Teraz jest 5 mar 2025, 01:16

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 30 kwi 2006, 14:00 

Zarejestruj siebie klan i serwer tutaj http://www.punksbusted.com/forums/index.php? reszta jest prosta.

Tytuł:
PostNapisane: 30 kwi 2006, 16:05 

Wielkie dzięki wodzu.
Serwer .pl **KRAP** Group & SLW jest teraz również podłączony do tej sieci.

Tytuł:
PostNapisane: 30 kwi 2006, 16:53 

server GROM to swietny server,ale ludzie uzywajacy cheatow mnie wkruzaja,poprostu nie potrafia grac nie oszukujac,takim to tylko zbanowac cd keya : )

Tytuł:
PostNapisane: 30 kwi 2006, 17:28 
http://www.punksbusted.com - zarejestroj sie na forum i pozniej bedziesz mog zarejestrowac clan. nastepnie serwer itp itd

dostaniesz maile z wszystkimi info, linki itp

mi osobiscie punkbuster nie chcia wystartowac po intergracij z auto-mbl. streaming bedzie on ale mbl bede musial recznie robic.

Tytuł:
PostNapisane: 1 maja 2006, 00:51 

Semlion napisał(a):
server GROM to swietny server,ale ludzie uzywajacy cheatow mnie wkruzaja,poprostu nie potrafia grac nie oszukujac,takim to tylko zbanowac cd keya : )

Dzieki za slowa uznania, a wszyscy podani wyzej maja wlasnie bana na cd-keya.

Tytuł:
PostNapisane: 1 maja 2006, 00:53 

raf4L napisał(a):
Wielkie dzięki wodzu.
Serwer .pl **KRAP** Group & SLW jest teraz również podłączony do tej sieci.

I w ten sposob cheaterzy juz sobie na polskich serwerach nie pograja. Tak trzymac ;).

Tytuł:
PostNapisane: 1 maja 2006, 11:08 
Moderator forum

Wykryci nie pograją :) Mądrzejsi dalej w najlepsze :] Chociaż mamy tyle serwów że... :)

Tytuł:
PostNapisane: 1 maja 2006, 11:34 

Tak, jaku rat nie pograją. Wczoraj około godziny 21 byłem na serwerze KRAP, mapka Dragon Valley 64. Startuję sobie heli z tartaku a tu sygnał namierzania ,wystartowałem , patrze a tu ze Stingera z elektrowani dostałem 4(słownie cztery) rakiety po koleji.Zabił mnie niejaki hektor1 .Znowu do heli na tartaku wsiadam a tu od razu sygnał namierzania mimo że nie byłem na widoku Stingera. Myślę pewnie to nasz kochany hektor1 i nie myliłem się ,podleciałem bliżej by sprawdzić czy to nie AA Vehicle ale nie to najzwyklejszy Stinger wypalił we mnie 5 rakiet po kolei. A pyzatym zasięg tego Stingera jest zakrótki aby mógł mnie z tego miejsca namierzyć .WTF? Spytałem się go czy cheatuje a on nic. Nie tylko mnie w ten sposób strącono. Nie mam screenow bo jak pokazać 4 rakiety w bardzo szybkim tempie ale wiele osób może to potwierdzić. Koleś miał wysoką rangę(dwie srebrne belki) i przez dłuższy czas siedział w Stingerze. Nie przyjrzałem mu się bliżej żałuję i żałuję. Skończył rundę z k/d ok. 2.20. Pisze w tym temacie bo nie chce zakładać nowego i chce uświadomić niektórym że Sheep i spółka mają branie na swoje programiki.

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2006, 08:17 

RaDe0n napisał(a):
Zabił mnie niejaki hektor1

Sluchaj przeswietlilem goscia znam jego GUID ale ma on w bazie Punkbusted raptem jednego bana tzw. czystego. Wiec albo gosci uzywa nowych wspomagaczy nie wykrywanych przez punbustera albo to czysty przypadek. Nie chce wyrokowac bo tego nie widzialem ale w takiej sytuacji nic nie zdzialamy tzeba bylo ingerowac u Admina serwera. W momencie gdyby dostal bana za Gamehack to jest juz w bazie Punkbusted i w Banlist naszych serwerow - oczywiscie jezeli na wszystkich polskich serwerach podlaczonych do streamingu dziala poprawnie aktualizacja listy banow. U nas np. w ciagu zaledwie kilku dni baza banow za cheaty wzbogacila sie o prawie 400 banow. I sa to bany na CD-Key i na pewno taki gosc nie pogra sobie juz na serwerach podpietych pod baze Punkbusted.

