Teraz jest 22 lis 2024, 23:02

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 109 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2006, 12:36 

Kurcze... gdyby to nie byli ruscy a np. amerykanie lub brytole to może bym się skusił na zmiane stron.

btw: czy nie uważacie, że w tej kampanii jest troche za mało stopni do awansu? Już niepamiętam a nie chce mi się sprawdzać, ale chyba 4-5 awansów i ma się oficera...
W 101 już 2 osoby "wskoczyły" na taką posadkę - WuWu (gratz) i jeszcze jedna osoba która zrezygnowała

Chociaż z drugiej strony w kompanii Dutcha o awans jest baaardzo trudno :? a więc ze skrajności w skrajność

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2006, 13:10 

Ja tam nie wiem ale najlepiej byc Szeregowcem Ryanem ;P bo nie trzeba mówic im co maja robic :P tylko biegniesz i napierdzielasz :lol: :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2006, 15:54 

Uważam że awanse rozdawane są zbyt pochopnie i niepotrzebnie, tzn. w kompani nie powinno byc pololwa oficerów a reszta to podoficerowie.
Ofiecrow powinnop byc max. 3, podoficerow góra 4-5 a reszta to szerwgowi i kaprale.
Mysle ze dobrym przykladem jest moja kompania gdzie jest 3 oficerow, 3 podoficerow a pozostali to szeregowi+kaprale.

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2006, 20:53 

ganz napisał(a):
Uważam że awanse rozdawane są zbyt pochopnie i niepotrzebnie, tzn. w kompani nie powinno byc pololwa oficerów a reszta to podoficerowie.

Dokładnie

Inaczej ma się sprawa z medalami.

Powinny być one rozdawane hurtowo :) , no może przesada ale w mojej kompanii dopiero 2 osoby dostały medal :o
Gdyby chciano zachować realizm to ruscy powinni być obsypywani medalami a niemcy (głównie pod koniec wojny) również zalewani żelaznymi krzyżami itd.

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2006, 13:02 

Ja ostatnio tak sobie wymyślilem że byłoby fajnie gdyby kampania byla "wolna" tzn. dobrze byloby odejsc od liniowego scenariusza. Wynik kazdej bitwy powinien wplywac na miejsce rozgrywania nastepnej. Np. osensywa niemiecka oznaczac powinna ze ruscy sie bronia i pod to powinna byc zrobiona mapa. To oznaczaloby odejscie od historycznej dokladnosci ale moim zdaniem grywalnosc bylaby duzo wyzsza.
Co wy na to? Moze udaloby sie namowic kogos z HQ zeby kampania#5 wygladala zupelnie inaczej.
:D

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2006, 14:36 

Oj tak.

Najlepiej zrobić coś w stylu FTH-RPG :)
Albo walka na froncie wschodnim - ~44 allied vs ~16 axis ale ruscy wyposażeni tylko w kamienie, a co 5 żołnierz posiadałby karabin i 5 ammo.

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2006, 18:46 

i wyszedł by Stalingrad :P

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2006, 19:43 
Redaktor Battlefield.pl

Jak widać na bardzo dużo zależy od ludzi, z którymi walczymy. A szczególnie ludzi, którzy dowodzą w kompani. Dla tego nie chciałem zmieniać kompanii. Mam sympatycznego dowódcę po 30, z którym można porozmawiać spokojnie o taktyce i otwartego na propozycje. Miałem nieprzyjemność być na jednym wspólnym treningu mojej kompani z Duchem i to mi wystarczy za dowód. Od dowódców zależą także awanse. Szybkie awanse w mojej kompani były także dla mnie zaskoczeniem. Zbieraliśmy awanse za udział w Scrimach przed kampania, czy nawet na treningach i często o dwa szczeble do góry. Już po drugiej bitwie byłem Scharführerem – czyli sierżantem. Jest to najwyższy stopień, który można zdobyć w kompani. Wydaje mi się, że teraz widzę zamysł mojego dowódcy, który chciał stworzyć zaplecze dla kompani i w pierwszej kolejności awansował osoby, które były podoficerami w jego kompani w poprzedniej kampanii turnieju. Po ostatnich bitwach roszady na stanowiskach są juz rzadkością. HerrKreist ma dość jasne zasady awansów i stopnie podoficerskie przyznawane są osobą wykazującym zdolności przywódcze lub zaangażowane w działalność kompani. Natomiast za skuteczność na polu walki otrzymywanie są odznaki i medale. Co wydaje mi się bardzo rozsądne i całkowicie się z wami zgadzam co do absurdalności sytuacji gdy pół kompanii jest oficerami. Mamy teraz dwóch plutonowych i dwóch kaprali, z których wywodzą się dowódcy składów (podpodziałów). Natomiast reszta kompani to szeregowi i starsi szeregowi, choć juz z odznaczeniami. Z awansami na stanowiska oficerskie jest trochę inaczej z tego co widzę. Przeważnie są oni wybierani przed kampania i tylko uzupełniani w razie potrzeby. Tak stało się u nas, gdy odszedł z braku czasu nasz podporucznik. Po trzeciej bitwie HerrKreist zwrócił się do mnie i do Zeroinga z pytaniem czy chcielibyśmy zająć jego stanowisko. Wymaga to jednak poświęcenia sporo czasu na „papierkową” robotę na forum, rozmowy z HQ i w barakach oficerskich, aby cała Kampfgruppe mogła się bawić i wkrótce Zeroing poprosił o zwolnieni go z obowiązków. Po za tym jak słusznie zauważył Szymas oficerskie gwiazdki mają też druga stronę medalu. Gdy byłem szeregowcem grałem znacznie więcej w pierwszej linii, co przekładało się na ilość zabitych, czy liczbę zniszczonych czołgów. Że o samotnych wyprawach na rozpoznane przedpola nie wspomnę. Natomiast odkąd zostałem podoficerem i dowodziłem sekcja przeciwpancerną, lub podpodziałem kompani w obronie, gdy drugi atakował. Zacząłem grać w drugiej linii by mieć lepsze pole widzenia i móc lepiej reagować na zmiany sytuacji. Wysyłając innych na pierwszą linie, czy do tworzenia zasadzek, samemu ich, oraz flagę tylko osłaniając. A że podkomendnych mam niczego sobie, okazji do „powąchania prochu” jest niewiele. Choć bywa czasem gorąco. Też dobrze się bawię, tyle że jest to trochę inny rodzaj satysfakcji i nie każdemu odpowiada.

