Teraz jest 22 lis 2024, 23:01

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 324 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 22  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 1 maja 2006, 15:55 

Dice mialo pomysl EA go spieprzylo :P Mam nadzieje, ze jakims cudem poprawia BF2 albo go chociaz zbalansuja ;[ Bo jako fan serii chcialbym z czystym sumieniem kupowac kolejne czesci/dodatki. Poki co tego nie robie bo powiedzialem sobie "nie" :P To oczywiste, ze "pr0" przejda na nowa czesc jesli bedzie tam wiecej lig etc(lub w ogole jakies beda :P) bo tak to juz jest. Moze zabawa bedzie fajna z tymi mechami-zobaczymy. Jednak skoro nie potrafia naprawic BF2 to jaka szansa, ze poprawia BF2142? ;[

Tytuł:
PostNapisane: 1 maja 2006, 16:36 

szczegolnie ze bf2142 jest robiony na bf2 :/

Tytuł:
PostNapisane: 1 maja 2006, 19:57 

Blood napisał(a):
1. Spadek wydajności gry z każdym patchem od 1.12 włącznie (niektórzy zanotowali lekki wzrost, ale chyba jednak więcej osób narzekało na spowolnienie)
2. Eryxy / towy przelatujące przez pojazdy pancerne
3. Reset powiększenia minimapy
4. Rakiety TV nie zawsze reagują na próby zmiany kierunku lotu, czasami nie da się ich w ogóle wystrzelić pomimo, że pasek ładowania wskazuje, że rakieta jest gotowa do strzału.
5. Podczas strzelania z TV często rakieta przelatuje centralnie przez wrogie heli nie robiąc mu krzywdy, często przelatuje obok rozwalając go (kiepski kod sieciowy, co najlepiej jest widoczne właśnie podczas strzelania z TV, ale partaczy w równym stopniu pozostałe bronie).
5. Na kilku mapach (kiedyś tylko na Dragon Valley, po ostatnich patchach również na Daquing Oilfields i chyba jeszcze na jakiejś) heli się czasami 'trzęsie'.
6. Rzucenie C4, szybkie przełączenie na detonator i detonacja kończy się....rzuceniem następnego C4 (a podobno mieli to poprawić...)
7. Arcytrudny do wykrycia i naprawienia bug polegający na tym, że mechanik siedzący w pojeździe i naprawiający inny pojazd nie widzi ile jeszcze pozostało do naprawy (dodajmy, że bug ten towarzyszy nam od wersji 1.0)

Więcej bugów w tej chwili nie pamiętam, ale przypomnijmy sobie jeszcze genialne decyzje panów z DICE:
1. Schrzanili granatniki - mogli zrobić tak, że granatnik po zbyt szybkim uderzeniu w przeszkodę nigdy już nie wybuchnie...geniusze z DICE postanowili, że granatnik będzie się odbijał jak piłeczka i wybuchnie po jakimś czasie. Ewentualnie po uderzeniu w ziemię przyczaja się i eksploduje chwilę później - genialne zamodelowanie działania tej broni.
2. Usunęli strzelanie w podskoku zamiast zrobić silnik, w którym postacie nie skaczą jak debile na speedzie.

A teraz krótka lekcja historii:
patch 1.01 (albo 1.02, nie pamiętam) - memory leak, wycofanie patcha, bałagan i kompromitacja
patch 1.2 - doprowadzenie gry do stanu, w którym właściwie przestała być grywalna - kolejna kompromitacja ze strony DICE i EA

Dodajmy jeszcze całą otoczkę serwerów rankingowych - nie wolno tego, nie wolno tamtego, strona dla donosicieli itd itp.

Moim zdaniem osoby planujące dać swoje pieniądze EA wpadają do jednej z trzech poniższych kategorii:
1) Są debilami
2) Są napalonymi małolatami
3) Są wielkimi fanami serii

Do żadnej z tych grup się nie zaliczam, więc dla mnie przygoda z battlefield najprawdopodobniej skończy się na bf2, a jeśli kupię bf2142 to tylko po to, żeby demonstracyjnie spalić go przed siedzibą EA Polska (jeszcze ktoś jest chętny?).

Te bugi to nie wiem skąd wziąłeś.Mi 2 z nich się pojawiały.Schrzanili granatnik?Wali tak samo jak kiedyś tylko inny głos i wygląd wybuchu.

Tytuł:
PostNapisane: 1 maja 2006, 20:41 

pitermaster - weź idz na inne forum i zobacz czy cie tam nie ma.

Tytuł:
PostNapisane: 1 maja 2006, 21:12 

Rotfl :D

Cytuj:
Te bugi to nie wiem skąd wziąłeś.Mi 2 z nich się pojawiały.Schrzanili granatnik?Wali tak samo jak kiedyś tylko inny głos i wygląd wybuchu.

Tylko Pitermaster gra wciaz na 1.12 ? :P

Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2006, 01:12 

Co do nickow kompanow wysiwetlanych na czerwono.

Mialem to z 2 razy. Zawsze wtedy, gdy gralem na przekroczonym limicie w neostradzie. Transfer wtedy ograniczaja i net zamula. Mialem lagi poprostu. Tylko wtedy mialem ten bug. Jak gram na "normalnym" laczu to nie zauwazylem tego nigdy. Wiec tutaj to jest ciezka sprawa i mozna im to wybaczyc.