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2006, 08:20 

RaDe0n napisał(a):
Sheep i spółka mają branie na swoje programiki.

Jezeli masz screena, na ktorym wyraznie widac, ze gosc uzywa czegos niedozwolonego i mamy jego GUID, o ktory nie jest trudno, mozna sprobowac dodac go do bazy cziterow wysylajac do Punkbusted te dowody. Mozemy tylko to zrobic. Wiec proponuje robic screeny przy niecodziennych zachowaniach naszych wspolgraczy...

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2006, 11:00 

Trzeba tez odroznic cheaty od bugow gry, np nie dalej jak tydzien temu podczas sparingu z jakims teamem cos mi sie z eryxem stalo i walilem seria 5 rakiet :| Patrzac z boku kazdy by stwierdzil ze cziter a ja nie bylbym sie w stanie wytlumaczyc. Rzucanie dwoch granatow naraz to juz u mnie standart, najbardziej mnie wkurza jak nagle mi wyleci jakby z kieszeni i swoich klade :|

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2006, 11:30 

RaDe0n napisał(a):
Tak, jaku rat nie pograją. Wczoraj około godziny 21 byłem na serwerze KRAP, mapka Dragon Valley 64. Startuję sobie heli z tartaku a tu sygnał namierzania ,wystartowałem , patrze a tu ze Stingera z elektrowani dostałem 4(słownie cztery) rakiety po koleji.Zabił mnie niejaki hektor1 .Znowu do heli na tartaku wsiadam a tu od razu sygnał namierzania mimo że nie byłem na widoku Stingera. Myślę pewnie to nasz kochany hektor1 i nie myliłem się ,podleciałem bliżej by sprawdzić czy to nie AA Vehicle ale nie to najzwyklejszy Stinger wypalił we mnie 5 rakiet po kolei. A pyzatym zasięg tego Stingera jest zakrótki aby mógł mnie z tego miejsca namierzyć .WTF? Spytałem się go czy cheatuje a on nic. Nie tylko mnie w ten sposób strącono. Nie mam screenow bo jak pokazać 4 rakiety w bardzo szybkim tempie ale wiele osób może to potwierdzić. Koleś miał wysoką rangę(dwie srebrne belki) i przez dłuższy czas siedział w Stingerze. Nie przyjrzałem mu się bliżej żałuję i żałuję. Skończył rundę z k/d ok. 2.20. Pisze w tym temacie bo nie chce zakładać nowego i chce uświadomić niektórym że Sheep i spółka mają branie na swoje programiki.

ni emusisz nawet tych rakiet ujmować, wystarczy że bedzie fotka z miejsca gdzie cie zabił i widoczne czym. Jak sam napisałeś że zabił cie ze stingera który nie ma takiego zasięgu więc jeżeli dobrze sie to udokumentuje to jest sprawa załątwiona.

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2006, 12:51 

=GROM=Maras napisał(a):
...U nas np. w ciagu zaledwie kilku dni baza banow za cheaty wzbogacila sie o prawie 400 banow...

Około tygodnia temu PB udał się "massive ban" klientów znanej wszystkim zainteresowanym cheaterskiej witryny.
Najprawdopodobniej Evenbalance posłużyło się dosyć kontrowersyjnym (zależy dla kogo :)) skanem zawartości dysku twardego.
http://digg.com/technology/Punkbuster_a ... sonal_info

W efekcie kilkaset osób dostało ban na CD-Key i duża większość Global Hardware Ban.

=GROM=Maras napisał(a):
...I sa to bany na CD-Key i na pewno taki gosc nie pogra sobie juz na serwerach podpietych pod baze Punkbusted...

Po upływie 2-3 dni ponad 3/4 z nich już wróciło do gry :twisted: .
Jeżeli GUID ulega zmianie (tego nie wiem,ale chyba coś się zmienia) po zmianie CD-Key'a to jego blokowanie może nie wystarczyć.
Polecam uwadze BattleEye który nadal skutecznie wykrywa w.w. cheat.

Nieustające wyrazy szacunku dla mcmt :P

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2006, 12:59 

No ale i tak kolezka musi kupowac nowa gre i jest te ~100 zl lżejszy :)

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2006, 13:01 

16-20 USD na Ebay'u

Nieustające wyrazy szacunku dla mcmt :P

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2