Teraz jest 4 mar 2025, 22:34

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23 maja 2006, 16:24 

Cytuj:
No i co z tego że byli adminami i na własnym serwie siedzieli w samolocie??? - żaden serwer nie wystartuje jak nie będzie odpowiedniej ilości graczy a stojący na pasie samolot to więcej niż easy frag. Nie chce mi się też wierzyć że 6 ludzi bedzie siedzieć w różnych pojazdach przez 300h nic nie robiąc i kikując innych co się dołączają do gry - bez przesady takich idiotów chyba jeszcze ie stworzono.

Ilu graczy jest potrzebnych, żeby się rozpoczeła rozgrywka, zależy od ustawień serwera - jak jesteś adminem, to sobie możesz łatwo ustawić tą wartość na 1.

Tytuł:
PostNapisane: 23 maja 2006, 19:29 

Ogon napisał(a):
Ilu graczy jest potrzebnych, żeby się rozpoczeła rozgrywka, zależy od ustawień serwera - jak jesteś adminem, to sobie możesz łatwo ustawić tą wartość na 1.

Nie ma jak kochane punkciki :) :) :) :)

PS
Ludzie naprawde tak robia??

Tytuł:
PostNapisane: 23 maja 2006, 19:59 

robal napisał(a):
Jestem 325

Colonel, 90s - statsiarze ;]

Zobacz CH-Swider 7 :shock:

Powiem tylko jedno JA JESTES SPRITE A WY JESTESCIE PRAGNIENIE :)

Tytuł:
PostNapisane: 23 maja 2006, 20:09 

Nowy patch, nowe bugi:

Przeglądarka serwerów:
pingi nadal z dupy (teraz nawet 16 mln ms)
Nie wyświetla się lista graczy na serwerze

Gra:
Delfinki nadal działają tak, jak w 1.22 (jak dla mnie to bug, ale pewnie spro osób odetchnie z ulgą).
W oknie informacji o serwerze...nie ma informacji o serwerze; są puste pola.
Zepsuli mapę na strike at karkand - trochę ucięty lewy bok - niby nie przeszkadza, ale widać, że debile z DICE nadal odwalają partaninę.

To tyle po kilkunastu minutach grania.

edit: ups - nie ten wątek :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 24 maja 2006, 01:19 

Brednie piszecie liczba ticketów oraz min liczba graczy potrzebnych do rozpoczęcia rozgrywki jest ustalona z góry przez EA i adekwatna do liczby sltów na serwerze , nie może to być jeden gracz na żadnym serwerze rankingowym , wiem bo sam jestem adminem takowego serwera.

Tytuł:
PostNapisane: 24 maja 2006, 13:01 

Dobre posunięcie, Ea i Dice wprowadzają kolejne dodatki: Special Forces, Europejskie Siły Zbrojne, a następnie Armoud Furry. Jednocześnie wprowadzają w patch`ach unlocki i odznaczenia ( dla lam, noob`ów, niedzielnych graczy itd. itp. etc.). To skłania POTENCJALNYCH GRACZY do kupna BF2 oraz jego dodatków. EA i Dice potrafią wyciągnąć kupe kasy. Firmy nadal uważając, że mają za mało kasy, wiedząc kiedy wyjdzie BF2142 starają się jak najbardziej za pomocą patch`y UWALIĆ wszystkie atuty BF2. Ponadto EA podpisuje kontrakt z Nvidią, polegający na tym, że m.in starsze karty spod znaku Radeona w kolejnych patch`ach stracą na wydajności, w taki sposób, że jedynie opłacalny będzie zakup nowych GeForc`ów. Stopniowy zabieg polegający na "uwaleniu" BF2 ma pomóc jego scenie w bezproblemowym przejściu na BF2142. Jednym z końcowych gwoździ do trumny staje się patch 1.3 który likwiduje Squad Jumping. - Tak właśnie ja to widzę....
I tu pytanie jest do WAS, graczy BF2. Czy pozwolicie, żeby EA i Dice znowu sobie robili z WAS jaja, w kolejnej ich grze BF2142? EA i Dice nie zmienili swojego stanowiska w sprawie patch`a 1.3, pomimo petycji pod którą podpisało się wiele tysięcy graczy z całego świata (w tym gracze z najlepszych klanów na świecie). EA i Dice nie interesują się takimi opiniami, dla nich liczy się TYLKO wyciśnięcie jak największej kasy. Jeżeli nie chcecie byc więcej traktowani jak 'bydło' nie przechodzcie na BF2142, tylko na Enemy Territory: Quake Wars! Nie ma innego sposobu, aby EA i Dice dostały nauczkę za swoje 'nikczemne' postępki wobec graczy. :/

http://enclave.myminicity.com/

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2006, 12:30 

darekw napisał(a):

wow.... załapałem się do 50 ! :D muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu muszę do przodu

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2006, 13:21 

xgty22TWO napisał(a):
Jeżeli nie chcecie byc więcej traktowani jak 'bydło' nie przechodzcie na BF2142, tylko na Enemy Territory: Quake Wars! Nie ma innego sposobu, aby EA i Dice dostały nauczkę za swoje 'nikczemne' postępki wobec graczy. :/

Mądry post. Jeśli ktoś uważa to za teorię spiskową, niech pomyśli że dla firm naprawdę nie liczy się zadowolenie graczy (od tego są ludzie z działu PR) a zysk. A obry spec od marketingu potrafi wycisnąć z gracza każdego centa, co własnie robi EA.
Osobiście czuję się oszukiwany przez tą firmę. Chyba wiem jak czuli się Oni kiedy grałem w ich pirackie kopie. Wydając patcha 1.3 zremisowali na 1:1.
Dogrywki się nie przewiduje bo następna gra sieciowa na 95% nie bedzie spod szyldu "EA".

