Teraz jest 2 lut 2025, 00:58

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Piloci heli...
PostNapisane: 23 kwi 2006, 02:14 

Mam pytanie do pilotów helikopterków - sam głównie latałem do tej pory jako Iszy pilot i czasem mój gunner strzelał z rakiet tv poprostu nieziemsko - ja starałem się popróbować ale mogłem skręcić rakietą tylko raz i to o 10 - 20 stopni i to niezależnie od czułości mychy, natomiast widywałem gości co sterowali tą rakietą jak samolotem - 50 stopni w lewo 50 w górę a potem jeszcze poprawki. Jak wy to robicie???

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwi 2006, 02:30 

Trzeba klikac mycha ile sie da a nie jezdzic po podkladce... w tym caly sekret :P

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwi 2006, 02:37 

Taaa Trza czuć Rakiete :P głupio to brzmi wiem :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwi 2006, 09:09 

to pytanie do pilotow ?? hmm gunner moze sterowac rakietami a pilot raczej nie - chyba ze ... :)

nie wiem jak to liczyles 20 st 30 - 50 .. ale moze cie troche mylic smuga na niebie - czasem wyglada niesamowicie - skret w kat prosty prawie ze.

od patcha 1.13 - jakos tak nie da sie czarodziejsko sterowac rakietami

cwiczyc musisz - tylko prosze w singlu !!! po co sie pchac pomiedzy ludzi z blaszkami nad glowami ( czyli troche juz graja ) jak sie nie umie latac/strzelac ??

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwi 2006, 10:53 

Ale na singlu to raczej nie potrenuje ;] Lepsza metoda to poinformowac pilota, ze jest sie nowym i chce nauczyc. Czesc pilotow na pewno to zaakceptuje i ci pomoze. Czesc cie zbluzga ale co tam ;]

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwi 2006, 12:22 

wiele zależy od pilota bo to on wybiera cel. minęła epoka ostrzału TV z daleka teraz trzeba podlecieć blisko. najlepszą metodą jest wystrzelenie rakiety nad cel i stopniowe nakierowanie jej na rakietę wtedy jest pewność że nie zaryje w ziemię co do strzelania do heli to strzelasz przed niego bo przeważnie robią obrut i z trafieniem nie ma problemów

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwi 2006, 12:30 

I najlepiej celowac gdzies w poblizu ogonu heli bo jak sie strzeli centralnie w kokpit to na 80% rakieta sobie elegancko przeleci ze az zobaczysz textury heli od srodka....po prostu to kocham.

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwi 2006, 12:44 

Snake 83 dla twojej wiadomości gunner heli to 2gi pilot ale zawsze pilot.
Co do mistrzów z blachami w heli to chyba trochę przesadzasz - sam latam głównie samolotem a w heli mam z 80h - ale z utrzymaniem się w powietrzu nie mam problemów nawet gdy ktoś mi lami na gunnerze (ostatnio gość nawet nie wiedział że do heli można walić z tvm). Heli zwykle strasznie wymiata gdy ma zajebistego 2giego pilota.
Co do ćwiczenia to spox jak się dowiem JAK sterować rakietą to chętnie poćwiczę - do tej pory trzymając lewy klick myszy przeciągałem krzyżyk celownika od środkowego kwadratu w wybraną stronę - rakieta skręcała słabo a drugi raz to już wogóle.

Lailon - nowy to raczej nie jestem, ale fakt na gunnerze to moje początki.

Specyfik - technika celowania spox, ale każdy w miarę gry generalnie ma swoją, mój problem polega na tym że nie wiem jaka jest zasada sterowania tvm, coś co mogłoby być w manualu a nie chce trenować w grze różnych kombinacji klików mychą dlatego pytam ludzi którzy to potrafią

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwi 2006, 12:49 

I zle robiles... krzyzyk musisz trzymac na celu i naciskac ciagle lewy przycisk myszy chyba ze cel stoi w miejscu a rakietka leci prosto na niego to juz tylko czekasz az trafi.

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwi 2006, 13:05 

No to wielkie dzięki HaNz zaraz przetestuję.
Zastanawiam się tylko że skoro mój sposób także działał - słabo ale zawsze - to może są jeszcze inne???
Jak ktoś wie np. jak skręcić rakietą o 180 stopni i zabić siebie w heli własną rakietą to piszcie w imię solidarności forumowiczów :)

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwi 2006, 14:18 

w podstawowej wersji moze by sie dalo - teraz na pewno za maly zasieg jest

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwi 2006, 20:49 

Miejmy nadzieję, że w następnym patchu pilot heli nie bedzie miał 6,4 rakiet a zasięg TV rakiety nie będzie wynosił 200-300 m :D Jeśli chodzi o celowanie rakietą to jest też kwestia czy masz lagi, jak np, gunneruje i pilot wystawia mi coś blisko ziemi, to lagi mam takie, że jak wystrzelę rakietę to widzę ją dopiero 1 sek, lub dłużej a więc szanse trafienia są marne, co innego jak pilot leci wysoko wmgórze, wtedy jest mniej szczegołów,a gdy leci/płynie/jedzie jakiś cel lagi mam bardzo małe i mogę spokojnie trafić :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwi 2006, 21:29 

HaNz powiem Ci, że po zastosowaniu Twojej rady życie wygląd zupełnie inaczej.... Dawniej myślałem że to samolot jest maszyną do zabijania na mapie wake, ale teraz jak pokosiłem bh.... Ta rakieta może skręcać niesamowicie, jeszcze mi trochę brak wyczucia, ale i tak jest super.
Jeszcze raz dzięki Hans jesteś prawdziwie dobrym niemcem :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 25 kwi 2006, 09:08 

Dla nowych na bf2s.com jest sekcja plików - w video sa 4 filmiki - lekcje latania i gunerowania w heli. Autor wirtuozem nie jest jednak dokładnie oddaje to co początkujący pilot/gunner powinien wiedzieć.

Tytuł:
PostNapisane: 25 kwi 2006, 09:50 

Adasi napisał(a):
I najlepiej celowac gdzies w poblizu ogonu heli bo jak sie strzeli centralnie w kokpit to na 80% rakieta sobie elegancko przeleci ze az zobaczysz textury heli od srodka....po prostu to kocham.

i takie rzeczy mogliby poprawiac w nastepnych paczach a nie squad jumping :evil:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2