Co do przelatujacych rakiet (eryxy, tv) - to lipa straszna... jak mozna w ogole oddac taki bug w rece graczy. Czy oni nie testowali patcha zamin go wydali? Bo z tego co pamietam to bug wparowal z wyjsciem ktoregos z patchy...
Potrafi to niezle wkurwic. Walisz prosto w heli wiszace nad flaga z eryxa a ten przelatuje :roll: przez helikopter... to samo z TV, centralnie rakieta przelatuje przez heli.

EA to idioci?

BTW: te minimalizowanie mini mapki (:lol:) wkurza na maxa. Ja gram na maxymalnie oddalonej mapce i co chwile mi sie minimalizuje... omg jakby nie mogli tego poprawic, czy to naprawde jest takie trudne?
Wkurza mnie ten bug. Gapisz sie na mape zeby sprawdzic gdzie sa flagi wroga (flagi bezposrednio na ekranie mam wylaczone, gdyz wkurzalo mnie pelno ikonek na ekranie) a tutaj znowu zminimalizowane...

Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2006, 12:44 

nicki czerwone miałem pare razy na teraźniejszym patchu ( raz normalnie ludzik biegł, a dw arazy zielono czerwone heli :) ) co do eryxów TV z heli i bombowca to niewypały straszniue mnie wqrwia... kiedy dymiący się czołg zabija mnie bo eryx z Chin sprowadzony...

granatniki kiedyś zabijały lepiej ( te ich opóźnienie ) heli bez gunnera jest latającym fragiem ( czołg bez trudności z karabinu pod działem zajebie heli :shock: ) czasem flaga mi nie schodzi jak jest na samym dole ( teraz tylko raz się z tym spotkałem ) Bh nie da się nigdzie dolecieć ( chyba ze wrogie samoloty są zajęte )

Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2006, 12:55 

CZasem bron nie chce sie przeladowac za pierwszym razem :) strasznie wkurzajace szczegolnie na klanowkach :/ gdzie nie ma czasu na ponowne przeladowanie :)

Najwieksza bzdura i tak ejst brak mozliwosci strzelania przy skoku :/ tylko skonczony kretyn mogl taka bzdure wymyslec :/

ale jak to :(

Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2006, 15:01 

ja myśle ,że kupie tego nowego battlefield'a ale moim zdaniem w EA nie siedzą aż tacy idioci bo nieźle z nas kase wyciągaja :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2006, 15:30 

pawko napisał(a):
ja myśle ,że kupie tego nowego battlefield'a ale moim zdaniem w EA nie siedzą aż tacy idioci bo nieźle z nas kase wyciągaja :wink:

hehe co prawda to prawda :D

Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2006, 16:12 

robal napisał(a):
10. Niezaliczanie obrazen czołgowi po oberwaniu 'kulki' od innego

Ogólnie jakieś dziwne hitboxy w sprzęcie.... to nie bug.. no ale w 42 grało się o wiele przyjemniej....

Coś czuje, że wraz z premierą 2142.. scena zamiast w przyszłość.. cofnie się spowrotem w przeszłość ;) (fajnie by było, ale pewnie tak nie bedzie :( )

Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2006, 16:19 

Bylo by miło bo mało fragow ostatnio :(

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, 22:31 

tak owszem offtop ale po pojawieniu się newsa stwierdzam ze panowie z EA może próbują ratować BFa bo te dwa dodatki do BF2 to śmiech panowie wyciągnęli z BF2 to co miało być zrobili z tego dodatki LOL

BF2142 będzie dla BF2 czymś w rodzaju BF Vietnam dla BF42 być może kolejna część ale ja ją kupie bo lubię zabawę dużymi robotami

ten nowy tryb może okazać się całkiem fajny grałem kiedyś w taką starą gierkę CrimsonSkies tam był ten tryb tyle ze gra była tylko na samoloty ale cel ten sam zniszczyć opancerzonego Cepelina przeciwnika była niezła zabawa
jak wkoło frówało 500 pocisków a ty miedzy nimi manewrowałeś :P

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, 22:47 

Bodajze Tom@s mi mowil, ze na BFCON spytal ludzi z EA o sprzedaz boosterow i ponoc sa bardziej popularne os SFa ^_^

edit: juz juz ;p

Ostatnio edytowano 7 maja 2006, 17:56 przez Lailonn, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2006, 17:48 
Oldboy Battlefield.pl

Lailonn napisał(a):
Bodajze TOmas mi mowil, ze na BFCON spytal lduzi z EA o sprzedaz boosterow i ponoc sa bardziej popularne os SFa ^_^

Tom@s, nie TOmas, Thomas czy jak to tam się pisze :P :lol: :lol: (zboczenie a'la Dmuch ;) ).
Fucktycznie na BFCON gość stwierdził, że Booster Packi sprzedają się lepiej niż oczekiwali, a co za tym idzie sprzedają się lepiej niż Special Forces... Pytanie tylko gdzie się Ci wszyscy nabywcy podziali? serwery świecą pustkami, nie mówiąc już o serwerach SF :lol:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 324 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 22  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2