Teraz jest 19 lis 2024, 05:23

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 787 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 53  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2006, 13:38 

Wszystko cacy tylko wlasnie. Ja mam JAKIEKOLWIEK proby i dane ty nie. Dlaczego wiec mam przyjac, ze to ty masz racje? Aha bo patch wyszedl mimo wszystko. Wybacz prosze, ze nie zaakceptuje takiego argumentu.

Pomimo wielu protestow USA wyslalo swoje wojska do Vietnamu. Dzis wiemy, ze ta wojna byla przegrana rzadu pod wszystkimi wzgledami. Vietnam natomiast z "zniewolonego" jednak rozwiajajcego sie kraju stal sie zadupiem ale za to "wolnym"

Zrzucono bombe atomowa wiec jak rozumiem to rowneiz bylo dobrym posunieciem i USA mialo racje.

Pomimo protestow USA wkroczylo do Iraku. Dzis juz wiemy, ze nie bylo tam broni masowego razenia a plotki o jej istnieniu mialy tylko zapewnic wladzy poparcie ludu.

Gdyby fakt nastapienia wydarzenia swiadczyl o jego wlasciwosci swiat bylby hmm dziwny bo ludzie robia wiele rzeczy zle a potem wyciagaja z tego wnioski(lub nie).

Niestety nie mam ochoty aby eksperymentowano NA MNIE.

Mowisz o portfelu. Mam cala serie BFa. Do BF2 mam dodatek JS. Przyszykowalem kase na Ef. Wyszedl patch 1.2 w moim odczuciu psujacy zbyt wiele(dodal blisko 40 bugow) i powiedzialem sobie, ze jesli kupie mimo wszystko EF to bedzie dla nich znak, ze dobrze robia. Tak wiec nie kupilem EF. Dzis mamy to samo z 1.3 i AF. ROWNIEZ GO NIE KUPIE.

Jesli tylko by EA naprawilo powiedzmy 60% bugow i nie psulo gameplaya jeszcze dzis popedzilbym do sklepu i kupil oba boostery bo z checia pogralbym na inych mapkach(no i do kolekcji)

Wiem ,ze tak jak ja zachowuje sie ogromna ilosc ludzi. Czy wiec faktycznie ea moze robic co chce?

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2006, 13:44 

neuro napisał(a):
dramich_wwa napisał(a):
neuro napisał(a):
no jasne, ze rozumiem. klanowicze chca miec ciasteczko i zjesc ciasteczko. faktycznie, trudno to pogodzic. no ale wiekszosc tutaj dalej stostuje swoista etyke niekonsekwencji - narzekaja, maja piekne banery antyEA, ale jednoczesnie ciagle graja.

Coś ci powiem jak tego nie załapiesz to dalsza dyskusja nie ma sensu

Miałem mercedesa kalsy S nagle ea wymyśliła że podmieni mi go na trananta a czemu jeżdzę trabantem bo zawsze jest lepszy od roweru i na łeb nie kapie i to jest właśnie powód dla którego min ja narzekam

instalujac BF2 podpisales umowe na mocy ktorej EA mialo prawo do takiej zamiany. blame yourself, Chicko!

aha, Mercedes nie stosuje takich praktyk - tak na przyszlosc.

pzdr
neuro
Dobra to wyobraź sobie taką sytuacje. Lecisz do sklepu po BF2 kupujesz wracasz do domu, wkładasz płytę w napęd, klikasz instaluj, czytasz umowę i.... nie zgadzasz się z tym że EA moze zmieniać do woli grę. Wyciągasz płytę i myślisz sobie wracam do sklepu po odbiór kasy za pełnowartościowy produkt. A w tym momencie stop otworzyłem opakowanie, pokaż mi chociaż jeden sklep w Polsce co odda Ci kasę za gr e którą kupiłeś. Po drugie jeżeli już jesteśmy na etapie prawnym umowa powinna być na pudełku, tak żebyś mógł w sklepie przeczytać a dzisiaj oglądłem pudełko z każdej strony i nic nie ma na ten temat( Mam pytanie jak podpisujesz umowę w np. banku czytasz ją przed czy po podpisaniu). To jest mniej więcej tak jak byś wziął kredyt w banku w zamkniętą umową w pudełku. Pozdro [/img]

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2006, 14:08 

komar(poland) tak to juz jest. ostrzezenia o epilepsji rowniez sa w srodku pudelka ;D Rodzic kupi choremu dziecku gre w dobrej intencji a tu sie okaze, ze mu zaszkodzi. Oszustwo? Owszem! legalne? Najwidoczniej...Czy rpzez to dobre? NIE!