P.S. Kiedyś prosiliście o screeny z kampanii. Oto kilka z nich przedstawiające Atak prawie całości sił Rosyjski na rozciągnięte lewe skrzydło pozycji Niemieckich. Bronionych przez 101 Pułk Grenadierów Widziane z pozycji centralnej flagi Niemieckiej, autorstwa Actionmama z kompani SJ.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2006, 20:26 

Ładne scriny WuWu nożowniku ty jeden...
Arjen --> troche przsadziles ale mysle ze ironicznie skomentowales co napisalem, a tak na poważnie, nie sądzicie ze to mogloby byc ciekawe, żeby zamiast sztywno ustalonej kolejnosci bitew zrobic cos bardziej a'la spontan, wtedy czuje sie przyjemnosc z mozliwosci prawdziwego wpływu na przebiew kampanii, taki troche tryb kariery

WuWu --> tak apropos dowódców, w poprzedniej kampani mialem wspanialego dowódce Chopper'a, to jest naprawde swietna postac, dzieki niemu bardzo zapaliłem sie do ideii F|H. Fcet około 40, dwojka dzieci, nauczycuiel historii w Walii, zeby wszyscy w HQ byli tacy jak on to nasz turniej były niesamowity, to że odszedl jest ogromna strata dla wszystkich graczy F|H - dla WSZYSTKICH.
ps. sam mam 26 lat, mieszkam w Londynie a na imie mi Wojciech
i wogóle to pozdrawiam wszystkich :)

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2006, 21:11 
Redaktor Battlefield.pl

ganz napisał(a):

:wink:
Btw jestem twoim imiennikiem. :)

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2006, 21:30 

ganz napisał(a):
Arjen --> troche przsadziles ale mysle ze ironicznie skomentowales co napisalem, a tak na poważnie, nie sądzicie ze to mogloby byc ciekawe, żeby zamiast sztywno ustalonej kolejnosci bitew zrobic cos bardziej a'la spontan, wtedy czuje sie przyjemnosc z mozliwosci prawdziwego wpływu na przebiew kampanii, taki troche tryb kariery

Mówiłem całkiem serio, może lekka przesada :wink: ale byłoby fajnie

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2006, 21:55 

No no... ale to mi pachnie fraternizacją.... hehe moze to i nawet dobrze.
W kazdym razie bardzo ciesze sie ze udalo mi sie wprowadzic polaków do F|H, fajnie ze Polacy nie gęsi... i w Forgotten Honor grają :D

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2006, 23:10 

To ja się ciesze, że mnie "zrekrutowałeś" :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2006, 02:02 

Szkoda, że w ten piątek nie było mapy z kampani tylko CTF. ALe i tak bawilem sie bardzo dobrze. A co do przyszłego piątku: czy była by możliwość odejścia około 12.00 gmt? W sobotę z rana mam trening + plus totalne urwanie głowy ze sprawdzianami :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2006, 07:45 

QuattroPL --> nikt nie kaze ci grac cale 6 godzin, mozesz odejsc kiedy chcesz, tylko przedtem poinformuj swojego CO

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 109 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2