Teraz jest 25 lis 2024, 19:57

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 323 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 22  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 29 kwi 2006, 21:26 

neuro napisał(a):
Splinter napisał(a):
Tru. Mapy sa zrobione pod podstawowa wersje, po kazdym paczu jest natychmiast masa rzeczy do zmiany, bo mapki nie sa do tych zmian przystosowane. Kampa rosnie z dnia na dzien.

prawda. ale jesli taka wola ludu, trudno, trzeba sie zgodzic, nie?

Patrz moj post, 4 wiadomosci wyzej. Wlasnie ten temat tam poruszalem, zresta w odpowiedzi na twoj post.

I milo, ze zamias pluc drwina i ironia zaczales pisac normalnie.

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwi 2006, 21:49 

Splinter napisał(a):
neuro napisał(a):
Splinter napisał(a):
Tru. Mapy sa zrobione pod podstawowa wersje, po kazdym paczu jest natychmiast masa rzeczy do zmiany, bo mapki nie sa do tych zmian przystosowane. Kampa rosnie z dnia na dzien.

prawda. ale jesli taka wola ludu, trudno, trzeba sie zgodzic, nie?

Patrz moj post, 4 wiadomosci wyzej. Wlasnie ten temat tam poruszalem, zresta w odpowiedzi na twoj post.

I milo, ze zamias pluc drwina i ironia zaczales pisac normalnie.

LOL! bo jak ktos pisze normalnie, to od razu jest placzkiem, loozerem, noobem, Bog jeden wie jakim cieniasem. a jak sie uslyszy kilka niemilych, ale prawdziwych, slow, to sie od razu inaczej rozmawia i zaczyna szanowac oponenta w dyskusji, co?

w calej debacie gracze nazywani przeze mnie pr0 obrazali i wysmiewali kazdego, kto ma inne zdanie na to czym jest BF2. dlatego ja sobie pozwolilem wbic sobie szpile.

jesli faktycznie wiekszosc ludzi uwaza, ze SJ jest fajny i nalezy go zachowac, to tak sie stanie. jednak mam niejasne wrazenie, ze jest to walka z wiatrakami czy tez po prostu z realiami rynku.

przypomina mi to walke konstruktorow bolidow Formuly 1 z szefami tychze wyscigow. w pewnym momencie w historii samochody staly sie tak doskonale i tak szybkie, ze wyscigi stracily kompletnie sens. kto startowal z pierwszej pozycji, to na niej zostawal. jesli nie doszlo do awarii, to wiara dojezdzala do mety w tym samym ukladzie jak na starcie. wyscigi byly dopracowane do perfekcji, ale byly SMIERTELNIE NUDNE i nie bawily ludzi, ktorzy za nie placili i ogladali. federacja wyscigow wymusila zmiany. auta sa teraz w porowaniu do tego co bylo badziewne - brak turbo, malo cylindrow, niepelne slicki, brak aktywnej kontroli zawieszenia itepe itede. ale wyscigi sa o wiele fajniejsze! oczywiscie, sprytni konstruktorzy wymyslaja coraz to nowe "usprawnienia". legalne z punktu widzenia obecnych przepisow, ale niszczace integralnosc zawodow - powodujace zbyt duza przewage jednych nad innymi. gdy cos takiego wychodzi na jaw, zostaje od razu zakazywane. fair? dla konstruktorow niezbyt. ale ja sie ciesze, bo nie ma nudy. jak sie jakiejs stajni takie reguly nie podobaja, moga sobie pojsc do innych wyscigow. jednak nikt tego nie robi. czemu? prawa rynku - tez chca zarabiac, tez chca sie dalej bawic.

gracze pr0 to konstruktorzy, nooby to publika, a EA to federacja wyscigow. analogia niepelna i dziurawa, ale dobrze oddaje pewna idee, ktorej dotyczy caly spor.

a BF2 zyje i zyc bedzie, bo to piekna gra. wszyscy narzekaja, wszyscy graja, LOL.

pzdr
neuro

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwi 2006, 22:18 

Zle porownanie. Ja nie biore udzialu w wyscigu. kupilem produkt, ktory jakos tam reklamowano. Po paru meisiacach okazuje sie, ze to juz nie TEN produkt. Ciezko ten aspekt pojac? To tak ajkbys kupil Mercedesa i nagle dostal malucha. Ktos pwoie, ze jakbys dostal na odwrot to bys sie czieszyl ALE nikt nie daje nic lepszego za darmo ;] o czym za chwile

Cytuj:
ale wydaje mi sie, ze EA to po prostu za duza i zbyt profesjonalna firma, musza wiedziec co robia i jaka jest wola rynku - zbyt duzo do stracenia.