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2006, 14:12 

Lailonn napisał(a):
Wszystko cacy tylko wlasnie. Ja mam JAKIEKOLWIEK proby i dane ty nie. Dlaczego wiec mam przyjac, ze to ty masz racje? Aha bo patch wyszedl mimo wszystko. Wybacz prosze, ze nie zaakceptuje takiego argumentu.

Pomimo wielu protestow USA wyslalo swoje wojska do Vietnamu. Dzis wiemy, ze ta wojna byla przegrana rzadu pod wszystkimi wzgledami. Vietnam natomiast z "zniewolonego" jednak rozwiajajcego sie kraju stal sie zadupiem ale za to "wolnym"

Zrzucono bombe atomowa wiec jak rozumiem to rowneiz bylo dobrym posunieciem i USA mialo racje.

Pomimo protestow USA wkroczylo do Iraku. Dzis juz wiemy, ze nie bylo tam broni masowego razenia a plotki o jej istnieniu mialy tylko zapewnic wladzy poparcie ludu.

Gdyby fakt nastapienia wydarzenia swiadczyl o jego wlasciwosci swiat bylby hmm dziwny bo ludzie robia wiele rzeczy zle a potem wyciagaja z tego wnioski(lub nie).

Niestety nie mam ochoty aby eksperymentowano NA MNIE.

Mowisz o portfelu. Mam cala serie BFa. Do BF2 mam dodatek JS. Przyszykowalem kase na Ef. Wyszedl patch 1.2 w moim odczuciu psujacy zbyt wiele(dodal blisko 40 bugow) i powiedzialem sobie, ze jesli kupie mimo wszystko EF to bedzie dla nich znak, ze dobrze robia. Tak wiec nie kupilem EF. Dzis mamy to samo z 1.3 i AF. ROWNIEZ GO NIE KUPIE.

Jesli tylko by EA naprawilo powiedzmy 60% bugow i nie psulo gameplaya jeszcze dzis popedzilbym do sklepu i kupil oba boostery bo z checia pogralbym na inych mapkach(no i do kolekcji)

Wiem ,ze tak jak ja zachowuje sie ogromna ilosc ludzi. Czy wiec faktycznie ea moze robic co chce?

wszystkie argumenty trafne, tyle, ze dotycza spraw powaznych, czyjegos zycia, zdrowia wolnosci.

BF2 to GRA. BF2 to PRODUKT. taki sam jak kefir czy buty Nike. nie podoba Ci sie, ze kefir jest za gesty? kup inny. buty produkowane przez male dzieci? kup inne. Twoje zycie od BF2 nie zalezy, Twoje zycie nie zalezy od decyzji EA.

EA zarabia na klientach. EA nie bedzie dzialac wbrew swoim klientom - jesli uwazasz inaczej, good luck. widocznie nie jestes takim klientem, jakiego EA chce miec.

kupujac BF2 godziles sie na pewne warunki. EA spelnia swoje powinnosci, jesli uwazasz, ze zle (a tak najwidoczniej jest) sprzedaj gre, przestan grac, przestan placic na serwer. kazde inne dzialanie jest dla EA znakiem poparcia. co tez czynisz, adminujac serwer, bylem tam niedawno, 64 osob swietnie sie bawi - wszyscy popieraja polityke EA.

zawsze stane po stronie praw klienta i po stronie slabszej strony - a taka sa gracze. problem jest taki, ze w ogromnej wiekszosci zachowuja sie oni IDIOTYCZNIE - protestuja werbalnie, popieraja faktycznie. to jak studenci we Francji - bronia praw Arabow do chust, ale zabieraja im zasilki poprzez swoje przywileje socjalne "bo przeciez sie nam nalezy za nauke".

