Teraz jest 19 kwi 2025, 01:40

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 sie 2003, 22:47 

http://www.softdesk.com.pl/

ktos sie orientuje jak sprawa pingow moze wyglondac? bo pozatym oferta fajna.

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2003, 22:54 

na radiowki ja bym jednak nie stawial. Grey u nas na tym gfra i jak jest burza czy deszcz to ma ping z kosmosu :D i pewnei wszelkei wachania pogody tez wpywaja na transfer. Do tego pewnei dochodiz odleglosc od nadajnika. Najlepiej jakby Ci dali potestowac i sambys ocenil

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2003, 23:08 
Oldboy Battlefield.pl

uuuuuu asynchroniczny... nic nie mowia o CIR... hmmm
umowa... jezu jakie kary... 10 dni max zwloki... (pewnie jeszcze licza do czasu wplyniecia na konto..), bledy stylistyczne i ortograficzne w umowie ( :lol: ), regulamin... ojojojojoj... jaki dlugi... chyba nie przebrne przez niego...
pare spraw:
jakiej firmy radia beda montowac (avaya - ta firme polecam, planet - ;/ 4 mialem zanim avaye zamontowali mi)
CIR - czyli minimalny transfer - bo w umowie masz "do" - (1kb to tez transfer i dostep do netu) aha umowe mozesz sam zmieniac i w nia ingerowac !! - takie masz prawo (przed podpisaniem)
poszukaj kogos kto ma od nich net - najleprza metoda...

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2003, 23:14 

ja mam lącze radiowe od pół roku i...moja opinia nie opłaca się to jest dobre do oglądania stron,downloadingu softu itp...ale tak to duże wachania netu są pingi od 150 wzwyż częste "zaniki netu" czyli grasz w beefa i nagle "connection problems" i wywala do menu w większości grach online tak jest fakt że radiówa jest tania ja płace 38zł/miech instalacja 250zł ofkoz net bez ograniczenia no chyba że ta firma bardzo dba o klientów i będą dobre łącza itp....

PS acha te transfery na tej stronie podanej przez couga są identyczne z tym co ja miałem na reklamie firmy która zakładała mi net tylko że to są bzdety na pokaz(dla oka)byłem na początku w ich firmie i się pytałem dlaczego taki bzdetny transfer jest a oni na to przecież pisze do 1mb w necie a np. 4kb mieści się w przedziale od 0 do 1mb nigdzie nie pisało że to będzie 1mb i tego typu niedomówienia na umowie były..

update po poście okoty:

przed podpisaniem umowy pytałem się ofkoz jaki jest minimalny transfer itp....żadnych liczb mi nie podali coś tak mieszali,ściemniali i jedyne co usłyszałem to "dosyc dobry"nawet gościu który instalował sieciówke(planet)tesh jakoś nie wiedział(ofkoz nie chciał powiedzieć) jaki jest transfer czym mnie bardzo rozbawił

update2 znalazłem ulotke reklamową firmy która mi net zakładała:

....do 100Mbit/s w sieci lokalnej w ciągu 10 minut skopiujesz zawartość płyty DVD od kolegi z bloku....
....do 10Mbit/s w sieci miejskiej w ciągu 10 minut pobierzesz zawartość płyty cd-rom z naszego servera....
...do 1Mbit/s w sieci globalnej(net) w ciągu 10 minut ściągniesz 75 minut muzyki z systemu Audiogalaxy....

Ostatnio edytowano 25 sie 2003, 23:32 przez MK, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2003, 23:30 

Ja mam łącze radiowe 1,5 mbit/s z ProFuturo z CIRem coś kole 380kbit/s i loto aż miło. Żadna burza nam nigdy nic nie popsuła. Myślę, że to kwestia odpowiedniej techniki plus doświadczenie ... firmy :)
Na tej radiówce mamy naprawde rzadkie przerwy w necie, na łączu dzierżawionym z tepsy bylo gorzej, a i transferki maxymalne bez problemu da się osiągnąć. Łącze radiowe - jak najbardziej, ta technika naprawdę sporo może, czy z tej firmy ... no cóż, każdą fajną rzecz da się spartolić :P

P.S. A ping na .pl ZaginionyŚwiat mam często poniżej 30ms - żyć nie umierać 8)