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2006, 15:17 

Tylko że EA nieszczególnie celuje w playerów starających się pozycjonować na pr0, więc BF 2142 będzie i łatwiejszy, i przystępniejszy od BF2. Grałem trochę na E3, podobało mi się nawet. Gdybym miał kupować - nie wiem czy bym kupił, przyszłość niezbyt mnie obchodzi. Prywatnie celuję we Frontlines: Fuel of War, nie w QW:ET, który mi się wydał bardziej plastikowy.

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2006, 00:28 

po tym patchu gram juz bardzo malo w bf'a bo wydaje mi sie dziwny (najlagodniejsze okreslenie), widzialem gdzies filmik z 2142 (tzn udostepnili go betatesterzy z bf2s.com - tylko nie pamietam gdzie) i pierwsze wrazenia nie sa najlepsze - pozostaje czekac na QW, UT 2007 i jakies inne ..........

> robalku jakbym statsil to bym jezdzil caly czas armorami na miejskich mapach i zabijal bezbronnych medykow na spawnach, albo latalbym tylko j-10 i kampil lotniskowce niemyslac nawet by wejsc kiedys do samolotu grajac usmc :wink: (znam takich)

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2006, 13:07 

c0lon3l to gramy razem w UT2k7 :D też czekam na dzień w którym się pokaże.

Co do bf2142 to na pewno go nie kupie,mam dość patchy,bugów i ingerowania w styl gry.
A to co zrobili z BF2 to tylko przedsmak tego co nas będzie czekać.

Tak się pobawiłem tą stroną do której tu kolega dał linka,
I jest zarejestrowane 4676 polskich graczy
Wiec odejmując fejki i zaokrąglając sumkę to zakładamy że jest 4500 graczy Polskich
Więc EA Polska zarobiła na samej podstawce 625,500zl

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2006, 20:21 
Redaktor Battlefield.pl

darekw napisał(a):

Jakim cudem nie ma mnie na liście :( Mam ustawione, że jestem polakiem

I'm as cold as the cold wind blows

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2006, 22:50 

Sorry ale musiałem :P Taki mały off-topic: :?
Cytuj:
Tak się pobawiłem tą stroną do której tu kolega dał linka,
I jest zarejestrowane 4676 polskich graczy
Wiec odejmując fejki i zaokrąglając sumkę to zakładamy że jest 4500 graczy Polskich
Więc EA Polska zarobiła na samej podstawce 625,500zl

90s. wszystko pięknie ale firma EA nie ma 100% zysku. Tego NIE da się osiągnąć :!: trzba odliczyć koszty produkcji(koło 5-10%), dystrybucji(nawet do 30%) gaże dla programistów, i wszystkie inne koszty. To co podałeś to tylko PRZYCHÓD. Przychód-Koszty=ZYSK.
Taka mała lekcja ekonomii, co nie zmienia faktu że EA musiała dużo zarobić na BF2 w Polsce (myślę że ponad te 625 tys. zł. Ich sprzedaż światowa to ponad 3 Mld. dolarów)
To chyba już koniec. 8)
Wyabczcie za offa :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2006, 23:49 

Masz racje
Ale jakie koszty poniosła EA Polska?
Programiści ograniczyli się tylko do spolszczenia napisów w grze i przetłumaczeniu książeczki.
Więc jak na tyle sztuk co sprzedali to naprawdę niezły interes na tym zrobili

Zaryzykuje stwierdzenie że więcej sztuk BFa sprzedali niż NFS albo SIMSÓW
Do tego jeszcze dochodzą Jednostki Specjalne i bosterpack

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2006, 09:37 

Cóż. To jest biznes. Im chodzi o to by jak najwięcej sprzedać i jak najwięcej zarobić. Szkoda tylko że nie przykładają się do jakości wykonania i tworzą coraz to nowe patche, które zresztą nic nie poprawiają tylko psują grę. :roll:

BTW: Każdy patch powoduje zmniejszanie FPS. Każdy następny dodatek ma większe wymagania(mimo że to ta sama gra oparta na tym samym silniku). Pewnie pytacie się Dalczego?? A dlatego że producenci kart graficznych, RAM-u, Procesorów, itd. chcą jak najwięcej zarabiać. Producenci mają taką niepisaną umowę z programistami różnych firm.(np. Microsoft wydając kolejną wersję Windowsów stawia coraz większe wymagania, a tak naprawdę ten cały wymagany sprzęt nigdy nie osiąga całej swojej mocy, poprostu wymagania są na wyrost). Jak dla mnie jest to wkurzające, bo nie sram $$$, żeby sobie co pół roku zmieniać komputer. (Choćby przykład BF2: na początku wystarzczyło mieć przeciętny sprzęt; tak za 2500 zł, a teraz muszę ładować kolejny 1000 żeby się grało płynnie a i tak nie na full detalach.)

Oczywiście mogę się mylić, ale jakoś ta moja teoria się sprawdza. :?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 2