Teraz jest 29 lis 2024, 07:47

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2006, 23:35 

komar(poland) napisał(a):
olli napisał(a):
Autor tematu dobrze gada. Nic bardziej nie denerwuje niż ludzka głupota, a w BF2 jest jej nie mało. Mnie nic bardziej nie denerwuje niż Punish za przypadkowe TK. Ja rozumiem że rzucę granat w dziure, a koleś za mną za chwile do niej wlezie - mógł niezauważyć - w porządku - ale za jakiego grzyba punish?! (A jako że lubię grać medykiem to zazwyczaj zanim zdąży mnie punishnąc podniose go, ale i tak dostane punisha :lol: ). Kolejnym przykładem głupoty co po niektórych graczy w BF2 to idiotyczne Voty (szczególnie na commandera) - zawsze po zauważeniu vota na mnie pytam się: Why? 95% pozostaje bez odpowiedzi a jak już łaskawie ten ktoś mi odpowie to daje idiotyczne powody w stylu: "Im better u noob". Dawno temu gościu chciał mnie votować bo miałem przed nickiem [PL] - zapytany o co mu chodzi, zaczął mówić że Śląsk powinien należeć do Niemców i że jesteśmy "loooserzy". Razem z przypadkowo spotkanym tam graczem Gromu wytłumaczyliśmy mu że jest w błędzie (Pozdrowienia dla TheOne84 :) ).

Ja miałem raz taki przypadek, pan klan- jakiś tam rozpoczął głosowanie za kickiem dla mnie ponieważ stwierdził ze strzeliłem do niego z rury na lotniskowcu, do tego jeszcze zostałem zbluzgany od idiotów, debili noobów, lam, a co sie okazało gracz z przeciwnej armii zaczaił sie na radarze i owemu panu dowalił z rury, pokazywałem, pisałem ze siedzi gośc na balkonie ale nadal byłem lama, noob. Najbardziej denerwuje mnie chamstwo u graczy klanowych, przecież powinniśmy z was brać przykład, czy moze mam brać przykład z sytuacji powyżej. Dzisiaj np grałem na serwie gromu, przeczytałem w info że inf, no vechicle, nmo commander, ale do jasnej cholery nie było napisane, że nie można grać mec supportem, oczywiście =grom= jakiś tam stwierdził że powinienem nauczyć sie grać i nie grać supportem, potem rozpoczełą sie wymiana zdań między panem voodoo javo a jakiś tam pstrąg, że kolega pstrąg potrafi latać tylko z granatnikiem, itd itd. Ale takich sytuacji jest masa na naszych niewielu serwerach z uczestnictwem graczy klanowych. Więc jeżeli wymagacie od nas, zacznijcie też wymagać od siebie.

Pozdrawiam

Javo ma racje granatniki sux

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2006, 23:58 

Ja tylko dodam od siebie dwie rzeczy. Po pierwsze, to nie płaczę i nie żalę się, bo ja potrafię sobie z tym radzić (przycisk disconnect i po nerwach), a tylko tłumaczę dlaczego klanowcy jadą czasami po graczach 4fun.

Po drugie, jeśli przynajmniej połowa polskich graczy FFA wzięła by sobie te uwagi do siebie i starała się poprawić te sprawy, to:
a) czerpaliby z gry większą przyjemność (no chyba, że kampienie ze snajpą, to wszystko czego oczekują od gry za 120zł)
b) klanowcom było by nieco lżej, bo FFA to odpoczynek od grania w klanie

Robal: Ja sie tymi apteczkami nie przejmuję zbytnio - koleś niech leci dalej, a ja się zajmę tym co ją zobaczył (najwyżej mnie zabiją), ale musisz przyznać, że jak dwóch kolesi stoi za rogiem, jeden patrzy na drugiego jak na debila, a drugi stoi jakby nigdy nic, to są chyba bardziej narażeni na ostrzał wroga. A jeśli się nie spotykasz z tego typu sytuacjammi to gratuluję i podaj serwery na których grasz :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, 00:04 

wydałem 149zl + 4 zł na dojazd do sklepu + 79 zł za syf + 4 zł za dojazd i snajpie. Przeszkadza Ci to ?

