Teraz jest 24 lis 2024, 06:04

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 cze 2006, 11:50 

:D :arrow: :( :arrow: :evil:
Ale od początku problem raczej związany z samym komputerem niż z grą....Więc tak kupiłem sobie kość pamięci DRR 256 bo moja się zepsuła i teraz opisze mój problem:Wkładając ją do slotu i właczając komputer z nadzieją że wszystko pójdzie bez problemu okazało się że komputer jej nie wykrył jednak pamięć działała bo zauważyłem wyrazną róznice w chodzeniu gier itp programów ale jak i samego kompa Everest też wkrył wiecej pamieci lecz nie mógł określić dokładnej ilości po jakimś czasie zaczeły się restarty komputera z niewiadomej przyczyny;( i tu zaczynaja sie schody które doprowadziły blaszaka do tego stanu w jakim jest w tej chwili.Zdesperowany chciałem zmienić sloty ale zrobilem prawdobodobnie błąd ale o tym zaraz.Więc przestawilem Ramy na inne sloty i zrestartowałem bios wyjmując baterie z płyty głównej (pomysł wziąl sie stąd że miałem podkręcony procesor i zarazem pamięc komputera chciałem przywrócić domyślne ustawienia biosu)I co się okazało?
Właczając komputer zobaczyłem czarny obraz i pisk głośnmika systemowego i tak bez końca wyjalem nawet ta zakupiona pamiec lecz to nie pomogło nic co próbowalem robić nie przynosiło skutku.Teraz właczajac kompa widze tylko czarny obraz bez żadnych oznak życia Dysk twardy nie odczytuje w bios nie mogę wejść kompletnie nie wiem co robić
gdzie popełniłem błąd :roll: .Oddałem komputer do serwisu niebawem sie dowiem co jest ale obawiam się najgorszego że uszkodzilem Bios płyty głównej lub coś innego :? Czy ktoś miał podobny przypadek? pls odp :(

Tytuł:
PostNapisane: 9 cze 2006, 14:37 
Moderator forum

jak dla mnie to biosa sie resetuje poprzez wyjecie bateri tak jak zrobiles i trzeba tez chyba zworke wyjać, wtedy uruchomić kompa wyłaczyc, i włozyć na stare miejsce jak bylo
mialem kiedys czarny monitor jak za duzo dałem w czestotliwosci ale res biosa wystarczyl
a własciwie to po co piszesz jak oddałes kompa do serwisu ??

Tytuł:
PostNapisane: 9 cze 2006, 15:43 

Szymon08: BIOS można restartować także przez wyjęcie bateryjki…

Tytuł:
PostNapisane: 9 cze 2006, 20:31 

mozna ale po co?!?!

po pierwsze to czytaj instrukcje - to co opisales to dzialanie chorego mechanika , cos nie tak to wyciagam co sie da i zobacze czy dziala ... jeez

Tytuł:
PostNapisane: 9 cze 2006, 21:07 

Dobrze zrobił - podejrzewał w końcu, że komp wiesza się przez przekręcony procesor.

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2006, 20:07 

uff....Topic do zamknięcia :wink: Okazało się zasilacz poszedł na drugi świat dobrze że nie zabrał ze sobą czegoś ale już wszystko ok :)

Tytuł:
PostNapisane: 13 cze 2006, 00:16 

czyli zasilacz poszedł do . . . komputerowego nieba :wink:

mam nadzieje ze juz nie będzuiesz miał problemów z tą grą

Strefa czasowa: UTC + 2