Teraz jest 4 mar 2025, 19:09

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 maja 2006, 13:46 

Wczoraj utworzylem sobie nowe konto w BF2 i dostalem nawet kicka z serwera za jednorazowy ostrzal bazy przeciwnika. Po pierwsze myslalem, ze skoro admin zobaczy nowicjusza, to najpierw da ostrzezenie, a nie odrazu wywali, po drugie, jak dzis chcialem zagrac na swoim starym nicku (first sergeant) to ze zdziwieniem zauwazylem ze skutki kicka na drugim nowym koncie obowiazuja i tu :shock: Przeciez to totalna glupota :!:

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2006, 14:09 

tak jest i tak powinno byc - pbguid jest cd-key hashem na ktorym jest utworzone konto,
jesli by to nie mialo tak dzialac to cheaterzy by sobie co chwila zakladali konta nowe ...

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2006, 14:49 

To znaczy, ze nalezy chronic swoje stanowisko BF2 jak oka w glowie i nie udostepniac zadnych kont innej osobie. Zalozmy, ze przychodzi do mnie ktos i mowi, ze chce sobie pograc. Ok mowie zaloz sobie konto i graj. Wychodze o on sobie gra i chituje na potege PB go banuje, a ja pozniej loguje sie na swoje konto i widze ze mam wyzerowane statsy przeciez to idiotyzm. PB powinien jak juz banowac konkretne konto i to byloby uczciwe.

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2006, 15:06 
Moderator forum

Pitolicie Hipolicie. Gdyby tak było jak piszesz nie byłoby skutecznej sankcji za używanie czitów. A jak Cię PB zbanuje za czity to nie zeruje Ci konta tylko uniemożliwia gre na danym cd-keyu, to znaczy zasuwasz po nowego BFa do sklepu.

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2006, 15:27 

Arctico1 napisał(a):
To znaczy, ze nalezy chronic swoje stanowisko BF2 jak oka w glowie i nie udostepniac zadnych kont innej osobie. Zalozmy, ze przychodzi do mnie ktos i mowi, ze chce sobie pograc. Ok mowie zaloz sobie konto i graj. Wychodze o on sobie gra i chituje na potege PB go banuje, a ja pozniej loguje sie na swoje konto i widze ze mam wyzerowane statsy przeciez to idiotyzm. PB powinien jak juz banowac konkretne konto i to byloby uczciwe.

Właśnie,że jest wszystko jest w porządku, tak jak SNAKE'83 napisał PB bazuje na HASHu CD-KEY'a, nie na nazwie konta. Jeżeli się logujesz na serwer, klient(gra) wysyła HASH CD-KEY'a do serwera PB i nie ważne czy grasz jako "Arctico1" czy pod innym nickiem(nowe konto), PB i tak będzie widział HASH Twojego CD-KEY'a i jak ktoś będzie cheatował grając na tym CD-KEY'u i PB Cię przyłapie to masz bana nie na konto ale właśnie na CD-KEY. Co do zerowania konta: zeruje tylko EA, nie PB(EvenBalance).

Pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2006, 15:45 

Hynol napisał(a):
Pitolicie Hipolicie. Gdyby tak było jak piszesz nie byłoby skutecznej sankcji za używanie czitów. A jak Cię PB zbanuje za czity to nie zeruje Ci konta tylko uniemożliwia gre na danym cd-keyu, to znaczy zasuwasz po nowego BFa do sklepu.

No dobra, nie wdawajmy sie w szczegoly czy ea zeruje, czy PB banuje, lecz na pewno nie zasuwalbym po nowego BF do sklepu tylko wyslalbym te ich gowniana plyte z powrotem. Zreszta i tak jest do d$%^

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2006, 15:50 

Arctico1 napisał(a):
Zreszta i tak jest do d$%^

zapewne z 90% uzytkownikow tego forum tez tak mysli :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2006, 16:25 
Oldboy Battlefield.pl

nie podoba sie? to nie graj i nie zawracaj nam glowy juz wiecej:)
papa...

