Teraz jest 4 mar 2025, 22:37

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 308 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 21  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 maja 2006, 20:35 

Witam szanowną "Scenę"

Zwracam się z propozycją zorganizowania turnieju
DOGFIGHT TURNAMENT BATTLEFIELD2 2006

Celem Turnieju jest wyłonienie Najlepszego Polskiego Pilota w Battlefield2

Zapraszam do polemiki, konstruktywnej krytyki oraz przede wszystkim do udziału (nieoficjalnie uznawanym za najlepszego polskiego pilota osobnik już się zgłosił) Prosze o wsparcie inicjatywy i polularyzację pomysłu

Zapraszam do turnieju (prosze o zgłoszenia do mnie na PM termin nadsyłania zgłoszeń to 03.06.2006r)

Regulamin turnieju
(propozycja do dyskusji - możliwe modyfikacje)

1. Uwagi ogólne
a) Turniej roypocyzna się 05.06.2006 a kończy 15.07.2006
b) Jako mapa turnieju została wybrana mapa Kubra Dam 64
c) nie jest dozwolone korzystanie z jakichkolwiek niedozwolonych ogólnie przyjętymi zasadami praktyk
d) W turnieju przewidziano starcie damolotów MIG-29 oraz F-18

2 Zasady walk
a) Piloci po restarcie mapy respownują się na przypisanych lotniskach, podchodzą do masz i oczekują na hasło „START” od arbitra.
b) Po haśle „START” wsiadają do maszyn i lecą w kierunku lotniska przeciwnika. Ponieważ przeciwnik robi to samo, docelowo nawiązują kontakt wzrokowy.
c) Po nawiązaniu kontaktu wzrokowego i zbliżeniu się do siebie, każdy z nich wykonuje zwrot przez prawe skrzydło w celu wyminięcia się z przeciwnikiem.
d) Po wyminięciu rozpoczyna się arbiter wypowiada hasło „FIGHT!” i liczone są od tego momentu punkty.
e) Zniszczenie pojazdu przeciwnika powoduje naliczenie 1 punktu ( w każdym przypadku za wyjątkiem pt. f)
f) W przypadku kiedy obydwa samoloty ulegną zniszczeniu w przeciągu 2 sekund (również zniszczenie polegające na rozbiciu się o wrak) punkty nie sa naliczane
g) zawodniczy mają po 5 prób starć (dla każdej strony)
h) nie jest dozwolone otworzenie ognia przed wyminięciem się pod groźbą kary utraty punktu

3. Zasady rozstawienia
a) w przypadku gdy do turnieju zgłosi się nie więcej niż 10-ciu graczy turniej zostanie rozegrany na zasadzie każdy z każdym
b) w przypadku pozostałym zostaną rozlosowane grupy w proporacjach takich aby możliwe było zakończenie turnieju w założonym terminie

Ostatnio edytowano 29 maja 2006, 22:20 przez dramich_wwa, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2006, 21:40 
Moderator forum

dramich_wwa napisał(a):
W przypadku kiedy obydwa samoloty ulegną zniszczeniu w przeciągu 2 sekund (również zniszczenie polegające na rozbiciu się o wrak) punkty nie sa naliczane

Nie lepiej 30sec? Obaj mogą wyleciec za mapę, lub zginąć rozwalając sie o ziemie i przegra ten ktonp. nie bedzie zestrzelony a rozwali sie pierwszy a drugi chwile potem :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2006, 22:22 

Szkoda, że nie ma czegoś podobnego tylko, że głownym bochaterem byłoby heli.Mapa Wake Island. Walki się toczą między 2 pilotami heli i gunnerami.Obydwa heli wznoszą się na odległość hmmm.............150m, heli Chińskie podlatuje jakieś 50 m. do przodu na pełne morze, heli USA zatrzymuje się nad wysepką koło lotniskowca gdzie jest artyleria.Na znak arbitra oba heli robią beczkę i w tym momencie gunnerzy puszczają rakiety.Trzeba nad tym pomyśleć 8)

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2006, 22:25 
Moderator forum

Czemu nierówne samoloty? Nie lepiej zmodować mapke tak żeby po każdej stronie był F-18 i mig do wybotu?