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, 00:24 

Exil napisał(a):
Javo ma racje granatniki sux

niby czemu? nie radzisz sobie z tymi którzy mają je nieźle opanowane?

Co do tego, że ktoś zostaje nagle sam w squadzie to norma, my jak wbijamy na serwer grupką to siedzimy razem na TSie i na bierząco podajemy sobie numery squadów do których się mamy przerzucać - to jest esencja tej gry
co do tego żeby commander dawał sensowne rozkazy, ja sobie dawno odpuściłem ten element bo naprawdę mało kto je wykonuje, no chybaze widzę jakiś zgrany squad to wiem że tacy mnie nie oleją, zwłaszcza jak pokaże im na mapie powód :D

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, 00:29 

jason : gamesnet + wszystkie serwy gdzie leci Dalian, ale tam latam tylko heli. Pograj troche i sam stwierdzsz ze np. na Karkandzie przy hotelu raz czy dwa przyda ci sie zobaczyc rzucana apteczke. Ofcorz racja jezeli sa na jakims odludziu i ten trzyma w łapkach, nawet na takim karkandzie, ale mowie po prostu ze zwieksza sie prawdopodobenstwo ze ktos to wylapie i wykorzysta sytuacje.

Specyfik : gdzies ty kupil takiego drogiego bf-a? No chyba ze wersje rozbudowana ze slchawkami :)

:(

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, 00:32 

Specyfik napisał(a):
wydałem 149zl + 4 zł na dojazd do sklepu + 79 zł za syf + 4 zł za dojazd i snajpie. Przeszkadza Ci to ?

Mnie?? Nie... Gdzieżbym śmiał :)

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, 00:47 

FFA to klanowcy i bezklanowcy w jednym
Grają razem i to nie znaczy że klanowi gracze nie lamią,nie zapominają o zakładaniu składów.
Lub typowo nie nabijają statsów.
Tu raczej nikt do nikogo nie ma pretensji,a jak chcesz zwiększyć poziom publika to zapisz się do klanu 4FUN i masz pogodzona grę klanową z 4FUNową

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, 01:58 

Ja nie muszę :) I nie chodzi mi o podnoszenie poziomu, bycie pr0 i wogóle, ale o to, żeby ludzie zaczęli troszkę myśleć, a i im może to się spodobać :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, 03:35 

nieprzeczytalem calego tematu ale sadze ze duzym problemem bf2 jest fakt ze czat jest praktycznie niewidoczny ! grajac w urbanterror niedlao sei niezauwazyc jak ktos cos pisal natomiast tutaj miesza sie to z radeim wiec ogolnie malo widac:/

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, 04:47 

Trudno nie zgodzic sie z autorem tematu. Musze powiedziec, ze jak gram na ffa to po prostu szlag mnie trafia. Pr0 Pilot, ktory uwaza, ze gunner to jakas zbedna zabawka, gunner ktory nie wie co to TV. Miliony snajperow i claymorow [nienawidze], commander ktory dziwi sie jak go zabijam kiedy chce wejsc mi na strzelca do heli. Medyk, ktory nie wie do czego sluza apteczki, ludzie nie wychodzacy ze skladu po smieci (to juz mnie przestalo dziwic) Juz nie bede narzekal na unlocki, jakies kuzwa g36e czy inne supercelne dziadostwo - przywyklem. Takich sytuacji jest masa, dlatego tez jesli chcem pograc na owym ffa to tylko z kumplami z klanu (wtedy jedynie moge liczyc na to, ze ginac od setnego claymora ktos mnie wskrzesi, lub bede mial pilota, ktory nie rozwali sie na najblizszym drzewie)