Wiedza co robia? Poki co DODALI- ONI!!!- okolo 40 bugow do gry. Tych bledow NIE BYLO w pierwszych wersajch gry. Czy mam to akceptowac? O nie! I dlatego nie kupie dodatkow do Bf2 ani BF2142. Dostalem pstryczka w nos i juz wiem ,ze EA ma w dupie graczy i bledy swoich gier. Tu natomiast zatkaja geby tym co narzekaja na bugi czyms nowym. im blizej do patcha tym mnie jsie mowi o bugach a wiecej o zmianach. Jak widac takie mydlenie oczu to domena EA

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwi 2006, 22:36 

Lailonn napisał(a):
Zle porownanie. Ja nie biore udzialu w wyscigu. kupilem produkt, ktory jakos tam reklamowano. Po paru meisiacach okazuje sie, ze to juz nie TEN produkt. Ciezko ten aspekt pojac? To tak ajkbys kupil Mercedesa i nagle dostal malucha. Ktos pwoie, ze jakbys dostal na odwrot to bys sie czieszyl ALE nikt nie daje nic lepszego za darmo ;] o czym za chwile

Cytuj:
ale wydaje mi sie, ze EA to po prostu za duza i zbyt profesjonalna firma, musza wiedziec co robia i jaka jest wola rynku - zbyt duzo do stracenia.

Wiedza co robia? Poki co DODALI- ONI!!!- okolo 40 bugow do gry. Tych bledow NIE BYLO w pierwszych wersajch gry. Czy mam to akceptowac? O nie! I dlatego nie kupie dodatkow do Bf2 ani BF2142. Dostalem pstryczka w nos i juz wiem ,ze EA ma w dupie graczy i bledy swoich gier. Tu natomiast zatkaja geby tym co narzekaja na bugi czyms nowym. im blizej do patcha tym mnie jsie mowi o bugach a wiecej o zmianach. Jak widac takie mydlenie oczu to domena EA

to nie graj i nie kupuj nastepnym razem. jeez, to takie trudne?!

czytales licencje? ja nie, ale na pewno jest napisane, ze producent zastrzega sobie prawa do zmian ktore moga zmieniac niektore aspekty produktu. innymi slowy kupiles mercedesa na podstawie umowy, w ktorej zapisano, iz moze sie zmienic w malucha albo w ferrari. przykro mi, ale widocznie popelniles zyciowy blad kupujac BF2. wystaw moze na allegro, na pewno ktos kupi...

albo wracaj do dema. darmowe jest, pewnie ktos jeszcze gra.

pzdr
neuro

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwi 2006, 22:39 

neuro napisał(a):
Lailonn napisał(a):

Cytuj:

czytales licencje? ja nie, ale na pewno jest napisane, ze producent zastrzega sobie prawa do zmian ktore moga zmieniac niektore aspekty produktu. innymi slowy kupiles mercedesa na podstawie umowy, w ktorej zapisano, iz moze sie zmienic w malucha albo w ferrari. przykro mi, ale widocznie popelniles zyciowy blad kupujac BF2. wystaw moze na allegro, na pewno ktos kupi...

albo wracaj do dema. darmowe jest, pewnie ktos jeszcze gra.

pzdr
neuro

dobra przestan juz bo mnie brzuch od smiechu boli

:lol:

ale jak to :(

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwi 2006, 22:40 

tak w ogole to jest totalny lol dla mnie, ze koles ktory prowadzi serwis o BF2 i gra w nia calymi dniami jest najwiekszym krytykiem producentow i tworcow gry. GET A LIFE! nie wiem, swoja gre zrob, moda jakiegos, przejdz na CSa czy co tam jest popularne.

chyba lubisz te codzienne masochistyczne emocje, gdy czytasz co dzisiaj zlowroga para EA i DICE napsula. btw czasem mam wrazenie po czytaniu, ze BF2 to Twoja zasluga, a nie ich! :lol:

pzdr
neuro

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwi 2006, 22:46 

Cytuj:

LOL. Z takim podejsciem to faktycznie. Znaczy moral taki. Nie kupuj oryginalow bo cie zrobia w konia. Sciagaj piraty i nie zaluj kasy. CHyba faktycznie czas nawrocic sie z drogi klienta na pirata

edit UP: Lipton chyba smial sie z ciebie a nie do ciebie ;] Ale moze sie myle

Cytuj:
tak w ogole to jest totalny lol dla mnie

Wypraszam sobie.