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2006, 22:27 

To tylko propozycja żeby nie było problemu z serwerem - można się wbić na jakiś pusty i polatać a tak trzebaby załatwić jakiś serwer - chyba że ktos pomoże "no to jak pomożecie"

Jeszcze wypadało by doprecyzować co jak braknie ammo - remis
a dumch z tym rozbiciem sie to właśnie o to chodzi niechciałbym żeby ktos wygrał bo ma medyka i ułamek sekundy krócej przebywał poza strefą, ale z drugiej strony poniewaz jest to czyste 4fun to chyba nie musimy się obawiać takich numreków prawda ?

Ostatnio edytowano 29 maja 2006, 22:30 przez dramich_wwa, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2006, 22:29 
Moderator forum

Turniej na otwartym publicznym ;). To nie jest dobry pomysł.

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2006, 22:30 

Ja na waszym miejscu zagrał bym na mapce BF2 Wake AirShow :D Qbek niezly pomyl ale nie Wake tam jest tak samo jak na Dragonie (nie widac celownika) lub widac ale w malym stopniu :? :)

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2006, 22:32 

No właśnie Wake jest nalepsza bo jest ta najwięcej przestrzeni, nie ma żadnych durnych gór itp. a co do celownika to czy ja wiem czy go nie widać, fakt , że na dragonie NIC nie widać ale na wake nie jest tak źle :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2006, 22:33 

Ubi napisał(a):
Ja na waszym miejscu zagrał bym na mapce BF2 Wake AirShow :D Qbek niezly pomyl ale nie Wake tam jest tak samo jak na Dragonie (nie widac celownika) lub widac ale w malym stopniu :? :)

Dobra kto może mi pomóc z serwerem - co trzeba zainstalować i jakie porty musza być pootwierane - to załatwię serwer wmiarę niezły na niezłym łączu specjalnie do tego turnieju - i jeszcze dajcie linka do air show

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2006, 22:38 

http://battlefield2.filefront.com/file/ ... show;60577 :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2006, 22:46 

http://totalbf2.filecloud.com/files/fil ... _id=122703

moze ta mapka bedzie ok? ;}

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2006, 22:50 

Dajcie mi chwilkę polookam na nie

No panowie kto instalował serwer BF-a mam serwer windows 2000 co trzeba zainstalować, jakieś programik do zdalnej administracji no i bez nieśmiałości zgłaszac się nie bac się ze czasu braknie gramy dla zabawy się dogadamy kiedy latamy

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2006, 23:12 

Qbek1 napisał(a):
Szkoda, że nie ma czegoś podobnego tylko, że głownym bochaterem byłoby heli.Mapa Wake Island. Walki się toczą między 2 pilotami heli i gunnerami.Obydwa heli wznoszą się na odległość hmmm.............150m, heli Chińskie podlatuje jakieś 50 m. do przodu na pełne morze, heli USA zatrzymuje się nad wysepką koło lotniskowca gdzie jest artyleria.Na znak arbitra oba heli robią beczkę i w tym momencie gunnerzy puszczają rakiety.Trzeba nad tym pomyśleć 8)

Popieram !!! "Kierowca" heli to w koncu tez pilot ;) Bez dyskryminacji mi tu prosze :P

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2006, 23:24 

ja sie zglaszam do takiego dogfighta heli vs heli :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2006, 23:27 

dramich_wwa napisał(a):
Dajcie mi chwilkę polookam na nie

No panowie kto instalował serwer BF-a mam serwer windows 2000 co trzeba zainstalować, jakieś programik do zdalnej administracji no i bez nieśmiałości zgłaszac się nie bac się ze czasu braknie gramy dla zabawy się dogadamy kiedy latamy

http://www.gamershell.com/download_13982.shtml

+

http://www.bf2cc.com

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 308 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 21  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2