Ostatnio edytowano 6 maja 2006, 06:32 przez morthag, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, 06:07 

Witam
No coz znalesc dobry serwer ffa jest bardzo ciezko :)).
A juz o tym by znalesc graczy co troche mysla w grze to juz fantazja.
Klan to klan wiedza o co w grze chodzi i graja skladnie i przemyslanie co mozna zaobserwowac w grze.W wiekszosci na all serwerach jest gra na hurrra,jakiekolwiek odzwierciedlenia przypominajace prawdziwe pole walki to raczej utopia,czolg bez wsparcia to samobojca tak jak i APC ale co tam byle do przodu 1kill=1 dead i tak przez cala gre.Mozna sie na pewno wkurzyc na commanderow bo takich z prawdziwego zdarzenia jest malo a pozatym niewielu ich slucha.Ile razy byliscie juz swiadkami jak przeciwnik wysadza dziala/UV/radar i do konca gry nikt tego nie probuje naprawic czy nawet odbic z rak przeciwnika.Nie umiem latac i sie nawet nie pcham(za stary jestem :)) ale niech lataja najlepsi bo przeciez wsparcie lotnicze to jest wazny element rozgrywki.Natomiast co najbardziej mnie wkurza to medyk co podnosi mnie pod ogniem z 5-6 razy jak z boku stoi APC i wali w to miejsce i gdzie tu logika

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, 09:10 

Tez takie dylematy miałem jak Ty i autor
Dlatego sobie założyliśmy klan 4FUN i gramy na publikach razem.
Nie ma takich problemów a gra stała się naprawdę bardzo przyjemna i efektowna.
Do tego co jakiś czas gramy mecze towarzyskie z klanami,gdzie coś zawsze podpatrzymy i wykorzystujemy to później na FFA.
Nie wspomnę że się trochę powpieniamy ale ogólnie w wierze że właśnie dostajemy dobra lekcje gry.Sill i taktyka itp.itd.
Jedyne rozwiązanie dla was zapisać się gdzieś.bo tematem na forum nic nie zmienicie,choćby dlatego że duża większość graczy w ogóle tu nie jest nawet zarejestrowana.

ps.Jak naprawdę chcecie pograć zespołowo to zapraszam do PL4FC- dajcie cynk do mnie na PM a wyjaśnię dalsze szczegóły.

Pozdro. :P

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, 09:23 

Pare razy widziałem taką sytuację, że był dobry komander, który cały czas spotował (klanowcy wiedzą o co chodzi) to inni gracze chcieli go wyrzucić, bo im to przeszkadzało. I jak tu dogodzić wszystkim :(

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, 09:28 

Mulik napisał(a):
Pare razy widziałem taką sytuację, że był dobry komander, który cały czas spotował (klanowcy wiedzą o co chodzi) to inni gracze chcieli go wyrzucić, bo im to przeszkadzało. I jak tu dogodzić wszystkim :(
Hehehe, to jest najsmieszniejsze. Maja WSZYSTKICH przeciwnikow widocznych, a wyzywaja mnie, ze halasuje zaznaczajac :D.

Ostatnio edytowano 6 maja 2006, 09:28 przez maTTi, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, 09:28 

A wiecie co było najlepsze??

Nie??

Rzucam sobie granaty, a tu patrze biegnie jakiś typ(mój team, zdaje się sierżant ogniowy) specjalnie do moich granatów i ginie i dla mnie -4. Ktoś go reanimował. Rzucam więc następny i co? Znowy ten kolo leci na granat i ginie...

A co do FFA denerwuje mnie tylko, że nie Squad Jumpują i czasem nie reanimują. Usprawiedliwieniem niereanimowania może być, że czasami nie pojawia się na mini8mapce prośba reanimacji i nie widać gdzie potrzebujący jest. Gram najczęściej medem więc wiem jak jest. Czasem trzeba się domyślać czy kolo jest ranny czy dead

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2