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2003, 23:36 
Oldboy Battlefield.pl

no wlasnie planet...
a ja mam takiego providera ktory sie interesuje i naprawia ostatnio przebudowali mi stacje bazowa wymmienili nadajnik... we wzesniu dojdzie m do przepustowosci jeszcze 2Mbity a ze wstrzelony jestem bezposrednio w szkielet Pro Futuro... to nienazekam... zeczywiscie odczasu do czasu mam worning.... ale to raz na ruski rok...(kiedys bylo gozej :) ) coz powiem tak na leprzego providera nie moglem trafic... swietne lacze... miejsce na serever... z szefem jestem na ty 8) ... ehhhh :) sorry :P

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2003, 23:38 
Oldboy Battlefield.pl

kidzi pingi na 220.104.6.131:14567 ~30
o: http://okota.4web.pl/tokyo!!!.jpg
8)
Pro Futuro rullez 8)

Tytuł:
PostNapisane: 26 sie 2003, 01:43 

mialem radiowe i nie polecam. do gier sie nie nadaje, za wielkie wachania. Glowny nadajnik musi byc blisko anteny i nic wysokiego nie moze byc pomiedzy tymi punktami.

Tytuł:
PostNapisane: 26 sie 2003, 08:39 

Radiówki są bardzo dobre przy założeniu że osoba, która zakłada ten sprzęt i go obsługuje ma pojecie co robi. Spieprzyć to się da wszystko. Większość problemów z radiówkami to admin idiota a łącze najgorszy shit jaki się da plus 200 użytkowników i odrazu opinia, że radiówka to gówno. Osobiście działem na radiówce i teraz też działam, i wszystko spoko ale firma dostarczajaca neta ma pojecie o tym co robi a nie tylko bierze kasę.

Tytuł:
PostNapisane: 26 sie 2003, 11:09 

Zb0y napisał(a):
Radiówki są bardzo dobre przy założeniu że osoba, która zakłada ten sprzęt i go obsługuje ma pojecie co robi. Spieprzyć to się da wszystko. Większość problemów z radiówkami to admin idiota a łącze najgorszy shit jaki się da plus 200 użytkowników i odrazu opinia, że radiówka to gówno. Osobiście działem na radiówce i teraz też działam, i wszystko spoko ale firma dostarczajaca neta ma pojecie o tym co robi a nie tylko bierze kasę.

święte słowa...bardzo ważne tesh są linie które ta firma dzierżawi od providera np.tpsa lub netii, wszystko raczej jest dobre transfery itp ale o MP w grach raczej zapomnieć należy(u nas goście nawet po lanie mają taqie lagi w CS-ie że szok...)a...najgorsze jest to że to łącze 1mb niewiadomo na ile typa jest tzn.oni(firma)mówi że 1mb na 10 kompów a przecież mogą dla kasy podłączyć dwa razy tyle i...dupa i zapchane te łącza są jak nic bo dużo dupków non top kazzami i innym gównem się bawi..a firma nie chce się narażać(tracić klientów)i wycinać ten badziew

PostNapisane: 26 sie 2003, 13:45 

Coug napisał(a):
http://www.softdesk.com.pl/

ktos sie orientuje jak sprawa pingow moze wyglondac? bo pozatym oferta fajna.

Zapytaj Titusa jedzie na radówce 1mbit on ci wszystko powie :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 26 sie 2003, 13:55 

wuj... wojek(?) fobra rada :)

Tytuł:
PostNapisane: 27 sie 2003, 17:08 

Okota napisał(a):
kidzi pingi na 220.104.6.131:14567 ~30
o: http://okota.4web.pl/tokyo!!!.jpg
8)
Pro Futuro rullez 8)

Okota na jakiej mapce robiony skrin?

Tytuł:
PostNapisane: 27 sie 2003, 17:17 
Oldboy Battlefield.pl

buehehehehehehehehehehheheheheheheheheh
ahahahahahahahahhahaahahahahahahahahahah
eheheheheheheheheheehehehehehehehehehehehe
ohohohohohohohohohohohohohohohohohohooho
hihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihih
no to sie przypatrz... :lol: ufffff

Tytuł:
PostNapisane: 27 sie 2003, 18:53 

odrazu widać że to Kharkov.
No chyba że nie, ostatnio DC odpalalem w wersji 0.3
Co do softdesk to zobacz czy jestes w ich zasięgu. Ja tam miasta które są tam wylistowane pierwszy raz na oczy widze.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2