Teraz jest 25 lis 2024, 13:46

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 maja 2006, 20:00 

Ostatnio zdarzyło mi się przeczytać kilka tematów na tym zacnym forum i zauważyłem, że jest jakiś konflikt pomiędzy graczami FFA a klanowcami. Dlatego postanowiłem napisać jak to wygląda z mojej strony.Wiecie dlaczego klanowcy najeżdżają tak ostro na free-play'owców?? Zbiera mi się na elaboracik, więc może w podpunktach napiszę, bo łatwiej bedzie sobie notkę zrobić i na ścianie przykleić...

1. Nie stosują Squad Jumpingu. Nie trzeba być oh-so-fuckin'-pro, żeby zrozumieć, iż to jest PODSTAWA TEAMPLAY'u w tej grze. Jeżeli nie chcą wychodzić ze składów kiedy zginą, dając szansę innym ludziom na bycie spawn'em, to po jasną-ciasną do nich wogóle wchodzą?? Najczęściej atakując flagę na tyłach nie zakładają składu, mimo iż wiedzą, że za chwilę padną trupem po naporem obrony.

2. Nie używają rakiet TV w heli. Na początku, kiedy człowiek pierwszy raz wsiada do heli na gunner'a, "pan pomoc" informuje o istnieniu takowych. Tak więc pytam się: dlaczego strzelacie do czołgów/APC z działka?? O ile na początku, jako pilot starałem się być cierpliwy i po trzy razy pisałem na czacie "use TV missle", tak teraz, kiedy wystartuję w heli sam, to nie ma bata, żebym wrócił po kogoś na helipad. Ja nie mówię, ze każdy ma trafiać z tych rakiet - niech chociaż ich UŻYWA.

3. Apteczki i Ammo. Widząc kolesia z jakąś wysoką rangą stojącego obok mnie, proszącego o pomoc medyka/zaopatrzeniowca, który zamiast rzucić ten syf na ziemię i gnać gdzieś dalej, stoi obok mnie trzymając go w łapach, zastanawiam się nad sensem życia...

4. Commander. Nie ma to jak commander w czołgu albo heli... To zostawię bez komentarza - domyślcie się o co biega. Poza tym, nie ma to jak rzucić supplay'a koło siebie, zamiast koło czołgu w gorącej sytuacji, artylerię na flagę, którą właśnie przejmuje 10 osób z naszego team'u, albo UAV gdzieś - nie wiadomo gdzie. TIP OF THE DAY: Spotować można również ręcznie - klikając prawym przyciskiem myszki na mapie comm'a i wybierając z menu "SPOTTED".

5. Snajperzy. Tu należałoby podziękować pięknie panom z EA Games (Patching Everything!), za przecudowne zmiany dotyczące claymor'ów w v1.2. Nie zmienia to faktu, że to snajperzy najczęściej zostają ostatnimi osobami z team'u bez flag. Z takim ekwipunkiem, klanowcy polecają honorowe i rytualne samobójstwo.

6. Brak myślenia w wiekszości sytuacji. Przepraszam za takie stwierdzenie, ale jak inaczej nazwać sytuację, gdy medyk zostaje ostatnim atakującym na fladze i w wolnej chwili, zamiast podnosić poległych kolegów, biega jak owsik, tudzież kampi się zaraz obok flagi??

Należy zaznaczyć, że sytuacja przedstawia się j.w. w wiekszości przypadków, aczkolwiek zdarzają się wybitne odstępstwa od reguły.

To tylko część z powodów, które są przyczyną ogólnej nerwówki na serwerach FFA. I mimo sarkastycznego wydźwięku mojej wypowiedzi, free-play'owcy mogli by sobie wziąść te uwagi do serca, bo wtedy życie stałoby się łatwiejsze.

Ostatnio edytowano 5 maja 2006, 20:18 przez jason.paury, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2006, 20:13 

idz do domu

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2006, 20:15 
Moderator forum

Płaczek :roll: Było już tego pełno. Co do TV to czasem sie blokują :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2006, 20:29 

jason.paury

ad3 - moze dlatego ze je na 3D mapie widac :wink:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2006, 20:31 

O co wam chodzi?? IMHO jason.paury dobrze gada...

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2006, 20:34 
Moderator forum

Chodzi o to że typ się powtarza :) Było tego pełno, każdy swoje żale wylał :roll:
Jakis wysyp dzisiaj? Najpierw Yougej na serwie teraz Flaw tutaj :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2006, 20:35 

Dobrze co dla wielu oznacza, ze jest zly. No i lama pewnie jeszcze. Tak to bywa ;]

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2006, 20:37 

dobrze ale nie on pierwszy...

co do commandera w czołgu - zauważ że często sprzęt stoi a że on podjedzie walnie UAV pokaże co nieco i postrzela sobie z działa nie świadczy żę commander to lama.
wielu gunnerów jest niedoświadczonych i nie oczekuj że każdy jest mastachem w tej grze...
supply na czoł w gorącej sytuacji ? po co ? zaraz lepa dostanie czołgiem zakręci a skrzynia leży... UAV jak gdzieś leci to widać ma powód... ( jest taki bug że UAV zamiast na początku pojawia się na końcy kursora [ btw nie wiem czy to bug ale pare razy tak mialem ] )
sam lubie sobie pochodzić snajperem i pare razy się zdażyło że sam zostałem ale flage odzyskałem ( czy to wina tego jednego snajpera że flaga spadła ? )

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2006, 20:37 

Dumch napisał(a):
Chodzi o to że typ się powtarza :) Było tego pełno, każdy swoje żale wylał :roll:

No i co to dało, że każdy swoje żale wylał?? Chyba nic skoro kolejni apelują o troszeczkę myślenia podczas gry. Czy to tak wiele??

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2006, 20:46 
Moderator forum

Tak, to wiele :wink: Jak mam czytać któryś raz to samo to sie odechciewa otwierać nowe tematy :roll:
Btw: Wykasuj gg :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2006, 20:47 

I tak wszyscy freeplayowcy tego nie przeczytają. Jeśli była by konieczność przeczytania tego dla wszystkich nowych graczy to można by było zauważyć jakieś efekty.

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2006, 20:48 

Dumch napisał(a):
teraz Flaw tutaj

obudzilem sie na wiosne ;)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2006, 20:52 

Normalnym jest ze jak sie TV przeladowuje i juz nie ma szans by zdarzylo przed calkowitym "przeleceniem' przeciwnika to wale do niego z dzialka przynajmniej...

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2006, 21:03 

jason.paury czy wiesz od czego sa serwery FFA,albo wiesz chociaz co znaczy ten skrót? ,bo wydaje mi się ze nie

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2006, 21:10 

$he4kY napisał(a):
jason.paury czy wiesz od czego sa serwery FFA,albo wiesz chociaz co znaczy ten skrót? ,bo wydaje mi się ze nie

Free-For-All (nie rób ze mnie debila, proszę).

No to jeżeli uważasz, że powinniśmy brać ten skrót dosłownie, to może wykreślimy ze słownika takie pojęcia jak BaseRaping i SpawnCamping. Wtedy to będzie FFA :D

Ostatnio edytowano 5 maja 2006, 21:12 przez jason.paury, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2