Cytuj:
koles ktory prowadzi serwis o BF2 i gra w nia calymi dniami jest najwiekszym krytykiem producentow i tworcow gry

Prowadze? jestem tylko jednym z redaktorow. Gram calymi dniami? Skad takie przypuszczenia? Siedzisz mi za plecami? 90% graczy klanowych krytykuje EA i spora czesc zwyklych garczy. To, ze kilka lam, ktore byly bite przez np granatniki czy porpzez Sj placze mnie nie interesuje.

Cytuj:
GET A LIFE!

GET A SKILL!

Cytuj:
nie wiem, swoja gre zrob, moda jakiegos, przejdz na CSa czy co tam jest popularne.

W CSa gram od okolo 5 lat. W americas army od okolo 3. W BFa od 2 bodajze. Wiec juz przeszedlem jak widzisz...Gry robic nie umiem, moda tez nie choc checi i pomysly mam ;]

Cytuj:
chyba lubisz te codzienne masochistyczne emocje, gdy czytasz co dzisiaj zlowroga para EA i DICE napsula. btw czasem mam wrazenie po czytaniu, ze BF2 to Twoja zasluga, a nie ich! Laughing

E bardzo rzadko sa od nich newsy. EA=DICE(DICE to oddzial EA wiec..) A z ta moja zasluga to nie rozumiem...

Edit DOWN:

Cytuj:
wystarczy czytac licencje zanim sie kupi gre

A ja glupi myslalem, ze licencja jest w produkcie dopiero. I wyswietla sie przy instalacji. A tu ci taki psikus. To tak jakbys na dnie sloika z dzemem mial informacje "UWAGA TRUJACE" Wypluj i sprzedaj :lol:

Ostatnio edytowano 29 kwi 2006, 22:53 przez Lailonn, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwi 2006, 22:49 

Lailonn napisał(a):
Cytuj:

LOL. Z takim podejsciem to faktycznie. Znaczy moral taki. Nie kupuj oryginalow bo cie zrobia w konia. Sciagaj piraty i nie zaluj kasy. CHyba faktycznie czas nawrocic sie z drogi klienta na pirata

wystarczy czytac licencje zanim sie kupi gre i sprzedawac gre, gdy sie nam znudzi. do czego zachecam goraco, bedzie jednego bunnyhoppera, squadjumpera, exploitlovera, pogromcy noobow mniej. i swiat BF2 bedzie piekniejszy! ze tez wczesniej na to razem nie wpadlismy, dzieki!

pzdr
neuro

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwi 2006, 22:59 
Moderator forum

neuro napisał(a):
squadjumpera, exploitlovera, pogromcy noobow mniej. i swiat BF2 bedzie piekniejszy! ze tez wczesniej na to razem nie wpadlismy, dzieki!

neuro powiedz mi o co Ci chodzi z tym exploitloverem? raczej nikt nie przepada za exploitami...
squadjumper, nigdy nie przechodzisz do innych skladow?
:roll:

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwi 2006, 23:04 

Lailonn napisał(a):
Cytuj:

edit UP: Lipton chyba smial sie z ciebie a nie do ciebie ;] Ale moze sie myle

Cytuj:
tak w ogole to jest totalny lol dla mnie

Wypraszam sobie.

Cytuj:
koles ktory prowadzi serwis o BF2 i gra w nia calymi dniami jest najwiekszym krytykiem producentow i tworcow gry

Prowadze? jestem tylko jednym z redaktorow. Gram calymi dniami? Skad takie przypuszczenia? Siedzisz mi za plecami? 90% graczy klanowych krytykuje EA i spora czesc zwyklych garczy. To, ze kilka lam, ktore byly bite przez np granatniki czy porpzez Sj placze mnie nie interesuje.

