Teraz jest 20 lis 2024, 19:33

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 496 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 34  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26 kwi 2006, 19:07 

Lailonn napisał(a):
Hum ale ta przerwa od 20 do 22 to nie "pad" tylko celowe wylaczenie. To sie nie liczy ;]

Nie mam na myśłi tego wylaczenia.Często na TS slyszy się zbiorowe "uuuu,łeee itp." kiedy nastepuje wiadome ;]

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, 12:16 

A wiec stalo sie. Serwerek doczekal sie dwoch nowych zasad. mam nadzieje, ze wszystkim sie spodobaja bo IMO pozwalaja ekipie serwera ograniczac powszechnie nielubiane zachowania :} Ctrl+v z forum Gamesnetu:

Cytuj:
Regulamin serwera (GamesNET.pl | EA POLSKA | gry.wp.pl - gs19.gamesnet.pl:16567):

No team killing.

Nie TeamKillowac(Nie zabijać swoich). Zasada prosta i zrozumiała. Ma jednak drugie oblicze. Pod te zasadę podpada również specjalne wbieganie pod swoje pojazdy.
Oczywiście przypadkowe tk nie są karane(chyba, ze ktoś ma pecha i dużo ich robi to serwer sam go wyrzuci) Karą jest wyrzucenie z serwera a jeśli zachowanie takie się powtarza, ban.

No stats padding.

Co prawda patch w tym miejscu sporo zmienił jednak zasada pozostała. Nie wolno nabijać sztucznie punktów. Na przykład rzucać ciągle amunicje komuś kto strzela na ślepo etc
Kara wyrzucenie z serwera i ewentualne zgłoszenie do EA(a Ci czyszczą w takich sytuacjach konto)

No swearing.

Nie przeklinać. Najczęściej łamana zasada. Kara wyrzucenie z serwera a przy powtórzeniu się sytuacji, ban. Możliwy ban od razu jeśli ktoś się "wybitnie wykazał" Informuje, że karane będą również słowa typu "choj" etc jakie to ludzie pisali myśląc, ze to skrypt pilnuje serwera...

No flaming.

Nie awanturować się. Chodzi oczywiście o ostrzejsze przypadki, które się jednak zdarzają. W takich sytuacjach kara jest kick dla obu(lub więcej) uczestników awantury.

No flooding.

Nie zalewac czatu/voip’a niepotrzebnymi informacjami. Śpiewanie, przeklinanie na voipie będzie karane kickiem oraz w szczególnych przypadkach banem.

No cheating.

Nie używać niedozwolonych modyfikacji gry. Osobie przyłapanej na cheatowaniu grozi perm ban.

Keep the teams balanced and play fair!

Utrzymywać drużyny na wyrównanym poziomie i grac uczciwie. Co do utrzymania drużyn w równowadze to niestety wiele zrobić nie można. Jednak prośba do lepszych graczy aby zmieniali drużyny gdy zauważają, ze gra jest "jednostronna". Gra jest o niebo ciekawsza gdy wróg stwarza jakikolwiek opór ;> W ostateczności możliwe - choć sporadyczne - przerzucanie graczy odgórnie.

Command as a Commander

Jeśli decydujesz się na funkcję dowódcy drużyny wykonuj swoje obowiązki! Jeśli chcesz latać - lataj. Pamietaj jednak aby nie zaniedbywać swoich obowiązków. Jeśli nie umiesz pogodzić gry z dowodzeniem zrezygnuj z tej funkcji. Karą jest kick z serwera.

Don't lock "one person squad"

Jeśli zakładasz squad i zamierzasz grać w nim samotnie licz się z wyrzuceniem z serwera. Jako, że działasz wbrew założeniom działania oddziału, dodatkowo blokując mozliwość tworzenia oddziałów innym graczom - ilość squadów jest ograniczona - twoje zachowanie jest niezgodne z netykietą gry.

System kar jest prosty. Kick(czasem 2/3) a następnie ban na tydzień. Jeśli to nie pomoże dwa tygodnie a potem permanentny.

by Lailonn & dr4go

Admins:

dr4go
gg: 1001816
dr4go@gamesnet.pl

Lailonn
gg: 3283059

Każde interwencje adminów są dokumentowane w postaci screena z konsoli bf2cc lub gry z wyjątkiem automatycznych procesów serwera np. chat flooding czy przekroczenie limitu negative score.

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, 13:12 

no i tak powinno byc
zamykanie squadow najbardziej noobowe zachowanie

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2006, 01:12 

Witam.
Dzisiaj w przeciągu kilku minut, (po kilku minutach gry) wyrzyciło mnie dwa razy z serwera. Trzeci raz już wchodzić nie próbowałem. Za pierwszym jak i za drugim razem, pojawił mi się ten sam komunikat:

Obrazek

Wcześniej grywałem nie raz na GamesNEcie i nigdy problemów nie było. Wie ktoś co może być tego przyczyną ?
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdro.

ps. Żadnych TK, ani "tym podobnych" zachowań z mojej strony nie było.

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2006, 02:16 

Mnie tez "wyplowa" z serwa z tego samego tytulu. Bardziej na uwage zasluguje fakt ze ten mishmash siedzi u mnie w plikach wake2007, a dostaje kopa grajac na Karkandzie :)
Uprzedzajac porady odrazu powiem ze update pb nic nie pomaga ;)

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2006, 02:19 

komunikat o modyfikacji pliku !?

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2006, 11:06 

Posiadam ten sam problem.

http://forum.battlefield.pl/viewtopic.php?t=14833

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2006, 11:08 

błąd z mapą a z jakimś toolem to dla mnie dwa różne problemy :shock:
werewolf nie mam pojęcia co to za problem odziwo jeszcze go nie miałem :D

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2006, 11:20 

Dzieje się tak po nieprawidłowym wgraniu patcha. Po prostu nie podmienia niewiadomo dlaczego wszystkich plików. Czasami pomaga sam reinstall patcha, a jak nie niestety reinstall gry. Ewentualnie proponuje podmienić ten plik z innej instalacji.

P.S. Może tez być wynikiem używania jakiś niedozwolonych modyfikacji. Na Wasze szczęście nie banuje się za nieprawidłowy md5 tych plików.

Tytuł:
PostNapisane: 8 maja 2006, 18:09 

Miałem identyczny problem i reinstalka gry, następnie ściągniecie i zainstalowanie patcha pomogło.

Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2006, 19:29 

mam problem... zostałem zbanowany na tydzien... :lol:
dobra tydzien minoł moze mogłby mnie szanowny pan lailonn odbanowac? :?

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2006, 20:34 

Mogę wiedzieć,za co dziś kicka zarobiłem?Bo jakoś nie bardzo mogę sobie przypomnieć...

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2006, 23:04 

Kick to zadna chyba afera? Pewnie za bluzgi lub serwer wywalil cie za tk,ping. Screenow kickow nie robie bo by mi dysku nei starczylo...

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2006, 08:19 

Lailonn napisał(a):
Kick to zadna chyba afera? Pewnie za bluzgi lub serwer wywalil cie za tk,ping. Screenow kickow nie robie bo by mi dysku nei starczylo...

Oczywiście że nie....ale chyba 3x pod rząd więc boję się dostać bananka ;]

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2006, 09:06 

Gdybys dostal 3 pod rzad kicki od admina to mialbys juz bana. Wiec to pewnie serwer cie kickowal np za zbyt wysoki ping.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 496 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 34  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2