze się z jakimkolwiek serwerem, wyskakuje mi komunikat Invalid CD Key. (EDIT: naprawione, wystarczyło wstukać kod w programiq do sprawdzania kodu przy instalacji.)
Jak udostępnić żądaną wartość odświeżania i rozdzielczości i jak połączyć się z serwerem?
UWAGA: mam oryginała i pod Win XP nie ma tego typu problemów (oprócz tych mega lagów
)
[EDIT: w 2k3 też sie tnie
Mój konfig:
AMD Duron 1.2 gHz
194 mb ramu
nVidia Geforce 4 MX 440
karta dźwiękowa zintegrowana
Czy można coś zrobić, żeby gra stała się bardziej płynna?]
EDIT: Pozwole sobie dodać jedno pytanie jako newbie. Przeczytałem w poradniku na forum, że, tu cytuję:
Poradnik napisał(a):
Battlefield różni się od innych gier tym, że pocisk jest obiektem. Mówiąc po polsku - musisz przewidywać drogę pocisku + drogę wroga i strzelać z odpowiednim wyprzedzeniem.
Trudno mi tu właśnie przewidywać (zawsze byłem w tym słaby
), więc może się spytam: jakaś wasza odległość, styl strzelania, coś oryginalnego, co może mi pomóc? Czy tylko musi mi to z czasem i treningiem przyjść?
P.S. Kiedyś (Dokładnie rok temu
) waliłem tu posty o błędach w uruchamianiu gry... to było absolutnie n00bskie zachowanie (jeszcze sie darłem na niektórych z was), wtedy to był pirat, a nie chciałem sie do tego wszystkiego przyznać. Za swoje głupie i bezmyślne zachowanie serdecznie przepraszam. Kiedy to dziś czytałem, to mnie przerażenie wzieło, jakim ja byłem smarkiem... Jeszcze raz przepraszam wszystkich.
PozDro
TN.Team | Yakcyll