Cytuj:
GET A LIFE!

GET A SKILL!

Cytuj:
nie wiem, swoja gre zrob, moda jakiegos, przejdz na CSa czy co tam jest popularne.

W CSa gram od okolo 5 lat. W americas army od okolo 3. W BFa od 2 bodajze. Wiec juz przeszedlem jak widzisz...Gry robic nie umiem, moda tez nie choc checi i pomysly mam ;]

Cytuj:
chyba lubisz te codzienne masochistyczne emocje, gdy czytasz co dzisiaj zlowroga para EA i DICE napsula. btw czasem mam wrazenie po czytaniu, ze BF2 to Twoja zasluga, a nie ich! Laughing

E bardzo rzadko sa od nich newsy. EA=DICE(DICE to oddzial EA wiec..) A z ta moja zasluga to nie rozumiem...

Edit DOWN:

Cytuj:
wystarczy czytac licencje zanim sie kupi gre

A ja glupi myslalem, ze licencja jest w produkcie dopiero. I wyswietla sie przy instalacji. A tu ci taki psikus. To tak jakbys na dnie sloika z dzemem mial informacje "UWAGA TRUJACE" Wypluj i sprzedaj :lol:

widac, ze jednak nie czytasz licencji. otoz kupujac produkt jakim jest gra - czyli wlasnosci intelektualna - decydujesz sie przestrzegac licencji, ktora wyswietla sie podczas instalacji lub tez jest dostepna na stronie producenta gry. jesli jej nie akceptujesz, to odnosisz grzecznie gre do sklepu i zwracasz panu sprzedawcy.

jesli jeszcze czegos nie wiesz, np. jak funkcjonuje wolny rynek i czym jest wolnosc wyboru produktu lub uslugi, to z checia wyjasnie.

pzdr
neuro

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwi 2006, 23:13 

Uapa napisał(a):
neuro napisał(a):
squadjumpera, exploitlovera, pogromcy noobow mniej. i swiat BF2 bedzie piekniejszy! ze tez wczesniej na to razem nie wpadlismy, dzieki!

neuro powiedz mi o co Ci chodzi z tym exploitloverem? raczej nikt nie przepada za exploitami...
squadjumper, nigdy nie przechodzisz do innych skladow?
:roll:

ale ja robie/robilem te wszystkie rzeczy, o ktorych pisalem!

tylko po pierwsze nie uwazam ich za fajne, tylko za glupie i psujace przyjemnosc z gry (nie tylko mi, bo moglbym tego nie robic ale innym graczom),

po drugie, nie nazywam kazdego kto ich nie lubi noobem, placzka, leszczem, samemu majac sie za superduperhipermegawymiatcza ze skillem (tak jakby skill mial decydujacy wplyw na to, kto ma decydowac o tym jak dana gra wyglada!)

po trzecie, uwazam, ze producent gry, posiadajacy potezny dzial badania rynku, z pewnoscia dobrze wie, czego chce wiekszosc graczy, w przeciwienstwie do Lailonna, ktory jest tylko i wylacznie jednym z graczy, do tego zupelnie niereprezentatwnym spolecznie

po czwarte, stoje w obronie niemej wiekszosci noobow, ktorzy nawet nie wiedza co to jest ten caly squadjumping, ale bardzo go nie lubia.

po piate, Laillon ma wyjatkowo niesympatyczny styl pisania, ktory jest polaczeniem instynuacji, wysmiewania i narzekania na wszystko i wszystkich, ktorzy maja inne zdanie. nie pierwszy raz czytam jego wypowiedzi i postanowilem, zeby choc raz, jak to mowia amerykanie, "taste your own medicine". :evil:

pzdr
neuro

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwi 2006, 23:14 

Cytuj:
widac, ze jednak nie czytasz licencji. otoz kupujac produkt jakim jest gra - czyli wlasnosci intelektualna - decydujesz sie przestrzegac licencji, ktora wyswietla sie podczas instalacji lub tez jest dostepna na stronie producenta gry. jesli jej nie akceptujesz, to odnosisz grzecznie gre do sklepu i zwracasz panu sprzedawcy.

