Teraz jest 23 sie 2025, 19:24

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 29 sie 2003, 19:15 

blade-PL napisał(a):
niestety maly polak woli wydac sobie kase na pifo, trawe, prezerwaytyw itp itd a w gry grywa przewaznie przegrane bo po co dac komus zarobic jak ja sam nie mam kasy, zreszta kazdy woli sobie popykac w miesiacy w 25 nowych gierek niz w jedna caly rok ( ja tak gram :roll: ) bo nasza dewiza jest kradziez i rozboje i tak bylo i bedzie a wszystkim zlodzieja zycze dlugoletniego bezrobocia :twisted:

Mam pytanie do Ciebie. Co byś wolał grać w jakieś sapery i inne darmowe gry czy grać w gry typu battlefield ?? Nie to żebym bronił piratów ale postaw się w miejscu tych ludzi którzy muszą wybrać ale nie mają kasy na kupno oryginału. Osobiście wolał bym żeby każdy grał w oryginały, ale to jest nie możliwe. Firmy produkujące gry za dużo sobie życzą kasy za swoją usłgę. Gdyby oryginalna gra kosztowała 20 - 40 zł
ten gigantyczny rynek piracki przestał by istnieć a firma wcale by na tym nie straciła

Tytuł:
PostNapisane: 29 sie 2003, 19:18 

Ech... jak ktos juz powiedział gry to nie są artykuły niezbędne do zycia... Zreszta jak stac cie na kompa aby BF na nim chodzil to na gre takze... zreszta pomyśł sobie co czuja teorcy tych gier, wyobraz sobie ze z 30 osobowym zespolem tworzycie gre przez 2 lata, wydajecie kupę kasy i kupuje ją kilka osoob tylko po to aby przekopiowac dla kilkunastu tysiecy innych... tak nie jest ale jesli bedziemy iść twoim rozumowaniem to tak bedzie... tworzenie gier jest procesem dlugim i drogim, nie wszystkie moga kosztowac po 20 zl.

Tytuł:
PostNapisane: 29 sie 2003, 19:26 

Veln napisał(a):
Ech... jak ktos juz powiedział gry to nie są artykuły niezbędne do zycia... Zreszta jak stac cie na kompa aby BF na nim chodzil to na gre takze... zreszta pomyśł sobie co czuja teorcy tych gier, wyobraz sobie ze z 30 osobowym zespolem tworzycie gre przez 2 lata, wydajecie kupę kasy i kupuje ją kilka osoob tylko po to aby przekopiowac dla kilkunastu tysiecy innych... tak nie jest ale jesli bedziemy iść twoim rozumowaniem to tak bedzie... tworzenie gier jest procesem dlugim i drogim, nie wszystkie moga kosztowac po 20 zl.

ja wcale nie pochwalam piratów.
zgadzam się z tobą. ale jeżeli gra kosztuje 200zł kupi ją (np) 1mln osób
a jeżeli gra będzie kosztowała 40 zł kupi ją (10 mln)
bo te 9 mln będzie wolało wydac 4 razy więcej kasy i kupić oryginał.
a ludzie teraz muszą wydać 20 razy więcej kasy (jak dobrze licze)
sam wiesz że społeczeństwo (nie ukrywam do którego się zaliczam)
woli za cenę 1 gry kupić 20
:roll:

Tytuł:
PostNapisane: 29 sie 2003, 19:35 

Tak tak panowie , na taką grę jak Battlefield nie żałowałem ani złotówki , poprostu trzeba ją mieć oryginalną i tyle , każdy ze stałych forumowiczów to wie ale jest to jedyna gra do której mam takie podejście :D

Tytuł:
PostNapisane: 29 sie 2003, 19:44 

ja osobiście nie mam swojej gry battlefield, ale bardzo mi się podoba i zapewniam was że jak bym miał tylko kasę to kupiłbym sobie.
no cóż musze chyba zciągnąć demo secret weapons albo zwykłe demo :cry:

Tytuł:
PostNapisane: 29 sie 2003, 20:07 

sciągaj SW bo w zwykłe dem juz praktycznie nikt nie gra...