zeby wygrac jakas sprawe, trzeba troche wysilku. Wy na tym forum tylko krzyczycie i tupiecie nozkami, na dodatek obrazajac spora grupe potencjalnych sprzymierzencow. no oblezona twierdza jak tralala. a po obiadku od mamusi wszyscy odpalaja BF2 i sie bawia. no swietna postawa, pogratulowac.

jesli naprawde masz taki zal do EA i DICE za patch 1.3, to moze spojrz na polke ze swoja kolekcja i zastanow sie ile wspanialych chwil zawdzieczasz tym ludziom. tak, bo to tez sa ludzie, a nie Evil Army. spojrz na polke i podziekuj milionom noobow jak ja, dzieki ktorym masz mozliwosc grania na powaznie. jesli zal Ci nie przejdzie, to przestan grac. zlikwiduj serwer, sprzedaj gre. jesli NAPRAWDE jest tylu przeciwnikow patcha, to EA zrozumie i naprawi blad. problem jest taki, ze Wy sobie chcecie ponarzekac, na wiecej was nie stac. problem jest taki, ze nie wygracie z klientami z USA. smutne? a jakze, ale tak to juz jest.

pzdr
neuro

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2006, 14:16 

Lailonn napisał(a):
komar(poland) tak to juz jest. ostrzezenia o epilepsji rowniez sa w srodku pudelka ;D Rodzic kupi choremu dziecku gre w dobrej intencji a tu sie okaze, ze mu zaszkodzi. Oszustwo? Owszem! legalne? Najwidoczniej...Czy rpzez to dobre? NIE!

ale kupiles to rozwiazanie - poparles zlo, EVIL! jestes wspolodpowiedzialny za taka praktyke handlowa. zal mozesz miec do siebie.

btw bez udzielenia praw EA do zmian w grze nie byloby mozliwe wydanie zadnego patcha. dlaczego? poniewaz kazda zmiana bylaby od razu kwestionowana ze strony prawnikow klientow i EA musialaby sie bronic przez zarzutami "marketing malpractice" - utoneliby w tonach pozwow od whinerow. fajnie, nie?

pzdr
neuro

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2006, 14:18 

komar(poland) napisał(a):
neuro napisał(a):
dramich_wwa napisał(a):
neuro napisał(a):
no jasne, ze rozumiem. klanowicze chca miec ciasteczko i zjesc ciasteczko. faktycznie, trudno to pogodzic. no ale wiekszosc tutaj dalej stostuje swoista etyke niekonsekwencji - narzekaja, maja piekne banery antyEA, ale jednoczesnie ciagle graja.

Coś ci powiem jak tego nie załapiesz to dalsza dyskusja nie ma sensu

Miałem mercedesa kalsy S nagle ea wymyśliła że podmieni mi go na trananta a czemu jeżdzę trabantem bo zawsze jest lepszy od roweru i na łeb nie kapie i to jest właśnie powód dla którego min ja narzekam

instalujac BF2 podpisales umowe na mocy ktorej EA mialo prawo do takiej zamiany. blame yourself, Chicko!

aha, Mercedes nie stosuje takich praktyk - tak na przyszlosc.

pzdr
neuro
Dobra to wyobraź sobie taką sytuacje. Lecisz do sklepu po BF2 kupujesz wracasz do domu, wkładasz płytę w napęd, klikasz instaluj, czytasz umowę i.... nie zgadzasz się z tym że EA moze zmieniać do woli grę. Wyciągasz płytę i myślisz sobie wracam do sklepu po odbiór kasy za pełnowartościowy produkt. A w tym momencie stop otworzyłem opakowanie, pokaż mi chociaż jeden sklep w Polsce co odda Ci kasę za gr e którą kupiłeś. Po drugie jeżeli już jesteśmy na etapie prawnym umowa powinna być na pudełku, tak żebyś mógł w sklepie przeczytać a dzisiaj oglądłem pudełko z każdej strony i nic nie ma na ten temat( Mam pytanie jak podpisujesz umowę w np. banku czytasz ją przed czy po podpisaniu). To jest mniej więcej tak jak byś wziął kredyt w banku w zamkniętą umową w pudełku. Pozdro [/img]

z pewnoscia mozesz oddac gre. oczywiscie, bedzie to trwac latami (korespondencja do EA Polska, wysylka gry, zablokowanie CD-Keya). jest to nierowna gra - klient jest na straconej pozycji. szczegolnie w Polsce, bo w USA nie byloby nawet zajakniecia.

