Teraz jest 4 mar 2025, 20:17

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 201 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2006, 13:58 

Ja gram caly czas snajper/AT, wiec zwykle to ja jestem postrachem jeepow. Poza tym nie wydaje mi sie by respawn jeepa byl czestszy od artylerii. Poza liniami wroga zawsze jest pelno sprzetu, jeden jeep wiecej to niewielka zmiana, w ferworze walki: kto wsiadzie do jeepa? Albo po prostu zostanie stracony zanim jeszcze opadnie przez czolg/apc/at. Traktowalbym ta zmiane jaka ciekawostke, ale nic szczegolnie zmieniajacego gejmplej na FFA. Klanowcy moze i jakies rozwiazanie w 8v8 znajda... prawie na pewno :lol: .

Co do patchowania, to przeciez jak mi sie wydaje to DICE jest odpowiedzialne za caly kod, nie EA. Jak znam skandynawie (Dice- szwecja), to nad takimi grami nie pracuje duzo osob - przyklad: dunski Hitman zostal stworzony przez chyba gora 10 kluczowych osob. DICE juz na pewno pracuje nad nowym tytulem, a poprawienia tej cholernych bugow wynikajacych z desynchronizacji, wymagalyby zapewne duzych nakladow czasu - i tu IMHO wchodzi EA probujac dystrahowac nas jakims cudami z jeepami i dodatkami - typowym marketingiem.

I zgadzam sie na polskich serwerach lamy strasznie w dupe dostaja, poziom jest naprawde wysoki - wymagamy powazniejszych zmian niz kosmetyka gry, ktora tak uwielbia przecietna zachodnia lamka.

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2006, 23:25 

Coś takiego mi wpadło wczoraj do głowy.

Może likwidacja SJ ma związek z pojawieniem się trybu coop. Ponieważ nie sądzę aby booty stosowały SJ, więc pewnie chodzi o to by gra z botami nie była rozwalana przez zmianiające się squady.

Nie wiem jak tam wychodzi sprzedaż BF2, ale podejrzewam, że generalnie może być problem z nowymi graczami, który po prostu mają teraz trudny start ("Gierka fajna, ale na sieci nie pograsz bo masakra"). Więc pewnie cały manewr z tym trybem coop i przez to SJ, wynika z chęci uruchomienia trybu dla początkujących (nie sądze by ktoś pro chciał grać w trybie coop), a przez to prawdopodobnie zwiększy się sprzedaż nowych gierek.

Pamiętajcie, że EA ma tylko jeden cel - kasa. A ta pochodzi z nowych kopii, lub płatnych dodatków.

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2006, 09:54 

jurgens napisał(a):
Pamiętajcie, że EA ma tylko jeden cel - kasa. A ta pochodzi z nowych kopii, lub płatnych dodatków.

Sporo kasy pochodzi też od klanów, które wykupiły serwery rankingowe. Znasz jakichś freeplayowców, którzy płacą EA za serwer?

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2006, 10:16 

Blood napisał(a):
jurgens napisał(a):

Sporo kasy pochodzi też od klanów, które wykupiły serwery rankingowe. Znasz jakichś freeplayowców, którzy płacą EA za serwer?

tez place za serwer. zobacz na CB ile jest klanow. myslisz, ze one zrzeszaja samych pr0-wannabees? z mojego doswiadczenia wynika, ze 80% klanow to nooby 30-letnich Brytoli. nie znamy (gigantycznej) liczby klanow z noobami z USA. i oni maja naprawde wiecej kasy na drozsze (64) serwery.

pzdr
neuro

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2006, 10:43 

Specyfik napisał(a):
jurgens napisał(a):
Ale był jeden fajny klimat. Trzeba było przebiec z miast do hali i był placyk - jakieś 5 sekund sprintem. 10 minut trwało zanim graczom jednej z drużyn udało się przebiec przez ulicę na drugą stronę. Dopiero jak się zebrali wszyscy. Ustawiono stanowiska RKMów. Rozpoczęto strzelać zaporowo, poszły granaty dymne, to udało się przeskoczyć dwóm squadom. Potem to juz było wyrzynanie obrońców jak na filmach :D

dlatego gram w PRMM 8)
.... i te nowe mapy.... ehhh poezja :)

no, tylko trzeba je dobrze poznać, zanim się będzie wymiatało :) wczoraj graliśmy całym polskim składem an tej dużej pustynnej (El Alamein XXL?). Ja pier***, dawno się tak dobrze w czołgu nie bawiłem - nawet F18 z działa zdjąłem :D

neuro napisał(a):
tez place za serwer. zobacz na CB ile jest klanow. myslisz, ze one zrzeszaja samych pr0-wannabees? z mojego doswiadczenia wynika, ze 80% klanow to nooby 30-letnich Brytoli. nie znamy (gigantycznej) liczby klanow z noobami z USA. i oni maja naprawde wiecej kasy na drozsze (64) serwery.

święta racja - i to nie tylko się Stanów odnosi, ale już za Odrą widać, że klany to wcale nie pryszczate dzieciaki, które grają 4 godziny dziennie minimum i jarają się skillem, tylko kolesie po/w trakcie studiów, którzy grają dla przyjemności i nie mają aspiracji do bycia pro. I kupują dodatki.

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2006, 17:22 

Ja mam zdanie podzielne. Co do klanow (bylem w 2) SJ sluzyl zazwyczaj atakom na berserkera (co czesto konczylo sie smiercia berserkera (dowodcy) zanim ktos sie urodzil) ale tez pomagal w atakach na mapce clean sweap (tam sie inaczej na sparach dostac nie dalo) a na serverach FFA gram dosc czesto na serverze dead meat i tam teamy sluza do komunikacji i teampleyu (VOIP) lecz tez ludzie rodza sie na leaderze bo niechce im sie isc z okupowanej bazy do baz ktore sa puste w obawie otrzymania etopiryny ze snajperki. A co do jeepkow to raczej beda sluzyly kampieniu niz pomocy. I jeszcze jedna rzecz (ktora mozliwe ze bedzie powrzechna po usunieciu SH) mianowice to infiltracja. Przyklad jest mapka na 64 i jakis koles idzie do ostatniej bazy z druzyna. Wiadomo medycy zolnierze wsparcia, AT komandosi. Zazwyczaj wygladalo to tak : dowodca kitral sie w krzakach a sklad przejmowal flage, i ilez to bluzgow bylo na medykow ratujacych im du** bo oni chcieli miec inny zestaw(klase). Teraz (wg mnie) bedzie to raczej polegalo na tym by szybko flage przejac z maksymalnym uzyciem medykow i teamplayu (czyli tu by sie VOIP przydal) po przejeciu flagi zabranie samochodu i cieszenie sie przejscie tych metrow/kilometrow do ostatniej bazy nie bylo marnotractwem czasu i punktow.. Wiec raczej mam mieszane uczucia co to tego pacza. Z jednej strony moze cos nowatorskiego do gry wprowadzic, a jednak moze popsuc zabawe wielu osobom. I jest jeszcze mozliwosc ze do gry dostanie sie znowu porcja bugow, ktore powodowaly by (tylko snuje przypuszczenia ) ze spuszczone jeepy bede sie blokowaly, beda "lataly"(czyli unosily sie nad ziemia) itp. Wiec nowy pacz jest (teraz po ostatnich paczach ea) gra w ciemno albo bedzie dobrze albo caly gameplay pujdzie sie bujac.. :/

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 201 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14

Strefa czasowa: UTC + 2