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2006, 17:08 

Okota napisał(a):
nie podoba sie? to nie graj i nie zawracaj nam glowy juz wiecej:)
papa...

Generalnie nie mam zadnych zastrzezen co do dzialania PB, bo wychwytuje i banuje wszystkich chiterow. Sam nigdy nie chitowalem i nie bede chitowal, lecz mam pewne watpliwosci co do zasadnosci wiazania ze soba kilku roznych kont.

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2006, 17:16 

widac ze nie jestes rozgarniety zabardzo ... nie wiedzialem ... myslalem , staraj sie bardziej myslec ,

bany pb - czyli na wszystkie serwery z wlaczonym pb nie dostaje sie od adminow !!
wiec jak cos przeskrobales ze nie mozesz na serwery wejsc to punkbuster zrobil
a jak na jeden - to podpadles adminowi i tyle , nie placz tylko idz gdzie indziej i mysl jak sie zachowujesz

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2006, 17:43 

SNAKE'83 napisał(a):
widac ze nie jestes rozgarniety zabardzo ... nie wiedzialem ... myslalem , staraj sie bardziej myslec ,

BF2 wplywa niekorzystnie na szare komorki to prawda :lol:

bany pb - czyli na wszystkie serwery z wlaczonym pb nie dostaje sie od adminow !!
wiec jak cos przeskrobales ze nie mozesz na serwery wejsc to punkbuster zrobil
a jak na jeden - to podpadles adminowi i tyle , nie placz tylko idz gdzie indziej i mysl jak sie zachowujesz

Podpadlem adminowi to prawda juz raz to mialem.

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2006, 19:20 

Arctico1 napisał(a):
Zalozmy, ze przychodzi do mnie ktos i mowi, ze chce sobie pograc. Ok mowie zaloz sobie konto i graj. Wychodze o on sobie gra i chituje na potege PB go banuje, a ja pozniej loguje sie na swoje konto i widze ze mam wyzerowane statsy przeciez to idiotyzm. PB powinien jak juz banowac konkretne konto i to byloby uczciwe.

Jestem pewny, że takie sytuacje zdarzają się codziennie. Ot, przychodzi do mnie znajomek, wychodzę na chwilę do kibelka, a ten w międzyczasie tworzy sobie konto, ładuje cheaty, zalicza bana i to wszystko pod moją nieobecność. Chyba założę hasło do komputera, bo jeszcze mi kiedy żona zapracuje na bana ;-)

pozdr,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2006, 20:58 

ognacy napisał(a):
Jestem pewny, że takie sytuacje zdarzają się codziennie. Ot, przychodzi do mnie znajomek, wychodzę na chwilę do kibelka, a ten w międzyczasie tworzy sobie konto, ładuje cheaty, zalicza bana i to wszystko pod moją nieobecność. Chyba założę hasło do komputera, bo jeszcze mi kiedy żona zapracuje na bana ;-)

pozdr,
Ognacy

No wlasnie widzac to co sie dzieje w Polsce to wszystko jest mozliwe :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 21 maja 2006, 00:29 
Oldboy Battlefield.pl

wkoncu kazdy widzi kogo mamy za v-ce premiera... :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 21 maja 2006, 09:20 

Arctico , żalisz się , że za grzechy z jednego konta pokuta skutkuje na wszystkie.Pociesze Cię , jak grałem w BHD był zasadniczo jeden naprawdę grywalny polski serwer , zasadniczo większość polaków grała tylko tam.Naprawdę przykro bylo dostać bana na tym sererze.Admin dawał bana po numerze IP.Ja byłem wtedy użytkownikiem osiedlówki z której korzystało jeszcze pary graczy , sympatycznych aczkolwiek lubiących rzucić mięsem w chwilach skoków ciśnienia w trakcie gry , za co ban był nieuchronny (od doby do tygodnia).Admin dawał ban na całą naszą sieć i mimo licznych próśb nie było zmiłuj się , trzeba było ponosić odpowiedzialność zbiorowo.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2