Sry ale jestes glupi czy tylko udajesz? Gre mozesz zwrocic TYLKO o ile nie zostalo naruszone opakowanie i to w nielicznych sklepach.

Cytuj:
jesli jeszcze czegos nie wiesz, np. jak funkcjonuje wolny rynek i czym jest wolnosc wyboru produktu lub uslugi, to z checia wyjasnie.

Wolnosc wyboru. Owszem. I wlasnie wolnego wyboru dokonalem na podstawie dema BF2. Po roku uzytkownia produktu nie zwroca mi pieneiadzy bo cos tam zmienili. Za to moze skoro jestes taki cool to ty mi oddasz/odkupisz - 130zl

edit up:

Cytuj:
po trzecie, uwazam, ze producent gry, posiadajacy potezny dzial badania rynku, z pewnoscia dobrze wie, czego chce wiekszosc graczy, w przeciwienstwie do Lailonna, ktory jest tylko i wylacznie jednym z graczy, do tego zupelnie niereprezentatwnym spolecznie

Jak widac nie znasz sie na scnie BFa totalnie. NIKT nie zyczyl sobie trybu CO-OP w grze. Owszem wymieniano go jako jeden z mozliwych jednak wszyscy prosili(wszyscy!) o supply line czy objective.

Cytuj:
po czwarte, stoje w obronie niemej wiekszosci noobow, ktorzy nawet nie wiedza co to jest ten caly squadjumping, ale bardzo go nie lubia.

Jestes glupszy niz myslalem :D Jak mozna nie lubiec czegos czego sie nie zna? Nie wypwoaidaj sie w imieniu wiekszosci. Skoro ja nie jestem reprezantatywna jednostka to ty tym bardziej.

Cytuj:
po piate, Laillon ma wyjatkowo niesympatyczny styl pisania, ktory jest polaczeniem instynuacji, wysmiewania i narzekania na wszystko i wszystkich, ktorzy maja inne zdanie. nie pierwszy raz czytam jego wypowiedzi i postanowilem, zeby choc raz, jak to mowia amerykanie, "taste your own medicine". Evil or Very Mad

Po pierwsze LAILONN a nie LAILLON. NAUCZ SIE KOPIOWAC TEKST!
Po drugie EDYTUJ POSTY a nie pisz jeden pod drugim!
Po trzecie nie isytnieje slowo "instynuacja" http://www.google.pl/search?hl=pl&q=ins ... Google&lr=
Po czwarte jesli chceszo kazac wyzszosc intelektualna nad kims to pzoa nie uzywaniem slow, ktorych nie ma nie nalezy wypwoiadac sie w ten sposob:
Cytuj:

By po chwili oznajmic, ze rozmowca "ma wyjatkowo niesympatyczny styl pisania, ktory jest polaczeniem instynuacji, wysmiewania i narzekania"

Ostatnio edytowano 29 kwi 2006, 23:23 przez Lailonn, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwi 2006, 23:17 

Lailonn napisał(a):
Cytuj:

Sry ale jestes glupi czy tylko udajesz? Gre mozesz zwrocic TYLKO o ile nie zostalo naruszone opakowanie i to w nielicznych sklepach.

Cytuj:

Wolnosc wyboru. Owszem. I wlasnie wolnego wyboru dokonalem na podstawie dema BF2. Po roku uzytkownia produktu nie zwroca mi pieneiadzy bo cos tam zmienili. Za to moze skoro jestes taki cool to ty mi oddasz/odkupisz - 130zl

a co ja mam odpowiadac za Twoje glupie decyzje?! i za to, ze gry do sklepu oddac nie potrafisz? GET A MARKET SKILL!

pzdr
neuro

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwi 2006, 23:19 

Oddać grę spowrotem do sklepu to żaden problem. Trudniej będzie z odzyskaniem kasy :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwi 2006, 23:21 

z tego co wiem, drogą sądową by można było zarządać zwrotu pieniędzy za bf2 i zadość uczynienia ze strony ea gdyż kupując bf2 kupujesz pewną usługe czyli rozrywke, którą jednak samo ea psuje co jest łamaniem prawa konsumenta.
Lecz kto by się chciał w takie rzeczy bawić? po paru latach zaczną tracić klientów i będzie po EA :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 323 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 22  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2