Tytuł:
PostNapisane: 29 sie 2003, 23:06 

resq jak bys nie kupil 5 piratow bys mial jednego bf'a w ktorego bys pykal z nami dniami i nocami :0

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2003, 00:20 

blade-PL napisał(a):
resq jak bys nie kupil 5 piratow bys mial jednego bf'a w ktorego bys pykal z nami dniami i nocami :0

ja piratów nie kupuję. wszystkie gry jakie mam porzyczam, swoich mam zaledwie kilka ale to też już stare dzieje

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2003, 01:00 

resq napisał(a):
Ale co mają powidzieć ludzie któży nie mają na oryginała, lub nie chcą wydać ostatniej kasy?

To ić i zarup! Sprzedaj butelki, pozbieraj puszki, posprzataj jakies babci i bedziesz mial satysfakcje ze swojej pracy. Kase na internet masz? Masz.
To odloz na gre. Ja gram juz rok w jedna gre za 120zl (BF oczywiscie) co wychodzi 10zl za miesiac, raczej warto.

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2003, 09:37 

To juz wiem dlaczego na serverach Polskich jest tak malo graczy! Wlasnie zastanawialem sie czy z piratow mozna grac.Ja osobiscie mam Oryginala i jest sie z czego cieszyc - BF'42 jest the besciarski :)

...::: Anarchy 69 KLan BF'42:::...

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2003, 12:50 
Moderator forum

resq napisał(a):
blade-PL napisał(a):
niestety maly polak woli wydac sobie kase na pifo, trawe, prezerwaytyw itp itd a w gry grywa przewaznie przegrane bo po co dac komus zarobic jak ja sam nie mam kasy, zreszta kazdy woli sobie popykac w miesiacy w 25 nowych gierek niz w jedna caly rok ( ja tak gram :roll: ) bo nasza dewiza jest kradziez i rozboje i tak bylo i bedzie a wszystkim zlodzieja zycze dlugoletniego bezrobocia :twisted:

Mam pytanie do Ciebie. Co byś wolał grać w jakieś sapery i inne darmowe gry czy grać w gry typu battlefield ?? Nie to żebym bronił piratów ale postaw się w miejscu tych ludzi którzy muszą wybrać ale nie mają kasy na kupno oryginału. Osobiście wolał bym żeby każdy grał w oryginały, ale to jest nie możliwe. Firmy produkujące gry za dużo sobie życzą kasy za swoją usłgę. Gdyby oryginalna gra kosztowała 20 - 40 zł
ten gigantyczny rynek piracki przestał by istnieć a firma wcale by na tym nie straciła

ja tez gram w 1 gre w jednym czasie, kupuje same oryginaly a to dlatego ze kupuje jedynie wartosciowe gry i wcale nie mam ich tak duzo, nie potrzebuje grac w 25 gier bo wiekszosc z nich to chlam, w BF gram od grudnia a przedtem pol roku cialem w operation flashpoint, moze to jest sposob zeby miec na dobre gry? kupowac mniej chlamu?

i dodatkowo - bez wzgledu na ceny gier zycie jest ciezkie: nie masz kasy - nie masz zabawy, i to dotyczy wszystkiego a nie tylko gier, proponuje zebys przestal smucic i zarobil sobie na BF

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2003, 12:53 

ja juz powoli zarabiam, za kilka dni kupie sobie tego BF. i bede wesoły jak nigdy. moze nie jest to wczesna pora, ale nigdy nie jest za poźno, prawda?

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2003, 12:59 

Wydajesz raz 120 i grasz pare miechów, a w te 25 gier grasz parę godzin , najczęściej lądują na półce, no tak ale przecież nie przepłaciłem jak inni, co? a co do gier to są również gry za 10, 20 i 50 zł, skoro nie stać cię na gry za 120 :twisted: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2003, 13:48 

Ok! zrozumiałem już wasze wypowiedzi, i nie musicie dłużej się nad tym rozpisywać.

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2003, 14:00 

Rozumie że można biadolić nad ceną np. Ultimy On-Line czy jakiegokolwiek innego MMORG gdzie prócz gry trzeba wykupić jeszcze abonament 10$/miesiąc. Rozumiem że można też biadolić o gry tylko do singla player kosztujące ~100zł. To zabawa na góra miesiąc po której gierka ląduje w szufladzie. Ale po co biadolić o gre w którą można grać latami bez żadnych dodatkowych opłat ? Jak by oryginał BF kosztował 30zł to można by zapomnieć o oficjalnych serwerach czy patchach wychodzących co jakiś czas. Nie było by na to kasy.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2