inne wyjscie? nie ma. ten zapis gwarantuje firmie wydajacej gre, ze nie zostanie pozwana za WYDANIE patcha - bo ten przeciez zmienia gre, znieksztalca produkt. idiotyczne? you bet, ale tak to juz dziala.

pzdr
neuro

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2006, 14:25 

mglisty napisał(a):
neuro -sorki za ostatni punkt mojej wypowiedzi - poniosło mnie bo jestem juz po drinie i dwóch piwach a nie ma jeszcze 14 - to były uwagi nie na miejscu
zrozum jedno - mi nie chodzi o BF2 - chodzi mi o to ze w świetle prawa istnieje mozliwość sprzedania towaru klientowi - skasowania kasy - i zepsucia towaru bez żadnych konsekwencji
taka jest wlasnie sytuacja na rynku oprogramowania - czy naprwde uwazasz ze to jest w porzadku i tak powinno być???
ja uwazam ze nie i ze nie wolno byc na to zjawisko obojetnym
EA rznie mnie w du** bo ma prawo - ale wlasnie to mi sie nie podoba i będe o tym swoim niezadowoleniu głosno krzyczał
moze sie doczekamy a własciwie wywalczymy ze w umowie bedzie zapis - ze jesli zmiany wprowadzone przez twórców nam sie nie spodobaja to obustronnie rozwiazujemy umowe - oni zwracaja mi kase a ja nie mam juz oryginalnej kopii - proste w realizacji moj CD key staje sie nieaktualny - proste?
Ciekawe czy pod grożba zwrócenia kasy chocby dla marnych 100 000 niezadowolonych graczy (choćby z 1 milionów pozostałych) panowie z EA nadal byli by tacy cwani i pewni siebie??? mysle ze dopiero mieliby sranie przed kazdym patchem żeby jak najmniej spier*** i o to chodzi - kasa musi regulowac równiez wprowadzanie zmian
czy to nie byłoby sprawiedliwe? tym co sie podoba zostaja tym co sie nie podoba zwracaja i sie rozchodzimy w pokoju - tak byc powinno
wiem ze sprawiedliwosci nie ma - nie jestem naiwny - ale to nie powód zeby o nią nie walczyć i jako gracz staram sie wywalczyc dla siebie większe prawa brak równowagi nie jest niczym dobrym o czym juz dawno przekoanli sie chińczycy...

zgadzam sie, ze jest to sytuacja zla dla klientow. i po raz setny powtorze stane po stronie klientow. ale na Boga, INTELIGENTNYCH!!!

jak EA ma zrozumiec, ze dziala na Wasza niekorzysc, skoro Wy ciagle gracie?

jaki sad przyjalby argumentacje Lailonna, ze EA to zlodzieje? "Panie Lailonn, ale pan dalej korzysta z rzeczonego oprogoramowania, tak? Panie Lailonn, ale pan dalej czerpie korzysci materialne ze wzgledu na uzywanie tego oprogramowania? to w jaki sposob jest Pan okradany?". przeciez to bezsens!

co do sprawiedliwosci jeszcze. ciagle zapominacie, ze EA nie zmusza nikogo do przejscia na 1.3. gra jest w pelni funkcjonalna w wersji 1.22.
w rzeczy samej Wasz problem polega na niegodzeniu sie z rzeczywistoscia ktora SAMI KREUJECIE - ba, sami INSTALUJECIE tego 1.3 i go testujecie. TO SIE W PALE NIE MIESCI :D. nikt nikomu wolnosci wyboru nie zabiera, wrecz przeciwnie, daje wiecej opcji. sami sie przyczyniacie do tego, ze wygrywa ta gorsza (w waszej opinii).

pzdr
neuro

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2006, 14:36 

Cytuj:
kazde inne dzialanie jest dla EA znakiem poparcia. co tez czynisz, adminujac serwer, bylem tam niedawno, 64 osob swietnie sie bawi - wszyscy popieraja polityke EA.

