Czy ja wiem czy tak przypadkowo.
Nie wiem czy to był komendant Wildy ale gościu ściągnął mój jadący jeepek w połowie drogi pod flagę

.
Ciekawe jaki jest czas uderzenia arty po zaznaczeniu jej.
Poza tym można zrobić dokładny ostrzał robiąc zooma na maxa w tedy nawet skan nie jest potrzebny bo widać jak ludziska biegają.
Skuteczny komendant na FFA?
Nierealne,raczej nabijanie statsów bo jak załoga lewa (wczorajszy karkand,mówiłem że o was napisze,wstyd

)to i tak nic nie zmienisz swoim komentowaniem.
Ogólnie dwie zasady
Arty-jak flagi czyste to tam gdzie najwięcej przeciwnika,albo pod flagę która będą przejmować twoi i trzeba im wysprzątać placyk.
Jak ktoś twoją flagę przejmuje to jak jeszcze jej nie zabielił to arty go ściągnie.
UAV nie tam gdzie najwięcej przeciwnika,ale tam gdzie się ktoś przemyka,reszta podobnie jak z artylerią chodzi o to by zdobywać najsłabiej chronione flagi i bronić swoich.
Dobrze też się samemu gdzieś pod jakąś flagą z tylu skitrać by w razie czego czynnie jej bronić bo wielu nie ma zwyczaju się wracać.
Paczki,daj zoom to zrobisz dokładny zrzut naprawiaj nimi swój sprzęt,dawaj pancernym które lockują przeciwnika pod daną flagą, i nie zawsze dawaj tym co o to cię proszą.
Często jakiś snajperek sobie o paczkę woła.olej takiego gościa bo i tak flag nie zdobędzie a przeważnie kampi w takim miejscach które są bezużyteczne dla reszty graczy.
Po prostu szkoda paczki.
Jak robisz skan to zaznaczaj przeciwników,ale też nie wszystkich.
Zaznaczaj tych którzy są wkoło twoich jednostek albo się przedzierają.
Musisz sam oceniać jakie informacje są ważne dla graczy.
Na klanówkach 8v8 nie ma problemu zaznaczyć 8 osób
Ale przy 64 sprawa polega na ocenianiu co jest zagrożeniem a co dopiero będzie.
Warto też mówić co się dzieje na Vopie,gdzie się poruszają jednostki itp. Itd.
Jak zaznaczysz pancernego lub kogoś kto się dużo po za linie walk oddalił i ciśnie pod flagi to powielaj go nawet jak skan przestanie już działać.
Mówiąc na Vopie zwracaj się numerami do jednostek i mów im jak sytuacja wokół nich wygląda,w razie potrzeby zaznaczaj przeciwników zwracając uwagę danemu składowi że to właśnie ich się dotyczy.
Obcokrajowcom i skrajnym przypadkom zaznaczaj cele działania.
Dobrze byś miał kontakt,jeśli jest lotnictwo kumate które zrobi nalot w razie potrzeby na punkty które im zaznaczysz.
Sumą sumaru i tak to wszystko o dupę rozbić jak ludzie grają dla punktów a nie by wygrać.
Często widzę jak wygrywa drużyna bez komendanta.