Skad pomysl, ze sie wszyscy swietnie bawia? Ze graja? Najwidoczniej nie maja alternatywy. Jak to sie mowi. Lepiej zle siedziec niz dobrze stac...A ja mam troche inne motywacje do swoich dzialan i inne cele, ktorych nie musze wyjasniac. Krytykuje wszedzie otwarcie patcha. Zrobilem na jego temat fotokomentarz. Aktualnie pisze felieton na temat patcha. Z mojej perspektywy robie co moge.

Nie jestem typem czlowieka, ktory ucieka. Wiec wybacz zostane i bede tupal nozkami i krzyczal. Po prostu nie kupie wiecej produktow EA. Moze wyjdzie jakas gra, ktora mnie stad zabeirze. Poki co takiej nie ma.

Mowisz, ze gramy wiec popieramy. Ale przeciez wlasnie klanowcy obalaja 1.3. te wszystkie ankiety maja wlasnie ten cel. Czy uwazasz, ze takie cos to tez tylko tupanie nozkami?

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2006, 14:42 

ja moze jednak skwituja polityke EA w inny sposob.

Po prostu nie wiem czy wszyscy wiedza (taka mala dygresja), ze EA niedlugo planuje wydac BF 2142, wiec czemu sie dziwicie ze nie chca robic super grywalnych patchy do BF2 ???????

odpowiedz:
bo za malo graczy wtedy kupi BF2142 i nie bedzie to sukces super kasowy.
zniechecaja nas stopniowo, ze chcemy w cos takiego grac, ale mimo to nas wkurza, aa dostaniemy nowa gre ktora bedzie miala wszystko czego chca wlasnie gracze.

koniec kropka.

chodzi tylko o kase!

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2006, 14:43 

Chce ktoś kupić BF2 ?? :D

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2006, 14:49 

HeHe , neuro - powinienieś dostać nagrode od EA za promowanie ich chorych pomysłów :lol:
Oto co nam (biednym robaczkom którzy kupili grę) ma do powiedzenia neuro - (w skrócie) :

1. ja (neuro) mam zawsze racje...
2. sprzedaj grę jeżeli ci się nie podoba polityka EA
3. morda w kubeł i graj w to co kupiłeś ( Ty nie jesteś od myślenia - Ty jesteś od kupowania)
4. jeżeli nie mam racji patrz punkt 1.

neuro - uwierz mi , nie zjadleś wszystkich rozumów i gwarantuje Ci że jeszcze kiedyś ( po kolejnym "super" patchu ) bedziesz złożeczył na EA jak my teraz- kwestia czasu....

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2006, 15:30 

marcinos napisał(a):
HeHe , neuro - powinienieś dostać nagrode od EA za promowanie ich chorych pomysłów :lol:

ja za promowanie, Ty za wcielanie w zycie.

pzdr
neuro

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2006, 15:52 

Dla odprężenia sytuacji http://video.google.com/videoplay?docid ... 0866646599
Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2006, 16:07 

http://www.battlefield.pl/?id=1506 :wink:

edit. Filmik extra ;D

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2006, 17:09 

Według mnie najmniej do powiedzenia powinni mieć gracze Freeplayowi , a to z prostej przyczyny , to właśnie klany wykupują serwery rankingowe i płacą za nie pieniążki , to klany poprzez turnieje organizowane przez EA i puchary robią reklamę tej grze i to są chyba dosyć powazne powody , aby to właśnie klany mogły decydować jak ta gra ma wyglądać.

Co do ESL czy CB bez sensu jeśli np OC będzie rozgrywany na 1,22 a Ladder na 1,3 , raz problem dla graczy , kolejna sprawa trzeba by mieć wtedy dwa serwery jeden na 1,22 jeden na 1,3 i to chyba wystarczy wiec powinno być wszystko na 1,22 albo wszystko na 1,3.

Co do samego patcha nie będe komentował bo jak czytam niektóre posty to nie wiem czy się śmiać czy płakac.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 787 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 53  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2